من اینجام ....

دلنوشته های یک دختر 19 ساله

من اینجام ....

دلنوشته های یک دختر 19 ساله

منتخب ۸ نرم افزار سازمانی که به شما مزیت رقابتی می‌دهد

بیشتر نرم افزارهای سازمانی برای خودکارسازی کسب و کارها مورد استفاده قرار می‌گیرند و به شرکت‌ها و صاحبان کسب و کارهای کوچک در فرآیند تولید، بازاریابی، فروش و مدیریت محصولاتشان کمک می‌کنند. ضرورت استفاده از نرم افزارهای سازمانی هم به این دلیل است که باعث افزایش بهره‌‍‌وری، کاهش هزینه‌های عملیاتی، ایجاد نوآوری و حل سریع‌تر مشکلات مشتریان می‌شوند.

در گذشته، بیشتر عملیات‌های تجاری به صورت دستی انجام می‌شد که دقیق، سریع، انعطاف پذیر و ارزان نبود. مدیریت و توسعه کسب و کارها نیز به شکل دستی انجام می‌شد و سرعت و نوآوری آن بسیار پایین بود. اما امروزه می‌توانید از نرم‌افزارهای سازمانی برای اجرای انواع عملیات‌های تجاری به صورت خودکار، سریع و ارزان استفاده کنید. به همین دلیل است که اکنون سرعت نوآوری و تغییر بسیار سریع‌تر از گذشته است و کسب و کارهای مختلف، هر ماه، هر هفته و حتی هر روز در حال ایجاد و توسعه محصولات و خدمات جدید هستند. جهت اطلاع از حسابداری اودو، به سایت دیباگ مراجعه کنید.

معرفی مهم‌ترین نرم افزارهای سازمانی و اداری

همانطور که گفته شد، یک نرم‌افزار کاربردی سازمانی (EAS)، ابزاری است که با هدف رفع نیازهای سازمان‌های بزرگ، طراحی و عرضه می‌شود. این نرم‌افزارها انواع و کارکردهای مختلفی دارند و به طرق مختلفی مدیریت فعالیت‌های سازمانی و تحول دیجیتال را تسهیل می‌کنند. اما پیش از انتخاب بهترین نرم افزار سازمانی که متناسب با نیازهای کسب و کار شما باشد، لازم است مهم‌ترین انواع نرم‌افزار کاربردی سازمانی را بشناسید. در ادامه ۸ نوع نرم افزار سازمانی که مورد نیاز هر کسب و کار است، آورده می‌شود:

  • برنامه ریزی منابع سازمانی (ERP)
  • مدیریت ارتباط با مشتری (CRM)
  • مدیریت زنجیره تامین (SCM)
  • هوش تجاری (BI)
  • مدیریت منابع انسانی (HRM)
  • اتوماسیون بازاریابی
  • اتوماسیون کسب و کار و مدیریت فرآیندها
  • نرم افزار مدیریت مستندات

برنامه ریزی منابع سازمانی (ERP)

هنوز هم بسیاری از شرکت‌ها برای فعالیت‌هایی مانند نگهداری اطلاعات مشتریان، مدیریت موجودی خود، پردازش سفارشات، و ثبت حساب‌ها از ابزارهای قدیمی مانند اکسل یا قلم و کاغذ استفاده می‌کنند. داده‌هایی که به روش دستی و قدیمی ثبت می‌شوند، کمتر در سازمان جریان پیدا می‌کنند و ممکن است با تاخیر و خطاهای مکرر نیز همراه شوند. اما با رشد کسب‌وکارها و پیچیده‌تر شدن فرآیندهایشان، ایجاد هماهنگی میان بخش‌های مختلف سازمان و اتخاذ سریع و چابک تصمیمات با استفاده از ابزارهای قدیمی بسیار سخت خواهد شد.

سیستم ERP یک نرم افزار سازمانی است که از یک پایگاه داده یکپارچه برای ذخیره اطلاعات تمامی واحدها و عملیات‌های سازمان استفاده می‌کند. در این نرم‌افزار داده‌ها یک بار وارد می‌شوند و توسط همه واحدهای سازمان قابل استفاده هستند. این سیستم معمولاً از چندین ماژول تشکیل شده که هر کدام مسئول دیجیتالی کردن حوزه متفاوتی از کسب و کار شماست: حسابداری، مدیریت موجودی، خدمات مشتری، مدیریت فرآیند کسب و کار و غیره. همچنین، ERP می‌تواند با سایر نرم‌افزارهای سازمانی از جمله CRM، هوش تجاری و … یکپارچه شود.


مدیریت ارتباط با مشتری (CRM)

فروش و ارتباط با مشتری شریان حیاتی هر کسب و کار است. هر چقدر هم که کارشناسان فروش شما ماهر باشند، بدون استفاده از نرم افزارهای سازمانی، فرصت فروش محصولات جانبی، بازاریابی خدمات جدید به مشتریان فعلی یا بستن معاملات را از دست خواهند داد.

نرم افزار CRM ابزاریست که تضمین می‌کند هیچکدام از این فرصت‌های فروش را از دست نمی‌دهید و تیم شما را از وضعیت هر مشتری آگاه می‌کند. در واقع، این نرم افزار لیستی از مخاطبان و مشتریان سازمان است که نمایی کلی از روابط شما با هر یک از آنها ارائه می‌دهد.

این نرم افزار به شما امکان می‌دهد تا نحوه و زمان تعامل خود با مشتری (اعم از رو در رو، تلفنی، از طریق ایمیل، در شبکه‌های اجتماعی و غیره) را پیگیری کنید و تضمین می‌کند که حتی یک سرنخ را گم نخواهید کرد. اغلب نرم‌افزارهای CRM به شما امکان می‌دهند سرنخ‌ها را ردیابی کنید، سفارش‌ها را مدیریت کنید، با مشتریان خود ارتباط برقرار کنید، وضعیت آنها را پیگیری کنید، به برنامه‌ریزی کمپین‌های تبلیغاتی پرداخته و اثربخشی آنها را ارزیابی کنید.

مدیریت زنجیره تامین (SCM)

هر شرکتی که در زمینه ساخت و تولید فعالیت می‌کند نیاز به مدیریت تدارکات مواد اولیه و ذخیره‌سازی، حمل و نقل و توزیع کالاهای تولید شده دارد. به طور معمول، این وظایف توسط افراد در واحد‌های مختلفی انجام می‌شود. هر نوع اشتباه در ارتباطات در زنجیره تامین می‌تواند منجر به زیان‌های مالی و نارضایتی مشتریان شود. برای کسب و کارهایی که مراکز عملیاتی آنها در چندین نقطه جغرافیایی پراکنده است، مدیریت ده‌ها و حتی صدها تامین کننده، بدون استفاده از نرم‌افزار تخصصی تقریبا غیرممکن خواهد بود.

ابزارهای مدیریت زنجیره تامین یا Supply Chain Management (SCM) به شما کمک می‌کنند تا از جریان دائم منابع لازم برای تولید و تحویل پیوسته محصولات خود اطمینان حاصل کنید. این نرم‌افزارها می‌توانند به شما در جمع‌آوری، ذخیره‌سازی و مدیریت اطلاعات مربوط به فروش، سفارش مواد اولیه، تامین کنندگان، تولید، پردازش سفارشات، انبارداری، تدارکات، توزیع و همچنین تسهیل همکاری بین تمام حلقه‌های زنجیره تامین کمک کنند.

