من اینجام ....

دلنوشته های یک دختر 19 ساله

من اینجام ....

دلنوشته های یک دختر 19 ساله

پودر انبه برای چه مواردی استفاده می شود و چه خواصی دارد؟

پودر انبه یک طعم دهنده میوه ای بسیار خوشمزه است که میتوانید برای طعم دادن به انواع سوپ ، خورش، دسر ، کیک و کباب از آن استفاده کنید. پودر انبه را با ادویه انبه اشتباه نگیرید، ادویه انبه ترکیبی از ادویه های مختلف به اضافه پودر انبه است.

پودر انبه چیست؟

پودر انبه  ( به انگلیسی : powder mango )  یکی از طعم دهنده های فوق العاده است که جدیدا جای پای خود را در ایران هم پیدا کرده است .  برای خرید پودر انبه و خرید پودر انبه عمده، بهتر است به فروشگاه‌های معتبر مراجعه شود.
برای تهیه پودر انبه ، معمولا انبه نرسیده که هنوز سبز و ترش است را حلقه می کنند و با دستگاه میوه خشک کن یا گذاشتن زیر نور خورشید ، خشک می کنند و سپس پودر می نمایند.
 
اگر میخواهید انبه سریعتر خشک شود بهتر است با استفاده از پوست کم میوه ورقه های نازک از آن برش بزنید تا سریعتر خشک شود.
برای تهیه پودر انبه در خانه میتوانید برش های نازک انبه ها را در سینی فر که با کاغذ روغنی پوشیده شده است قرار دید و داخل فر خشک کنید. بعد از تهیه چیپس انبه در فر می توانید ان ها را پودر کرده و در شیشه در بسته در یخچال نگهداری کنید. 
 
مزه پودر انبه کاملا بستگی به درجه رسیده یا کال بودن انبه ای دارد که خشک شده ا ست ، پودر انبه با توجه به میزان کال بودن میوه ای که خشک شده ، می تواند  طعمی میوه ای ، شیرین و ملس یا با وجود اسید سیتریک بالا به شدت ترش داشته باشد. 
پودر انبه سبز معمولا در غذاهای هندی و آسیای جنوبی از جمله سوپ ، خورش ، سالاد و دسر استفاده  می شود. 
 
خواص پودر انبه, پودر انبه, موارد استفاده از پودر انبهتفاوت ادویه انبه و پودر انبه
 

تفاوت پودر انبه و ادویه انبه 

پودر انبه ، از میوه انبه تولید می شود و کاملا خالص است و  اغلب به نان ، کیک ، شیرینی و دسرها اضافه می شود تا طعمی آبنبات مانند پیدا کنند.  برای طعم دار کردن جوجه کباب یا سایر خورش ها و سوپ ها هم میتوانید از آن استفاده کنید. 
 
ولی ادویه پودر انبه به نام امشور یا امچور ( به انگلیسی : amchoor ) شناخته می شود. 
هنگام خرید پودر انبه دقت داشته باشید که پودر انبه به طور خالص از میوه انبه تهیه شده است و می توانید از آن برای تهیه نوشیدنی ، کیک و انواع دسر استفاده کنید ولی ادویه انبه با ترکیبات دیگر مخلوط شده است و می تواند ترکیبی از ادویه های مختلف به اضافه پودر انبه باشد که برای مصرف در غذاها و ترشی ها کاربرد دارد.
 

مزاج پودر انبه 

انبه جزو میوه های بسیار گرم محسوب می شود شما تصور کنید پودرش چقدر گرم تر است . مزاج پودر انبه بسیار گرم است و برای افراد گرم مزاج یا افرادی که مبتلا به اگزما یا آلرژی فصلی هستند مناسب نیست و احتمال عطسه ، سرفه ، بروز خارش پوستی و دمل در افراد گرم مزاج وجود دارد. 
 
خوردن پودر انبه در بارداری, طرز استفاده از پودر انبه در کیک, طرز تهیه پودر انبهکاربرد پودر انبه
 

کاربرد پودر انبه

خمیر پای : 1 قاشق چایخوری پودر انبه را به خمیر یک عدد پای اضافه کنید و از طعم منحصر به فرد آن لذت ببرید.

کیف چرم اداری مردانه را نصف قیمت+ارسال رایگان بخر!!(محدود)


اگر گرفتن رژیم برای شما سخت است با این روش سریع لاغر شو!!




 
مزه دار کردن گوشت و کباب : شما می توانید علاوه بر ادویه هایی که برای مزه دار کردن انواع گوشت کبابی استفاده می کنید ، پودر انبه را به مقدار زیاد اضافه کنید. 
 
مزه دار کردن مرغ و ماهی و جوجه کباب : از پودر انبه برای مزه دار کردن مرغ و ماهی و از بین بردن بوی زهم ماهی استفاده می شود. 
 
پودر انبه در فلافل - سس فلافل : برای تهیه سس فلافل میتوانید پودر انبه ف نمک و فلفل را با آب رقیق کنید و روی حرارت بجوشانید تا غلیظ شود. 
 
سس انبه : نصف لیوان آب را در ظرفی ریخته به مقدار دلخواه پودر انبه و سرکه سفید به آن اضافه کرده و حدود 10 دقیقه روی حرارت هم بزنید تا غلیظ شود. 
 
پودر انبه  در کتلت : برای استفاده از پودر انبه  در کتلت کافیست به اندازه 1 قاشق مرباخوری از پودر انبه را همراه با سایر ادویه ها به کتلت اضافه کنید.
 
پودر انبه در مرغ : از پودر انبه می توانید به همان اندازه زردچوبه و همزمان با سایر ادویه ها به خورش مرغتان اضافه کنید تا طعم دلپذیرتری پیدا کنید. 
 
پودر انبه برای جوجه کباب : برای استفاده از پودر انبه برای جوجه کباب ، بعد از این که جوجه کباب شما یک ساعت تا یک شب استراحت کرد و مزه دار شد ، هنگامی که میخواهید برای خوشرنگ لعاب تر شدن به آن زعفران یا فلفل اضافه کنید می توانید یک قاشق غذاخوری پودر انبه هم به آن بیفزایید. 
 
پودر انبه در ترشی : برای استفاده از پودر انبه در ترشی می توانید به هر شیشه ترشی 1 قاشق چایخوری پودر انبه همراه با سایر ادویه ها اضافه کنید. 
 
کاربرد پودر انبه, پودر انبه چیست, خواص پودر انبهخواص پودر انبه
 

خواص پودر انبه

سفید کننده پوست

جوانسازی پوسیت
مرطوب کننده طبیعی پوست
کاهش چربی پوست
هضم کننده غذا
کمک به سلامت دستگاه گوارش
تقویت سیستم ایمنی 
پیشگیری از مشکلات دستگاه گوارش مثل اسهال و یبوست
پیشگیری از ابتلا به سرطان پروستات ، روده بزرگ ، پستان ، ریه و سرطان خون
کاهش خطر ابتلا به آسم
تقویت بینایی و پیشگیری از شب کوری و خشکی چشم
کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی
کمک به درمان کم خونی
کمک به درمان سرماخوردگی
پودر انبه شیرین میتواند هضم غذا را بهبود بخشیده و به کاهش رفلاکس اسیدی معده کمک کند. 
آنتی اکسیدان های موجود در انبه مانع از نفخ می شود. 
درمان کم خونی
سرشار از ویتامین آ ، ای و ث که به سم زدایی بدن کمک می کند.
 

پودر انبه برای لاغری

پودر انبه به دلیل مزاج گرمی که دارد برای افراد بلغمی مزاج یا افرادی که غلبه بلغم دارند بسیار مناسب است و به افزایش چربی سوزی بدن کمک می کند و باعث تقویت متابولیسم شما  شده و به تثبیت وزنتان کمک می کند. 
البته باید این نکته را در نظر داشته باشید که در مصرف پودر انبه زیاده روی نکنید که منجر به افزایش غلبه صفرا در بدنتان نشود. 


منبع: 

https://esfahanemrooz.ir/771374-%D9%BE%D9%88%D8%AF%D8%B1-%D8%A7%D9%86%D8%A8%D9%87-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%DA%86%D9%87-%D9%85%D9%88%D8%A7%D8%B1%D8%AF%DB%8C-%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D9%81%D8%A7%D8%AF%D9%87-%D9%85%DB%8C-%D8%B4%D9%88%D8%AF-%D9%88-%DA%86%D9%87-%D8%AE%D9%88%D8%A7%D8%B5%DB%8C-%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D8%AF%D8%9F.html

گوجه خشک شده و فواید مصرف آن

گوجه خشک شده و فواید مصرف آن

فصل تابستان بهترین زمان جهت تهیه گوجه فرنگی های تازه و با کیفیت می باشد که در فصول دیگر سال، کمتر می توان چنین گوجه های مرغوبی را پیدا کرد. از این رو بسیاری از افراد در این فصل اقدام به خریدن گوجه و سپس خشک کردن آن می کنند تا در فصول دیگر سال بتوانند از خواص مفید این گوجه ها استفاده کنند.

گوجه فرنگی هایی که به شکل خالص و یا در خانه خشک شده اند کاملا مورد اطمینان بوده و تمامی خواص موجود در گوجه فرنگی های تازه را در خود دارند.

گوجه فرنگی خشک شده اغلب به عنوان یک افزودنی به غذاها و چاشنی های مختلف از جمله خورشت ها، سوپ ها، سالادها، سس و یا در کنار غذاهای مختلف اضافه می شود. کاربرد این گوجه های خشک شده در غذاها می تواند مزه بسیار دلپذیری به آن ها بخشیده و طعم ویژه ای در آن ها ایجاد کند، چون که هم تازگی و مزه گوجه فرنگی را در خود حفظ کرده و هم از خواص سرشاری که برای سلامتی بدن مفید هستند برخوردار است و به همین دلیل نیز در میان اکثر آشپزها و خانم های خانه دار یک گزینه پر طرفدار و کاربردی در پخت و پز های روزانه به حساب می آید. برای حفظ سلامتی خود و دیگران، لطفا خرید پودر گوجه و خرید پودر گوجه عمده را از جایی مطمئن انجام دهید.

خواص گوجه فرنگی خشک شده

همان طور که پیش از این نیز ذکر کردیم، گوجه فرنگی خشک شده سرشار از خاصیت های بسیار مفید برای بدن است. گوجه های خشک شده یک منبع عالی برای ویتامین ها و انواع مواد معدنی مورد نیاز بدن هستند و مصرف آن به تمامی افراد، به ویژه بیماران مبتلا به دیابت، زنان باردار، تمام افراد مسن توصیه می شود.

مصرف گوجه خشک شده باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و آنتی‌ اکسیدان‌ های موجود در آن نیز از بروز بیماری‌ هایی مثل انواع سرطان ها جلوگیری می‌ کند. در خانم های باردار، مصرف گوجه خشک می تواند مانع از آسیب به لوله عصبی جنین شود. بهره گیری از خاصیت های فراوان گوجه خشک شده در غذاها و یا به عنوان افزودنی یا انواع میان‌ وعده می تواند منجر به کنترل وزن شده و با توجه به کالری کم آن، یک میوه خشک مفید برای افراد با اضافه وزن و یا مبتلا به چاقی به شمار می رود. در گذشته از گوجه های خشک بیش تر به منظور نگهداری گوجه های تازه به مدت طولانی و حفظ طول عمر آن ها استفاده می شد.

این میوه خشک می تواند عطر و طعم دلنشینی به غذا ها بدهد و به همین دلیل به مرور زمان برای استفاده از خواص آن در انواع غذاها، گوجه خشک شده مورد استفاده قرار گرفت. گوجه فرنگی خشک شده را می توان در انواع وعده های غذایی استفاده کرده و طعم متفاوت و به یاد ماندنی به آن‌ ها بخشید.


خواص گوجه فرنگی خشک شده


روش های تهیه گوجه خشک شده

در ادامه به ذکر روش های مختلف تهیه گوجه خشک‌ شده خواهیم پرداخت.

تهیه گوجه خشک شده در فر

برای این کار ابتدا باید گوجه‌ های مناسب خود را انتخاب کرده و آن‌ ها را به شکل نصف شده برش بزنید‌ سعی کنید گوشت گوجه ها را به گونه ای در معرض گرما قرار دهید که به طور کامل در مواجهه با آن قرار داشته باشد تا بتواند سریع تر و بهتر خشک شود. سپس گوجه‌ ها را روی سینی که با سطح فر فاصله دارد بچینید تا هوا قادر به جریان یافتن باشد و گوجه‌ ها کاملا خشک شوند.

اگر دوست داشته باشید می‌ توانید مقداری هم نمک و یا فلفل روی آن‌ ها بپاشید تا طعم گوجه ها بهتر شود. افزودن نمک علاوه بر طعم بهتر باعث می‌ شود آب گوجه‌ ها زودتر تبخیر شده و مدت خشک شدن آن ها کوتاه شود. هنگامی که مشاهده کردید یک سمت گوجه‌ ها خشک شده، آن‌ ها را برگردانید تا سمت دیگر نیز کاملا خشک شود.

دمای فر را روی کم ترین میزان قرار دهید و درب آن را مقداری باز بگذارید تا هوا وارد فر شود. هم چنین در این مرحله می‌ توانید فن فر را هم روشن کنید. پس از خشک شدن گوجه‌ها، اجازه دهید تا سرد شوند تا بتوانید از گوجه های خشک شده به بهترین شکل استفاده کنید. جهت نگه داشتن گوجه های خشک شده می‌توانید آن ها را در ظرفی که هوا وارد آن نشود گذاشته و تا مدت ها در فریزر نگهداری کنید.


تهیه گوجه خشک شده در فر


تهیه گوجه خشک شده در آفتاب

یکی از روش‌ های رایج خشک کردن گوجه فرنگی، خشک کردن آن ها در آفتاب است. از فواید این روش می توان به این مورد اشاره کرد که خشک کردن گوجه فرنگی در آفتاب باعث می‌ شود جذب مواد معدنی در آن افزایش پیدا کند و نسبت به خشک کردن در فر روش بهتری محسوب می شود. نور آفتاب گوجه را به طور طبیعی خشک کرده و تا حد زیادی خواص آن را حفظ می‌ کند. برای این کار بعد از شستن گوجه‌ ها و برش زدن آن‌ ها، گوجه‌های اسلایس شده را روی یک توری که هوا از آن عبور کرده و از زمین فاصله داشته باشد قرار داده و آن را در مکانی که در بیشتر ساعات روز بر آن آفتاب بتابد قرار می‌ دهیم. لازم است گوجه ها را هر روز برگردانید تا خوب خشک شوند؛ زیرا اگر رطوبت گوجه فرنگی به طور کامل از بین نرود، فاسد خواهد شد. فرایند خشک شدن گوجه در گرم‌ ترین روزهای سال خشک شدن ممکن است حدود دو الی چهار روز طول بکشد.

تهیه گوجه خشک شده با مایکروویو

سریع ترین روش خشک کردن گوجه فرنگی، استفاده از مایکروویو می باشد. در این روش همانند خشک کردن گوجه در فر می بایست هوا از میان گوجه‌ ها جریان یابد تا بتوانند به طور کامل خشک شوند. در این روش می‌توان از مایکروویو با درجه بالا و مدت زمان تقریبا ۱۵ دقیقه استفاده کرد.

بعد از گذشت این زمان، گوجه‌ ها را برگردانید تا هر دو طرف آن‌ ها کاملا خشک شود و سپس یک ربع دیگر به آن‌ ها زمان دهید تا سمت دیگر نیز خشک شود. بعد از این که گوجه‌ ها خشک شدند، آن‌ ها را بسته بندی کرده و در یخچال یا فریزر نگهداری کنید. اگر می خواهید به مدت طولانی از آن‌ ها استفاده کنید، بهتر است فقط به اندازه نیاز یک ماه گوجه خشک شده را در یخچال بگذارید و بقیه آن را داخل فریزر نگهداری کنید.

موارد مصرف گوجه فرنگی خشک شده چیست؟

گوجه فرنگی خشک شده یک میوه خشک بسیار کاربردی و پر استفاده بوده و آن را می توان در مدت زمان طولانی بدون این که فاسد شود نگهداری کرد. موارد مصرف گوجه خشک بسیار متنوع و گوناگون است که روز به روز بر تعداد کاربرد های آن در غذاهای مختلف افزوده می شود که رایج ترین آن ها شامل موارد زیر می باشند:

  • کاربرد گوجه خشک شده در انواع سالاد‌ های گوناگون
  • جهت تزیین و آراستن وعده های غذایی مختلف
  • قابل استفاده در انواع سس ها و چاشنی ها
  • برای پخت انواع سوپ‌ های مختلف
  • مورد استفاده در انواع خورشت‌ ها
  • جهت تهیه انواع پیتزا و ساندویچ و سایر فست فودها
  • تهیه پودر گوجه فرنگی خشک شده طبیعی
  • جایگزینی کردن پودر گوجه فرنگی خشک شده با رب‌ های صنعتی که حاوی مواد نگهدارنده هستند
  • از آن جایی که گوجه های خشک شده فاقد هر گونه مواد نگهدارنده می باشند پس بهتر است در جای خشک و خنک و دور از تابش نور آفتاب نگهداری شود.


موارد مصرف گوجه فرنگی خشک شده چیست؟


مصارف متنوع گوجه های خشک شده

در گذشته از آن جایی که هنوز یخچال اختراع نشده بود و مجبور بودند مواد غذایی را در جای خشک نگهداری کنند یا آن‌ ها را خشک و نمک‌ سود کنند، از خواص گوجه فرنگی خشک شده بیشتر جهت جلوگیری از فاسد شدن آن استفاده می شد. امروزه با پیشرفت امکانات گوناگون و اختراع یخچال، هم‌ چنان استفاده از خواص میوه‌ های خشک ادامه دارد، چون که علاوه بر طعم خوبی که به غذاها می دهند، خواص گوناگونی هم برای سلامتی داشته و می توانند به عنوان میان وعده نیز مورد استفاده قرار بگیرند.

گوجه خشک شده یک طعم خاص و ویژه ای به غذاها می‌ دهد. این میوه خشک سرشار از انواع ویتامین‌ ها و مواد معدنی است که می‌ توانند نیاز روزانه بدن را تأمین کنند. گوجه خشک شده سرشار از ویتامین C می باشد که می تواند از ابتلا به سرطان پروستات در مردان جلوگیری کند. هم چنین می تواند سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و به رفع چین و چروک پوست نیز کمک کند.

علاوه بر کاربرد گوجه خشک در انواع غذاها، می‌توان از فواید آن به عنوان یک خوراکی لذیذ و مقوی استفاده کرد و سموم بدن را با مصرف آن دفع نمود. این میوه خشک کارکرد قلب را بهبود بخشیده و در رژیم غذایی روزانه بیماران دیابتی و کسانی که به فشار خون بالا مبتلا هستند نیز توصیه شده است. مصرف گوجه خشک شده همچنین سبب بهبود سیستم عصبی شده و میزان پتاسیم مورد نیاز بدن را نیز فراهم می‌ کند.

پودر گوجه خشک شده در بسیاری از غذا ها استفاده می شود که به صورت ترکیبی از مقداری پودر گوجه و آب داغ به غذاهای در حال پخت اضافه می شود که شما می توانید غلظت آن را بسته به نیاز خود تنظیم کنید. اگر هنگام تهیه گوجه خشک شده از نمک و فلفل استفاده نکرده بودید می توانید زمان تهیه رب گوجه خانگی این کار را انجام دهید.

از گوجه خشک شده برای تهیه سس گوجه خانگی نیز می‌ توانید استفاده کنید. این سس را می توان در انواع فست فود ها به کار برده و از مزه شگفت انگیز آن‌ بهره مند شوید. برای این کار باید مثل درست کردن رب گوجه عمل کرده و مخلوط خود را رقیق‌‌ تر تهیه کنید تا یک سس خوش طعم برای وعده های غذایی خود داشته باشید.

از این سس همچنین می توانید به عنوان چاشنی پیتزا استفاده کنید که تهیه این سس تیز بسیار آسان می باشد. برای این کار نصف لیوان پودر گوجه را با یک و نیم لیوان آب مخلوط کنید و ترکیب ایجاد شده را روی حرارت قرار دهید و از ادویه‌ های مختلف مثل فلفل، نمک، آویشن، پودر سیر و مقداری ریحان تازه استفاده کنید تا طعم بهتری به سس بدهد. زمانی که سس گوجه فرنگی به غلظت دلخواه شما رسید آن را از روی حرارت برداشته و اجازه دهید تا خنک شود.

تهیه سس گوجه خانگی و استفاده از گوجه های خشک شده در تهیه انواع سوپ‌ ها نیز کاربرد دارد؛ همچنین می‌توانید از گوجه خشک شده در تهیه غذاهایی مثل ماکارونی هم استفاده کنید.


مصارف متنوع گوجه های خشک شده


تهیه سالاد با استفاده از گوجه خشک شده

گوجه خشک شده یکی از مواد اولیه است که می توانید آن را به انواع سالاد ها اضافه کرده و از طعم بی نظیر و خواص متعدد آن بهره مند شوید. از جمله سالادهایی که در آن ها می توان از گوجه خشک شده استفاده نمود می توان به سالاد کاهو، سالاد ماکارونی، سالاد سزار، سالاد فصل، سالاد کلم و هر نوع سالاد دیگری اشاره کرد.

نتیجه گیری

همان‌ طور که اشاره شد، استفاده از انواع میوه‌ های خشک شده از گذشته در میان مردمان مختلف رواج داشته است. این میوه های خشک از خواص بسیار مفیدی بهره مند بوده و می‌توانند در رژیم غذایی روزانه هر شخص گنجانده شوند. بهره گیری از خواص میوه‌ های خشک باعث می‌ شود کمتر تحت تاثیر مواد شیمیایی و مضر قرار بگیریم و از این طریق سلامت بدن خود را در اولویت قرار دهیم.

جهت تهیه گوجه فرنگی خشک شده می‌ توانید از راه‌هایی مثل خرید آنلاین از فروشگاه‌ های مطمئن و یا مغازه های عطاری و یا تهیه گوجه فرنگی خشک شده در منزل استفاده کنید. بهتر است برای خرید آن، فروشگاهی را انتخاب کنید که از ارگانیک و طبیعی بودن محصولات آن مطمئن باشید.

بعضی از فروشنده ها ممکن است به گوجه های خشک شده تولیدی خود مواد شیمیایی اضافه کنند تا مدت نگهداری آن را افزایش دهند که این کار می‌ تواند خطر ابتلا به انواع بیماری‌ ها را در شخص افزایش دهد. پس لازم است حتما به این مورد توجه کافی داشته و تنها از فروشگاه های قابل اعتماد خرید نمایید تا به جای بهره گیری از خواص مفید متعدد این میوه خشک شده، دچار مشکلات دیگر سلامتی نشوید.


منبع: 

https://khoshkila.com/fa/%D9%85%D9%88%D8%A7%D8%B1%D8%AF-%D9%85%D8%B5%D8%B1%D9%81-%DA%AF%D9%88%D8%AC%D9%87-%D9%81%D8%B1%D9%86%DA%AF%DB%8C-%D8%AE%D8%B4%DA%A9-%DA%86%DB%8C%D8%B3%D8%AA

خواص ادویه کاری

ادویه کاری به عنوان یکی از ادویه‌های محبوب شناخته می‌شود. این ادویه در کشور‌هایی مانند هند، پاکستان و افغانستان مصرف بسیار زیادی در غذا‌ها دارد و در کشور‌های دیگر نیز به عنوان یک ادویه خوش طعم و مشهور شناخته می‌شود. ادویه کاری یا همان پودر کاری از ترکیب چندین نوع ادویه مختلف به دست می‌آید و به همین دلیل دارای طعمی دوست داشتنی و همچنین خواص مختلفی می‌باشد.

در بخش‌های جنوبی کشورمان نیز در بسیاری از غذا‌ها از ادویه کاری استفاده می‌شود. پودر کاری دارای طعمی تند و شیرین بوده و همین طعم را به غذا‌ها منتقل می‌کند. این ادویه دارای طبعی گرم می‌باشد. در این مطلب قصد داریم در مورد تاریخچه و ترکیبات ادویه کاری صحبت کرده و همچنین به شکلی مفصل به خواص این ادویه بپردازیم. برای خرید پودر کاری و خرید پودر کاری عمده، بهتر است به فروشگاه‌های معتبر مراجعه شود.

تاریخچه ادویه کاری

تاریخچه ادویه کاری را باید در کشور هند جستجو کنیم. این ادویه در هند مصرف بسیار زیادی در غذا‌های مختلف داشته و می‌توان گفت که از این کشور به نقاط دیگر جهان معرفی شده است. کلمه “کاری” برگرفته از کلمه  کری از زبان تامیل در هند می‌باشد. مطمئنا و بنا بر شواهد موجود منش این ادویه محبوب کشور هند است. بدون شک حضور آشپزان انگلیسی در هند و در زمان دوران استعمار این کشور نقش قابل توجهی در معرفی و انتقال گسترده این ادویه به کشور‌های دیگر از جمله کشور‌های غربی داشته است.

ادویه کاری از ترکیب چندین ادویه مختلف ساخته می‌شود. مقادیر این ترکیبات می‌تواند بنا بر سلیقه تا حدودی تغییر کند اما در حالت کلی ادویه کاری شامل برگ کاری، جوز هندی، زرد چوبه، زیره، پودر گشنیز، هل، فلفل قرمز، زنجبیل، میخک، فلفل سیاه و پودر سیر می‌شود. ادویه کاری با ترکیب این مواد به صورت پودر شده به دست می‌آید.

ارزش غذایی ادویه کاری

ترکیبات به کار رفته برای تهیه ادویه کاری دارای تنوع زیادی است و از مواد مختلفی تشکیل می‌شود؛ به همین دلیل این ادویه دارای مواد غذایی و معدنی مختلفی است که شما با استفاده از این ادویه می‌توانید این مواد را به بدن خود برسانید. به جرات می‌توانیم بگوییم که ادویه کاری دارای ارزش غذایی بسیار بالایی است.

این ادویه موادی مانند کربو هیدرات، پروتئین، آهن، فیبر، شکر، کلسیم، چربی، سدیم، پتاسیم، منیزیم و فسفر را در خود جای داده است. آنتی اکسیدان‌های زیادی در این نوع ادویه وجود دارند که برای سلامت بدن بسیار مفید می‌باشند. به ظور کلی بخش اصلی ارزش غذایی ادویه کاری به جهت مقادیر قابل توجهی از مواد معدنی و آنتی اکسیدان‌ها می‌باشد.

خواص ادویه کاری

ادویه کاری دارای خواص بسیار زیادی برای بدن می‌باشد که در ادامه به شکلی مفصل به آن‌ها خواهیم پرداخت. اکثر مواد تشکیل دهنده ادویه کاری دارای مقادیر قابل توجهی از فیبر هستند که این ماده به کنترل کلسترول کمک می‌کند. زردجوبه موجود در ادویه کاری ماده‌ای موثر برای تسکین درد‌های مفصلی می‌باشد و همچنین می‌تواند التهابات مفصلی را نیز کاهش دهد.

1) سلامت کبد و استخوان‌ها

استفاده از ادویه کاری می‌تواند به سلامت کبد کمک کند؛ چرا که یکی از آنتی اکسیدان‌های موجود در ادویه کاری به نام کورکومین مانند یک سم زدای قوی برای کبد عمل می‌کند. در بحث سلامت استخوان‌ها نیز باز هم ادویه کاری می‌تواند به بدن شما کمک کند، زیرا حاوی موادی مانند کلسیم، فسفرو منیزیم می‌باشد و تمامی این مواد تاثیر قابل توجهی بر روی سلامت استخوان‌های بدن دارند.

2) کمک به هضم غذا و عملکرد روده

یکی از مواد تشکیل دهنده ادویه کاری گشنیز می‌باشد که به شکلی قابل توجه دارای خاصیت ضد باکتریایی و ضد قارچ می‌باشد. استفاده از این ادویه به دلیل پودر گشنیز به کار رفته در آن می‌تواند عفونت‌های مرتبط با روده را کاهش دهد. علاوه بر این مقادیر قابل توجهی فیبر در ادویه وجود دارد که به حرکت بهتر مواد در روده کمک می‌کند. استفاده از این ادویه باعث خواهد شد مواد غذایی بهتر در بدن جذب و هضم شود.

3) جلوگیری از بروز آلزایمر

کورکومین موجود در زردچوبه می‌تواند خطر بیماری آلزایمر را کاهش دهد. این ماده از بروز رسوب رادیکال‌های آزاد در مسیر‌های عصبی جلوگیری می‌کند و به همین دلیل افت شناختی و ایجاد عارضه آلزایمر را کاهش می‌دهد. تحقیقات و مطالعات زیادی در مورد میزان ابتلا به آلزایمر در هند انجام شده که برخی از نتایج نشان دهنده این موضوع است که رواج این بیماری در هند نسبت به بسیاری از کشور‌های دیگر پایین‌تر می‌باشد این در حالی است که اکثر هندی‌ها از ادویه کاری در غذا‌های مختلف خود استفاده می‌کنند.

4) خاصیت ضد پیری و جلوگیری از سرطان

کاری به عنوان یک ادویه دارای مواد مختلفی است که می‌تواند به متابولیسم بدن کمک کند و یکی از خواص این ادویه هم همین تقویت متابولیسم بدن می‌باشد. ادویه کاری می‌تواند به عنوان یک ماده ضد پیری نیز مورد استفاده قرار بگیرد؛ چرا که به عنوان یک منبع غنی از انواع آنتی اکسیدان‌ها شناخته می‌شود. آنتی اکسیدان‌های موجود در این ادویه از استرس‌های اکسیداتیو جلوگیری کرده و خاصیت ضد پیری دارند. همین آنتی اکسیدان‌ها علاوه بر خاصیت ضد پیری در پیشگیری از سرطان نیز موثر هستند. کوروکومین موجود در ادویه تومور‌ها و رشد‌های سرطانی را مورد هدف قرار داده و از بین می‌برد.

5) جلوگیری از اضافه وزن

یکی از اجزای موجود در ادویه کاری فلفل قرمز است. در فلفل قرمز ماده‌ای با نام کپسایسین وجود دارد دارد که باعث افزایش دمای بدن و همچنین افزایش کالری سوزی می‌شود. وجود مواد اینچنینی در این ادویه باعث شده که یک ترکیب خوب برای جلوگیری از اضافه وزن به حساب بیاید. افرادی که دارای اضافه وزن هستند و می‌خواهند به شکلی طبیعی لاغر شوند؛ می‌توانند این ادویه را به همراه غذا‌های خود استفاده کنند.

6) کنترل تری گلیسیرید خون

زمانی که شما یک غذای چرب را می‌خورید؛ مقدار‌ تری گلیسیرید خون شما افزایش پیدا خواهد کرد. اگر غذا‌های چرب جزئی از برنامه غذایی روزانه شما باشد، بعد از مدتی میزان ‌تری گلیسیرید خون شما افزایش پیدا خواهد و در نتیجه احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی بیش‌تر خواهد شد. تحقیقات نشان داده است که افزودن ادویه کاری به غذا‌های پر چرب، میزان افزایش‌تری گلیسیرید را تا مقدار قابل توجهی کاهش خواهد داد. در نتیجه استفاده از این ادویه به همراه غذا‌های پر چرب خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهد.

7) درمان افسردگی، تثویت حافظه و تقویت معده

ادویه کاری دارای موادی است که ضد افسردگی می‌باشد. استفاده مقادیر مناسب از این ادویه می‌تواند ابتلا به افسردگی را تا حد قابل توجهی کنترل کند. همچنین این ادویه به عنوان یک مقوی خوب برای معده نیز به حساب می‌آید و استفاده از ان باعث تقویت و بهبود عملکرد معده می‌شود. این ادویه برای تقویت حافظه نیز موثر می‌باشد. برای افرادی که دچار نفخ شکمی هستند؛ استاده از این ادویه می‌تواند این عارضه را از بین ببرد.

8) بهبود جای زخم و درمان بی خوابی

از پودر کاری می‌توان برای درمان سوختگی و جای زخم ناشی از بریدگی استفاده کرد چرا که آنتی اکسیدان‌های موجود در این ادویه می‌تواند آثار به جا مانده از سوختگی‌ها و زخم‌ها را سریع‎تر بهبود بخشد. همچنین استفاده از این ادویه می‌تواند به طور طبیعی علائم آرتریت را درمان کند. از جمله دیگر خواص استفاده از پودر کاری بهبود خواب افراد و درمان بی‌خوابی می‌باشد. افرادی که به عارضه بی‌خوابی دچار هستند؛ با استفاده از این ماده خوابی طولانی‌تر و با کیفیت بیش‌تر را تجربه می‌کنند.

9) کنترل قند خون با ادویه کاری

یکی از مهم‌ترین خواص پودر کاری تاثیر‌گذاری آن در کاهش میزان قند خون می‌باشد. آزمایشاتی که بر روی تعداد زیادی از افراد انجام شده نشان می‌دهد افرادی که چندین مرتبه در طول ماه از این ادویه به همراه غذا‌های خود استفاده کرده‌اند، سطح قند خون کم‌تری نسبت به افراد دیگر داشته‌اند. در نتیجه استفاده مقادیر مناسب از این ادویه می‌تواند در کنترل سطح قند خون و دیابت نقش داشته باشد.

روش‌های مصرف ادویه کاری

ادویه کاری طعم و بوی خیلی خوبی به غذا‌ها می‌بخشد و در طیف متنوعی از غذاها این ادویه معمولا به شکل پودر استفاده می‌شود. پودر کاری بوی نا خوشایند مرغ و گوشت را از بین می‌برد و به عنوان یک ادویه محبوب شناخته می‌شود. همچنین ادویه کاری به خاطر طعم و بوی مطبوعی که دارد، در انواع ترشیجات نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. غذا‌هایی مانند خورشت‌های مختلف، خوراک‌های مرغ و گوشت و حتی برخی از انواع پیتزا‌ها با استفاده از پودر کاری خوش طعم‌تر می‌شوند. چگونگی مصرف ادویه کاری هم معمولا به این شکل است که به شکل پودر به غذا‌ها اضافه می‌شود.

سخن پایانی

ادویه کاری به عنوان یک ادویه محبوب شناخته می‌شود که مبدا آن کشور هند بوده و امروزه در بسیاری از کشور‌‌های دنیا مورد استفاده قرار می‌گیرد. این ادویه یک طعم دهنده عالی می‌باشد. علاوه بر طعم و بوی بسیار خوبی که پودر کاری به غذا‌ها می‌بخشد؛ این ادویه دارای ارزش غذایی و خواص بسیار زیادی است. زیرا  از ترکیب چند ادویه تهیه می‌شود و هر کدام از ادویه‌ها و مواد به کار رفته در تهیه ادویه کاری دارای خواص مختلفی هستند. شما با استفاده از این ادویه می‌توانید از این خواص بهره ببرید. اما این نکته را در نظر داشته باشید که مانند بسیاری از ادویه‌های دیگر، نباید در مصرف ادویه کاری زیاده روی کنید.


منبع: 

https://avanmall.com/properties-of-curry-spices/

هرچیزی که راجع‌به خرابی و تعمیر سمعک باید بدانید

هرچیزی که راجع‌به خرابی و تعمیر سمعک باید بدانید

هرچیزی که راجع‌به خرابی و تعمیر سمعک باید بدانید

سمعک هم مانند تمام محصولات ساخت دست بشر، ممکن است روزی نیازمند تعمیرات باشند؛ زیرا در اثر استفاده مستهلک‌ شده و نیاز به تعمیر پیدا می‌کنند. ولی این‌که چه زمانی به تعمیر نیاز دارد برای تمامی سمعک‌ها یکسان نبوده چرا که به مدل سمعک، میزان نگهداری از آن و نحوه استفاده بستگی دارد. قطع شدن صدای سمعک، مشکل اتصالی، به هم خوردن تنظیمات، جرم‌گرفتگی، مشکل رسیور، میکروفن و یا سایر قطعات، آسیب‌های فیزیکی و سایر موارد مشابه از جمله مشکلاتی است که باعث می‌شود سمعک به تعمیر نیاز پیدا کند. به‌طورکلی ممکن است سمعک داخل گوشی و سمعک نامرئی بیشتر به تعمیر و سرویس نیاز داشته باشد. ما در اینجا برخی از این مشکلات را بررسی کرده و راه‌حل‌هایی هم پیشنهاد می‌دهیم پس با ما در ادامه بررسی تعمیر سمعک همراه باشید. برای آگاهی از تعمیر سمعک, به مراکز معتبر و تخصصی مراجعه کنید.

برخی از مشکلات و خرابی‌ها

شکستن یا ترک برداشتن پوسته

اجزاء سمعک در درون یک پوسته قرار می‌گیرند. پوسته سمعک وظیفه محافظت از قطعات داخلی را بر عهده دارد. ضربه و آسیب می‌تواند باعث ترک برداشتن و یا شکستن پوسته سمعک شود.

تعمیر سمعک

مسدود شدن واکس گارد سمعک

نفوذ واکس گوش و یا عفونت به سمعک، می‌تواند باعث خرابی سمعک شود. اجزاء الکتریکی سمعک در برابر رطوبت آسیب‌پذیر هستند.

شکسته یا خراب شدن درب باتری

باتری سمعک در درون محفظه خاص خود قرار دارد. باتری وظیفه تامین انرژی در سمعک را بر عهده دارد. درب باتری سمعک باید سالم باشد. در کودکانی که از سمعک استفاده می‌کنند باید از سمعک‌هایی استفاده کرد که درب آنها قفل دارد.

تمام شدن باتری

تمام شدن عمر باتری سمعک، جزء موارد خرابی سمعک محسوب نمی‌شود ولی باعث ازکارافتادن سمعک می‌شود. باتری‌های سمعک دوره مصرف دارند. بهتر است قبل از اتمام عمر باتری سمعک، تعویض گردد.

خرابی میکروفون 

میکروفون سمعک وظیفه جمع‌آوری صدا را بر عهده دارد. دهانه میکروفون می‌تواند مسدود شود. میکروفون قطعه الکتریکی است که می‌تواند آسیب ببیند و خراب شود. در صورت خرابی میکروفون، صدای سمعک ضعیف می‌شود.

ایجاد رطوبت

دستگاه‌های شنوایی هم مثل دیگر وسایل الکترونیکی نسبت به رطوبت و آب واکنش خوبی از خود نشان نخواهند داد. اگر رطوبت در دستگاه جمع شود، می‌تواند کیفیت صدا را تحت تاثیر قرار دهد یا باعث شود که سمعک شما به‌طورکلی کار نکند.

 پارگی تیوب

تیوب قالب سمعک پشت‌گوشی ممکن است به‌راحتی آسیب ببیند و چنانچه به‌مرورزمان خراب شود غیرمعمول نیست. اگر جرم یا رطوبت در تیوب گیر کند یا اگر تیوب دچار پارگی شود، صداها را به‌خوبی منتقل نمی‌کند. البته این‌یکی از ساده‌ترین مسائل قابل‌حل است و شنوایی‌شناس می­‌تواند در زمانی بسیار کوتاه، تیوب سمعک شما را تعویض کنند.

 میکروفن و بلندگو

اگر میکروفون داخل سمعک شما کار نکند، نمی­‌تواند صداها را دریافت کرده و برای شما بفرستد. وقتی این اتفاق می‌­افتد، باید میکروفن تعمیر شود و یا میکروفون جدیدی جایگزین آن شود. خرابی بلندگو هم ممکن است اتفاق بیفتد که در این موارد هم باید رسیور سمعک تعویض شود.

آموزش تعمیر سمعک

تعمیر سمعک

افرادی که استفاده از سمعک را به‌تازگی آغاز کرده‌اند در ماه‌های اول ممکن است با مشکلاتی مواجه شوند که برای برطرف کردن آن‌ها مجبور هستند به مراکز شنوایی و یا مراکز تعمیر سمعک مراجعه کنند اما بعد از مدتی  با یادگیری برخی روش‌ها برای برطرف کردن انواع مشکلات سمعک، فرد کمتر به این مراکز مراجعه کرده و خود درصدد تعمیر سمعک برمی‌آید. درصورتی‌که سمعک دچار مشکل شده است و صدای آن کم شده یا کاملاً خاموش شده پیش از اینکه به مرکز شنوایی‌شناسی و تعمیرات سمعک مراجعه کنید بهتر است برخی از این موارد را چک کنید:

خالی شدن باتری

حتماً در اولین فرصت این مورد را چک کنید. نکته مهم درباره باتری سمعک، نحوه درست نگهداری از آن است.  قبل از مراجعه بهتر است یک‌بار دیگر نیز باتری را با تستر باتری چک کنید. در مورد باتری‌های قابل شارژ نیز ممکن است عمر مفید باتری تمام‌شده باشد.

مسدود شدن باتری با جرم

جرم گوش بهترین وسیله دفاعی در برابر هجوم باکتری‌ها و قارچ‌ها به گوش است. وقتی سمعک یا قالب سمعک وارد گوش می‌شود به‌عنوان جسم خارجی تلقی می‌شود و گوش شروع به تولید جرم بیشتری می‌کند. این روند در ماه‌های اولیه استفاده از سمعک فعال‌تر است. این جرم به‌راحتی وارد سمعک و یا قالب سمعک شده و می‌تواند جلوی خروج صدا از سمعک را بگیرد. جرم نباید حتماً بسیار زیاد باشد که دریچه خروجی سمعک را مسدود کند. اگر سمعک کار نمی‌کند فیلتر یا در اصطلاح وکس گارد سمعک داخل گوشی را چک کنید و در سمعک‌های پشت‌گوشی، قالب را چک کنید.

درست قرار نگرفتن سمعک در گوش

تعمیر سمعک

اگر سمعک درست در گوش قرار نگیرد صدای زنگ زدن یا سوت کشیدن ممتد احساس می‌شود که بسیار آزاردهنده است. گاهی به دلیل فعال شدن سیستم مهار سوت، صدای زنگ ممتد شنیده نمی‌شود ولی به‌طور واضح صدای سمعک کم می‌شود. قبل از مراجعه به مرکز شنوایی از درست قرار گرفتن سمعک در گوش اطمینان حاصل کنید. این مشکل بیشتر برای افرادی که به‌تازگی شروع به استفاده از سمعک کرده‌اند پیش می‌آید. اما اگر بعد از مدت‌ها استفاده از سمعک دچار این مشکل شده‌اید ممکن است به دلیل تغییر وزن، آناتومی گوش تغییر کرده باشد و سمعک مانند روزهای اول محکم در جای خود قرار نگیرد. در این موارد  شنوایی‌شناس با تغییر سایز پوسته متناسب با تغییرات آناتومیکی گوش به‌راحتی می‌تواند مشکل شما را حل کند. برای آگاهی از تعمیر سمعک, به مراکز معتبر و تخصصی مراجعه کنید.

خیس شدن سمعک

در بسیاری از مواقع فرد هنگام دوش گرفتن و یا استخر رفتن فراموش می‌کند سمعک را از گوش دربیاورد که این‌ها می‌تواند مشکل‌ساز باشد. امروزه با پیشرفت علم، سمعک‌ها نسبت به رطوبت مقام‌تر شده‌اند؛ اما اگر رطوبت وارد سمعک شود می‌تواند باعث خرابی قطعات و خاموش شدن سمعک شود. برای افرادی که در شهرهای مرطوب زندگی می‌کنند استفاده از کیت‌های رطوبت‌گیر سمعک توصیه می‌شود. در چنین مواقعی باتری را خارج کنید و درب سمعک را کاملاً باز نگه‌دارید تا هوا بخورد. از خشک‌کردن سریع سمعک با وسایل گرم‌کننده پرهیز کنید  حتی سشوار نیز می‌تواند به قطعات ظریف سمعک آسیب وارد کند.

افتادن سمعک

برخورد سمعک با زمین و یا هرجایی دیگری می‌تواند باعث آسیب به قطعات آن شود. حتی اگر شکستگی در ظاهر سمعک دیده نشود ولی می‌تواند باعث جدا شدن قطعات داخلی سمعک شود. درصورتی‌که بعد از زمین افتادن سمعک صدای سمعک تغییر کرده است حتماً به متخصص شنوایی‌شناسی مراجعه کنید

مراقبت‌های روزانه از سمعک

اگر روزانه حواسمان به سمعک و مراقبت از آن نباشد سمعک به‌زودی دچار خرابی شده و باید به دنبال تعمیر آن بود. پس بهتر است این موارد را رعایت کنید: 

استفاده از رطوبت‌گیر و دیگر لوازم جانبی

رطوبت ممکن است در طول روز در سمعک‌های شما در اثر عرق کردن یا براثر وضعیت آب و هوایی جمع شود. شما می‌توانید به‌سادگی سمعک‌های خود را در داخل رطوبت‌گیر قرار داده و بگذارید تمامی رطوبت به‌راحتی خشک شود.

سمعک را خشک نگه‌دارید

به یاد داشته باشید که سمعک‌های خود را قبل از شنا یا دوش گرفتن از گوش خود خارج کنید. حتی اگر سمعک‌های شما ضدآب نیز باشد بهتر است در معرض آب قرار نگیرد.

روزانه صدای سمعک را چک کنید

هر روز صدای سمعک‌های خود را چک کنید تا مطمئن شوید که آن‌ها در شرایط عملکردی مناسبی قرار دارند.

باتری‌های خود را بررسی کنید

باتری‌های خود را مرتباً بررسی کنید. هنگامی‌که از سمعک خود استفاده نمی‌کنید، باتری‌ها را خارج کنید تا هوا به گردش هوا و خشک شدن آن‌ها کمک کند.

سمعک‌های خود را تمیز نگه‌دارید

هنگام تمیز کردن سمعک، از یکپارچه خشک و نرم استفاده کنید. تجمع گردوغبار، جرم گوش و رسوب روی سمعک را بررسی کنید؛ اما یادتان باشد برای خشک‌کردن سمعک هیچ‌وقت از سشوار استفاده نکنید چرا که گرما می‌تواند به سمعک‌های شما آسیب برساند.

 سمعک‌ها هم مانند هر وسیله الکترونیک دیگر احتیاج به مراقبت دارند و در صورت خرابی باید هرچه زودتر تعمیر شده تا فرد کم‌شنوا دچار آزار و اذیت نشود. بهترین کار برای تعمیر سمعک، مراجعه به مراکز شنوایی‌سنجی است که با مراکز تعمیر در ارتباط بوده و از انجام کار به نحو احسن مطمئن هستند؛ اما بهتر است به فکر علاج واقعه قبل از وقوع باشید و با استفاده از ست تمیز کننده و لوازم جانبی از سمعک خود به‌خوبی مراقبت کنید. به همین خاطر ما به شما توصیه می‌کنیم برای خرید این لوازم جانبی سمعک به سایت بهلاین مراجعه کنید تا به‌راحتی خریدی امن داشته باشید.


منبع: 

https://behline.com/blog/hearing-aid-repair/

ارزیابی شنوایی کودکان و نوزادان

در زیر به شرح ارزیابی شنوایی کودکان و نوزادان پرداخته می شود:
آیا تا به حال فکر کرده اید که قبل از شروع مدرسه ، یک ارزیابی شنوایی برای فرزندتان انجام دهید؟ شاید شما چنین نکرده اید ، اما می دانید که بعضی از کودکان دچار کم شنوایی هستند؟

شنوایی برای رشد زبان و گفتار، ارتباطات ، یادگیری و سوادآموزی بسیار مهم است. به همین دلیل، ارزیابی شنوایی برای کودکان ضروری است. کاهش شنوایی کودکان می تواند مادرزادی و یا اکتسابی باشد . علاوه بر این ، کم شنوایی خفیف به دلیل محدودیت تجهیزات آزمایش – و روش آزمایش مورد استفاده ، معمولاً از طریق غربالگری شنوایی قابل تشخیص نیست و نیاز به ارزیابی های پیشرفته تر دارد. ارزیابی زودرس شنوایی می تواند احتمال ابتلا به عوارض ناشی از کم شنوایی در کودک را قبل از ورود به مدرسه کاهش دهد. بنابراین ، بیایید به اهمیت ارزیابی شنوایی در کودکان توجه کنیم. برای آگاهی از ارزیابی شنوایی بزرگسالان, به مراکز معتبر و تخصصی مراجعه کنید.

آنچه در این مقاله مطالعه می کنید :  پنهان 

1. ضوابط ارزیابی شنوایی کودکان

2. چرا کودک باید ارزیابی شنوایی داشته باشد؟

3. شنوایی شناسان و کودکان

4. مؤلفه های اصلی در ارزیابی شنوایی کودکان و نوزادان

ضوابط ارزیابی شنوایی کودکان

  1.  غربالگری شنوایی نوزادان باید حداکثر تا یک ماهگی انجام شود.
  2.  غربالگری شنوایی و ارزیابی های پزشکی باید حداکثر تا سه ماهگی انجام شود.
  3. خدمات مداخله اولیه باید حداکثر تا شش ماهگی شروع شود.
  4. برای نوزاد با افت شنوایی تأیید شده، تقویت کننده (در صورت موافقت خانواده) در طی یک ماه پس از تشخیص ، باید تجویز شود.

چرا کودک باید ارزیابی شنوایی داشته باشد؟

ارزیابی شنوایی برای اطمینان از سلامت سیستم شنوایی و رشد زبان و گفتار است بسیار مهم است.

با اینکه اکثر کودکان تازه متولد، دارای شنوایی طبیعی هستند اما از هر 1000 کودک، 1 تا 3 کودک دارای  درجاتی از کم شنوایی هستند.

برگرفته از پژوهشی از دانشگاه علوم پزشکی ایران

آزمایش غربالگری در بیمارستان می تواند 80 تا 90 درصد توانایی شنوایی کودک را تشخیص دهد ، اما باید توجه داشت که تست غربالگری شنوایی برای تعیین دقیق توانایی شنوایی کودک مناسب نیست.

ارزیابی شنوایی نوزادان

ارزیابی شنوایی نوزادان

اهداف ارزیابی شنوایی عبارتند از:

• ارزیابی سیستم حسی در هر گوش
• بررسی حساسیت شنوایی در فرکانس های مختلف
• تعیین نوع کاهش شنوایی (در صورت وجود)
• ایجاد یک مبنای پایه برای بررسی های بعدی
• جمع آوری اطلاعات مهم مربوط به گوش که برای تجویز تقویت کننده (سمعک،کاشت حلزون و…) نیاز است.

ارزیابی کامل باید در هر دو گوش انجام شود حتی اگر اولین گوش در تست غربالگری نتایج مثبتی داشته باشد.

شنوایی شناسان و کودکان

نقش شنوایی شناس کودکان در ارائه خدمات توانبخشی شنوایی جامع تر از یک شنوایی شناس معمولی است. متخصص شنوایی اطفال ما در کلینیک تخصصی سمعک شنوا واجد شرایط ارزیابی تشخیصی شنوایی و تجویز سمعک می باشد.
شنوایی شناسان ، کودک کم شنوا را از نظر گفتار ، زبان ، مهارت های ارتباطی بررسی می کند و توانبخشی شنیداری یا تربیت شنوایی انجام می دهد.
هدف از این بررسی ها تشخیص مداخله زودهنگام است. این موارد به فرزند شما کمک می کند مهارت های گفتاری و زبانی قوی تری داشته باشد و هیچ گونه تاخیری در رشد نداشته باشد.

مؤلفه های اصلی در ارزیابی شنوایی کودکان و نوزادان

ارزیابی های شنیداری نوزادان و کودکان تا 5 سال نیز توسط یک متخصص شنوایی شناس انجام می شود. آنها وجود کم شنوایی در کودکان را از طریق یک سری مؤلفه ها تعیین می کنند که عبارتند از :

آزمون های ارزیابی شنوایی نوزادان

• تاریخچه : بررسی وضعیت خانوادگی و سلامت والدین و همچنین وضعیت نوزاد در دوران بارداری و حین تولد از اهمیت زیادی برخوردار است. عواملی مانند ازدواج فامیلی ، سابقه ی ناشنوایی و یا کم شنوایی مادرزادی در اعضای خانواده و عوامل دیگری مثل این دو ارزیابی های شنوایی گسترده تری را ایجاب می کند. برای آگاهی از ارزیابی شنوایی بزرگسالان, به مراکز معتبر و تخصصی مراجعه کنید.

از طرفی عواملی مانند ضربه در هنگام تولد ، زردی ، کمبود اکسیژن و … می تواند در وضعیت شنوایی کودک تاثیرگذار باشد به همین سبب ارزیابی این موارد نیز ضروری است.


• انتشارهای اوتواکوستیک یا OAE اولین تست در انجام غربالگری شنوایی تست OAE است. در این تست کانال گوش خارجی ، گوش میانی و سلول های مویی بیرونی حلزون گوش بررسی می شود و  ساختار های درونی تر مثل سلول های مویی درونی ، عصب گوش و دیگر ساختار ها بررسی نمی شود.

نکته ی مهم درباره ی این تست این است که انجام یکباره ی این تست برای اطمینان از سلامت شنوایی نوزاد کافی نیست و این تست باید به صورت دوره ای انجام شود .

OAE، امروزه جایگاه خاصی در مجموعه آزمون های الکتروفیزیولوژیک یافته و کارآیی قابل توجهی را بویژه در غربالگری شنوایی نوزادان نشان داده است.

برگرفته از پژوهشی از دانشگاه علوم پزشکی تهران 

• پاسخ شنوایی ساقه مغز یا ABR : این تست وضعیت عصب شنوایی و ساقه ی مغز را مشخص میکند . در این آزمون سیگنال های شنوایی به گوش کودک ارسال می شود و پاسخ ساقه ی مغز وی به صورت نموادار هایی نمایش داده می شود .

شنوایی شناسان با تفسیر و بررسی این نمودار ها وضعیت سلامت عصب شنوایی و ساقه ی مغز را تشخیص می دهند.

 پاسخ های حالت پایدار شنوایی یا ASSR : این آزمون مشابه آزمون ABR می باشد با این تفاوت که به تشخیص محل ضایعه ی شنوایی کمکی نمی کند و تنها آستانه های شنوایی دقیق تری را ارائه می دهد . با انجام این آزمون می تواند آستانه های شنوایی کودک را در فرکانس های مختلف (250 تا 8000 هرتز) به دست آورد.

ارزیابی شنوایی کودکان و نوزادان

مقایسه ی آزمون های OAE با ABR و ASSR


• اتوسکوپی : اتوسکوپ وسیله ای است که با آن می توان مجرای گوش خارجی و پرده ی تمپان را مشاهده کرد و از طریق معاینه ی بصری از سلامت گوش خارجی و پرده ی تمپان اطمینان حاصل کرد.

• تمپانومتری (ارزیابی پرده ی گوش و گوش میانی) : آزمون تمپانومتری به بررسی سلامت پرده ی تمپان و گوش میانی می پردازد . به طوریکه این آزمون می تواند وجود عفونت در گوش میانی ، اختلالات استخوانچه ای ، پارگی پرده ی تمپان و… را مشخص کند.

• رفلکس اکوستیک : در این آزمون سیگنال های صوتی در فرکانس های مختلف به گوش فرستاده می شود و عملکرد دو عضله ای که در گوش میانی وجود دارد (عضله ی رکابی و عضله ی کشنده ی پرده ی تمپان) ارزیابی می شود. پاسخ این تست به صورت نمودار هایی است که شنوایی شناسان با تفسیر آن از سلامت عضله های گوش میانی اطمینان حاصل می کنند.

• شنوایی سنجی رفتاری : آزمون های شنوایی سنجی رفتاری آزمون هایی هستند که برای انجام آن ها همکاری فرد آزمون شونده شرط لازم است به همین دلیل این آزمون ها را نمی توان برای نوزادان انجام داد . همچنین برای ارزیابی وضعیت شنوایی کودکان کوچکتر و یا کودکانی که تمرکز و توجه کافی ندارند باید از آزمون های غیر رفتاری استفاده کرد.

آزمون های شنوایی سنجی رفتاری عبارتند از :

  • ادیومتری تن خالص : در این تست آستانه های شنوایی فرد در فرکانس های مختلف (250 تا 8000 هرتز) ارزیابی می شود.
  • ادیومتری گفتاری : در این آزمون وضعیت تشخیص و درک گفتار افراد مورد بررسی قرار می گیرد . در این آزمون مشخص می شود که فرد در چه آستانه ای اصوات گفتاری را تشخیص می دهد و در چه آستانه ای می تواند آن اصوات را درک کند.ادیومتری شرطی سازی بازی

    conditioned play audiometry

برای آنکه بتوان آزمون های رفتاری را برای کودکان و نوزادان نیز انجام داد باید این آزمون ها را تا حد امکان ساده و قابل فهم کرد. در آزمون ادیومتری بازی شرطی سازی (Conditioned Play Audiometry) که در کودکان دو سال به بالا انجام می شود به کودک یاد می دهند که به محض شنیدن صدا توپی را به سبد بیندازد یا چوبی را روی میز بکوبد و یا هر حرکت بازی گونه ای که بتواند آن را انجام دهد و از این طریق آستانه های شنوایی کودک شناسایی میشود بدیهی است که این آزمون از دقت آزمون های فوق برخوردار نیست.


منبع: 

https://samak.ir/%D8%A7%D8%B1%D8%B2%DB%8C%D8%A7%D8%A8%DB%8C-%D8%B4%D9%86%D9%88%D8%A7%DB%8C%DB%8C-%DA%A9%D9%88%D8%AF%DA%A9%D8%A7%D9%86-%D9%88-%D9%86%D9%88%D8%B2%D8%A7%D8%AF%D8%A7%D9%86/