سمعک هم مانند تمام محصولات ساخت دست بشر، ممکن است روزی نیازمند تعمیرات باشند؛ زیرا در اثر استفاده مستهلک شده و نیاز به تعمیر پیدا میکنند. ولی اینکه چه زمانی به تعمیر نیاز دارد برای تمامی سمعکها یکسان نبوده چرا که به مدل سمعک، میزان نگهداری از آن و نحوه استفاده بستگی دارد. قطع شدن صدای سمعک، مشکل اتصالی، به هم خوردن تنظیمات، جرمگرفتگی، مشکل رسیور، میکروفن و یا سایر قطعات، آسیبهای فیزیکی و سایر موارد مشابه از جمله مشکلاتی است که باعث میشود سمعک به تعمیر نیاز پیدا کند. بهطورکلی ممکن است سمعک داخل گوشی و سمعک نامرئی بیشتر به تعمیر و سرویس نیاز داشته باشد. ما در اینجا برخی از این مشکلات را بررسی کرده و راهحلهایی هم پیشنهاد میدهیم پس با ما در ادامه بررسی تعمیر سمعک همراه باشید. برای آگاهی از تعمیر سمعک, به مراکز معتبر و تخصصی مراجعه کنید.
اجزاء سمعک در درون یک پوسته قرار میگیرند. پوسته سمعک وظیفه محافظت از قطعات داخلی را بر عهده دارد. ضربه و آسیب میتواند باعث ترک برداشتن و یا شکستن پوسته سمعک شود.
نفوذ واکس گوش و یا عفونت به سمعک، میتواند باعث خرابی سمعک شود. اجزاء الکتریکی سمعک در برابر رطوبت آسیبپذیر هستند.
باتری سمعک در درون محفظه خاص خود قرار دارد. باتری وظیفه تامین انرژی در سمعک را بر عهده دارد. درب باتری سمعک باید سالم باشد. در کودکانی که از سمعک استفاده میکنند باید از سمعکهایی استفاده کرد که درب آنها قفل دارد.
تمام شدن عمر باتری سمعک، جزء موارد خرابی سمعک محسوب نمیشود ولی باعث ازکارافتادن سمعک میشود. باتریهای سمعک دوره مصرف دارند. بهتر است قبل از اتمام عمر باتری سمعک، تعویض گردد.
میکروفون سمعک وظیفه جمعآوری صدا را بر عهده دارد. دهانه میکروفون میتواند مسدود شود. میکروفون قطعه الکتریکی است که میتواند آسیب ببیند و خراب شود. در صورت خرابی میکروفون، صدای سمعک ضعیف میشود.
دستگاههای شنوایی هم مثل دیگر وسایل الکترونیکی نسبت به رطوبت و آب واکنش خوبی از خود نشان نخواهند داد. اگر رطوبت در دستگاه جمع شود، میتواند کیفیت صدا را تحت تاثیر قرار دهد یا باعث شود که سمعک شما بهطورکلی کار نکند.
تیوب قالب سمعک پشتگوشی ممکن است بهراحتی آسیب ببیند و چنانچه بهمرورزمان خراب شود غیرمعمول نیست. اگر جرم یا رطوبت در تیوب گیر کند یا اگر تیوب دچار پارگی شود، صداها را بهخوبی منتقل نمیکند. البته اینیکی از سادهترین مسائل قابلحل است و شنواییشناس میتواند در زمانی بسیار کوتاه، تیوب سمعک شما را تعویض کنند.
اگر میکروفون داخل سمعک شما کار نکند، نمیتواند صداها را دریافت کرده و برای شما بفرستد. وقتی این اتفاق میافتد، باید میکروفن تعمیر شود و یا میکروفون جدیدی جایگزین آن شود. خرابی بلندگو هم ممکن است اتفاق بیفتد که در این موارد هم باید رسیور سمعک تعویض شود.
افرادی که استفاده از سمعک را بهتازگی آغاز کردهاند در ماههای اول ممکن است با مشکلاتی مواجه شوند که برای برطرف کردن آنها مجبور هستند به مراکز شنوایی و یا مراکز تعمیر سمعک مراجعه کنند اما بعد از مدتی با یادگیری برخی روشها برای برطرف کردن انواع مشکلات سمعک، فرد کمتر به این مراکز مراجعه کرده و خود درصدد تعمیر سمعک برمیآید. درصورتیکه سمعک دچار مشکل شده است و صدای آن کم شده یا کاملاً خاموش شده پیش از اینکه به مرکز شنواییشناسی و تعمیرات سمعک مراجعه کنید بهتر است برخی از این موارد را چک کنید:
حتماً در اولین فرصت این مورد را چک کنید. نکته مهم درباره باتری سمعک، نحوه درست نگهداری از آن است. قبل از مراجعه بهتر است یکبار دیگر نیز باتری را با تستر باتری چک کنید. در مورد باتریهای قابل شارژ نیز ممکن است عمر مفید باتری تمامشده باشد.