هوش تجاری (BI)

نرم‌افزار هوش تجاری یا Business Intelligence (BI) به شرکت‌ها کمک می‌کند تا بر اساس داده‌هایی که از منابع مختلف (مانند واحدهای بازاریابی، فروش، تولید، منابع انسانی و …) به دست می‌آورند، به یک بینش عملی درباره کسب و کار خود دست پیدا کنند. این نرم افزارها از داده‌کاوی، معیارسنجی و الگوریتم‌های آماری پیشرفته برای آشکارسازی الگوها و انجام پیش‌بینی‌های دقیق استفاده می‌کنند.

سیستم‌های BI برای کمک به مدیران جهت تشخیص روندها و الگوها در داده‌ها، از انواع نمودارها و جداول مختلف و هر آن چیزی که اجازه می‌دهد بدون نیاز به پیشینه آماری، تصمیم گیری بهتری داشته باشید، بهره می‌برند. توانایی شناخت وضعیت فعلی و پیش‌بینی اینکه در آینده چه مسیری را طی خواهید کرد، می‌تواند نسبت به رقبا به شما برتری بدهد. به همین دلیل، بسیاری از صنایع از جمله ساخت و ساز، استخدام، بهداشت و درمان و فناوری اطلاعات، نرم افزارهای هوش تجاری را به عنوان بخشی استاندارد از ابزارهای خود تبدیل کرده اند.

مدیریت منابع انسانی (HRM)

نرم افزارهای مدیریت منابع انسانی، قابلیت‌های متعددی را در اختیار کاربران قرار می‌دهد از جمله جستجو معنایی قدرتمند که به مدیران منابع انسانی اجازه می‌دهد با جستجوی یک ویژگی، صدها نتیجه و داوطلب مرتبط پیدا کنند. همچنین، این نرم‌افزارها به شما اجازه می‌دهند با استفاده از فیلترهایی مانند مسئولیت‌های شغلی، مهارت‌ها، حقوق مورد نظر، منطقه جغرافیایی و غیره، نیازهای خود را مشخص کنید و سپس تمام پلتفرم‌های موجود را برای یافتن داوطلبان مناسب جستجو خواهند کرد.

خودکارسازی فرآیند استخدام نیز وظایف تکراری را حذف می‌کند و به تیم‌های منابع انسانی اجازه می‌دهد تا بتوانند تا مقدار ۸۰٪ از زمان خود را بر وظایف مهم و استراتژیک متمرکز کنند. به عنوان مثال مدیران با استفاده از نرم افزارهای مدیریت منابع انسانی می‌توانند به داوطلبان شغلی پیام دهند، رزومه آنها را دریافت کنند، به آنها بازخورد دهند، یک مصاحبه شغلی تنظیم کنند، تماس‌های پیگیری را انجام دهند و تمامی این موارد را در یک نرم‌افزار انجام خواهند داد.

اتوماسیون بازاریابی

در شرکت‌های بزرگ، انجام تمام فعالیت‌های بازاریابی به صورت دستی غیرممکن است. شما نمی‌توانید شخصا هر کدام از سرنخ‌های فروش را پیگیری کنید، به هر پیامی پاسخ دهید و به‌روزرسانی‌ها را در فیس‌بوک، لینکدین یا توییتر را در لحظه به انجام برسانید. جهت اطلاع ازحسابداری اودو، به سایت دیباگ مراجعه کنید.

نرم‌افزارهای بازاریابی به شما کمک می‌کنند تا سرنخ‌ها را به مشتریانی راضی تبدیل کنید، مخاطبان خود را تقسیم بندی کنید، کمپین‌های بازاریابی را برای آنها شخصی‌سازی کنید، تبلیغات شبکه‌های اجتماعی، تبلیغات ایمیلی و کلیکی را خودکارسازی کنید، پیام‌های خود را از قبل برنامه‌ریزی کنید، اثربخشی تلاش‌های بازاریابی سازمان خود را بسنجید، و زمان خود را صرف ایجاد محتوای با کیفیت و فعالیت‌های ضروری کنید.

این ابزارها حتی به‌طور خودکار هزینه تبلیغاتی صرف شده برای جذب مشتری را نیز محاسبه می‌کنند و با قابلیت‌های تحلیلی به سازمان‌ها کمک می‌کنند تا کمپین‌های تبلیغاتی خود را بهینه‌سازی کنند و بهترین بازگشت سرمایه (ROI) را در فعالیت‌های بازاریابی خود داشته باشند.

اتوماسیون کسب و کار و مدیریت فرآیندها

اتوماسیون کسب و کار یک نرم افزار اداریست که هم شامل اتوماسیون مکاتبات اداری و هم اتوماسیون مدیریت فرآیندها می‌شود. منظور از نرم افزار مدیریت فرآیندهای کسب و کار (Business Process Management Software) نیز ابزاریست که برای مدل‌سازی و خودکارسازی فرآیندهای سازمانی و تجزیه و تحلیل آنها استفاده می‌شود.

فرآیند تجاری مجموعه‌ای از مراحلی است که توسط کارکنان برای دستیابی به اهداف سازمان انجام می‌شود. این فرآیندها می‌توانند هر فعالیتی باشند، از فروش یک محصول گرفته تا استخدام یک مدیر جدید. رشد کسب و کارها باعث پیچیده‌تر‌ شدن فرآیندهای آنها نیز می‌شود. با فقدان ارتباط میان واحدهای سازمان، کارکنان اغلب از وضعیت فرآیندها غافل می‌شوند و این باعث کاهش کارایی مجموعه می‌شود.

نرم افزارهای BPMS مناسب، آنهایی هستند که کم‌کد بوده و به سازمان‌ها اجازه می‌دهند تا بدون نیاز به کدنویسی فرآیندهای خود را به صورت بصری مدل‌سازی کرده، گلوگاه‌ها را حذف و تصمیم‌گیری‌ها را ساده‌تر کنند.

اگر می‌خواهید اتوماسیون فرآیندها دارای امکاناتی متناسب با نیازهای شما داشته باشد، باید راهکارهای موجود را با در نظرگرفتن نیازهای خود و امکانات اختصاصی آنها انتخابی کنید. فراگستر یکی از بهترین نرم افزارهای اتوماسیون کسب و کار در ایران است که از نسخه بومی‌سازی شده نرم افزار پروسس میکر برای مدل‌سازی و مدیریت فرآیندها استفاده می‌کند.

سیستم اتوماسیون اداری فراگستر یکی از بهترین راهکارهای موجود در ایران برای خودکارسازی عملیات‌های اصلی سازمانی مانند مکاتبات و مدیریت فرآیندهای کسب و کار است. نرم افزار اتوماسیون اداری فراگستر به عنوان بهترین اتوماسیون اداری در ایران، دارای قابلیت‌های متعددی است که باعث بهبود عملکرد سازمانی و مدیریت کارهای گروهی می‌شود. کارتابل آفلاین و آنلاین، ویرایشگر Word آنلاین (یا بدون نصب و آفلاین)، نسخه موبایل سازمانی، مدیریت فکس، ایمیل و پیامک، مدیریت تقویم و جلسات، رسانه سازمانی، مدیریت فرم‌ها و فرآیندها و بسیاری از قابلیت‌های فوق‌العاده دیگر مانند تبدیل گفتار به متن. جستجوی هوشمند و… تنها بخشی از این امکانات است.

نرم افزار اتوماسیون اداری فراگستر علاوه بر خودکارسازی مکاتبات، قابلیت ذخیره و مدیریت مستندات را نیز برای شما فراهم می‌کند. برای آشنایی بیشتر با نرم افزار مدیریت کسب و کار فراگستر، می‌توانید با پرکردن فرم زیر از مشاوره رایگان کارشناسان ما استفاده کرده و از دموی محصولات ما نیز بازدید کنید.


منبع:

https://www.faragostar.net/top-7-organizational-software/

طعم دار کردن گوشت گوسفندی برای کباب با ادویه و چاشنی های درجه یک

طعم دار کردن گوشت گوسفندی برای کباب یک فرایند کاملا ایرانی محسوب نمی شود. می توان گفت طعم دار کردن انواع گوشت به وسیله چاشنی برای گوشت کباب انواع مختلفی دارد. این انواع مختلف علاوه بر اینکه به روش های ایرانی برمی گردد، دارای روش های بین المللی نیز هست. در این مقاله سعی می شود به چند روش معروف و در عین حال عالی و لذیذ کننده گوشت کبابی گوسفندی اشاره کرد.

انواع روش های طعم دار کردن گوشت گوسفندی

انواع روش های طعم دار کردن گوشت گوسفندی

انواع روش های طعم دار کردن گوشت گوسفندی

گوشت گوسفندی به دلیل اینکه دارای طبع گرم است طرفداران زیادی دارد. از طرف دیگر طعم دار کردن گوشت گوسفندی برای کباب دارای روش های متفاوتی است. البته به یاد داشته باشید روش های گفته در این مقاله برای طعم دار کردن گوشت گوساله برای کباب نیز کاربرد دارد.

1. طعم دار کردن گوشت گوسفندی برای کباب با استفاده از کیوی

طعم دار کردن گوشت گوسفندی برای کباب با استفاده از کیوی

طعم دار کردن گوشت گوسفندی برای کباب با استفاده از کیوی

این نوع طعم دار کردن گوشت گوسفندی برای کباب مخصوص زمانی است که برای کباب کردن گوشت گوسفندی عجله داشته باشید. کیوی موجب می شود گوشت، تردی خاصی بگیرد و مانند گوشتی که شب تا صبح در مواد خوابانده شده است خوب کباب شود و ترد و لذیذ باشد. در این روش تکه های کیوی را به صورت نگینی خورد کنید. حواستان باشد که کیوی را رنده نکنید زیرا به سطح گوشت می چسبد و موقع کباب، کیوی می سوزد و فکر می کنید که کباب در حال سوختن است.

در این روش در کنار پیاز و کیوی خورد شده از ادویه برای گوشت کباب نیز استفاده می شود. در این روش کافی است گوشت 1 ساعت در مواد گفته شده خوابانده شود و سپس شروع به کباب کردن گوشت کنید. از ترد شدن و مزه لذیذی که دارد لذت خواهید برد. برای ادویه تندرایزر و خرید تندرایزر عمده، بهتر است به فروشگاه‌های معتبر مراجعه شود.

2. طعم دار کردن گوشت گوسفندی برای کباب با استفاده از ماست چکیده

طعم دار کردن گوشت گوسفندی برای کباب با استفاده از ماست چکیده

طعم دار کردن گوشت گوسفندی برای کباب با استفاده از ماست چکیده

جهت چاشنی برای گوشت کباب در این روش از ماست چکیده استفاده می شود. زمانی که برای کباب گوشت به موقع اقدام کنید می توانید از ماست چکیده برای طعم دار کردن گوشت گوسفندی برای کباب به همراه ادویه برای گوشت کبابی و پیاز خورد شده استفاده کنید. علت استفاده از ماست این است که ماست چکیده به دلیل مایع بودن داخل بافت گوشت نفوذ پیدا می کند تمام گوشت کبابی را ترد می کند.

3. طعم دار کردن گوشت گوسفندی برای کباب با استفاده از سرکه

طعم دار کردن گوشت گوسفندی برای کباب با استفاده از سرکه

طعم دار کردن گوشت گوسفندی برای کباب با استفاده از سرکه

در این روش علاوه بر ادویه برای گوشت کباب و پیاز خورد شده، از سرکه نیز برای طعم دار کردن گوشت استفاده می شود. کافی است گوشت گوسفندی خورد شده برای کباب را در مواد گفته شده بخوابانید. در این روش لازم است چندین بار ظرف گوشت کبابی خوابانده شده در مواد را از یخچال بیرون بیاورید و به خوبی به هم بزنید تا سرکه به همه قسمت های گوشت نفوذ پیدا کند.

4. طعم دار کردن گوشت گوسفندی برای کباب با استفاده از آبلیمو و فلفل دلمه ای

طعم دار کردن گوشت گوسفندی برای کباب با استفاده از آبلیمو و فلفل دلمه ای

طعم دار کردن گوشت گوسفندی برای کباب با استفاده از آبلیمو و فلفل دلمه ای

استفاده از آبلیمو و فلفل دلمه ای خورد شده به همراه ادویه برای گوشت کباب و پیاز خورد شده نیز یکی از روش های طعم دار کردن گوشت گوسفندی برای کباب است. در این روش نیز مانند روش قبل باید چند باری مواد مخلوط شده با گوشت را به هم بزنیم تا آبلیمو به تمام قسمت های گوشت نفوذ یابد و موجب تردی بیشتر شود.

روش های نرم کردن و طعم دار کردن گوشت کبابی (گوسفندی و گوساله)

روش های نرم کردن و طعم دار کردن گوشت کبابی (گوسفندی و گوساله)

روش های نرم کردن و طعم دار کردن گوشت کبابی (گوسفندی و گوساله)

روش های طعم دار کردن گوشت گوسفندی برای کباب در قسمت قبل آمده است و همان طور که گفته شد برای گوشت گوساله نیز کاربرد دارد. در این قسمت به انواع روش های نرم کردن گوشت کبابی گوسفندی و گوساله ای می پردازیم که البته برخی از این روش ها علاوه بر نرم کردن گوشت، بر طعم دار کردن گوشت نیز تأثیرگذار هستند و کیفیت طعم را بالا می برند. لازم به ذکر است که در این مقاله مواد طبیعی و سالم برای نرم کردن گوشت معرفی می شوند.

1. استفاده از روغن زیتون برای نرم کردن گوشت کبابی گوسفندی و گوساله

استفاده از روغن زیتون برای نرم کردن گوشت کبابی گوسفندی و گوساله

استفاده از روغن زیتون برای نرم کردن گوشت کبابی گوسفندی و گوساله

استفاده از روغن زیتون در تمام روش های گفته شده در قسمت قبل برای طعم دار کردن گوشت گوسفندی برای کباب یک روش مناسب برای نرم کردن گوشت کبابی است. با این روش، روغن زیتون علاوه بر اینکه باعث نرم شدن گوشت کبابی می شود، موجب آب دار شدن و کیفیت طعم گوشت نیز می شود.

2. استفاده از چکش مخصوص انواع گوشت

استفاده از چکش مخصوص انواع گوشت

استفاده از چکش مخصوص انواع گوشت

زمانی که می خواهید گوشت کبابی شما دارای بافت نرمی شود، یک گزینه مناسب استفاده از چکش مخصوص گوشت است. با ضربه زدن به دو طرف گوشت، بافت گوشت نرم شده و زمانی که گوشت را در مواد می خوابانید، مواد به راحتی وارد بافت گوشت می شود و این گونه گوشت نرم و طعم داری برای کباب کردن خواهید داشت.

3. استفاده از مواد ترش مزه برای نرم کردن گوشت

استفاده از مواد ترش مزه برای نرم کردن گوشت

استفاده از مواد ترش مزه برای نرم کردن گوشت

مواد ترش مزه ای که در قسمت قبل جهت طعم دار کردن گوشت گوسفندی برای کباب استفاده می شود برای نرم شدن گوشت گوسفندی و گوساله ای برای کباب نیز کاربرد دارد؛ مثلا افزودن آبلیمو، سرکه و ماست چکیده ترش به همراه ادویه برای گوشت کباب برای نرم شدن گوشت بسیار مؤثر است.

ادویه گوشت کبابی چیست؟

ادویه گوشت کبابی چیست؟

ادویه گوشت کبابی چیست؟

ادویه گوشت کبابی علاوه بر اینکه موجب خوش عطر و طعم شدن گوشت می شود، در از بین بردن بوی زهم گوشت بسیار مؤثر واقع می شود. این نوع ادویه ها دارای انواع مختلفی هستند. یکی از این ادویه ها به ادویه جنگلی معروف است. یک نوع ادویه دیگر با نام ادویه سبزیجات معطر گوشت کبابی و دیگری با نام ادویه تند گوشت کبابی شناخته می شوند. البته ادویه برای گوشت کباب مکزیکی، استانبولی و مانند اینها نیز وجود دارند. ما در این مقاله یک نوع ادویه ترکیبی که دارای تندی و سبزیجات معطر است را معرفی می کنیم.

مواد لازم برای تهیه ادویه گوشت کبابی

مواد لازم برای تهیه ادویه گوشت کبابی

مواد لازم برای تهیه ادویه گوشت کبابی

مواد لازم ادویه برای گوشت کباب جهت طعم دار کردن گوشت گوسفندی برای کباب به شرح زیر است:

  1. پودر زردچوبه: 2 قاشق غذاخوری
  2. پودر دارچین: 1 قاشق غذاخوری
  3. پودر زنجبیل: 5/1 قاشق غذاخوری
  4. پودر آویشن: 2 قاشق غذاخوری
  5. پودر زیره: 2 قاشق غذاخوری
  6. پودر گشنیز: 2 قاشق غذاخوری
  7. پودر فلفل سیاه: 2 قاشق غذاخوری
  8. پودر سیر: 2 قاشق غذاخوری
  9. پودر لیمو عمانی: 1 قاشق غذاخوری
  10. پودر رزماری کوهی: 5/1 قاشق غذاخوری

طرز تهیه ادویه کبابی

طرز تهیه ادویه کبابی

طرز تهیه ادویه کبابی

ترکیبات گفته شده در قسمت قبل را به خوبی با یکدیگر ترکیب کنید تا یک چاشنی برای گوشت کباب داشته باشید. البته اگر می توانید برای طعم دار کردن گوشت گوسفندی برای کباب ترکیبات گفته شده را به صورت چوب یا دانه تهیه کنید، ایده مناسبی است. حالا به وسیله آسیاب یا هاونگ، آنها را به پودر تبدیل کنید؛ سپس با یکدیگر ترکیب نمایید. ترکیب به دست آمده را در یک ظرف در بسته بریزید و در جای خشک و خنک نگهداری کنید.

علت سوراخ کردن گوشت با چنگال، قبل از مرینیت کردن

علت سوراخ کردن گوشت با چنگال، قبل از مرینیت کردن

علت سوراخ کردن گوشت با چنگال، قبل از مرینیت کردن

همان طور که می دانید فرایند مزده دار کردن را مرینیت کردن می گویند. برخی از آشپزها معتقد هستند که باید دو طرف گوشت را قبل از مرینیت کردن، با چنگال سوراخ می کنند. با این روش ادویه ها و دیگر مواد افزودنی به عنوان چاشنی برای گوشت کباب به همه بافت گوشت راه پیدا می کنند و موجب نرم شدن و طعم دار شدن همه قسمت های گوشت کبابی می شود.

گوشت را چندین ساعت قبل از کباب باید در مواد بخوابانیم؟

گوشت را چندین ساعت قبل از کباب باید در مواد بخوابانیم؟

گوشت را چندین ساعت قبل از کباب باید در مواد بخوابانیم؟

همان طور که می دانید برای طعم دار کردن گوشت گوسفندی برای کباب باید آن را مدتی در مواد قرار داد یا به قول معروف در مواد مخصوص خواباند؛ اما به راستی چند ساعت باید گوشت در مواد خوابانده شود؟ مقدار زمان خواباندن گوشت در مواد برای طعم دار شدن و نرم شدن به حجم گوشت، نوع گوشت و نوع مواد بستگی دارد. به عنوان مثال حجم گوشت اگر بالا باشد یک شبانه روز ممکن است در مواد خوابانده شوند. گاهی برای تهیه کباب عجله است و به همراه ادویه برای گوشت کباب از کیوی استفاده می شود و این گونه یک تا دو ساعت زمان کافی است؛ اما بهترین زمان برای حجم معمولی گوشت حدود 6 تا 8 ساعت است.

روش از بین بردن بوی گوشت گوسفندی

روش از بین بردن بوی گوشت گوسفندی

روش از بین بردن بوی گوشت گوسفندی

گوشت گوسفندی و یا هر نوع گوشت دیگری دارای بوی زهم هستند و اگر بوی زهم آن به درستی گرفته نشود، خوردن آن برای افراد چندان خوشایند نیست. برای از بین بردن بوی گوشت، قبل از انجام هر کاری بهتر است گوشت را با دقت پاک کرد و به خوبی شست. همان طور که اغلب آشپزها می دانند پیاز یکی از اصلی ترین از بین برنده بوی گوشت گوسفندی و دیگر انواع گوشت است. برای گوشت کبابی به همراه ادویه برای گوشت کباب از پیاز نیز استفاده می شود.

به خاطر داشته باشید که برای کباب کردن گوشت، پیاز را بهتر است رنده نکنید و آن را به صورت خلالی خورد کنید؛ زیرا پیاز رنده شده به گوشت می چسبد و موجب می شود سطح کباب بسوزد و برای اینکه سطح کباب زیاد سیاه نشود، زودتر از موعد گوشت از روی زغال یا کباب‌پز برداشته می شود و این گونه قسمت داخلی گوشت، خام باقی می ماند.

افزودن مواد ترش مزه مانند کیوی، آبلیمو و سرکه نیز موجب از بین بردن بوی زهم گوشت می شوند. برخی افراد از نمک نیز به عنوان از بین برنده بوی زهم گوشت استفاده می کنند.

طعم دار کردن گوشت گوسفندی برای کباب با انواع ادویه برای گوشت کباب نیز یکی از راه های تکمیلی از بین بردن بوی بد گوشت است.


منبع: 

https://chashland.com/%D8%B7%D8%B9%D9%85-%D8%AF%D8%A7%D8%B1-%D9%83%D8%B1%D8%AF%D9%86-%DA%AF%D9%88%D8%B4%D8%AA-%DA%AF%D9%88%D8%B3%D9%81%D9%86%D8%AF%DB%8C-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%DA%A9%D8%A8%D8%A7%D8%A8-%D8%A8%D8%A7-%D8%A7/

طرز تهیه استیک با سس قارچ خانگی

استیک با سس قارچ، یکی از لذیذترین و پر طرفدارترین غذاهای جهان می باشد. ترکیب بی نظیری از گوشت قرمز به همراه سس خامه ای قارچ می تواند لذت سرو غذا را به حد اعلا برساند. در این مقاله قصد داریم به آموزش طرز تهیه استیک با سس قارچ خانگی و خوشمزه بپردازیم. با ما همراه باشید تا با نحوه ی تهیه ی این غذای فوق العاده به بهترین شکل ممکن آشنا شوید.


مواد لازم برای تهیه استیک لذیذ

مواد لازم برای تهیه استیک لذیذ

فیله گوشت گوساله ۴۰۰ گرم
نمک و فلفل قرمز و سیاه به میزان دلخواه
سه حبه سیر تازه
۲ قاشق غذاخوری روغن
کره ۲۵ گرم
ادویه های دلخواه به میزان لازم
ادویه نرم کننده گوشت ( تندرایزر) به میزان دلخواه
اندکی رزماری جهت خوش عطر و بو کردن استیک
سیب زمینی و هویج و کلم بروکلی برای دورچین غذا


مواد لازم برای تهیه سس قارچ خامه ای خوش عطر و طعم

۷ عدد قارچ متوسط یا بزرگ
۳ یا ۴ شاخه پیازچه ی تازه
۲۵ گرم کره
پودر آویشن و فلفل قرمز و سیر به میزان دلخواه
۱ استکان شیر پرچرب
۲ قاشق غذا خوری خامه


مواد لازم برای تهیه سس قارچ خامه ای خوش عطر و طعم


مراحل تهیه استیک با سس قارچ

مرحله ی اول مزه دار کردن گوشت

برای تهیه یک فیله استیک درجه یک باید از گوشت فیله ی گوساله را از وسط آن برش هایی به قطر ۴ سانتی متر بزنید. سپس آن را با گوشت کوب به آرامی بکوبید تا کمی نرم تر شود. سپس مقداری روغن را با نمک و فلفل قرمز و سیاه و نصف سیرها و ادویه نرم کننده گوشت (تندرایزر) را به صورت مخلوطی خمیری شکل در بیاورید و فیله ی گوساله را با آن مزه دار کنید. پس از آن گوشت را داخل یخچال قرار دهید و بگذرید حدود ۳ ساعت مواد خوب به بافت گوشت نفوذ کند و آن را مزه دار کند. برای خرید تندرایزر و پودر تندرایزر، بهتر است به فروشگاه‌های معتبر مراجعه شود.

مرحله ی دوم پخت فیله استیک خوشمزه

پس از آنکه گوشت به خوبی مزه دار شد، ماهی تابه را روی حرارت اجاق گاز با شعله ی متوسط قرار دهید و مقداری روغن را داخل آن بریزید و اجازه دهید تا مقداری حرارت ببیند. سپس فیله گوشت استیک را داخل آن قرار دهید و برای ۶ دقیقه هر طرف را تفت می دهیم. در این حین، برای هر سمت فیله ی استیک مقداری کره را به همراه رزماری و سیر و پودر ادویه جات دلخواه را روی هر سمت گوشت آغشته نمایید. پس از پخت فیله استیک به اندازه ای که مد نظرتان می باشد پخته شد، آن را روی بشقاب مد نظر جهت سرو قرار دهید. حال باید سس قارچ را تهیه کنید و به آن بیفزایید.

مراحل تهیه استیک با سس قارچ


مرحله چهارم آماده سازی دورچین خوشمزه ی استیک با سس قارچ

مرحله ی سوم تهیه ی سس قارچ معطر و لذیذ

ابتدا قارچ هارا خوب بشویید و آب آن را بگیرید. سپس آن ها را به صورت ورقه های نازک برش دهید و بعد با کره و و مقداری روغن در ماهیتابه با شعله ی کم تفت دهید. پیازچه و مابقی سیرها را رنده کنید و به مخلوط قارچ و کره اضافه کنید. چند دقیقه بعد خامه و و شیر را به مخلوط خود اضافه نمایید. کمی که تفت دادید، پودر آویشن و فلفل قرمز و سیر را به اضافه کنید سپس تا میزانی که می خواهید سس شما غلیظ شود، صبر کنید. سس قارچ شما حاضر است می توانید آن را روی استیک خود بریزید.

مرحله چهارم تهیه ی دورچین خوشمزه ی استیک با سس قارچ

سیب زمینی و هویج را به صورت خلال یا حتی به صورت قسمت های بزرگ تر برش دهید و در ماهیتابه سرخ کنید. سپس بروکلی ها را در انتهای کار که سیب زمینی ها و هویج ها آماده شدند به ماهیتابه اضافه کنید و کمی هم آن ها را تفت دهید فقط اگر می خواهید بروکلی ها خیلی نرم نشوند، آن را با حرارت زیاد تفت ندهید. حال تمامی مواد شما حاضر می باشد؛ دورچین ها را دور بشقاب استیک با سس قارچ قرار دهید و از غذای فوق العاده خوشمزه ی خود لذت ببرید.


منبع: 

https://daewoo.ir/how-to-prepare-steak-with-mushroom-sauce/

۲۰ روش کاربردی برای نرم کردن گوشت کبابی

کباب یکی از پر طرفدار‌ترین غذاهای ایرانی است که همواره در سفر‌ها و همچنین در مجالس از آن استفاده می‌شود. کباب قدمت بسیار زیادی دارد و می‌توان آن را در انواع مختلف تهیه کرد. اما کباب با وجود طعم بی‌نظیری که دارد به هنگام طبخ نیاز به قلق‌های مخصوصی دارد که یکی از مهم‌ترین آن‌ها نرم کردن گوشت است.

نرم کردن گوشت روی طعم کباب تاثیرگذار است و اگر گوشت کباب را کامل نرم نکنیم ممکن است هنگام کباب کردن به مشکل بر بخوریم. پس می‌توان گفت نرم کردن گوشت قبل از طبخ کباب یکی از مهم‌ترین کارهایی است که باید به درستی انجام شود.



    در این مطلب از بلاگ اکالا به معرفی ۲۰ روش کاربردی برای نرم کردن گوشت کباب می‌پردازیم.

    روش‌های نرم کردن گوشت

    با روش‌های زیر می‌توانید گوشت کبابی را به بهترین شکل آماده کنید و از یک کباب حرفه‌ای لذت ببرید.

    جدا کردن قسمت‌های مناسب گوشت

    بعضی قسمت‌های گوشت از بقیه‌ی قسمت‌ها نرم‌تر بوده و برای درست کردن کباب بسیار مناسب می‌باشند. این قسمت‌ها در گوشت گوسفندی و گوساله، راسته و فیله آن‌ها است.

    بیشتر بخوانید: ۱۷ طرز تهیه کباب مجلسی و خوشمزه در منزل

    استفاده از کیوی یا انجیر

    برای نرم کردن گوشت کبابی می‌توان از دو میوه کیوی و انجیر استفاده نمود.برای خرید ادویه نرم کننده گوشت و خرید ادویه نرم کننده گوشت عمده، بهتر است به فروشگاه‌های معتبر مراجعه شود.

    شاید برای شما عجیب باشد که کیوی و انجیر چگونه به نرم شدن گوشت کمک می‌کنند؟ برای جواب دادن به این سوال باید گفت که این دو میوه‌ دارای آنزیم‌هایی هستند که باعث شکسته شدن بافت گوشت و در نتیجه نرم شدن آن می‌شوند.

    نکته: دقت نمایید آبِ میوه‌ها بیش از یک ساعت روی گوشت نماند زیرا گوشت را بیش از حد نرم کرده و باعث می‌شود هنگام کباب کردن گوشت از سیخ جدا شود.


    نکته: توجه داشته باشید که کیوی باعث عوض شدن مزه گوشت می‌شود بنابراین بهتر است قبل از مخلوط کردن کل گوشت با کیوی اطمینان پیدا کنید که طعم آن را دوست دارید.

    نرم کردن گوشت کبابی

    استفاده از جوش شیرین

    استفاده از جوش شیرین یکی از ساده‌ترین روش‌ها برای نرم کردن گوشت کبابی است. برای این‌کار کافی است مقدار کمی جوش شیرین را روی تمام سطح گوشت پخش کرده و اجازه دهید چند ساعت استراحت کند.

    نکته: سعی کنید از جوش شیرین زیاد استفاده نکنید چون طعم کباب را عوض می‌کند و همچنین ممکن است موجب بروز عوارض گوناگون شود.

    استفاده از چربی

    یکی دیگر از راه‌های نرم کردن گوشت، استفاده از چربی است که به لذیذ‌تر شدن کباب کمک شایانی می‌کند. برای این‌کار مقداری چربی را دور گوشت قرار دهید و زمانی که چربی روی حرارت قرار می‌گیرد آب شده و به بافت گوشت نفوذ می‌کند و باعث نرم‌تر شدن و همچنین خوشمزه‌تر شدن آن می‌شود.

    بیشتر بخوانید: ۲ روش طرز تهیه «دنده کباب»؛ غذای اصیل و مجلسی

    استفاده از گوشت تازه

    برای درست کردن کباب بهتر است از گوشت تازه استفاده کنید زیرا بافت گوشت ساده به مراتب نرم‌تر از گوشت فریز شده است.

    استفاده از آناناس

    تحقیقات نشان داده است که آناناس دارای آنزیمی است به اسم بروملانین که به ضعیف کردن بافت‌های گوشت کمک می‌کند پس می‌توان گفت استفاده از آناناس یکی از ساده‌ترین راه‌های نرم کردن گوشت کبابی است.

    نکته: البته توجه نمایید در صورت استفاده از آناناس، گوشت را ظرف نیم ساعت مصرف نمایید چون در غیر این صورت بافت گوشت به طور کامل از هم می‌پاشد.

    نکته: علاوه بر آناناس برخی میوه‌های دیگر مثل پاپایا و پرتقال اثر بسزایی روی بافت گوشت و همچنین طعم آن دارند.

    استفاده از مخلوط روغن زیتون و سرکه

    مخلوط سرکه و روغن زیتون کمک بسیاری به نرم کردن گوشت می‌کند. برای تهیه‌ی این مخلوط باید یک قاشق سرکه را در مقداری روغن زیتون ریخته و گوشت را در آن به مدت یک ساعت استراحت دهید، پس از یک ساعت متوجه تفاوت در بافت گوشت می‌شوید.

    نکته: اگر عجله‌ای برای درست کردن کباب ندارید بهتر است گوشت را به مدت ۲ ساعت در مخلوط سرکه و روغن زیتون قرار دهید تا بافت آن کاملا نرم شود.

    ترفندهای نرم کردن گوشت

    استفاده از چکش مخصوص گوشت

    یکی از ساده‌ترین راه‌هایی که می‌توان به وسیله‌ی آن گوشت کبابی را نرم کرد ضربه زدن به آن است. برای این‌کار بهتر است از چکش‌هایی که مخصوص این‌ کار است استفاده شود ولی اگر این چکش‌ها را در خانه ندارید از دسته‌ی چاقو نیز می‌توان استفاده نمود.

    ضربه زدن به دو طرف گوشت به صورت مداوم بافت آن را باز کرده و باعث نرم‌تر شدن آن می‌شود و همچنین باز شدن بافت گوشت باعث مغز پخت شدن آن نیز می‌شود.

    اضافه کردن به موقع نمک

    بسیاری از افراد نمک را از همان ابتدا به گوشت اضافه می‌کنند اما بهتر است نمک، آخر کار و نزدیک به آماده شدن غذا اضافه شود زیرا اضافه کردن نمک از ابتدا به گوشت باعث می‌شود گوشت دیرتر بپزد.

    بیشتر بخوانید: طرز تهیه انواع شامی کباب خوشمزه و ترد

    بُرش زدن گوشت

    بُرش زدن گوشت می‌تواند کمک بزرگی به نرم‌تر شدن گوشت کند اما دقت زیادی برای انجام این‌کار لازم است زیرا ممکن است شکل گوشت عوض شود.

    برای انجام دادن درست این کار باید برش‌های کم عمق و زاویه‌دار با فواصل چند سانتی متری در سطح گوشت ایجاد شود و بهتر است از چاقویی بسیار تیز استفاده شود.

    این عمل که اغلب برای پخت استیک و گوشت‌های کبابی کاربرد دارد، طعم گوشت را دلچسب‌تر کرده و همچنین پخت آن را آسان‌تر خواهد کرد.

    استفاده از بکینگ پودر

    برای نرم کردن گوشت به وسیله‌ی بکینگ پودر باید کاسه‌ای را پر از آب کرده، سپس مقدار کمی بکینگ پودر در آن حل کرده و گوشت را در آب فرو کنید و اجازه دهید گوشت به مدت ۱۵ دقیقه تا حداکثر یک ساعت در محلول استراحت کند.

    استفاده از ماست و پیاز

    برای نرم کردن گوشت می‌توان آن را درون سس‌های گوناگونی قرار داد که علاوه بر نرم کردن گوشت به مزه‌دار کردن و مرینت کردن آن نیز کمک شایانی می‌کند.

    اما یکی از بهترین مخلوط‌ها برای نرم و ترد کردن گوشت کباب مخلوط ماست، پیاز و آبلیموی تازه است که طعم فوق‌العاده‌ای نیز به گوشت می‌دهد.

    این ترکیب را می‌توان به انواع گوشت گوساله، مرغ، گوشت گوسفندی و… اضافه نمود و همچنین برای گرفتن طعم بهتر می‌توان از ادویه‌هایی مانند نمک، زعفران، فلفل و سبزیجات معطر نیز در ترکیب استفاده کرد.

    بیشتر بخوانید: انواع غذا با گوشت تکه ای (خورشتی)

    استفاده از پلی فسفات‌ها و پودرهای آنزیم

    این روش برای نرم و ترد کردن گوشت گوسفندی بسیار کاربردی است و در رستوران‌ها اغلب از این روش برای نرم کردن گوشت استفاده می‌شود. این‌گونه پودر‌های انزیمی به خوبی می‌توانند پروتئین موجود در بافت‌ها را حل کنند.

    روش نرم کردن گوشت برای کباب

    استفاده از مواد طبیعی برای نرم کردن گوشت

    استفاده از مواد طبیعی یکی از روش‌های اثبات‌شده و سالم برای نرم کردن گوشت کبابی است. یکی از مواد معروف برای این منظور، پاپایا است. پاپایا حاوی آنزیم پاپائین است که به طور طبیعی از نرم‌کننده‌های گوشت محسوب می‌شود.

    برای استفاده از پاپایا، پوست آن را تمیز کرده و گوشت را به تکه‌های کوچکتر خرد کنید. سپس پاپایا را با گوشت مخلوط کرده و آن را برای مدت حداقل چند ساعت در یخچال نگهداری کنید تا آنزیم‌های پاپائین موجود در پاپایا به گوشت کمک کنند تا نرم‌تر شود.

    میوه‌های مختلف دیگری نیز مانند آناناس، کیوی و به‌لیمو، آنزیم‌هایی دارند که به نرم کردن گوشت کمک می‌کنند.

    سعی کنید این میوه‌ها را خرد کرده و با اضافه کردن بعضی از مزه‌دهنده‌های مورد علاقه‌تان، ترکیبی تهیه کنید که به شما گوشت آبدار و نرم تری بدهد. اما توجه داشته باشید که گوشت را بیش از حد طولانی در آناناس نگه ندارید. بروملائین، آنزیم قوی موجود در این میوه، ممکن است نرمی بیش از حدی ایجاد بکند.

    بیشتر بخوانید: طرز تهیه کباب کوبیده با آموزش تصویری

    استفاده از مرینیت های نرم‌کننده

    استفاده از ترکیب های نرم‌کننده می‌تواند به شدت تاثیرگذار باشد. مرینیت ها حاوی اسیدهای طبیعی هستند که می‌توانند سلول‌های گوشت را تخریب کرده و از این طریق نرمی گوشت را افزایش دهند.

    برای تهیه ترکیب نرم‌کننده، می‌توانید از پیاز، سیر، نمک، آب لیمو یا سایر انواع مواد طبیعی استفاده کنید. پیاز یکی از مرینیت های معروف برای نرم کردن گوشت کبابی است.

    پیاز را خرد کرده و درون یک کاسه بزرگ بریزید، ادویه های مورد نظر را به آن اضافه کرده و سپس گوشت را به آن اضافه کنید و به مدت حداقل چند ساعت یا ترجیحاً طولانی‌تر در یخچال نگهداری کنید تا ترکیب پیاز به گوشت کمک کند تا نرم‌تر شود.

    استفاده از روش مرینیت پز

    استفاده از روش مرینیت پز نیز می‌تواند گوشت کبابی را نرم کند. در این روش، گوشت را در ترکیب مورد نظر کمی می‌پزید تا نرم شود و سپس آن را روی آتش قرار داده و کباب را می‌پزید. این روش باعث می‌شود گوشت نرم‌تر و مرطوب‌تر شود و عطر و طعم خوبی به کباب بدهد.

    استفاده از انواع اسیدها

    استفاده از انواع اسیدها نیز می‌تواند به نرم‌تر شدن گوشت کمک کند. برخی از اسیدهای معمولاً به کار گرفته شده عبارتند از: آب لیمو، اسید سیتریک، اسید اسکوربیک و آب ترشی. این اسیدها باعث هیدرولیز پروتئین‌های گوشت می‌شوند و نرمی گوشت را تضمین می‌کنند.

    گذاشتن گوشت در ترکیبی که از آب لیمو یا لیمو چه، سرکه، شیر نشاسته یا حتی ماست تهیه شده باشد، می‌تواند به نرم کردن پروتئین‌های سفت کمک کند.

    کلید این کار این است که گوشت را بیش از حد طولانی در ترکیب اسیدی نگذارید؛ زیرا اسیدها ممکن است ساختار پروتئینی گوشت را بیش از حد ضعیف کنند و آن را بیش از حد نرم و پوره‌مانند کنند.

    گوشت کبابی

    ضربه زدن

    ضربه زدن به گوشت با یک چکش، راهی بسیار موثر برای نرم کردن آن است. اما مشکل این روش این است که ممکن است بیش از حد موثر باشد و گوشت را به پوره تبدیل کند.

    ابزارهای ویژه‌ای نیز برای نرم کردن مکانیکی گوشت وجود دارد که از ده‌ها سوزن یا نوک تیز تشکیل شده‌اند و به گوشت فشار می‌آورند (مانند چکش نرم کننده گوشت). این روش تضمینی برای نرم کردن گوشت به صورت مکانیکی است و به الیاف گوشت آسیب کمتری می‌رساند.

    بیشتر بخوانید: طرز تهیه کباب ترش به روش گیلانی‌ها

    نمک‌زدن به گوشت سفت

    نمک‌زدن فراوان بر روی تکه‌های گوشت سفت و مقاوم یک یا دو ساعت قبل از پخت، روشی موثر برای تخریب الیاف محکم ماهیچه‌هاست و نیازی به مرینیت پیچیده نیست. زمانی که آماده پخت گوشت کباب هستید، نمک را از روی گوشت بشویید، گوشت را خشک کنید و آن را بپزید.

    آهسته پختن

    پختن تکه‌های سفت گوشت با حرارت کم و مدت زمان زیاد، روشی عالی برای نرم کردن آن است. الیاف سفت، کلاژن و بافت‌های اتصالی با طولانی شدن زمان پخت میشکنند و شما را با گوشتی نرم تنها می‌گذارند.


    منبع: 

    https://blog.okala.com/narm-kardane-gooshte-kababi/

    معرفی انواع ادویه جات جایگزین نمک [۱۶ مورد]

    ادویه جات جایگزین نمک را می‌شناسید؟ احتمالا برای شما پیش آمده است که در یک مهمانی شرکت کنید و برخی غذاها بی‌نمک باشند یا از نمک خیلی کمی در پخت آن‌ها استفاده شده باشد. در این مواقع همه‌چیز را از چشم میزبان می‌بینید و احتمالا فکر می‌کنید آشپز خوبی نیست.

    مصرف زیاد نمک برای افرادی که دچار بیماری‌های خاصی مثل فشار خون بالا هستند بسیار مضر است و باید حتی در مهمانی هم از مصرف نمک خودداری کنند. در این مواقع است که به‌سرعت باید ادویه جات جایگزین نمک را پیدا کنند.

    کاهش مصرف نمک به معنای طعم بد غذا نیست و گاهی اوقات ما این تصور را داریم که اگر غذا خوش‌نمک باشد یعنی خوشمزه است؛ این تصور غلطی‌ست و حتی انسان‌های سالم هم باید از مصرف نمک زیاد خودداری کنند. به همین منظور در ادامه این مطلب از مجله اسنپ مارکت به دنبال ادویه جات جایگزین نمک رفته‌ و لیستی از گزینه‌ها را برای طعم‌دادن به غذا بدون استفاده از نمک جمع‌آوری کرده‌ایم؛ پس تا انتهای مطلب ما را همراهی کنید.

    گیاهان جایگزین نمک

    نمک یکی از رایج‌ترین ادویه‌هاست. استفاده از نمک در حد اعتدال معمولا نگران‌کننده نیست. افزودن کمی نمک راهی آسان و سریع برای طعم‌دادن به غذاست؛ اما مصرف بیش از حد آن باعث مشکلات فشار خون و دیگر مشکلات سلامتی خواهد شد.

    به عنوان کسی که به آشپزی علاقه‌مند است و از تست‌کردن غذاها و تکنیک‌های جدید لذت می‌برد، وقت آن رسیده است که وعده‌های غذایی خود را با چاشنی‌ها و ادویه‌هایی به‌جز نمک طعم‌دار کنید و ادویه جات جایگزین نمک را بشناسید. برای خرید ادویه سیب زمینی سرخ کرده و خرید ادویه سیب زمینی سرخ کرده عمده، بهتر است به فروشگاه‌های معتبر مراجعه شود.

    ادویه جات جایگزین نمک نه‌تنها طعم بیشتری به وعده‌های غذایی شما می‌بخشند، بلکه فواید سلامتی فوق‌العاده‌ای دارند. در بخش بعدی ۱۶ جایگزین نمک آورده شده است که می‌توانید آن‌ها را در غذاهایتان امتحان کنید و از نتیجه شگفت‌انگیزی که به‌جای می‌گذارند، لذت ببرید.

    سیر

    سیر ادویه جایگزین نمک

    احتمالا با طعم فوق‌العاده و تاثیرگذارش آشنایید. سیر یک ادویه تند است که طعم را بدون افزایش مقدار سدیم بهبود می‌بخشد. برای دستور پخت سس گوجه فرنگی و سس مارینا می‌توانید نمک را کاهش دهید و مقدار سیر را دوبرابر کنید. علاوه‌بر این، در سوپ و غذاهای سرخ‌کردنی به‌جای نمک از سیر یا پودر سیر می‌توانید استفاده کنید.

    آب یا پوست لیمو

    مرکبات، به‌ویژه آب و پوست لیمو، جایگزین بسیار خوبی برای نمک در برخی دستورالعمل‌ها هستند. آب‌لیمو به عنوان یک منبع اسیدی، مانند نمک عمل می‌کند و طعم غذا را تغییر می‌دهد. همان‌طور که لیمو سنگی و پوستش طعم قوی‌تری دارند و می‌توان در پخت‌وپز از آن‌ها استفاده کرد، آب و پوست لیمو ترش و پرتقال هم این اثرات را دارند. از مرکبات می‌توان برای سبزیجات پخته، انواع سس‌ سالاد و مزه‌دارکردن گوشت و ماهی به‌جای نمک استفاده کرد.

    فلفل سیاه

    نمک و فلفل، دوگانه آشپزی کلاسیک هستند و تقریبا در تمام غذاها استفاده می‌شوند. اگر به دنبال ادویه جات جایگزین نمک هستید، به‌سادگی سراغ فلفل سیاه بروید. فلفل سیاه چاشنی بسیار عالی برای غذاهایی مثل سوپ، کباب، پاستا و سایر غذاهای خوش‌طعم است. علاوه‌بر این، مصرف فلفل سیاه در پخت‌وپز، التهاب مرتبط با بیماری‌های مزمن مانند بیماری قلبی و سرطان را کاهش می‌دهد.

    شوید

    طعم تازه شوید، همراه با کرفس و رازیانه، آن را به جایگزین خوش‌طعمی برای نمک تبدیل می‌کند. در غذاهایی مثل ماهی، سیب‌زمینی و خیار به‌جای نمک از شوید تازه و خوش‌عطر استفاده کنید. می‌توانید آن را روی ماهی بپاشید یا به عنوان چاشنی روی سالاد بریزید.

    پیاز خشک یا پودر پیاز

    مثل سیر، پیاز طعم شگفت‌انگیزی به هر غذایی می‌بخشد. پیاز خشک‌شده یا پودر پیاز، طعم قوی‌تری نسبت به پیاز تازه دارد و می‌توان آن را با کمی نمک در سیب‌زمینی سرخ‌کرده، سوپ و خورش جایگزین کرد. اضافه‌کردن پودر پیاز، طعمی شیرین به غذا می‌بخشد.

    مخمر خوراکی یا تغذیه‌ای

    این چاشنی، مخمر غیر‌فعال‌شده‌ای است که به‌صورت پودر فروخته می‌شود. این ماده به‌خاطر طعم پنیری و خوشمزه‌اش معروف است. با ذرت بوداده، پاستا و غلات به‌خوبی عمل می‌کند. با وجود این‌که طعم پنیری دارد، اما از نوع لبنیات نیست.

    استفاده از مخمر خوراکی به‌جای نمک، فوایدی برای سلامتی بدن به همراه دارد. فیبر موجود در مخمر خوراکی به کاهش کلسترول کمک می‌کند و خطر بیماری قلبی را کاهش می‌دهد. همین دلایل باعث می‌شود مخمر خوراکی از بهترین ادویه جات جایگزین نمک باشد.

    سرکه بالزامیک

    طعم سرکه بالزامیک، تند و ترش همراه با کمی شیرینی است. استفاده از سرکه بالزامیک در پخت‌وپز به غذا طعم طبیعی می‌دهد و نیاز به استفاده از نمک را کم می‌کند. استفاده از سرکه بالزامیک در غذا را فراموش نکنید.

    روغن ترافل

    روغن ترافل جایگزین نمک است

    روغن ترافل از قارچی به همین اسم گرفته می‌شود که در ایران به آن قارچ دنبلان یا قارچ کوهی می‌گویند. این روغن به احتمال زیاد در ایران پیدا نمی‌شود؛ ولی برای آشنایی با ادویه جات جایگزین نمک این مورد را به شما معرفی کردیم. این روغن آن‌قدر طعم قوی دارد که می‌توان به‌جای نمک از آن استفاده کرد. همچنین به علت طعم قوی و خاکی‌مانندی که دارد، در سراسر جهان ستایش می‌شود.

    رزماری

    اضافه‌کردن رزماری خشک یا تازه به انواع غذاها مثل سوپ، خورش، کباب، سبزیجات برشته، سس و نان، نیاز شما به استفاده از نمک را از بین می‌برد.

    زنجبیل

    زنجبیل با طعم تند و شیرینی که دارد می‌تواند یکی از ادویه جات جایگزین نمک باشد. شما می‌توانید زنجبیل تازه یا پودر زنجبیل را با سیب‌زمینی سرخ‌کرده، سس، نوشیدنی و سوپ مخلوط کنید و از طعم دلنشین آن به‌جای نمک لذت ببرید.

    آمینو نارگیل

    آمینو نارگیل به جای نمک

    یکی دیگر از محصولاتی که در ایران یافت نمی‌شود و ما در راستای آشنایی با ادویه جات جایگزین نمک به شما معرفی می‌کنیم، آمینو نارگیل است که از ترکیب نمک نارگیل و نمک دریایی ساخته می‌شود. طعم آن شبیه سس سویاست؛ اما مقدار سدیم آن بسیار کمتر است. این ویژگی‌های عالی آن را به یک جایگزین عالی‌تر برای سس سویا و نمک در سرخ‌کردنی‌ها، غذاهای برنجی و سس‌ها تبدیل کرده است.

    تخم گشنیز

    گشنیز طعمی گرم و لیمویی دارد و اغلب به‌صورت آسیاب‌شده یا کامل به سوپ و انواع غذاهای دیگر اضافه می‌کنند.

    فلفل قرمز

    برای تهیه یک غذای تند و خوشمزه، دانه‌های فلفل قرمز را جایگزین نمک کنید. این چاشنی قوی از فلفل تند خشک درست می‌شود. طعم آن در سوپ، سس، پیتزا و پاستا بسیار دلپذیر است.

    سرکه سیب

    سرکه سیب ترش و شیرین از دیگر ادویه جات جایگزین نمک است که همه‌کاره به حساب می‌آید. مطالعات نشان می‌دهد سرکه سیب کلسترول را کاهش می‌دهد و عوامل خطر بیماری قلبی را بهبود می‌بخشد.

    دارچین

    دارچین یکی از رایج‌ترین ادویه‌ها در پخت‌وپز است که می‌تواند جایگزین نمک شود. این ادویه طبع گرمی دارد و به غذا طعم شیرین و فلفلی می‌بخشد. برای کباب، مرغ و بوقلمون از آن می‌توان استفاده کرد.

    ترخون جایگزین نمک

    ترخون با طعم نسبتا شیرین و تلخی که دارد یک ادویه خوشمزه به‌حساب می‌آید. برای درست‌کردن سالاد مرغ یا روی نیمرو، به‌جای نمک کمی ترخون خشک اضافه کنید. همچنین روی مرغ، ماهی و سبزیجات می‌توانید این چاشنی را بپاشید.

    سخن پایانی

    آشنایی با ادویه جات جایگزین نمک شما را به یک آشپز ماهر تبدیل می‌کند که حتی بدون نمک هم می‌تواند غذایی خوش‌طعم و دلپذیر درست کند. بسیاری از مردم بیش از حد نمک را به غذاهای خود اضافه می‌کنند و حتی برخی میوه‌ها را بدون نمک نمی‌خورند. متخصصان همیشه توصیه می‌کنند افرادی که فشار خون بالا دارند یا سایر مریضی‌ها سلامتی آن‌ها را تهدید می‌کند باید مصرف نمک را کم کنند.

    آشنایی با ادویه جات جایگزین نمک به شما این امکان را می‌دهد در کنار طعم خوب غذا از سلامتی خودتان محفاظت کنید و از چاشنی‌هایی که فوایدی برای سلامتی دارند بهره ببرید. شما چه چاشنی دیگری را برای جایگزینی نمک می‌شناسید؟ آیا تاکنون از این ادویه‌جات به‌جای نمک استفاده کرده‌اید؟ چقدر با بیماری‌هایی که در نتیجه استفاده بی‌رویه از نمک به‌وجود می‌آیند آشنا هستید؟ نظرات خود را با اسنپ مارکت در پایین همین مقاله به اشتراک بگذارید.


    منبع:

    https://snapp.market/blog/salt-alternative/