من اینجام ....

دلنوشته های یک دختر 19 ساله

من اینجام ....

دلنوشته های یک دختر 19 ساله

تکنیک های بهبود مستمر فرایند سازمانی

تکنیک های بهبود مستمر فرایند سازمانی و یا به طور کلی، بهبود مستمر فرایند سازمانی:
• شامل استراتژی، ساختار و فرایندهای تمام سازمان است.
• در ماهیت خود، یک ابزار رفتاری است.
• باعث ایجاد و تقویت "تغییر" می شود.
• بر فرایند تغییر متمرکز می شود، نه بر طرح اولیه آن.
• عملکرد سازمان را بهبود می دهد.


تکنیکهای بهبود سازمانی:‌ ایجاد تغییر به روش بهبود سازمانی


منظور از تغییر در سازمان عبارت است از فرآیند تحول و دگرگونی که رفتارها، ساختارها، خط مشی ها، منظورها، و یا برون داده هائی که درپاره ای از واحدهای سازمان رخ می دهد. از این رو تغییر عبارت از بکاربستن یک ابداع یا نوآوری درسازمان است. تحول سازمانی که راه رسیدن به بهبود سازمانی است، فرآیندی برنامه ریزی شده و اصولی (نظامند) است که با بهره گیری از ارزشها و اصول علم رفتاری کاربردی درسازمانها، درپی افزایش اثربخشی فردی و سازمانی است. جهت اطلاع از راه های بهبود کسب و کار، به سایت دیباگ مراجعه کنید.

تحول سازمان از سازمانها و همچنین افرادی که درون سازمانها هستند و چگونگی کارکرد آنها بحث می کند. همین طور در زمینه تغییرات برنامه ریزی شده ای که منجر به ترغیب افراد، گروهها و سازمانها به کارکردی بهتر می شود، سخن به میان می آورد.


%d8%a8%d9%87%d8%a8%d9%88%d8%af-%d9%85%d8%b3%d8%aa%d9%85%d8%b1


اهداف تحول سازمانی عبارتند از:
الف) افزایش سازگاری بین ساختار، فرآیندها، استراتژی، افراد و فرهنگ سازمانی،
ب) ایجاد و توسعه راه حل های نو و خلاقانه در سازمان
ج) توسعه توانائی سازی خویشتن در سازمان


تکنیکهای OD برای غلبه بر مقاومت در برابر تغییر:


آموزش و ارتباطات: آگاهی دادن به کارکنان در مورد نحوه تغییر و اینکه چگونه آنها تحت تأثیر آن قرار خواهند گرفت. ارتباطات یک ابزار موثر برای ایجاد انگیزه مابین کارکنان و چیره شدن بر مقاومتها در برابر تغییر است. ارتباطات موثر، از ابتدای برنامه اجرای تغییر مورد نیاز است.

مشارکت دادن و توانمندسازی: کارکنان باید در فرایند تغییر دخیل شوند تا خود آنها با انگیزه کافی آن را دنبال نمایند.

تسهیل فرایند: کمک به کارکنان در مسیر تغییر. این مورد معمولاً توسط افرادی از خارج تیم یا سازمان انجام می شود.

مذاکره و چانه زنی: بحث و گفتگو با کارکنان در مورد اهداف و چگونگی تغییر به منظور متقاعد نمودن آنها به تغییر.

دستکاری نمودن: تغییر دادن برخی از موقعیتها به منظور ساده سازی فرایند تغییر.

اجبار: اجبار نمودن کارکنانی که تاکنون موافق تغییر نشده اند، به اینکه آن را بپذیرند و با آن همراهی کنند.


deming


تکنیکهای OD برای ارتقای فرایند تغییر


رایزنی: کمک به کارکنان به منظور اینکه دریابند درک آنها از موقعیت فعلی ممکن است اشتباه باشد.

آموزش حساسیت: مشاوره‌ای جدی که در آن اعضای تیمی که با یک تسهیل کننده فرایند تغییر همکاری می کنند، بیاموزند که چگونه با دیگران به طور حساس تری برخورد کنند. به عبارت دیگر حساسیت افراد به نوع درک دیگران از آنها افزایش یابد.

مشاورة فرایند: یک تسهیل کننده در ارتباط نزدیک با یک مدیر قرار می‌گیرد تا او را در بهبود تعامل با دیگر اعضای گروه یاری دهد.

تشکیل تیم: تشکیل گروههای کاری و تخصصی برای بحث پیرامون اهداف،‌ فرایند تصمیم‌گیری، ارتباطات،‌ تعارضها، تضادها وغیره و ارائه راه حل. به این منظور یک تسهیل کننده با مشاهده روابط میان اعضای گروه، آنها را در بهبود این روابط کمک می کند.

آموزش فعالیتهای بین‌گروهی: تعریف یکسری فعالیتهای بین گروهی برای ایجاد هماهنگی بین گروههای مختلف در بخشهای گوناگون و بهبود تعامل آنها با یکدیگر.

بازتاب سازمانی: یک تسهیل کننده به دو گروهی که با یکدیگر مرتبطند کمک می کند تا ادراکات و روابط خود را در مسیر بهبود همکاری با یکدیگر گسترش دهند. جهت اطلاع از راه های بهبود کسب و کار، به سایت دیباگ مراجعه کنید.

نشستها و گردهمایی‌ها: تشکیل گردهمایی سازمانی میان مدیران به منظور ارائه اهداف بلندمدت و نتیجه مورد انتظار از فرایند تغییر، ایجاد فرهنگی تازه و تلقین ارزشهای جدید.

بازخور نمودن نتایج: پی بردن به نگرش کارکنان و سپس طرح برنامه هایی برای تغییر در سازمان از طریق جمع آوری نظرات کارکنان در مورد نگرش،‌ عملکرد، رفتار رهبر، جو حاکم بر سازمان و کیفیت روابط کاری.

تکنیک های بهبود مستمر, بهبود مستمر, بهبود مستمر فرانیدهای سازمانی, روش بهبود مستمر فرایندهای سازمانی, روش بهبود مستمر, فرایند بهبود مستمر چیست, swot, پیاده سازی swot, swot چیست, مشاوره swot, بهترین تیم مشاوره swot, برترین تیم swot, swot در ایران


منبع:

https://toptenidea.com/%D8%AA%DA%A9%D9%86%DB%8C%DA%A9-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%A8%D9%87%D8%A8%D9%88%D8%AF-%D9%85%D8%B3%D8%AA%D9%85%D8%B1-%D9%81%D8%B1%D8%A7%DB%8C%D9%86%D8%AF-%D8%B3%D8%A7%D8%B2%D9%85%D8%A7%D9%86%DB%8C/

توسعه سازمانی چیست؟

توسعه سازمانی (OD) فرایندی حیاتی و مبتنی بر علم است که به سازمان‌ها کمک می‌کند تا با توسعه، بهبود و تقویت استراتژی‌ها، ساختارها و فرایندها، ظرفیت خود را برای تغییر و رسیدن به اثربخشی بیشتر ایجاد کنند.