جرم گوش بهترین وسیله دفاعی در برابر هجوم باکتریها و قارچها به گوش است. وقتی سمعک یا قالب سمعک وارد گوش میشود بهعنوان جسم خارجی تلقی میشود و گوش شروع به تولید جرم بیشتری میکند. این روند در ماههای اولیه استفاده از سمعک فعالتر است. این جرم بهراحتی وارد سمعک و یا قالب سمعک شده و میتواند جلوی خروج صدا از سمعک را بگیرد. جرم نباید حتماً بسیار زیاد باشد که دریچه خروجی سمعک را مسدود کند. اگر سمعک کار نمیکند فیلتر یا در اصطلاح وکس گارد سمعک داخل گوشی را چک کنید و در سمعکهای پشتگوشی، قالب را چک کنید.
اگر سمعک درست در گوش قرار نگیرد صدای زنگ زدن یا سوت کشیدن ممتد احساس میشود که بسیار آزاردهنده است. گاهی به دلیل فعال شدن سیستم مهار سوت، صدای زنگ ممتد شنیده نمیشود ولی بهطور واضح صدای سمعک کم میشود. قبل از مراجعه به مرکز شنوایی از درست قرار گرفتن سمعک در گوش اطمینان حاصل کنید. این مشکل بیشتر برای افرادی که بهتازگی شروع به استفاده از سمعک کردهاند پیش میآید. اما اگر بعد از مدتها استفاده از سمعک دچار این مشکل شدهاید ممکن است به دلیل تغییر وزن، آناتومی گوش تغییر کرده باشد و سمعک مانند روزهای اول محکم در جای خود قرار نگیرد. در این موارد شنواییشناس با تغییر سایز پوسته متناسب با تغییرات آناتومیکی گوش بهراحتی میتواند مشکل شما را حل کند. برای آگاهی از تعمیر سمعک, به مراکز معتبر و تخصصی مراجعه کنید.
در بسیاری از مواقع فرد هنگام دوش گرفتن و یا استخر رفتن فراموش میکند سمعک را از گوش دربیاورد که اینها میتواند مشکلساز باشد. امروزه با پیشرفت علم، سمعکها نسبت به رطوبت مقامتر شدهاند؛ اما اگر رطوبت وارد سمعک شود میتواند باعث خرابی قطعات و خاموش شدن سمعک شود. برای افرادی که در شهرهای مرطوب زندگی میکنند استفاده از کیتهای رطوبتگیر سمعک توصیه میشود. در چنین مواقعی باتری را خارج کنید و درب سمعک را کاملاً باز نگهدارید تا هوا بخورد. از خشککردن سریع سمعک با وسایل گرمکننده پرهیز کنید حتی سشوار نیز میتواند به قطعات ظریف سمعک آسیب وارد کند.
برخورد سمعک با زمین و یا هرجایی دیگری میتواند باعث آسیب به قطعات آن شود. حتی اگر شکستگی در ظاهر سمعک دیده نشود ولی میتواند باعث جدا شدن قطعات داخلی سمعک شود. درصورتیکه بعد از زمین افتادن سمعک صدای سمعک تغییر کرده است حتماً به متخصص شنواییشناسی مراجعه کنید
اگر روزانه حواسمان به سمعک و مراقبت از آن نباشد سمعک بهزودی دچار خرابی شده و باید به دنبال تعمیر آن بود. پس بهتر است این موارد را رعایت کنید:
رطوبت ممکن است در طول روز در سمعکهای شما در اثر عرق کردن یا براثر وضعیت آب و هوایی جمع شود. شما میتوانید بهسادگی سمعکهای خود را در داخل رطوبتگیر قرار داده و بگذارید تمامی رطوبت بهراحتی خشک شود.
به یاد داشته باشید که سمعکهای خود را قبل از شنا یا دوش گرفتن از گوش خود خارج کنید. حتی اگر سمعکهای شما ضدآب نیز باشد بهتر است در معرض آب قرار نگیرد.
هر روز صدای سمعکهای خود را چک کنید تا مطمئن شوید که آنها در شرایط عملکردی مناسبی قرار دارند.
باتریهای خود را مرتباً بررسی کنید. هنگامیکه از سمعک خود استفاده نمیکنید، باتریها را خارج کنید تا هوا به گردش هوا و خشک شدن آنها کمک کند.
هنگام تمیز کردن سمعک، از یکپارچه خشک و نرم استفاده کنید. تجمع گردوغبار، جرم گوش و رسوب روی سمعک را بررسی کنید؛ اما یادتان باشد برای خشککردن سمعک هیچوقت از سشوار استفاده نکنید چرا که گرما میتواند به سمعکهای شما آسیب برساند.
سمعکها هم مانند هر وسیله الکترونیک دیگر احتیاج به مراقبت دارند و در صورت خرابی باید هرچه زودتر تعمیر شده تا فرد کمشنوا دچار آزار و اذیت نشود. بهترین کار برای تعمیر سمعک، مراجعه به مراکز شنواییسنجی است که با مراکز تعمیر در ارتباط بوده و از انجام کار به نحو احسن مطمئن هستند؛ اما بهتر است به فکر علاج واقعه قبل از وقوع باشید و با استفاده از ست تمیز کننده و لوازم جانبی از سمعک خود بهخوبی مراقبت کنید. به همین خاطر ما به شما توصیه میکنیم برای خرید این لوازم جانبی سمعک به سایت بهلاین مراجعه کنید تا بهراحتی خریدی امن داشته باشید.
منبع: