برخی مواقع مشکلات به قدری در سازمانها غیر طبیعی میشود و عارضهها زیاد میشوند که نیروهای داخلی شرکت نمیتوانند آن مشکل را حل کنند حتی اگر توانمندی و تخصصش را داشته باشند. زیرا بخشی از بدنه شرکت هستند و ممکن است تیغ تغییرشون برشش خیلی بالا نباشد اینجاست که شما به Change agent و یا Advisor نیاز خواهید داشت.
ورود یک مشاور و یا عامل بیرونی به سازمان هم میتواند برای شناسایی مسئله و هم میتواند برای حل مسئله باشد. یعنی مشاور برای اجرا کردن یک تغییر وارد سازمان نمیشود بلکه شناسایی مسئله خودش میتواند یک بحث کلیدی در فرایند مشاوره تغییر باشد.
نکته: چرا میگوییم مشاوره تغییر، چون هر فرآیند مشاوره باید منجر به تغییر شود و اگر منجر به تغییر نشود در حد یک شعار باقی میماند. پس از واژه مشاوره تغییر استفاده میکنیم.
سه رکن دارد:
1 . Change content
2. Change context
3. Change modeling
Change content یعنی شما چه تغییر و چه برنامهای را میخواهید در سازمان اجرا کنید؟
Change context یعنی تغییر را در چه سازمانی میخواهید پیادهسازی کنید؟ فرهنگ این سازمان و سبک رهبری آن چیست؟ و بر اساس context تغییر را مدلسازی میکند یعنی میگوید تغییر را از کجا شروع کنید، چند ماهه تمام کنید، تغییر پایدار یا مشارکتی باشد، تفویضی یا عامرانه باشد سپس مدلسازی میکنید و تغییر را اجرا میکنید.
برای این که بفهمیم چه تغییری در سازمان مورد نیاز است ابتدا نیاز به عارضهیابی داریم. تا زمانی که مشاور شناخت پیدا نکند و عارضهیابی نکند نمیتواند محتوای تغییر سازمان را تجویز کند سپس به سراغ مدلسازی تغییر برود و آن را پیادهسازی کند.
مدلهای عارضهیابی سازمانی گام اول فرآیند مشاوره تغییر است. گاهی سازمان مشکل دارد ولی مسئله واقعیاش را هنوز تشخیص نداده است چنین سازمانهایی به خصوص به عارضه نیاز مبرم دارند. مشاور باید بداند که در اختیار داشتن ابزارهای عارضهیابی نمیتواند تشخیص بدهد که با چه رویکردی وارد این شرکت شود، کجا را تغییر دهد، تغییر را روی معرفی انجام دهد یا تغییر را روی نیروی انسانی انجام دهد. عارضه یابی سازمان، یکی از ارکان مدیریت و سازماندهی بیزینس در سطح والاست.
بیشتر بخوانید: چرا و در چه زمانی به صنعت مشاوره مدیریت نیاز داریم؟
مدل های مختلفی برای آسیب شناسی و عارضه یابی سازمانی وجود دارد مانند: مدل 7S مکینزی، مدل تعالی سازمانی، رویکرد دوره عمر سازمان، مدا بلوغ فرایندی و... ابزاری که استفاده میکنیم باید ابزاری باشد که همه جانبه به سازمان نگاه کند و سازمان را از ابعاد مختلف مورد آسیبشناسی قرار دهد.
در سازمان استعارههای زیادی وجود دارد، یکی از استعارهها این است که سازمان را به موجود زنده تشبیه میکنند. یک مشاور میتواند بر اساس این نظریه با استفاده از ابزار مشخص کند که سازمان در کدام دوره از عمر سازمانی قرار دارد و در آن مرحله با چه مشکلاتی دست و پنجه نرم میکند و دچار چه عارضههای آسیبرسانی شده است سپس براساس آن بتواند نسخه شما را تجویز کند.
بنابراین اگر شما در مرحله طفولیت هستید و دچار عارضه مرگ در طفولیت هستید یک نسخه برای شما تجویز میشود و اگر در مرحله رشد سریع هستید در این مرحله دچار عارضه تله بنیانگذار هستید، نسخه دیگری برای شما تجویز میشود یا اگر در ناحیه بلوغ دچار پیری زودرس شدید نسخه دیگری تجویز میکند. پس بسته به این که شما در کدامیک از مراحل عمر سازمان هستید و در آن مرحله دچار چه عارضهای هستید میتواند نسخه شما متفاوت باشد.
سازمانهای جوان انعطافپذیر هستند چون چالاک و چابک هستند و زود تصمیم میگیرند ولی در عین حال چون قاعده و سیستمی وجود ندارد کنترلپذیر نیستند. و به خاطر همین دچار هرج و مرج میشوند (عارضه هرج و مرج) سازمانهای پیر برعکس هستند. انعطافپذیر نیستند، چالاک نیستند، دیر تصمیم میگیرند ولی کنترلپذیری آنها بالاست ولی به دلیل بروکراسی بالا دچار عارضه دیگری به نام بینظمی میشوند. (عارضه بی نظمی) نقطه بهینه (تکامل) سازمان جایی است که شرکت علاوه بر این که انعطافپذیر است کنترل پذیر نیز هست.
همهی سازمانها میکوشند تا به تکامل برسند. در تکامل، شرکت فروش دارد، سود دارد، برند شده، سهم بازار خوبی دارد، در بازار جا افتاده است، نیازهای مشتری را برطرف میکند. تمام رویکرد مشاور این است که به شرکتها کمک کند تا به تکامل برسند و در تکامل خود باقی بمانند. در نقطه تکامل یک نظریه هست که میگوید این نقطه تمامی ندارد. یعنی شما نمیتوانید در تکامل بمانید. وقتی شما به نقطه تکامل برسید لاجرم به سمت نقطههای مرگ نیز حرکت میکنید. نکته این هست که بسیاری از شرکتها در تکامل باقی میمانند یعنی شرکت قبلی یا محصول قبلی مرده ولی آنجا یک منحنی و نمودار جدید تعریف میکنند. نموداری که مجدداً از دوران طفولیت شروع میشود و به خاطر همین میانگین برند در تکامل باقی میماند.
بیشتر بخوانید: شایستگی های مشاور استراتژی
ایجاد: شرکت تأسیس میشود و چند بنیانگذار دور هم جمع میشوند و ایدهی تشکیل شرکت را ایجاد میکنند. در این دوره حرفهای زیادی ردوبدل میشود، ایدهها زیاد است، یک قهرمان صحنه کار وجود دارد که جلوتر از همه حرکت میکند و ایدهها را شفاف میکند. اما زمانی از این دوره خارج میشویم که با مشکلات غیر طبیعی مواجه شویم. شرکتی که تازه به وجود آمده نیاز به کار شبانهروزی دارد اما گاهی بنیانگذاران وقت کافی نمیگذارند و شرکت را رها میکنند و مرحله نافرجام می شود.
طفولیت: بحث مدیریت بحران است، چون شرکت نقدینگی ندارد، پروژهای نگرفته و محصولی تولید نکرده ولی به هر حال تولید کننده است. در این مرحله اگر شرکت نتواند از بانک وام بگیرد و طرح کسب و کار خوبی بنویسد و یا نتواند نقدینگی اوّیه که نیاز دارد تأمین کند شرکت دچار مرگ در طفولیت شده است.
رشد سریع: کارها زیاد میشود، حتی شرکت به حدی کار میگیرد که از وقت و حوصله بنیانگذاران خارج است پس نه میگویند و بعضی از مشتریها را خودشان میپرانند. نه گفتن به پروژهها تله بنیانگذار است و چون همه چیز به بنیانگذار وصل است شرکت اینجا حرفهای گری نمیکند، سیستم ایجاد نمیکند، مدیر اجرایی از بیرون نمی آورد تا کار را ساماندهی کند و به خاطر همین دچار مشکل خواهد شد.
بلوغ: شرکت از بنیانگذاران خود مستقل است، مدیران حرفهای به جای بنیانگذار وارد شرکت شدهاند، تأکید میشود به جای این که کار را بیشتر کنیم کار را حساب شدهتر انجام دهیم. به جای تولید بیشتر محصول به کیفیت محصول توجه کنیم.
اما در دوران بلوغ دو عارضه ممکن است شرکت را از پا دربیاورد:
1. پیری زودرس
2. تله کارآفرین
دوره مدیریت منابع انسانی حرفه پلاس
شخصیت P: تولیدگرا و عملگرا هستند. میگویند کار را بگویید تا انجام دهیم، معطل نکنید، در فاز طراحی وقت نگذارید، دوست دارند سریع وارد عمل شوند.
شخصیت A: محافظهکار و بروکرات هستند. میگویند دستورالعمل، آییننامه، روش اجرای کاری که شما میگویید کجاست، اگر میخواهیم تولید کنیم نمودار تولید کجاست، به مستندسازی و داشتن دستورالعمل تاکید دارند.
شخصیتE: کارآفرین و خلاق هستند. هر روز یک ایده و خلاقیت جدید دارند. آدم نوآوری هستند. در مورد انجام کارهای جدید صحبت میکنند.
شخصیتR: یک شخصیت یکپارچه کننده هستند. بین شخصیتهای مختلف صلح ایجاد میکنند. نظر همه را میشنوند و سعی میکنند بهترین تصمیم را بگیرند، به ملاحظات انسانی کار بسیار توجه میکنند. شرکت برای این که به سمت تکامل برود، هر 4 شخصیت را لازم دارد. ولی در هر دوره از عمر سازمانی یکی از این شخصیتها باید پر رنگتر باشد.
اگر بروکراسیهای بیش از حد به سیستم تزریق شود، آییننامه و دستورالعملهای سیستم بیش از حدی باشد که بایستی باشد، به این پیری زودرس میگویند. یعنی در سازمان ویژگیهایی از پیری در جوانی دیده می شود. پیری زودرس زمانی اتفاق میافتد که واحدهایی که از جنس بروکراسی هستند، آن دسته از شخصیتهایی که از جنس نوآوری و افق دید بلند مدت هستند را خفه و از رده خارج کنند.
شرکت در دورهی بلوغ، به رشد سریع برگردد. یعنی تعداد حوزههای بیش از حدی است که در دوره بلوغ ممکن است ایجاد شود. در دوره بلوغ باید رشد آن حوزه کسب و کاری که ایجاد شده است را ادامه دهیم. عارضه در اینجاست که به سراغ کسب و کارهای جدید برویم. زیرا شکل گیری حوزه های جدید کسب و کار از ویژگی های دوره تکامل است.
در دوره تکامل شرکت دارای برند شده، بردنش جا افتاده، بالاترین سهم بازار را در اختیار دارد، تفکر خلاق در آن شرکت نهادینه شده، سیستمهای تخصصی حرفهای خیلی خوبی به وجود آمده است. ساختار سازمانی مناسبی دارد، سازمان قدرت رشد دارد. حوزههای کسب و کار مختلفی ایجاد کرده و دارای بودجه رو به افزایشی است. این نقطه، نقطهای است که ما میخواهیم سازمان را به آن برسانیم.
اگر وارد ثبات شویم که اولین مرحله پیری است، مدام به دستاوردهای گذشتهمان مینازیم، ایده جدیدی خلق نمی شود، شرکت از سود انباشته گذشته میخورد ولی کار جدیدی تولید و سود جدیدی حاصل نمیشود. ولی چون شرکت پولدار است خلا وجود بحران احساس نمیشود ولی بعد از مدتی وارد دوره بروکراسی میشود. حذف افراد کارآفرین و افرادی که میتوانند به سیستم کمک کنند آغاز میشود و در نهایت به جایی میرسد که یک هسته بی کفایت و ناکارآمد از شرکت باقی میماند که در این صورت یا منحل میشود یا اعلام ورشکستگی میکند یا با یک شرکت دیگر ادغام میشود و عملاً شرکت میمیرد.
در بروکراسی اولیه سازمان، سیستم ها و دستورالعملها بسیار زیاد، عملکرد بسیار ناچیز است. اصطلاحاً میگویند عملکرد دایناسوری. (جثه بسیار بزرگ ولی مغز بسیار کوچک) سازمان هیچ گونه پیوستگی با محیط خارج ندارد، تمام توجهش به داخل شرکت معطوف است، هیچ گونه کنترلی بر سازمان نمیشود، مشتریان برای انجام امورشان باید روشهای پر دردسری را طی کنند و در نهایت از طریق راههای فرعی و میانبر به نتیجه برسند.
از دوره ثبات که شروع به پیریست داستان سازمانها مثل ماشینی میشود که در سرپایینی دنده خلاص زده و هیچ رانندهای داخلش نیست. یعنی مراحل رسیدن به مرگ را با سرعت خیلی بالایی طی میکند. یعنی سازمانی که 20 تا 30 سال طول کشیده تا به ایجاد و تکامل رسیده و وقتی به دوره تکامل و ثبات میرسد ممکن است در عرض 5 سال به سمت مرگ برود.
منبع:
دنیای امروز با سرعت سرسام آوری در گردش است. دورنمای تخصص در هزارة جدید غیرقابل پیش بینی تر از هر زمان دیگری است. نظامها دستخوش کاهش یا تعدیل کارکنان، سازمان بندی مجدد، تأمین منابع از هر سو و تغییرات بنیاد فن آوری هستند. ادغام های بزرگ در سطح گسترده تری بوقوع می پیوندد و تخصص های بیشتری پدید می آید. جهانی شدن صنایع و سازمانها نمایشگر چالش های رقابت جویانه و فرصتهای بی سابقه است. امروزه می توان با اطلاع از دگرگونی های ابزارها و منابع مختلف، همسویی با روندها، خط مشی ها و شناسایی نحوة هماهنگی این روندها با سلیقه ها، اولویت ها و زمینه های فرهنگی، نفع زیادی برد. معاینه سازمانی، یکی از ارکان مدیریت و سازماندهی بیزینس در سطح والاست.
در دنیای نوین تنها چیز قطعی و مسلم «تغییر» است. مسئله مهم و ضروری آن است که خود را برای تغییرات آماده کنیم، آن را بپذیریم و برای آن برنامه ریزی نماییم. در این عصر دیگر به نیروی عضلانی که فقط وظیفه اش کار تکراری و بدون تنوع نبوده است، نیازی نیست. در جهانی که تنها عامل تحول آن «دانایی» است، دیگر نمی توان شغل و مشاغل را مانند گذشته معنا نمود. وقتی دانایی؛ داده ها، اطلاعات، تصاویر ذهنی، نمادها، فرهنگ و ایدئولوژی معنی شود، نیروی انسانی هم به عنوان عاملی متکی به ایده ها، بصیرت ها و اطلاعات جدید تعریف می شود که می تواند در محیط های کاری متنوع و مجهز به فناوری های پیچیده کار کند. بشر امروز برای سازگاری مؤثر با جهان در حال تغییر، از تمام حوزه های علم و ابزارهای آن بهره می برد. او در این مسیر دشوار روشهای مختلفی مثل انبوه زدایی، طراحی محیط های شغلی، کوچکتر کردن مقیاس های کاری، سازماندهی مجدد، انسجام سیستم ها، برقراری زیرساختها و … را بکار بست و با افزایش تجربه در این حوزه ها به شکل روزافزون به اهمیت منحصر به فرد عامل انسانی پی برد. به عبارت دیگر تمام این تمهیدات بدون شناخت حرفه ای، آمادگی روانی – جسمی و انعطافپذیری این عامل، بی نتیجه خواهد ماند. درک ارزش نیروی انسانی و تأثیر فوق العاده آن در عرصه تجارت و قلمرو اقتصاد با شناخت کاربردهای بی شمار شاخه های روان شناسی، بویژه روان شناسی صنعتی و سازمانی همراه بود. این شاخه از دانش با هدف مطالعه عملی رابطة میان انسان و دنیای مشاغل، گسترة وسیعی از حوزه ها مانند رفتار سازمانی، روان شناسی مهندسی، بالندگی سازمانی، مشاوره حرفه ای، روان شناسی مدیریت و … را دربر می گیرد. پژوهشگران این حوزه در دهه های گذشته سودمندی های چشمگیر بخشهای مختلف آن را به اثبات رسانده اند. در این میان روانشناسی امور کارکنان از جایگاه ویژه ای برخوردار است.
اخبار و مقالات اخیر طب کار برزویه
کاربرد روانشناسی در محیط های کار و صنعت
بی شک هیچ حوزه ای از روانشناسی صنعتی و سازمانی به اندازة این حوزه با عامل انسانی و رابطة آن با مشاغل و مقولة مهم اثربخشی و کارآیی سروکار ندارد. قلمرو روانشناسی امور کارکنان وظایف گوناگون و مهمی از قبیل استخدام، گزینش به کارگماری، آموزش، پاداش، ترفیع و … را شامل می شود. روانشناسان علاقمند به این امور محور فعالیت خویش را بر دو مفهوم بسیار مهم، یعنی شغل و شاغل قرار می دهند. به نظر این افراد، تمام اثربخشی و کارآیی در یک شغل در وهلة نخست به تشریح و تعریف درست ویژگی های شغل و خصوصیات مشاغل و همچنین ارتباط و تناسب دقیق میان این دو بستگی دارد.
به بیان دیگر، حرفه علاوه بر کاروبار، توالی ای از نگرشها و رفتارهاست که با کار پیوند دارد و به کل تجربة زندگی ها مربوط می شود، یک حرفه در واقع تلفیقی از شخصیت ما، با فعالیتهای کاری ما است. پس هر چقدر شخصیت شاغل با فعالیتهای کاری او انطباق بیشتری داشته باشد حرفة او اثربخشی، کارآیی و در نهایت بهره وری مطلوب تری خواهد داشت.
تا هنگامی که بهره وری در همه سازمانهای فعال کشور به حد بهینه یا به عبارت دیگر به سطح ممکن نرسد، امکانات موجود برای رشد، ترقی و پیشرفت کشور در ابعاد مختلف اقتصادی، سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و … فراهم نخواهد آمد.
هر چند عوامل متعدد و درهم بافته ای باعث می شوند تا بهره وری یک سازمان افزایش یابد و در سطح دلخواه نیز ثابت باقی بماند، اما اهمیت رهبری و مدیریت اثربخش وجود یا حضور فعال مدیران موفق، شایسته و کارآمد در سازمان از اهمیت عوامل دیگر در همین زمینه، بیشتر است.
اخبار و مقالات اخیر طب کار برزویه
مسئولیت پذیری در محیط کار و ویژگی های افراد مسئول
برای تحقق اصول فوق لازم است آنچنان ابزار سنجش و ارزیابی را به کار گیریم که طی آن، مدیران موفق از مدیران ناموفق، کارشناسان و کارمندان کارآمد، از آنان که در شرایط یکسان در کار خود موفق نیستند تمییز داده شوند.
در صورتی که مدیران یک سازمان در دوره های آموزشی مفید، اثربخش، مؤثر و مبتنی بر مفاهیم و راهبردهای بزرگسال آموزی شرکت نکنند و طی آن مهارتهای شناختی، هیجانی و رفتاری خاص مدیران موفق را کسب نکنند، امکان افزایش بهره وری خود و در نتیجه امکان افزایش بهره وری واحد یا سازمان تحت نظارت خود را نیز نخواهند داشت. معاینه سازمانی، یکی از ارکان مدیریت و سازماندهی بیزینس در سطح والاست.
در صورتی شرکت کنندگان در یک دورة آموزشی می توانند بهترین بهره را از شرکت در چنین دوره ای بگیرند که انتخاب آنان برای تصدی شغلی که به عهده خواهند گرفت براساس برنامه های از قبل تعیین شده و روش های علمی آزمایش و انتخاب، صورت گرفته باشد.
تا وقتی یک یک مشاغل هر سازمان تجزیه و تحلیل نشده باشند و طی آن وظایف گوناگون هر شغل و ویژگیهای شخصیتی (شناختی، هیجانی و رفتاری) لازم برای انجام موفقیت آمیز آن وظایف مشخص نشده باشند، انتخاب و استخدام کارکنان سازمان به درستی و صحت، انجام نخواهد گرفت. برای اینکه مدیران اثربخش بتوانند نقش خود را به خوبی ایفا کند، لازم است کارکنان تحت نظارت او نیز برای انجام دادن وظایف شغلی خودانگیخته شده باشند. انگیزش آنان در جهت ارزش گذاری برای افزایش بهره وری تغییر یافته باشد، خود را به عنوان عضوی از سازمان بدانند، فشار روانی در سازمان به حداقل ممکن رسیده باشد، شبکه های ارتباطی سازمان در سلامت کامل باشد، محیط و فرهنگ سازمانی مناسبی را فراهم آورند.
منبع:
فرهنگ «مجموع همهی چیزها» است. فرهنگ شما هویت و شخصیت منحصر بهفرد سازمان شما است. وقتی مردم به سازمان شما فکر میکنند، ویژگیهای خاصی به طور خودکار در ذهنشان شکل میبندد.
وقتی صحبت از موفقیت کسبوکار است، باید بدانیم که فرهنگ سازمانی بدون اغراق روی همه چیز تأثیر میگذارد:
بنابراین، پس از شناخت انواع مدلهای فرهنگ سازمانی، در این مقاله به ویژگیهای یک فرهنگ سازمانی قوی میپردازیم. راهکارهای بهبود سازمان، یکی از ارکان مدیریت و سازماندهی بیزینس در سطح والاست.
یک فرهنگ سازمانی قوی، با اهمیت به ارزشها، همکاری، و اعتماد، میتواند بهبود عملکرد را به همراه داشته باشد. این فرهنگ سازمانی، اعضا را به اهداف سازمانی متعهد میکند و باعث میشود که سازمان به طور کلی به بهبود عملکرد و دستیابی به موفقیتهای بزرگتر تمایل پیدا کند. فرهنگ سازمانی قوی، تعاملات مثبت، محیط کار مساعد و رشد حرفهای را فراهم میکند.
ویژگیهای یک فرهنگ سازمانی قوی میتوانند شامل موارد زیر باشند:
نگرش قدیمی حاکم بر محیط کار این بود که: «احساسات شخصی خود را در پشت در بگذارید و بعد وارد شوید.» اما پس از شیوع ویروس کرونا که مردم با تنشها، وحشت، غم و خستگی زیادی روبهرو شدند، نگرشها تغییر کرده است.
امروزه، حمایت از کارکنان بیش از هر زمان دیگری اهمیت پیدا کرده است. رهبران درک میکنند که برای رشد کارکنان، آنها باید بتوانند که تمام وجود خود را به محیط کار بیاورند. کارکنان نیز باید در بیان نگرانیها و بحث درباره چالشهای شخصی احساس راحتی و امنیت داشته باشند.
به هر حال، ما همه انسان هستیم و مشغولیتها و فشارهایی داریم که بدون اینکه دربارهشان صحبت کنیم، همواره در وجودمان هستند. پس می توانیم به یکدیگر کمک کنیم تا بر چالشها غلبه نماییم یا راهی برای سازگاری با کارمندی که با یک مسئله شخصی دست و پنجه نرم میکند، بیابیم. این کار باعث ایجاد حس وفاداری بیشتر در کارکنان میشود و به کاهش استرس کمک میکند.
کارکنان باید بدانند که مدیرانشان به عنوان یک انسان به آنها اهمیت میدهند، نه فقط ارزشی که برای کسبوکار میآفرینند.
پس از همهگیری، کارکنان این موضوع را بهوضوح بیان کردند که سلامت جسمی و روانی آنها مهم است و استحقاق دریافت توجه مداوم را دارند – و ارزشهای مدیرانشان در رابطه با این موضوع باید با ارزشهای آنها همخوانی داشته باشد.
کارکنان برای حفظ رفاه خود و لذت بردن از سبک زندگی متعادلتر تمایل دارند که انعطافپذیری بیشتری را در محل کار تجربه کنند. آنها باید بتوانند در کنار کار به امور خانه نیز توجه داشته باشند، چه مراقبت از یک کودک خردسال باشد و چه والدین سالخورده. فرهنگ سازمانی باید برای انعطافپذیری بیشتر و در عین حال جلوگیری از فرسودگی کارکنان سازگار شود. راهکارهای بهبود سازمان، یکی از ارکان مدیریت و سازماندهی بیزینس در سطح والاست.
علاوه بر این، مسائل سیاسی-اجتماعی و رویدادهای جاری نیز میتوانند بر کارکنان تأثیر ی منفی بگذارند. رهبران باید نسبت به آنچه در جامعه اتفاق میفتد و اینکه چگونه میتواند بر ذهنیت و بهرهوری کارکنان تأثیر بگذارد، حساس باشند. رهبران چگونه می توانند دربارهی این مسائل گفتگو کنند؟ چگونه میتوان تأثیر این رویدادها را در محیط کار به حداقل رساند؟
فراگیری یعنی داشتن فرهنگی برای همه. در واقع، همهی افراد، صرفنظر از تفاوتهای فردی – باید احساس کنند که بهخاطر وجود خودشان و کمکهایی که ارائه میکنند، پذیرفته میشوند و ارزشمند هستند.
ایجاد یک محیط عاری از تبعیض و آزار و اذیت بسیار مهم است تا در آن همهی افراد برای به اشتراک گذاشتن نظرات خود احساس راحتی داشته باشند،. بهطور فعال در جلسات شرکت کنند یا ریسکهای حرفهای و حسابشدهای را برای دستیابی به توسعهی شغلی خود انجام دهند.
همبستگی که ارتباطی تنگاتنگ با فراگیر بودن دارد، یعنی تشویق به کار گروهی. کارکنان باید احساس کنند که در یک تیم هستند و همه در جهت اهداف مشترک و برای دستیابی به یک هدف بزرگتر تلاش میکنند.
چالش بزرگ برای کارفرمایان در محیطهای کاری هیبرید و همچنین دورکاری ایجاد ارتباط و دوستی است، آن هم زمانی که افراد از نظر فیزیکی از یکدیگر فاصله دارند - گاهی اوقات کارکنان در نقاطی بسیار دور از یکدیگر هستند و فاصلهی زمانی نیز بینشان وجود دارد.
شرکتها باید در نظر داشته باشند که چگونه میتوانند ارتباط و پیشگیری از ایجاد انزوا در محیط کار را در فرهنگ خود بگنجانند.
پنهانکاری، وجود شایعات و طرد کردن افراد از ویژگیهای یک محیط کار سمی هستند.
یک فرهنگ شفاف برای ارتباط صادقانه و بهموقع با کارکنان دربارهی مسائلی که با آنها روبهرو هستند ارزش قائل است. شفافیت باید در محیط کار شما جریان داشته باشد، زیرا اعتماد و صداقت را در سرتاسر آن ترویج میدهد و احساس احترام، مشارکت و ارتباط را در کارکنان تقویت میکند.
علاوهبر این، شفافیت میتواند بستری را ایجاد کند که همه در آن احساس برابری داشته باشند.
رفتار محترمانه با دیگران اساس هر فرهنگ سالمی است. هیچ چیز به اندازه محیطی که در آن افراد دائماً احساس تحقیر شدن دارند، به روحیهی آنها آسیب نمیزند. احترام میتواند شکلهای مختلفی داشته باشد:
کارکنان باید هنگام به اشتراک گذاشتن ایدهها و کشف روشهای جدید کار و انجام وظایف با یکدیگر احساس امنیت کنند – و بدانند که دیگران برای حمایت از آنها در کنارشان هستند. در یک فرهنگ سالم، افراد میتوانند بدون ترس از تلافی یا تمسخر به یکدیگر تکیه کنند.
اعتماد همچنین برای مدیرانی که مطابق خواستهی کارکنانشان به آنها استقلال بیشتری میدهند، یک مؤلفه ضروری محسوب میشود. واگذاری برخی مسئولیتها از رهبران به کارکنان باید ترویج شود تا اعتماد بهنفس آنها افزایش پیدا کند و همچنین بتوانند تجربه لازم برای رشد در حرفهشان را به دست آورند.
پیشنهاد خواندنی: فرهنگ سازمانی چیست؟
شرکت ها نباید به خود اجازه دهند که راکد بمانند یا در تفکر گروهی و منفعلانه غرق شوند. درعوض، همه اعضای تیم باید برای موارد زیر اشتیاق نشان دهند:
هیچ چیز برای همیشه ثابت نمی ماند. شرایط پیرامون کسبوکارها همیشه در حال نوسان است؛ چه تصویب یک قانون جدید، چه معرفی یک فناوری متحولکننده، یا تغییر بازار.
علاوه بر این، خود شرکت ها نیز در طول زمان با رشد خود تغییر میکنند. شرکت قدیمی شما ممکن است با آنچه که امروز از آن میبینید کاملاً متفاوت باشد. (با این حال، با رشد شرکت ها، باید برنامه ای برای حفظ فرهنگ خود داشته باشیم.)
شرکتهایی که تابع شیوههای منسوخ شده هستند و از تغییر میترسند، از حرکت بازمیمانند، کسبوکارشان متضرر میشود و کارکنان خود را از دست میدهند. در عوض، شرکتهایی که به دنبال ایدههای جدید هستند و از آنها استقبال میکنند، بهتر میتوانند از فرصتهای سودآور استفاده کنند.
آنها همچنین میتوانند در واکنش به تغییرات غیرمنتظرهای که ممکن بود زمانی برای کسبوکارشان تهدید به حساب بیاید، سریعتر سازگار شوند. کارکنان باید ذهنیت انعطافپذیری را در خود نهادینه سازند تا به آنها کمک کند حتی زمانی که تغییرات در ابتدا نامطلوب به نظر میرسند، با آن کنار بیایند.
همه چیز، از جمله فرهنگ، از بخش مدیریت سازمان شما آغاز میشود. بنابراین اگر میخواهید که کارکنانتان از ارزشها و رفتارهای تعیینشده تبعیت کنند، خودتان باید الگوی آنان باشید.
در غیر این صورت، کارکنان شما فکر میکنند که هرچه در مورد فرهنگ میگویید فقط شعار است و در نهایت با فرهنگی روبهرو خواهید شد که با آنچه انتظار داشتید کاملاً متفاوت است.
تغییر فرهنگ سازمانی به معنای اصلاح و تغییر الگوها، ارزشها، باورها، نگرشها و رفتارهایی است که در یک سازمان وجود دارد. این تغییرات ممکن است بهصورت مداوم و تدریجی یا بهصورت گسترده و شدید اتفاق بیفتد. هدف اصلی تغییر فرهنگ سازمانی، ایجاد تغییر در رفتار و عملکرد اعضای سازمان و بهبود عملکرد سازمان است.
تغییر فرهنگ سازمانی میتواند به دلایل مختلفی انجام شود، از جمله:
سازمانها باید با تغییرات محیط خارجی خود همگام شوند. به عنوان مثال، رقابت شدید در بازار، تغییرات در تکنولوژی، یا تغییرات در نیازها و ترجیحات مشتریان ممکن است نیاز به تغییر فرهنگ سازمانی را ایجاد کند.
تغییر فرهنگ سازمانی میتواند بهبود عملکرد سازمان در زمینههایی مانند کیفیت محصولات و خدمات، بهرهوری، نوآوری و ارتباطات داخلی را به همراه داشته باشد.
تغییر فرهنگ سازمانی میتواند رفتار و روحیه اعضای سازمان را بهبود بخشد. این تغییر میتواند باعث افزایش همکاری، انگیزه و تعهد اعضا شود.
بهبود و ارتقاء فرهنگ سازمانی امری ضروری است، زیرا فرهنگ سازمانی قوی، بهبود عملکرد، افزایش همکاری، جذب و نگهداشت استعدادها و افزایش رضایت شغلی را به همراه دارد. ارتقاء فرهنگ سازمانی با تعریف مشترک ارزشها، تقویت روابط، ایجاد محیط کار مساعد و ارائه فرصتهای رشد حرفهای میسر میشود. در بخش زیر، به پنج گام ارتقاء فرهنگ سازمانی اشاره کردهایم.
شرکتها باید فرهنگ سازمانی خود را با ارزشها و هدف یا مأموریت خود هماهنگ کنند. هدف، مأموریت و ارزشها چارچوبی قدرتمند را ایجاد میکنند تا فرهنگی را پرورش دهیم که هم از کسبوکار و هم از کارکنان حمایت میکند. ایجاد یک فرهنگ سازمانی هدفمند با یک بررسی عمیق آغاز میشود. شرکتها باید یک بار دیگر به اهداف و ارزشهای خود متعهد شوند یا آنها را به گونهای تغییر دهند که با انتظارات کارکنان و دلیل وجودی شرکت هماهنگی بیشتری داشته باشد.
به عنوان مثال، بیایید یک شرکت فناوری مراقبتهای بهداشتی را در نظر بگیریم که مأموریت دارد مراقبتهای بهداشتی را از طریق محصولات مصرفی نوآورانه در دسترس جوامع روستایی قرار دهد. فرهنگ جاری در این سازمان باید خلاقیت را هدف قرار دهد و کارکنان خود را توانمند سازد که بدون ترس از عواقب منفی، ریسک کنند.
هدف سازمان باید به خوبی درک و ابلاغ شود. این شفافیت برای داشتن یک فرهنگ سازمانی قوی ضروری است، زیرا به کارکنان کمک میکند تا درک کنند که کار روزانه آنها چگونه سهم خود را بهشکلی معنادار در جامعه ایفا میکند.
همچنین به سازمان ها کمک می کند تا:
پیشنهاد خواندنی: نقش منابع انسانی در ایجاد فرهنگ و ارزشهای قوی در سازمان
شرکت ها برای شناسایی زمینه های بهبود فرهنگ سازمانی باید نقاط قوت و ضعف خود را درک کنند. روش های مختلفی برای ارزیابی فرهنگ فعلی وجود دارد، از جمله:
فرهنگ سازمانی قوی نیازمند رهبرانی قابل اعتماد، دارای سعه صدر و شفاف است که مهارتهای ارتباطی و شنیداری قوی دارند. کارکنان رهبری قابل دسترس و معتبری را می خواهند که از آنها بازخورد بخواهد و هنگام تصمیمگیریها، آنان را نیز در نظر بگیرد. گفتوگوی صادقانه میان رهبران و کارکنان برای فرهنگ بسیار مهم است، زیرا ایجاد اعتماد کرده و به روابط کاری قوی کمک میکند.
ارتباط دو طرفه بین کارکنان و رهبری، ارتباط و تعامل را تشویق میکند. وقتی از کارکنان میخواهید که مشارکت کنند، احساس میکنند که بهشان اعتماد کردهاید، و زمانی که احساس کنند مدیر به آن گوش میکند، مشارکت بیشتری خواهند داشت. کارکنان متعهد بیشتر روی موفقیت سازمان سرمایهگذاری میکنند و برای انجام وظایف خود انگیزه دارند.
سازمانهایی که به طور موثر از کانالهای ارتباطی دو طرفه استفاده میکنند، یک حلقه بازخورد بین کارکنان و رهبری ایجاد میکنند که باعث افزایش تجربه کارکنان و بهبود فرهنگ سازمانی میشود.
شرکتها نقش مهمی در شکل دادن به فرهنگ سازمانی دارند، اما در نهایت این کارکنان هستند که فرهنگ را پیادهسازی میکنند. مشارکت دادن کارکنان در بهبود فرهنگ سازمانی، احتمال نوآوریهای موفق در شکلدهی فرهنگ را افزایش میدهد. میدان دادن به کارکنان تمایلشان را برای مشارکت صریح و مثبت افزایش میدهد.
مدیران و رهبران باید آن دسته از کارکنانی را که از عناصر کلیدی فرهنگ سازمانی تبعیت میکنند، بشناسند و ازشان فدردانی کنند. این کار به رشد ارگانیک فرهنگ کمک میکند، زیرا کارکنان رفتار خود را تغییر میدهند تا آنچه را که اعطای پاداش و قدردانی بر اساس آن انجام میشود، برآورده کنند.
مشارکت کارکنان در طراحی فرهنگ به رهبران کمک میکند تا تغییرات مورد نیاز را از دیدگاه کارکنان ببینند. بنابراین، تفاوت میان وعدههای داده شده و تجربهی روزمره آشکار میشود.
سنجش و ارزیابی منظم برای پرورش فرهنگ سازمانی سالم در طول زمان ضروری است. شرکتها باید برای حفظ سلامت فرهنگ سازمان و شناسایی فرصتهای بهبود به استفاده از روشهای ارزیابی برای ادامه دهند.
فرهنگ یک سازمان با تغییر کارکنان و تغییرات بازار بهطور مداوم تغییر میکند. در واقع، کار ما با فرهنگ تمامی ندارد. فرهنگ سازمانی در طول زمان شکل میگیرد و پرورش مییابد و هدف، ماموریت و ارزشها همواره مولفههای کلیدی آن هستند.
اقدامات فرهنگی مهم و پیچیده هستند. شرکت هایی که آنها را در اولویت قرار دهند و در جهت بهبود فرهنگ سازمانی گام بردارند، از ثمرات فرهنگ سازمانی سالم بهرهمند خواهند شد.
ارتقای فرهنگ سازمانی، بهبود تصمیمگیری، روابط بین اعضا، ارتباطات، همکاری و انگیزه در سازمان را تسهیل میکند. یکی از نکات جذاب درباره نرمافزار منابع انسانی سیمرغ 34000، ارائهی ماژول سنجش فرهنگ سازمانی است که میتواند در ایجاد یک فرهنگ سازمانی قوی به سازمانها کمک کند.
برای ارتقای فرهنگ سازمانی، رهبران و مدیران باید ارزشها و اصول سازمان را به وضوح تعریف کنند و با ارائه نمونههای مثبت، فرهنگ مطلوب را تقویت کنند. ارزیابی عملکرد بر اساس ارزشها و اصول سازمان نیز باید صورت پذیرد. همچنین، ایجاد یک محیط پویا و مشارکتی نیز برای تقویت فرهنگ سازمانی مفید است.
منبع:
خاصیت زیره سیاه میوه خشک رسیده ی گیاه از خانواده چتریان استکه ۵/۲ درصد ( حجم -وزن) اسانس دارد. نام زیره سیاه به لاتین :Carum carvil و به فارسی زیره سیاه، زیره عربی: کرویا، کمون ارمنی. همچنین انگلیسی : Caraway Fruit Caraway seed. Alcaravia Carum Carwey. برای حفظ سلامتی خود و دیگران، لطفا خرید زیره سیاه و خرید زیره سیاه عمده را از جایی مطمئن انجام دهید.
زیره سیاه دارای اثرات ضد نفخ، ضد اسپاسم، ضد میکروب و قابض است. همچنین در درمان اختلالات گوارشی به ویژه در قولنج نفخی کودکان و همچنین التهابهای دستگاه تنفسی کاربرد دارد. مصرف عمده ی خاصیت زیره سیاه کرمانی بعنوان عطر و طعم دهنده در صنایع غذایی میباشد.
مصرف مداوم وبی رویه آن موجب پیدایش نارحتی در بدن میشود و برای کلیه و کبد مضر است. موارد استفاده در پزشکی گذشته: طبیعت آن گرم است در طب گذشته برای زیره سیاه کرمانی خواص ضد نفخ ، قابض، هضم کننده ی غذا و اشتهاآور قایل بودند.
تاثیرات ضد نفخ و ضد اسپاسم زیره سیاه کرمانی، بعلت وجود مواد خاص موجود در اسانس به ویژه کارون مواد موجود درمیوه بدلیل دارا بودن خاصیت لیپوفیلیک توسط حل شدندر غشا سیتوپلاسمی و تداخل در ساختمان پروتئینی آنزیم ، سبب از بین بردن میکروارگانیسم میشود و از طرفی در فسفریلاسیون اکسیداتیو شرکت نمود.
میتوانند در زنجیره ی تنفسی انتقال الکترون اختلال بوجود آورند. به علاوه میتوانند در فعالیت سوکسینات دهیدروژناز و واکنش وابسته به nadh وقفه ایجاد کنند. همچنین مکانیسم ضد اسپاسم و ضد التهاب آن بدلیل مهار بیوسنتز پروستاگلاندین و یا جلوگیری از انتقال کلسیم باشد.
زیره سیاه کرمانی گیاهی از خانواده چتریان باغده کروی منظم، ارتفاع ساقه ۴۰ تا ۶۰ سانتیمتر، راست، شیاردار، از میان با شاخه دیهیمی، برگهای قاعده بادم برگ بلند، محیطی سه گوش پهن، سه تایی، قطعه اولی با دمبرگچه بلند، قطعه انتهایی سرنیزه ای، نوکدار، گوه ای، برگهای ساقه با غلافی کوتاه، دوبار شانه بخش، قطعه انتهایی راست، نخث شکل، به طول تا ۲۰ میلیمتر، برگهای فوقانی به قطعات کم و نخی شکل تغییر یابد. چتر بزرگ، به قطر ۱۰ تا ۱۵ سانتیمتر، شعاعها نازک ۲۰ -۱۰ عدد، غالباً گسترده در حالت گلدار ۱۰- ۳۰ میلیمتر در حالت میوه دار ۲۵ -۵۰ میلیمتر، برگه وجود ندارد.
یا ½ عدد، کوتاه خطی چترکها با ۲۰ -۳۰ گل، دمگلها نازک، نامساوی، درحالت گلدار بطول ۲-۳ میلیمتر، میوه دار ۵-۱۲ میلیمتر، گلها همگی بارور. برگکها ۶-۱۰ عدد، سر نیزه ای – گوه ای، نوکدار، کاسه گل بدون دندانه، گلبرگها بطول حدود ۱ میلیمتر، هم اندازه، تخم مرغی پهن تا نیمه تقریباً برید.
با انتهای برگشته. میوه ها بطول حدود ۴-۵ یا ۶ میلیمتر،خطی، از دم میوه نازک غالباً خیلی کوتاهتر، پریکارپهای رسیده وبا یک خامه از هم جدا شونده، در برش عرضی پنج گوشه، پره نخی شکل چشمگیر. کانالهای هدایت شیرابه بین کانالهای پره منفرد. دانه ها در سمت شکمی کمی تو گرد، با یک خامه تخت- پشته ای، خامه ها نازک، خمیده، هم عرض با یک خامه.
کاشت زیره سیاه کرمانی به دو صورت کشت بذر و کشت کورم ( غده) انجام میگیرد کشت بذر زیره سیاه به تمیار سرما نیاز دارد. مطالعات نشان میدهد بذور پس از قرار گرفتن در دمای ۵-۳ درجه سانتگراد وبمدت ۹۰ روز، بتدریج شروع به جوانه زنی میکنند. مطالعه تاریخ کاشت نشان داد کشت اواخر پاییز و اوایل زمستان منجر به تولید درصد بیشتری از بذور خواهد شد. همچنین تحقیقات نشان میدهد ۶۰ کیلوگرم بذر در هکتار جهت کشت غیر مستقیم در خزانه برای دسترسی به غده نیاز دارد. جهت اقتصادی بودن مزرعه زیره سیاه از کشت غده استفاده شود. کشت غده در سال اول تولید میوه خواهد کرد.
بذر در نیمه اول اسفند سبز و رشد گیاه در سال اول محدود به تولید لپه و محور زیر لپه بوده واز خرداد ماه به بعد تدریجاً خشک میشود. در سال دوم رشد مجدداً شروع و فقط منجر به تقویت ریشه غده و افزایش وزن غده میشود. از سال سوم به بعد گیاه وارد فاز زایشی و اندام گل دهنده تولید میکند.طبق تحقیقات انجام و از رویشگاه زیره سیاه استان کرمان مشخص گردید.
بافت خاک میتواند یکی از عوامل تعیین شرایط خاک برای رویش زیره سیاه کرمانی باشد. زیرا بافت خاک کلیه رویشگاه تقریباً لومی بوده و اختلاف معنی داری نیز باهم ندارند. میزان ph نیزبعنوان یک فاکتور شیمیایی خاک میتواند یکی از عوامل تعیین کننده ورویشگاه باشد. در رویشگاههای مورد بررسی PH بین ۸/۷ تا ۸ بوده که متمایل به قلیایی و در یک دامنه کوتاهی متغیرست.
میزان فسفر نیز از عوامل تقریباً ثابت رویشگاهها میباشد. که میزان آن نسبت به خاکهای زراعی مقداری کمتر که البته میتواند گویای این موضوع باشد که این گیاه نیاز به فسفر زیادی ندارد.
با افزایش عرض جغرافیایی رویشگاه، میزان ترکیب اصلی گیاه یعنی tepinene افزایش که این مطلب در آزمایشات دیگر نیز تایید گردیدست. از نظر ترکیبات اسانس بیشترین ترکیب مربوط به tepinene بوده که معمولاً بعنوان هفتمین ترکیب در طول مدت زمان تفکیک اسانس ها جدا میگردد.
بارندگی رویشگاه زیره سیاه کرمانی حدود ۳۵۰ تا ۴۰۰ میلیمتر گزارش میدهد. بنابراین باید در کشت قاریاب ۳ تا ۵ مرحله مزرعه آبیاری نمود. کنترل علف هرز مشکل عمده زراعت زیره سیاه کرمانی میباشد. نتایج تحقیقی از علف کش سونالان وترفلان بصورت انتخابی در زراعت زیره سیاه کرمانی استفاده کرد. اما جهت ارگانیک وجین علفهای هرز توسط کارگر ماهر انجام گیرد.
برداشت محصول در مزرعه معمولاً با داس و توسط کارگر انجام میگردد. اما برداشت در رویشگاه طبیعی استان کرمان از نیمه خرداد ماه تا اوایل تیر ماه و با دست انجام میگردد. متاسفانه بهر برداران محل زیره سیاه کرمانی، معمولا، قبل از رسیدگی بذر با توجه به اینکه زیره سیاه کرمانی در طی جند روز به رسیدگی کامل میرسد و ریزش دارد. اقدام به برداشت محصول کرده که این امر باعث کاهش کیفیت محصول میشود.
بیشترین مصرف زیره سیاه کرمانی در تهیه نوعی پلوی محلی (زیره پلو) و همچنین تهیه انواعی از شیرینیجات کاربرد دارد. اما مصارف دارویی خاصیت زیره سیاه کرمانی عبارتند از اثرات ضد نفخ وکمک به هضم غذا، درمان سوء هاضمه، برطرف نمودن نفخ کودکان شیر خوار، افزایش شیر مادران شیرده ، همچنین مصرف طولانی مدت زیره کوهی و عرق آن بعنوان لاغر کننده توصیه میگردد.
منبع:
https://horas.ir/%D8%AE%D8%A7%D8%B5%DB%8C%D8%AA-%D8%B2%DB%8C%D8%B1%D9%87-%D8%B3%DB%8C%D8%A7%D9%87/
پاپریکا چهارمین ادویه مصرفی در دنیا می باشد و می توان آن را در کنار نمک و فلفل در خیلی از خانه ها یا. تم پاپریکا از شیرین تاتن گوناگون است. این ادویه از فلفل های خاکی و خشک و به طور دقیق کالری ۱۰۰ گرم از این فلفل ۴۰ کالری است. پاپریکا دارای مقدار زیادی ویتامین c بتاکاروتن لوتئین و زاکسانتین است که باعث تقویت بینایی و سلامت چشم ها می شود. پاپریکا انواع مختلف و بعضی از آنها تند و بعضی دیگر شیرین هستند. عواملی که بر پاپریکا اثرگذار هستند تعداد دانه ها و میزان لایه داخلی مورد استفاده در فرآیند تولید هستند. پودر پاپریکا های شیرین به نوعی هیچگونه دانه یا غشای از فلفل ها را در بر نمیگیرد. از طرف دیگر پودر پاپریکا تند دارای دانه ها گوشته و رگ ها می باشد. در مجارستان ۸ نوع پاپریکا یافت می شود که تمامی آنها بر اساس رنگ و گرما طبقه بندی می شوند. در اصل پاپریکای اسپانیایی به علت روش خاصی که ایجاد می شود یعنی قبل از تبدیل شدن به پودر فلفل ها با دود خشک می گردند طبقه بندی می شود. طعم پاپریکا از کشوری به کشور دیگر متفاوت است این ادویه برای افزودن رنگ طعم و عطر در خیلی از غذاها مصرف می شود. برای آشنایی بیشتر با گیاهان دارویی کلیک کنید. برای خرید فلفل پاپریکا و خرید فلفل پاپریکا عمده، بهتر است به فروشگاههای معتبر مراجعه شود.
پاپریکا به دلیل این که سرشار از مواد معدنی و ویتامین های متفاوت است جزو یکی از بهترین مواد غذایی موجود در جهان می باشد. پاپریکا علاوه بر بهبود وضعیت سلامتی ظاهر پوست را هم بهتر میکند چرا که به میزان زیادی آنتی اکسیدان دارد که برای پوست مناسب می باشد. از مهمترین خواص پاپریکا موارد زیر هستند.
پاپریکا دارای مقدار زیادی ویتامین ها آهن و بتاکاروتن است که از هر گونه برجستگی و لکه های سنی پیشگیری می نماید. این مواد با محدود کردن تولید ملانین که عامل تیره شدن پوست می باشد چهره انسان را روشن می کند. همانطور که اشاره شد دارای بتاکاروتن است که در بدن انسان به ویتامین a تبدیل می گردد. این ویتامین نقش اساسی در حفظ پوست سالم و شاداب ایفا می کند. علاوه بر این از بروز چین و چروک های پوستی جلوگیری می نماید و محافظ خوبی برای پوست میباشد.
پاپریکا به علت ویتامین سی که دارد از بدن افراد در مقابل هرگونه بیماری های قلبی عروقی مخصوصاً حمله قلبی و سکته مغزی محافظت می نماید. این ادویه سرشار از مواد معدنی مانند پتاسیم منیزیم آهن و فسفر است که در تصفیه خون انسان نقش مهمی دارد. استفاده از خواص پاپریکا با سلامت قلب ارتباط مستقیمی دارد. ویتامین ب ۶ به پایین آوردن فشار خون بالا کمک کرده و عروقی خونی را آسیب می زند. حتی این ادویه آنمی را که با ایجاد هموگلوبین در خون که مسئول حمل اکسیژن از طریق جریان خون است درمان می نماید. بنابراین پاپریکا از کم خونی جلوگیری می کند.
یکی از خواص پاپریکا درمان آکنه است. این ادویه دارای خاصیت ضد باکتریایی است. درنتیجه میتواند مشکلات پوستی که به علت باکتری ایجاد میشود را از بین ببرد. اگر شما هم پوستتان آکنه دارد توصیه میشود که این ادویه را در رژیم غذای خود اضافه کنید. منبع غنی از ویتامین e است که در تولید گلبولهای قرمز خون اهمیت دارد. این ویتامین منجر به لخته شدن خون و توقف خونریزی می گردد و باعث می شود اگر از زخمی در بدن ایجاد شده به سرعت التیام یابد.
یکی از خواص پاپریکا پیشگیری و درمان رگ های عنکبوتی مناسب است چرا که دارای خواصی است که رگ ها و گردش خون درون بدن انسان را تقویت می نماید. اگر رگ های عنکبوتی در پاهای تان دارید می توانید از پاپریکا به طور منظم در رژیم غذایی خود استفاده کنید تا از این رگ ها کم شود و از ایجاد جدید رگ عنکبوتی پیشگیری شود.
پاپریکا سرشار از ویتامین ب ۶ است که از هرگونه ریزش مو جلوگیری می کند. همچنین این ادویه دارای مقدار زیادی آهن است که انتقال اکسیژن را به فولیکول های مو تسریع می کند. پاپریکا با بهبود گردش خون به پوست سر رشد موها را تقویت می کند. به علت ویتامین b۶ که در داخل پاپریکا است ملاتونین تولید میکند که به موهای شما رنگ می دهد. همچنین شما میتوانید با اضافه کردن مقداری از پودر پاپریکا های شیرینی به حنا رنگ زیبایی را تهیه کنید. با وجود این قبل از استفاده از آن برای پوست سرطان توصیه میشود که آزمایش داخلی را ابتدا در قسمت داخلی مچتان انجام دهید تا واکنش آلرژی نداشته باشید.
تبریک مخصوصاً برای کسانی که از بیماریهای خود ایمنی و التهابی رنج می برند مناسب است که دارای خواص برای تسکین تورم ناشی از آرتروز و همچنین درد و دردهای دیگر بدن هم مناسب است. بنابراین اگر شما هم دچار التهابات استخوانی هستید و یا از آرتروز و درد های عضلانی کلافه شده اید مصرف پاپریکا پیشنهاد می شود.
پاپریکا به علت اینکه دارای کپسایسین است می تواند منجر به آرامش رگ های خونی انسان شود. چرا که کپسایسین جزو عواملی می باشد که در درمان فشار خون بالا نقش کمک کنندهای دارد. اگرچه که در مقایسه با سایر فلفل ها کمتر است.
پاپریکا سرشار از ویتامین ب ۶ میباشد که یک کوآنزیم است. به بیان دیگر فعال کردن صد آنزیم دیگر برای انجام عملکرد خود کاملاً ضروری است. آنها واکنش های بیوشیمیایی را در بدن انسان شکل میدهد و انرژی ایجاد می نماید و گل
منبع:
https://honarehzendegi.com/post/en/Properties-of-paprika-in-traditional-medicine