عناصر مهم توسعه سازمانی

در توسعه سازمانی یک سری عناصر مهم وجود دارند، که عبارتند از:

  1. فرآیند انتقادی و مبتنی بر علم

توسعه سازمانی (OD)یک فرایند مبتنی بر شواهد و ساختار یافته است. OD درباره‌ی این نیست که چیزی را امتحان کنید و ببینید چه اتفاقی می‌افتد. جهت اطلاع از بهبود فرایند سازمانی، به سایت دیباگ مراجعه کنید.

بلکه در مورد استفاده از یافته‌های علمی به عنوان ورودی و ایجاد یک فرایند ساختاریافته و کنترل شده است که در آن فرضیات آزمایش می‌شوند.

در آخر، OD درمورد امتحان کردن این است که آیا نتایج منعکس کننده نیت و هدف مداخله است یا خیر.

  • ایجاد ظرفیت برای تغییر و دستیابی به اثربخشی بیشتر

توسعه سازمانی با هدف اثربخشی سازمانی انجام می‌شود. بنابراین ، دارای تعدادی نتایج است.

این موارد می‌توانند بین سازمان‌ها متفاوت باشند، اما معمولاً شامل عملکرد مالی، رضایت مشتری، تعامل اعضای سازمانی و افزایش ظرفیت برای سازگاری و تجدید سازمان هستند.

نکته اینجاست که این موارد همیشه روشن نیستند. گاهی اوقات ساختن یک مزیت رقابتی است، به هر روشی که آن را تعریف کنیم.

توسعه سازمانی
  • توسعه، بهبود و تقویت استراتژی‌ها، ساختارها و فرایندها

آخرین قسمت از عناصر مهم OD بیان می‌کند که توسعه سازمانی برای تغییر در استراتژی، ساختار و یا فرایندها اعمال می‌شود.

این به معنای یک رویکرد سیستمی است، جایی که ما روی کل سیستم سازمانی تمرکز می‌کنیم که می‌تواند شامل سازماندهی کامل، یک یا چند مکان یا یک بخش واحد باشد.

نکات مهم OD

طراحی سازمانی با گذشت زمان بسیار مهمتر شده است. دنیای امروز با نوسان، عدم اطمینان، پیچیدگی و ابهام (VUCA) مشخص می‌شود.

نوسان، عدم اطمینان، پیچیدگی و ابهام (VUCA)

این دنیای VUCA به چابکی سازمان‌ها نیاز دارد و توسعه سازمانی وسیله‌ای برای این منظور است.

در توسعه سازمانی، ذینفعان اصلی شامل شرکت‌های داخلی و شرکت‌های خارجی هستند.

مدیریت و کارمندان ذینفع داخلی هستند. ذینفعان خارجی شامل مشتریان، سرمایه گذاران، تأمین کنندگان، جوامع و دولت‌ها هستند.

اهداف توسعه سازمانی

ما در این مقاله به طور خلاصه در مورد اهداف توسعه سازمانی صحبت کردیم. این اهداف بین سازمان‌ها متفاوت است.

در شرکت‌های سازمانی، افزایش سود احتمالاً یکی از دغدغه‌های اصلی است. ارزش‌های فرهنگی در سازمان‌ها از اهمیت بالایی برخوردار است و در خدمات بهداشتی، سازگاری برای حفظ عملکرد خوب مهم است.

اگر یک هدف اصلی وجود داشته باشد، آن افزایش رقابت سازمان است.

رقابت تجاری

رقابت پذیری، ایده‌ای است که هر سازمانی در این زمینه، منابع و صلاحیت‌های منحصر به فردی دارد که به شرکت‌ها کمک می‌کند تا در بازار پیروز شوند و رقبای خود را کنار بزنند.

این افراد می توانند کسانی مانند ایلان ماسک یا تیم گوگل یا یک محصول ابتکاری مثل SpaceX، خدمات برتر (هتل‌های چهار فصل) باشند.

همچنین می‌تواند میزان واکنش سازمان نسبت به تغییر تقاضاهای بازار باشد.

به عنوان مثال: اگر اولین کسی باشید که از یک فرصت استفاده می‌کنید، ممکن است در پنج سال آینده درآمد شما را تثبیت کند. جهت اطلاع از بهبود فرایند سازمانی، به سایت دیباگ مراجعه کنید.

هدف OD توسعه این جنبه‌ها است، زیرا این جنبه‌ها می‌تواند به یک پیروزی تجاری در بازار کمک کند.

این بدان معنی است که توسعه سازمانی با روند تغییر اتفاقی متفاوت است.

نتیجه گیری

OD بر ایجاد توانایی سازمان در ارزیابی عملکرد فعلی آن و تعدیل آن برای دستیابی به اهداف خود تمرکز دارد.

بنابراین، این یک روند مداوم و مستمر است، در حالی که فرایندهای تغییر اغلب به طور موقت انجام می‌شوند.

این امر همچنین بر ارتباط OD تأکید می‌کند. در این دنیای VUCA، تغییر به یک عامل ثابت تبدیل می‌شود.

OD یک رویکرد جدایی ناپذیر برای اطمینان از این تغییر ثابت است.


منبع:

https://sanjeman.com/blog/%D8%AA%D9%88%D8%B3%D8%B9%D9%87-%D8%B3%D8%A7%D8%B2%D9%85%D8%A7%D9%86%DB%8C-%DA%86%DB%8C%D8%B3%D8%AA%D8%9F/

به چه کسی مشاوره سازمانی می گویند؟

تصور کنید به سازمانی می روید که در آن هیچ کسی را برای گزارش دادن ندارید. هر کس هر طور که می خواهد کار می کند و هیچ کس پاسخگوی وظایف خود نیست. این سازمان خیلی منظم به نظر نمی رسد، اینطور نیست؟ اصول رفتار سازمانی به رفتار افراد گروه ها و سازمان ها نظم می دهد. ساختار، مسئولیت پذیری و فرهنگ کاری تعریف شده به افراد اجازه می دهد تا نقش ها و مسئولیت های خود را در یک سازمان درک کنند و از طرفی در درک رفتار و انگیزه های انسانی به مدیریت کمک می کند. برای داشتن یک سازمان مثبت و سازنده، چندین جنبه کلیدی باید مورد توجه قرار گیرند و عدم وجود هر یک از آنها می تواند باعث نارضایتی کارکنان، بهره وری ضعیف و سایر مشکلات شود. بین محیط های کاری شاد و بهره ور شباهت هایی وجود دارد که یکی از آن ها این است که در چنین سازمان هایی روی اجرای اصول رفتار سازمانی به طور جدی کار می شود. در ادامه توضیح می دهیم رفتار سازمانی چیست؟ چرا اهمیت دارد؟ و چگونه می تواند به ما کمک کند تا سازمانی شاد و بهره ور داشته باشیم؟ و چرا به مشاوره رفتار سازمانی نیاز داریم؟ و مشاوره سازمانی چه وظایفی بر عهده دارد؟

رفتار سازمانی چیست؟

رفتار سازمانی بر چگونگی تعامل افراد و گروه ها با یکدیگر و با سازمان تمرکز دارد. هدف از اجرای اصول رفتار سازمانی این است که سازمان و افراد و گروه های سازمان به طور موثرتر با هم کار کنند. جهت اطلاع از مشاوره برای کسب و کار اینترنتی، به سایت دیباگ مراجعه کنید.

مشاوره رفتار سازمانی | اقدام فرازان آگاه

چرا رفتار سازمانی مهم است؟

درک چرایی رفتار افراد و گروه ها در یک سازمان برای مدیریت بهتر بسیار ضروری است. اصول رفتار سازمانی می تواند به ما در درک چرائی ها کمک کند. در بسیاری از جنبه های محل کار از جمله بهبود بهره وری و عملکرد، افزایش رضایت کارکنان، افزایش انگیزه، تقویت رهبری، درک تصمیم گیری و تسهیل همکاری بهتر بین اعضای تیم می توانیم از اصول رفتار سازمانی استفاده کنیم و خودمان نقش یک مشاوره رفتار سازمانی را اجرا کنیم. یک استراتژی رفتار سازمانی موثر می تواند به مدیریت کمک کند تا کارکنان خود را برای عملکرد خوب انگیزه دهد. 

برخی از دلایلی که چرا رفتار سازمانی جزء لاینفک اکثر برنامه های مدیریتی است به شرح زیر است:

  • درک رابطه بین یک سازمان و کارکنان آن: رفتار سازمانی به درک بهتر رابطه بین یک سازمان و کارکنانش کمک می کند و از این طریق باعث توسعه استراتژی های منابع انسانی، ایجاد محیط کاری بهتر و افزایش وفاداری کارکنان در سازمان می شود.

اصول رفتار سازمانی به مدیریت کمک می کند تا افراد، انگیزه و مهارت ها و توانایی های آنها را درک کنند. اگر مدیریت قصد دارد کار گروهی و تیمی را تشویق کند، باید از تفاوت های ظریف در سبک های کاری افراد آگاه باشد. هرکسی اهداف شخصی دارد که با اهداف حرفه ای او باید همسو باشد. با یک ساختار سازمانی دقیق، پیگیری پیشرفت و برآوردن نیازهای کارکنان برای بهترین نتایج آسان تر است پس اولین قدم برای   قرار گرفتن در نقش یک مشاوره رفتار سازمانی  درک رابطه بین کارکنان و سازمان است.

  • ایجاد انگیزه در کارکنان: مطالعه رفتار سازمانی به مدیران کمک می کند تا کارکنان خود را بهتر درک کنند و به آنها انگیزه دهند و از ابزارهای انگیزشی مختلف بر اساس نیازهای فردی استفاده کنند و در نتیجه باعث بهبود عملکرد کلی سازمان شوند.
  • استفاده موثر از نیروی انسانی: دانش رفتار سازمانی به مدیران کمک می کند تا به طور مؤثر و کارآمد کارکنان خود را مدیریت کنند و از طریق درک و تجزیه و تحلیل بهتر رفتار انسانی، آنها را به سمت بهره وری و بهره وری بالاتر برانگیزند.
  • تصمیم گیری موثر: ساختار سازمانی خوب، فرآیند تصمیم گیری را موثرتر می کند. وقتی که هر یک از اعضای تیم یا سازمان با نقش ها و مسئولیت های خود به خوبی آشنا باشند برای آنها راحت تر است که مستقل عمل کنند، فعال باشند و ابتکار عمل داشته باشند. وقتی اصول رفتار سازمانی به درستی در سازمان اجرا شود مدیران می توانند وظایف را به سرعت محول کنند و نتایج را پیگیری کنند و این تضمین می کند که همه چیز در سازمان به خوبی اجرا شود در نتیجه هم چون یک مشاوره سازمانی در تصمیم گیری ها به صورت موثر عمل خواهیم کرد.

مشاوره سازمانی

چگونه اصول رفتار سازمانی را در سازمان خود پیاده کنیم؟

رفتار سازمانی بسیار گسترده است و موضوعات زیادی را پوشش می دهد از طرفی هر سازمانی مسائل خاص خود را دارد که باید به روش های منحصر  به فرد آن سازمان با آنها برخورد شود. فرآیند مشاوره رفتار سازمانی به سازمان ها‌ این امکان را می دهد تا چالش‌ ها، مشکلات و همچنین فرصت های مرتبط با رفتار سازمانی را شناسایی کنند و بتوانند راهکاریی برای حل مسائل پیدا کنند، از فرصت ها به بهترین شکل بهره برداری نمایند و تغییرات لازم در حوزه رفتار سازمانی را به منظور بهبود شرایط محیط کار ایجاد کند. مشاوران حرفه ای رفتار سازمانی با مشاهده، تجزیه و تحلیل و ارائه پیشنهادهای موثر و پیاده سازی اصول رفتار سازمانی در سازمان می‌توانند به شرکت‌ها در افزایش بهره‌وری کارکنان و بهبود عملکرد کلی به سازمان کمک کنند. جهت اطلاع از مشاوره برای کسب و کار اینترنتی، به سایت دیباگ مراجعه کنید.

چطور یک مشاوره رفتار سازمانی انتخاب کنیم؟

انتخاب مشاور موضوعی است که مدیران ممکن است تجربه کمی در مورد آن داشته باشند. زمانی که  سازمان تصمیم به استفاده از خدمات مشاوره می‌گیرید، چند شاخص وجود دارد که در مرحله انتخاب مشاور باید به آن ها  توجه کند تا بتوانید فردی را که برای این کار مناسب تر انتخاب کند. این شاخص‌ها تنها مربوط به قیمت خدمات مشاوره نیستند؛ انتخاب مشاور بر اساس فاکتورهایی مانند قیمت، متدولوژی، تیم مشاوره، مهارت‌ها و شایستگی‌های فردی، سوابق گذشته، تجربیات مشابه، میزان اطمینان شما به مشاور، نوع تعامل شما و افرادتان با مشاور و موارد زیاد دیگری که با توجه به شرایط سازمان شما می توانند در اولویت قرار داشته باشند باید صورت بگیرد.


مشاوره رفتار سازمانی

مشاوره سازمانی

گام های انتخاب مشاور:

با کمک چک لیست زیر می‌توانید یک مشاوره رفتار سازمانی مناسب را  برای همکاری انتخاب کنید.

  • قبل از انتخاب مشاور دلیل استفاده از خدمات مشاور را مشخص کنید. این که چرا قصد آغاز این پروژه را دارید و قرار است چه مسئله یا مسائلی را به کمک مشاور حل کنید.
  • قبل از انتخاب مشاور هدفها و انتظارات خود از مشاور را مشخص کنید. مشخص کنید که از مشاور چه انتظاراتی دارید و چه وظایفی را برای او در نظر گرفته اید .
  • لازم است قبل از اقدام به انتخاب و بستن قرار داد با مشاور، تعدادی از مشاوران در این خصوص را شناسایی کرده و با دقت رزومه و سابقه مشاوره آن ها را مورد ارزیابی قرار دهید.
  • پس از تحقیق و ارزیابی های کافی می توانید از بین افراد یا شرکت های مورد نظر، با فرد یا شرکتی که برای سازمان شما بهترین و مناسب ترین طرح و قیمت را ارائه داده است جلسه ای برگزار نمایید و ارزیابی نهایی را انجام دهید و قرار داد همکاری ببندید.
  • و در نهایت وقت آن است که پروژه را آغاز کنید

خدمات مشاوره رفتار سازمانی اقدام فرازان

در صورتی که در حوزه رفتار سازمانی تمایل به دریافت خدمات مشاوره دارید لطفا فرم زیر را تکمیل کنید.

همکاران ما در دپارتمان مدیریت رفتار سازمانی اقدام فرازان جهت برگزاری جلسه با شما تماس خواهند گرفت.


منبع:

https://www.eghdamfarazan.com/organizational-behavior-consulting/

خواص چای سیاه برای سلامتی، کاهش وزن و افزایش انرژی

چای سیاه یک جایگزین عالی برای قهوه یا نوشیدنی‌های انرژی‌زا به‌شمار می‌رود، چرا که نه تنها یک نوشیدنی بدون قند و چربی یا کم‌کالری است، بلکه خواص چای سیاه باعث می‌شود که فواید زیادی برای سلامتی نیز داشته باشد. گروه‌های قوی پلی‌فنول موجود در این نوشیدنی شرقی، از جمله اپی گالوکاتچین گالات، تافلاوین‌ها، تیاروبیگین‌ها، اسید آمینه ال تیانین و چندین کاتچین یا فلاونوئید دیگر باعث می‌شوند که این نوشیدنی گیاهی به یک داروی موثر در سلامتی تبدیل شود. در این مقاله به فواید چای سیاه برای انواع بیماری‌ها و سلامت اندام‌های بدن، ارزش غذایی و روش تهیه آن و تفاوت چای سیاه با چای سبز پرداخته شده است. نمایش فهرست مطالب (کلیک کنید) چای سیاه چیست؟ چای سیاه یک نوشیدنی محبوب در سراسر دنیاست. این نوشیدنی مخلوطیست از برگ‌های خشک چای که هنگام ترکیب با آب داغ می‌تواند نوشیدنی رضایت بخشی به شما بدهد. چای سیاه بیش از ۵۰۰ سال است که یک نوشیدنی محبوب به حساب می‌آید. معمولا طعم این چای نسبت به دیگر چای‌ها مانند چای سبز قوی‌تر است. برخی چای‌ها می‌توانند مقداری کافئین به بدنتان برسانند، در حالی که دیگر چای‌ها تاثیر آرام بخش دارند. برخی چای‌ها سلامت میکروبیوم را افزایش می‌دهند به همین دلیل برای روده مناسب هستند. چای همچنین حاوی فلاونوئید است که پتانسیل آنتی اکسیدانی دارند. آنتی اکسیدان‌ها می‌توانند به حفظ سلامت سلول‌ها کمک کنند. همچنین خطر بیماری کرونر قلب و برخی سرطان‌ها را کاهش دهد. اگر فرصت مطالعه مقاله را ندارید، می‌توانید به فایل صوتی آن گوش دهید: پخش‌کننده صوت 00:00 00:00 برای افزایش یا کاهش صدا از کلیدهای بالا و پایین استفاده کنید.   چای سیاه چگونه به دست می‌آید؟ برای تولید چای سیاه، برگ‌های چای را برداشت، پژمرده و سپس کمی خرد می‌کنند. برای خرید دمنوش انرژی زا و خرید دمنوش انرژی زا عمده، بهتر است به فروشگاه‌های معتبر مراجعه شود.

برخی از انواع چای سیاه با استفاده از روشی به نام خرد – له – پژمرده کردن یا CTC به قطعات کوچک‌تر تقسیم می‌شوند. سپس برگ‌های چای به‌‎طور کامل اکسید شده و به رنگ قهوه‌ای مایل به سیاه درمی‌آیند. سپس چای خشک، دسته‌بندی و بسته‌بندی می‌شود. چای سیاه عمدتاً در چین، هند، سریلانکا، نپال، ویتنام و کنیا تولید می‌شود. چای سیاه یک جایگزین عالی برای قهوه یا نوشیدنی‌های انرژی‌زا به‌شمار می‌رود ارزش غذایی چای سیاه چای سیاه سرشار از تافلاوین‌ها، فلاونول‌ها، اسید گالیک و فلاوان-۳-اول است که اختلال عملکرد عروق کرونر را در بیماران قلبی بازیابی می‌کند. این مواد مغذی با ترمیم رگ‌های خونی و سرخرگ‌ها، مانع از سکته مغزی، تصلب شرایین و سایر مشکلات قلبی عروقی می‌شوند. خواص چای سیاه چیست؟ در ادامه، انواع خواص چای سیاه برای سلامتی آورده شده است. البته توصیه می‌شود چای سیاه بدون هیچ گونه افزودنی مانند شیر یا شکر مصرف شود تا بدن از فواید آن به‌طور کامل بهره‌مند شود. اگر فرصت مطالعه مقاله را ندارید، می‌توانید به فایل صوتی آن گوش دهید: پخش‌کننده صوت 00:00 00:00 برای افزایش یا کاهش صدا از کلیدهای بالا و پایین استفاده کنید. خواص چای برای قلب چای سیاه حاوی گروهی از آنتی‌اکسیدان‌ها به نام فلاونوئیدها است که برای سلامت قلب مفید است. مصرف منظم این نوشیدنی به کاهش بسیاری از عوامل خطر بیماری قلبی، از جمله فشار خون بالا، کلسترول بالا، سطح تری گلیسیرید بالا و چاقی کمک می‌کند. یک مطالعه تصادفی کنترل شده نشان داد که نوشیدن چای سیاه به مدت 12 هفته، به‌طور قابل توجهی باعث کاهش تری گلیسیرید تا 36 درصد، کاهش سطح قند خون تا 18 درصد و کاهش نسبت LDL/HDL پلاسما به میزان 17 درصد شد. مطالعه دیگری نشان داد کسانی که سه فنجان چای سیاه در روز می‌نوشند، ۱۱ درصد کاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی دارند. خواص چای برای پیشگیری از سکته مغزی سکته مغزی زمانی رخ می‌دهد که یک رگ خونی در مغز مسدود یا پاره شود و دومین عامل مرگ و میر در سراسر جهان است. خوشبختانه ۸۰ درصد سکته‌های مغزی قابل پیشگیری هستند. تحقیقات نشان داده است افرادی که روزانه ۳ فنجان یا بیشتر چای سیاه مصرف می‌کنند، ۲۱ درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به سکته مغزی قرار دارند. همچنین، یک مطالعه ۷۴۹۶۱ نفر را به مدت بیش از ۱۰ سال مورد بررسی قرار داد. نتایج مشخص کرد کسانی که چهار فنجان یا بیشتر چای سیاه در روز می‌نوشیدند، نسبت به افرادی که چای نمی‌نوشیدند، ۳۲ درصد کمتر در معرض خطر سکته مغزی بودند. خواص چای برای مو شستشوی موها با چای سیاه یک درمان زیبایی طبیعی است که قرن‌هاست به عنوان راهی برای حفظ سلامت ظاهر موها استفاده می‌شود. چای سیاه حاوی غلظت بالایی از تانن است. تانن نوعی آنتی‌اکسیدان پلی‌فنول است که ترکیبات رادیکال‌های آزاد را خنثی ساخته و به سلامت مو کمک می‌کند. همچنین، چای سیاه حاوی تافلاوین و تیاروبیگین است که از رنگدانه‌های مو حمایت کرده و مانع سفیدی زودرس مو می‌شود. آبکشی موها با این نوشیدنی، می‌تواند به موهای تیره طبیعی به‌طور موقت رنگ بهتری بخشیده و به کاهش ظاهر موهای خاکستری کمک کند. با این حال، این راه‌حل کوتاه‌مدت است. علاوه بر این، برای افرادی که موهای بلوند، قرمز، سفید، قهوه‌ای روشن یا سایر رنگ‌های روشن‌تر دارند، به خوبی جواب نمی‌دهد. ازسوی‌دیگر، درخشش مو نشانه سلامت و مرطوب بودن ساقه موهاست. برخی متخصصان بر این باورند که شستشوی موها با این نوشیدنی معطر، ممکن است به بهبود رنگ مو، حمایت از رشد موهای جدید و سالم و درخشندگی کمک کند. با این وجود نباید در شستن مو با چای افراط شود. کافئین موجود در چای سیاه ممکن است تارهای مو را به‌خصوص در میان کسانی که موی با تخلخل کم دارند – نوعی مو که به راحتی رطوبت را جذب نمی‌کند – خشک کند. برای غلبه بر این مشکل، پس از شستشوی مو با این دمنوش، باید از نرم کننده استفاده شود. خواص چای برای ایمنی بدن چای سیاه حاوی آنتی‌ژن‌های آلکیلامین است که به تقویت پاسخ ایمنی بدن کمک می‌کند. علاوه بر این، حاوی تانن‌هایی است که توانایی مبارزه با ویروس‌ها را دارند و بدن را در مقابل آنفولانزا و سایر ویروس‌های رایج در زندگی روزمره محافظت می‌کنند. خواص چای برای سلامت روده روده حاوی تریلیون‌ها باکتری است که بسیاری از آن‌ها برای حفاظت از سیستم ایمنی بدن ضروری هستند. برخی از مطالعات نشان داده‌اند که نوعی باکتری موجود در روده ممکن است نقش مهمی در کاهش خطر برخی شرایط سلامتی مانند بیماری التهابی روده، دیابت نوع ۲، بیماری‌های قلبی عروقی، چاقی و حتی سرطان داشته باشد. پلی‌فنول‌های موجود در چای سیاه با تقویت رشد باکتری‌های خوب و مهار رشد باکتری‌های بد مانند سالمونلا به حفظ روده سالم کمک می‌کنند. علاوه بر این، چای سیاه حاوی خواص ضدمیکروبی است که مواد مضر را از بین برده و با کمک به ترمیم پوشش داخلی دستگاه گوارش، باکتری‌های روده را در عملکرد بهتر کمک می‌کند. با این حال، قبل از اینکه بتوان نتیجه‌گیری قوی در این مورد به‌دست آورد، تحقیقات بیشتری لازم است. حتما بخوانید: مضرات چای سیاه؛ عوارض مصرف بیش از حد چای سیاه خواص چای برای سلامت استخوان افرادی که به‌طور منظم چای می‌نوشند، به دلیل مواد شیمیایی گیاهی موجود در چای، استخوان‌های قوی‌تری دارند و احتمال ابتلا به آرتروز در آن‌ها کمتر است. خواص چای برای پیشگیری از پارکینسون هنگامی که محققان داده‌های رژیم غذایی ۶۳۲۵۷ مرد و زن چینی (۱۵۷ نفر با موارد تایید شده بیماری پارکینسون) را تجزیه و تحلیل کردند، دریافتند افرادی که مکرر از این نوشیدنی شگفت‌انگیز می‌نوشند از سطح حفاظتی مغزی بسیار بالاتری برخوردار هستند. به‌طور خاص، کسانی که تقریباً روزانه این طلای سیاه را می‌نوشیدند (حدود ۶ فنجان در هفته)، در طول این مطالعه ۱۲ ساله ۷۱ درصد کمتر به پارکینسون مبتلا شدند. به نظر می‌رسد این مزایا “وابسته به دوز” است. به عبارت دیگر، هر چه چای سیاه بیشتر مصرف شود، اثرات محافظتی بیشتری دارد. کسانی که بین ۵ تا ۲۳ فنجان در ماه چای می‌نوشیدند، ۴۵ درصد کمتر با خطر مواجه شدند. به‌طور عجیبی، چای سبز خطر پارکینسون را کاهش نداد و این امتیاز تنها به چای سیاه تعلق گرفت. از آن‌جا که هم چای سیاه کافئین‌دار و هم بدون کافئین از مغز محافظت می‌کنند، به این معنی است که کافئین مسئول حفاظت از مغز نیست. خواص چای برای تسکین استرس نوشیدن یک فنجان از این دمنوش سیاه، نه تنها پس از یک روز طولانی به آرامش کمک می‌کند، بلکه مطالعات نشان می‌دهد که اسید آمینه L-theanine موجود در چای سیاه می‌تواند به آرامش و تمرکز بهتر کمک کند. همچنین نشان داده شده است که چای سیاه در صورت مصرف منظم به مقدار متوسط، سطح هورمون استرس کورتیزول را کاهش می‌دهد. نوشیدن یک فنجان از این دمنوش سیاه، نه تنها پس از یک روز طولانی به آرامش کمک می‌کند. خواص چای برای مقابله با سرطان برخی تحقیقات نشان می‌دهند که آنتی‌اکسیدان‌هایی مانند پلی فنول و کاتچین‌های موجود در چای سیاه ممکن است به پیشگیری از برخی انواع سرطان کمک کنند. زنانی که به‌طور منظم از خواص چای سیاه بهره‌مند می‌شوند، نسبت به همتایان خود شانس کمتری برای ابتلا به سرطان تخمدان دارند. بیش از ۱۰۰ نوع مختلف سرطان وجود دارد و برخی از آن‌ها قابل پیشگیری نیستند. با این وجود، پلی‌فنول‌های موجود در این نوشیدنی شرقی ممکن است به جلوگیری از بقای سلول‌های سرطانی کمک کند. یک مطالعه اثرات پلی‌فنول‌های چای را بر سلول‌های سرطانی تجزیه و تحلیل کرد. نتایج نشان داد که چای سیاه و سبز در تنظیم رشد سلول‌های سرطانی و کاهش رشد سلول‌های جدید نقش دارند. مطالعه دیگری اثرات پلی‌فنول‌های موجود در این دمنوش فوق‌العاده را بر سرطان سینه تجزیه و تحلیل کرد. مشخص شد چای سیاه می‌تواند به غلبه بر گسترش تومورهای سینه وابسته به هورمون کمک کند. خواص چای برای کمک به تمرکز و هشیاری این نوشیدنی آرامش‌بخش در عین حال، حاوی کافئین و اسید آمینه‌ای به نام L-theanine است که می‌تواند هوشیاری و تمرکز را بهبود بخشد. L-theanine فعالیت امواج آلفا را در مغز افزایش داده و در نتیجه باعث آرامش و تمرکز بهتر می‌شود. دو مطالعه تصادفی تأثیر چای سیاه را بر دقت و هوشیاری آزمایش کردند. در هر دو مطالعه، این دمنوش خوش‌طعم به‌طور قابل توجهی دقت و هوشیاری را در میان شرکت کنندگان افزایش داد. خواص چای برای کمک به کاهش وزن بدن حاوی دو لیپوپروتئین با عناوین لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL) و دیگری لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL) است که کلسترول را در سراسر بدن منتقل می‌کنند. LDL لیپوپروتئین “بد” محسوب می‌شود، زیرا کلسترول را به سلول‌های بدن منتقل می‌کند. اما HDL به عنوان لیپوپروتئین “خوب” در نظر گرفته می‌شود، زیرا کلسترول را از سلول‌ها دور کرده و برای دفع به کبد منتقل می‌کند. زمانی که LDL بیش از حد در بدن وجود داشته باشد، می‌تواند در شریان‌ها رسوب کرده و باعث رسوبات مومی به نام پلاک شود که می‌توانند منجر به مشکلاتی مانند نارسایی قلبی یا سکته گردند. یک مطالعه تصادفی نشان داد که نوشیدن پنج وعده چای سیاه در روز، کلسترول LDL را تا 11٪ در افرادی که سطح کلسترول بالا دارند، کاهش می‌دهد. خواص چای برای تنظیم قند خون افزایش سطح قند خون ممکن است خطر ابتلا به عوارض سلامتی مانند دیابت نوع ۲، چاقی، بیماری‌های قلبی – عروقی، نارسایی کلیه و افسردگی را افزایش دهد. بر اساس یک مطالعه تحقیقاتی که روی افراد مسن ساکن جزایر مدیترانه انجام شد، مشخص شد در افرادی که ۱ تا ۲ فنجان در روز از این دمنوش عالی را در طولانی مدت مصرف کرده بودند، ابتلا به دیابت نوع ۲ کاهش یافت. این دمنوش سیاه به افزایش استفاده از انسولین در بدن کمک می‌کند. چای سیاه فعالیت انسولین را بیش از ۱۵ برابر افزایش می‌دهد. ترکیبات موجود در چای، به‌ویژه یک کاتچین به نام اپی گالوکاتچین گالات باعث بهبود سطح انسولین می‌شود. خواص چای برای سلامتی دهان و دندان مطالعات انجام شده توسط انجمن تحقیقات سلامت تجارت چای نشان می‌دهد که چای سیاه تشکیل پلاک دندانی را کاهش داده و رشد باکتری‌ها را در محدوده دهان و دندان محدود می‌کند. پلی‌فنول‌های موجود در چای سیاه، باکتری‌های ایجاد کننده حفره را از بین می‌برند و از آن‌ها پیشی می‌گیرند. همچنین، این مواد مانع رشد آنزیم‌های باکتریایی چسبنده روی دندان‌ها می‌شوند. چای سیاه تشکیل پلاک دندانی را کاهش داده و رشد باکتری‌ها را در محدوده دهان و دندان محدود می‌کند. خواص چای سیاه برای کمک به گوارش تانن‌های این نوشیدنی سیاه علاوه بر بهبود سیستم ایمنی بدن، اثر درمانی بر بیماری‌های معده و روده نیز دارند و به کاهش فعالیت گوارشی کمک می‌کنند. خواص چای سیاه برای کاهش خطر سنگ کلیه چای سیاه می‌تواند به کاهش خطر ابتلا به سنگ کلیه در برخی از زنان کمک کند. نوشیدن چای سبز یا سیاه نیز ممکن است خطر ابتلا به سرطان مثانه را نیز کاهش دهد. یک مطالعه نشان داد بین نوشیدن چای و کاهش خطر ابتلا به سنگ کلیه ارتباط قوی وجود دارد. با این حال، متخصصان پزشکی بیان می‌کنند همه چای‌ها از نظر پیشگیری از سنگ کلیه یکسان نیستند. افرادی که مستعد ابتلا به سنگ کلیه اگزالاتی هستند، ممکن است به چای‌های حاوی اگزالات حساس‌تر باشند. چای سبز و اولانگ دارای مقادیر اگزالات کمتری هستند، بنابراین این چای‌ها ممکن است بهترین چای برای افراد آسیب‌پذیر نسبت به سنگ کلیه باشند. در هر حال، افراد مبتلا به سنگ کلیه باید به دقت مزایا و معایب نوشیدن چای را در رابطه با تشکیل سنگ کلیه بسنجند و در مورد نوشیدن آن با پزشک مشورت کنند. خواص چای سیاه برای کاهش ابتلا به آلزایمر تخمین زده می‌شود ۱۰ میلیون نفر در سراسر جهان از آلزایمر رنج می‌برند. مطالعه‌ای در دانشگاه نیوکاسل انگلستان نشان می‌دهد که چای‌های سبز و سیاه می‌توانند آنزیم‌های خاص مغز مرتبط با بیماری آلزایمر را مهار کنند. خواص چای سیاه برای کاهش فشار خون فشار خون بالا تقریباً ۱ میلیارد نفر را در سراسر جهان تحت تأثیر قرار داده است. این بیماری می‌تواند خطر نارسایی قلبی و کلیوی، سکته مغزی، از دست دادن بینایی و حملات قلبی را افزایش دهد. در یک مطالعه تصادفی و کنترل شده، شرکت‌کنندگان در طول شش ماه روزانه سه فنجان از این طلای سیاه را نوشیدند. نتایج نشان داد این افراد در مقایسه با گروه دارونما، کاهش قابل توجهی در فشار خون سیستولیک و دیاستولیک داشتند. با این حال، تحقیقات در مورد اثرات چای سیاه بر فشار خون متفاوت است، ولی در مجموع، نوشیدن چای سیاه به صورت روزانه و همچنین اصلاح سبک زندگی و تغذیه و مدیریت استرس برای افراد مبتلا به فشار خون بالا مفید است. خواص چای سیاه برای کاهش پف چشم کافئین موجود در چای سبز و سیاه، تاثیر مثبتی روی چشم‌های پف کرده و متورم دارد. قرار دادن چای کیسه‌ای روی چشم‌ها می‌تواند به سفت نگه داشتن پوست اطراف چشم و کاهش پف کمک کند. کافئین رگ‌های خونی این بافت حساس را منقبض می‌کند و به آن آرامش می‌بخشد. کافئین موجود در چای سبز و سیاه، تاثیر مثبتی روی چشم‌های پف کرده و متورم دارد. خواص چای سیاه برای جلوگیری از پیری زودرس این نوشیدنی معجزه‌گر هنگامی که روی پوست استفاده می‌شود، با کمک آنتی‌اکسیدان‌ها و پلی‌فنول‌های خود از پوست صورت و گردن در برابر پیری زودرس محافظت نموده و همچنین به عنوان یک عامل ضدچروک عمل می‌کند. همچنین، تانن‌های موجود در چای سیاه می‌توانند باعث درخشندگی و یکنواختی رنگ پوست شوند. خواص چای سیاه برای جلوگیری از ریزش مو شستشوی مو با چای سیاه برای تقویت رشد مو و جلوگیری از ریزش مو مفید است. اعتقاد بر این است که محتوای آنتی‌اکسیدانی و کافئین بالای چای از پوست سر و موی سالم حمایت می‌کند. کافئین موجود در این دمنوش سیاه می‌تواند به فولیکول‌های مو برسد و دی هیدروتستوسترون (DHT) را مسدود کند. DHT هورمونی است که با ریزش مو در افراد مبتلا به بیماری معروف به آلوپسی آندروژنیک مرتبط است. سطوح بالای DHT فولیکول‌های مو را کوچک و چرخه رشد مو را کوتاه می‌کند و منجر به رشد موهای ضعیف و شکننده می‌شود که راحت‌تر دچار ریزش می‌شوند. یک مطالعه در نمونه‌های پوست انسان نشان داد که استفاده موضعی از کافئین و تستوسترون ممکن است با افزایش تولید کراتین و طولانی‌تر کردن مرحله آناژن (رویش مو) از رشد مو حمایت کند. فراتر از این مطالعات، هیچ تحقیقی برای تعیین این‌که آیا چای سیاه می‌تواند رشد مو را تقویت کند، در دسترس نیست. علاوه بر این، مشخص نیست که چه مقدار چای سیاه و کافئین مورد نیاز است و چه مدت این محلول باید روی پوست سر بماند تا اثرات آن ظاهر شود. توصیه می‌شود اگر دلایل زیادی از جمله سوء تغذیه، استرس، هورمون‌ها، ژنتیک و آسیب برای ریزش مو وجود دارد، به جای تکیه بر چای سیاه به یک متخصص پوست مراجعه شود. خواص ضدباکتریایی عصاره چای دارای فعالیت ضدمیکروبی قابل توجهی در برابر پاتوژن‌های مختلف باکتریایی است. بیشترین فعالیت ضدمیکروبی چای به دلیل وجود کاتچین‌های پلی‌فنول است که به غشای سلولی باکتری آسیب می‌رسانند. بهبود آسم این دمنوش معطر، حاوی کافئین است که می‌تواند به آرامش مجاری تنفسی و بهبود عملکرد ریه کمک کند و باعث تسکین موقت علائم آسم شود. طبق مطالعه‌ای در کتابخانه ملی پزشکی ایالات متحده، کافئین دارای اثرات دارویی متنوعی است. یکی از اثرات آن گشادکننده برونش ضعیف است و همچنین خستگی عضلات تنفسی را کاهش می‌دهد. از نظر شیمیایی، کافئین چای سیاه و قهوه با داروی تئوفیلین که برای درمان آسم استفاده می‌شود، شباهت دارد. چای سیاه، می‌تواند به آرامش مجاری تنفسی و بهبود عملکرد ریه کمک کند و باعث تسکین موقت علائم آسم شود. خواص آنتی‌اکسیدانی چای سیاه حاوی آنتی‌اکسیدان‌ها و پلی‌فنول‌هایی است که به جلوگیری از آسیب DNA مرتبط با تنباکو یا سایر مواد شیمیایی سمی کمک می‌کنند. این آنتی‌اکسیدان‌ها با آنتی‌اکسیدان‌هایی که از میوه‌ها و سبزیجات به دست می‌آیند، متفاوت هستند. مصرف این دمنوش عجیب، می‌تواند به حذف رادیکال‌های آزاد و کاهش آسیب سلولی و کاهش خطر بیماری مزمن کمک کند. گروه‌هایی از پلی‌فنول‌ها، از جمله کاتچین‌ها، تافلاوین‌ها و تیاروبیگین‌ها منابع اصلی آنتی‌اکسیدان‌ها در چای سیاه هستند که می‌توانند سلامت کلی را ارتقا دهند. درحالی‌که بسیاری از مکمل‌های موجود در بازار نیز حاوی آنتی‌اکسیدان هستند، اما همچنان بهترین راه برای مصرف آن‌ها از طریق غذا و نوشیدنی است. برخی تحقیقات نشان داده‌اند مصرف آنتی‌اکسیدان‌ها به شکل مکمل ممکن است به سلامت انسان آسیب برساند. افزایش انرژی برخلاف سایر نوشیدنی‌ها که محتوای کافئین بیشتری دارند، مقادیر کم کافئین موجود در چای می‌تواند به افزایش جریان خون در مغز، بدون تحریک بیش از حد قلب کمک کند. تفاوت چای سیاه با چای سبز چای سبز و سیاه هر دو از برگ‌های گیاه کاملیا سیننسیس تهیه می‌شوند. تفاوت اصلی بین این دو این است که چای سیاه اکسیده می‌شود، اما چای سبز تحت این فرایند قرار نمی‌گیرد. برای تهیه چای سیاه، ابتدا برگ‌ها را چیده و سپس در معرض هوا قرار می‌دهند تا فرآیند اکسیداسیون آغاز شود. این واکنش باعث می‌شود که برگ‌ها قهوه‌ای تیره شوند و طعم‌ آن نیز افزایش یافته و تشدید شوند و طعم گس برگ چای کاهش یابد. از سوی دیگر، چای سبز برای جلوگیری از اکسیداسیون فرآوری می‌شود و بنابراین رنگ آن بسیار روشن‌تر از چای سیاه است. حتما بخوانید: لاغری با چای سبز؛ آیا چای سبز لاغر می‌کند؟ چای سیاه بهتر است یا چای سبز؟ چای سبز و سیاه، غنی از گروهی از آنتی‌اکسیدان‌های محافظ به نام پلی‌فنول هستند. با این حال، نوع و مقدار فلاونوئیدهای موجود در آن‌ها متفاوت است. به‌عنوان مثال، چای سبز حاوی مقدار بسیار بالاتری از اپی گالوکاتچین-3-گالات (EGCG) است، در حالی که چای سیاه منبع غنی از تافلاوین است. با این وجود، فلاونوئیدهای موجود در چای سبز و سیاه از قلب محافظت می‌کنند. یک مطالعه حیوانی نشان داد چای سبز و سیاه به‌طور یکسان در جلوگیری از تشکیل پلاک عروق خونی و کاهش فشار خون مؤثر هستند. بررسی دیگری روی چای سبز نشان داد افرادی که 1 تا 3 فنجان چای سبز در روز می‌نوشند، به ترتیب 19% و 36% کمتر در معرض خطر حمله قلبی و سکته مغزی هستند. به‌طور مشابه، نوشیدن روزانه حداقل 3 فنجان چای سیاه می‌تواند خطر ابتلا به بیماری قلبی را تا 11 درصد کاهش دهد. چای سبز حاوی کافئین کمتری نسبت به چای سیاه است. کافئین با مسدود کردن انتقال دهنده عصبی بازدارنده آدنوزین، سیستم عصبی را تحریک می‌کند و روی هوشیاری، خلق و خو، زمان واکنش و حافظه کوتاه مدت اثر دارد. چای سبز و سیاه حاوی اسید آمینه L-theanine هستند که در قهوه وجود ندارد. L-theanine اثرات کافئین را متعادل می‌کند. به‌طورکلی، مقدار L-theanine در چای سبز کمی بیشتر از چای سیاه است. چای سبز و سیاه هر دو جایگزین‌هایی عالی برای قهوه هستند. چای سیاه حاوی تیافلاوین‌های مفید است که منحصر به چای سیاه هستند. این پلی‌فنول‌ها می‌توانند از سلول‌های چربی در برابر آسیب رادیکال‌های آزاد محافظت و از خطر تشکیل پلاک در رگ‌های خونی جلوگیری کنند. علاوه بر این، تافلاوین‌ها به‌طور قابل توجهی سطح کلسترول و قند خون را کاهش می‌دهند. آن‌ها حتی می‌توانند باعث تجزیه چربی شده و به عنوان یک کمک بالقوه برای مدیریت چاقی توصیه شده‌اند. در واقع، تافلاوین موجود در چای سیاه ممکن است همان ظرفیت آنتی‌اکسیدانی پلی‌فنول‌های چای سبز را داشته باشد. چای سیاه معمولاً نسبت به چای سبز اثرات محرک بیشتری دارد. در مجموع، هر دو نوع چای سبز و سیاه، اثرات منحصربه‌فردی دارند که بسته به انتخاب افراد ممکن است متفاوت باشد و بنابراین نمی‌توان برتری خاصی را بین این دو نوشیدنی شرقی قائل شد. خواص چای سیاه بسیار بیشتر از چیزی است که تصور می‌شود. این نوشیدنی برای سلامت پوست، مو، قلب، مغز، کلیه، استخوان، گوارش، کاهش وزن و بسیاری موارد دیگر مفید است. کافئین موجود در آن نیز می‌تواند به جای قهوه برای هشیاری و تمرکز مناسب باشد. برگ‌های چای سیاه برخلاف چای سبز اکسید شده و همین باعث تغییر طعم آن می‌شود. در مجموع، هم چای سبز و هم سیاه برای سلامت مفید هستند.

https://kermany.com/properties-of-black-tea/ | منبع

بهترین چای‌ها و دمنوش‌های گیاهی برای آرامش اعصاب

بسیاری از افراد برای آرام شدن و بعضی دیگر به دلایل سلامتی از چای‌ها و دمنوش‌های گیاهی استفاده می‌کنند. چرا که بعضی از چای‌ها و دمنوش‌های گیاهی (آیزن پلاس)خواص شگفت انگیزی برای سلامتی ما دارند و می‌توانند به خوبی سیستم عصبی را آرام کنند. گوشه‌ای از خواص مصرف چای‌ها و دمنوش‌های گیاهی شامل موارد زیر است:

  • بهبود کیفیت خواب
  • کاهش سطح اضطراب
  • افزایش احساس آرامش
  • حفظ سلامت قلب و عروق
  • و تسکین ناراحتی‌های گوارشی

در این مقاله می‌خواهیم با بهترین‌ چای‌ها و دمنوش‌های گیاهی برای آرامش اعصاب آشنا شویم.

دمنوش بادرنجبویه و دارچین:

۲ قاشق غذاخوری برگ گیاه بادرنجبویه را با یک عدد چوب دارچین، به ۱ لیوان آب جوش اضافه کنید و اجازه دهید که به مدت 10-15 دقیقه دم بکشد. برای حفظ سلامتی خود و دیگران، لطفا خرید دمنوش آرامش و خرید دمنوش آرامش عمده را از جایی مطمئن انجام دهید.

می‌توانید برای خوش طعم شدن دمنوش، کمی عسل و زنجبیل هم (سلن پلاس) به آن اضافه کنید. این ترکیب به آرامش اعصاب و بهتر شدن خواب شما کمک می‌کند.

دمنوش رازک:

رازک اثرات بسیار خوبی در رفع مشکلات خواب و بهبود خلق و خوی شما دارد.

برای تهیه دمنوش آن، 1 قاشق چای خوری گیاه رازک را در 1 لیوان آب جوش بریزید و اجازه دهید تا برای مدت پنج دقیقه دم بکشد. بعد از رد کردن از صافی، دمنوش شما آماده است.

دمنوش بابونه:

بعضی (فلکس اورت) افراد از دمنوش بابونه به عنوان یک چای بدون کافئین استفاده می‌کنند! این دمنوش در کاهش استرس و اضطراب بسیار موثر است.

2-3  قاشق چایخوری گل بابونه خشک شده را در 1 فنجان آب جوش دم کرده و نوش جان کنید.

چای سبز:

چای سبز با خواص آنتی اکسیدانی فوق العاده‌اش جزو محبوب‌ترین و سالم‌ترین نوشیدنی‌ها به شمار می‌رود.

همانطور که می‌دانید برای تهیه چای سبز لازم نیست آن را مانند چای سیاه روی کتری دم کنید. تنها کافی است که در یک قوری یا لیوان در دار، روی برگ های (دیافیت) چای سبز آب جوش (کمی از جوش افتاده باشه) بریزید. 2-8 دقیقه زمان دهید و بعد چای را صاف کنید تا برگ ها چایتان رو تلخ نکنند. چای سبز شما آماده است.

دمنوش والرین (سنبل اطیب):

گیاه والرین یا همان سنبل الطیب (پروستافیت) خواص فوق العاده‌ای در بهبود خواب و کاهش اضطراب و افسردگی دارد.

شما می‌توانید دمنوش سنبل الطیب را با گل گاو زبان و یا دارچین هم تهیه کنید تا از عطر و طعم آن لذت ببرید.

چای گل سرخ(اکوفاین):

1 قاشق غذاخوری گل سرخ را همراه 1 قاشق غداخوری چای سیاه یا چای سبز در قوری به همراه آب جوش بریزید و به مدت 15-20 دقیقه دم کنید. چای یا دمنوش گل سرخ را می‌توانید همراه با عسل هم میل کنید.

علاوه بر آرامش اعصاب، این چای خواص ضد التهابی نیز دارد و به تسکین زخم‌ها کمک می‌کند.

نکته مهم:

اگر بیماری و یا شرایط خاصی دارید قبل از مصرف دمنوش‌های گیاهی حتما با پزشک یا متخصص (بیوپانتن) تغذیه مشورت کنید.


منبع:

https://hakimanteb.com/%D8%A8%D9%87%D8%AA%D8%B1%DB%8C%D9%86-%DA%86%D8%A7%DB%8C%E2%80%8C%D9%87%D8%A7-%D9%88-%D8%AF%D9%85%D9%86%D9%88%D8%B4%E2%80%8C%D9%87%D8%A7%DB%8C-%DA%AF%DB%8C%D8%A7%D9%87%DB%8C-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C/