ادویه کاری به عنوان یکی از ادویههای محبوب شناخته میشود. این ادویه در کشورهایی مانند هند، پاکستان و افغانستان مصرف بسیار زیادی در غذاها دارد و در کشورهای دیگر نیز به عنوان یک ادویه خوش طعم و مشهور شناخته میشود. ادویه کاری یا همان پودر کاری از ترکیب چندین نوع ادویه مختلف به دست میآید و به همین دلیل دارای طعمی دوست داشتنی و همچنین خواص مختلفی میباشد.
در بخشهای جنوبی کشورمان نیز در بسیاری از غذاها از ادویه کاری استفاده میشود. پودر کاری دارای طعمی تند و شیرین بوده و همین طعم را به غذاها منتقل میکند. این ادویه دارای طبعی گرم میباشد. در این مطلب قصد داریم در مورد تاریخچه و ترکیبات ادویه کاری صحبت کرده و همچنین به شکلی مفصل به خواص این ادویه بپردازیم. برای خرید پودر کاری و خرید پودر کاری عمده، بهتر است به فروشگاههای معتبر مراجعه شود.
تاریخچه ادویه کاری را باید در کشور هند جستجو کنیم. این ادویه در هند مصرف بسیار زیادی در غذاهای مختلف داشته و میتوان گفت که از این کشور به نقاط دیگر جهان معرفی شده است. کلمه “کاری” برگرفته از کلمه کری از زبان تامیل در هند میباشد. مطمئنا و بنا بر شواهد موجود منش این ادویه محبوب کشور هند است. بدون شک حضور آشپزان انگلیسی در هند و در زمان دوران استعمار این کشور نقش قابل توجهی در معرفی و انتقال گسترده این ادویه به کشورهای دیگر از جمله کشورهای غربی داشته است.
ادویه کاری از ترکیب چندین ادویه مختلف ساخته میشود. مقادیر این ترکیبات میتواند بنا بر سلیقه تا حدودی تغییر کند اما در حالت کلی ادویه کاری شامل برگ کاری، جوز هندی، زرد چوبه، زیره، پودر گشنیز، هل، فلفل قرمز، زنجبیل، میخک، فلفل سیاه و پودر سیر میشود. ادویه کاری با ترکیب این مواد به صورت پودر شده به دست میآید.
ترکیبات به کار رفته برای تهیه ادویه کاری دارای تنوع زیادی است و از مواد مختلفی تشکیل میشود؛ به همین دلیل این ادویه دارای مواد غذایی و معدنی مختلفی است که شما با استفاده از این ادویه میتوانید این مواد را به بدن خود برسانید. به جرات میتوانیم بگوییم که ادویه کاری دارای ارزش غذایی بسیار بالایی است.
این ادویه موادی مانند کربو هیدرات، پروتئین، آهن، فیبر، شکر، کلسیم، چربی، سدیم، پتاسیم، منیزیم و فسفر را در خود جای داده است. آنتی اکسیدانهای زیادی در این نوع ادویه وجود دارند که برای سلامت بدن بسیار مفید میباشند. به ظور کلی بخش اصلی ارزش غذایی ادویه کاری به جهت مقادیر قابل توجهی از مواد معدنی و آنتی اکسیدانها میباشد.
ادویه کاری دارای خواص بسیار زیادی برای بدن میباشد که در ادامه به شکلی مفصل به آنها خواهیم پرداخت. اکثر مواد تشکیل دهنده ادویه کاری دارای مقادیر قابل توجهی از فیبر هستند که این ماده به کنترل کلسترول کمک میکند. زردجوبه موجود در ادویه کاری مادهای موثر برای تسکین دردهای مفصلی میباشد و همچنین میتواند التهابات مفصلی را نیز کاهش دهد.
استفاده از ادویه کاری میتواند به سلامت کبد کمک کند؛ چرا که یکی از آنتی اکسیدانهای موجود در ادویه کاری به نام کورکومین مانند یک سم زدای قوی برای کبد عمل میکند. در بحث سلامت استخوانها نیز باز هم ادویه کاری میتواند به بدن شما کمک کند، زیرا حاوی موادی مانند کلسیم، فسفرو منیزیم میباشد و تمامی این مواد تاثیر قابل توجهی بر روی سلامت استخوانهای بدن دارند.
یکی از مواد تشکیل دهنده ادویه کاری گشنیز میباشد که به شکلی قابل توجه دارای خاصیت ضد باکتریایی و ضد قارچ میباشد. استفاده از این ادویه به دلیل پودر گشنیز به کار رفته در آن میتواند عفونتهای مرتبط با روده را کاهش دهد. علاوه بر این مقادیر قابل توجهی فیبر در ادویه وجود دارد که به حرکت بهتر مواد در روده کمک میکند. استفاده از این ادویه باعث خواهد شد مواد غذایی بهتر در بدن جذب و هضم شود.
کورکومین موجود در زردچوبه میتواند خطر بیماری آلزایمر را کاهش دهد. این ماده از بروز رسوب رادیکالهای آزاد در مسیرهای عصبی جلوگیری میکند و به همین دلیل افت شناختی و ایجاد عارضه آلزایمر را کاهش میدهد. تحقیقات و مطالعات زیادی در مورد میزان ابتلا به آلزایمر در هند انجام شده که برخی از نتایج نشان دهنده این موضوع است که رواج این بیماری در هند نسبت به بسیاری از کشورهای دیگر پایینتر میباشد این در حالی است که اکثر هندیها از ادویه کاری در غذاهای مختلف خود استفاده میکنند.
کاری به عنوان یک ادویه دارای مواد مختلفی است که میتواند به متابولیسم بدن کمک کند و یکی از خواص این ادویه هم همین تقویت متابولیسم بدن میباشد. ادویه کاری میتواند به عنوان یک ماده ضد پیری نیز مورد استفاده قرار بگیرد؛ چرا که به عنوان یک منبع غنی از انواع آنتی اکسیدانها شناخته میشود. آنتی اکسیدانهای موجود در این ادویه از استرسهای اکسیداتیو جلوگیری کرده و خاصیت ضد پیری دارند. همین آنتی اکسیدانها علاوه بر خاصیت ضد پیری در پیشگیری از سرطان نیز موثر هستند. کوروکومین موجود در ادویه تومورها و رشدهای سرطانی را مورد هدف قرار داده و از بین میبرد.
یکی از اجزای موجود در ادویه کاری فلفل قرمز است. در فلفل قرمز مادهای با نام کپسایسین وجود دارد دارد که باعث افزایش دمای بدن و همچنین افزایش کالری سوزی میشود. وجود مواد اینچنینی در این ادویه باعث شده که یک ترکیب خوب برای جلوگیری از اضافه وزن به حساب بیاید. افرادی که دارای اضافه وزن هستند و میخواهند به شکلی طبیعی لاغر شوند؛ میتوانند این ادویه را به همراه غذاهای خود استفاده کنند.
زمانی که شما یک غذای چرب را میخورید؛ مقدار تری گلیسیرید خون شما افزایش پیدا خواهد کرد. اگر غذاهای چرب جزئی از برنامه غذایی روزانه شما باشد، بعد از مدتی میزان تری گلیسیرید خون شما افزایش پیدا خواهد و در نتیجه احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی بیشتر خواهد شد. تحقیقات نشان داده است که افزودن ادویه کاری به غذاهای پر چرب، میزان افزایشتری گلیسیرید را تا مقدار قابل توجهی کاهش خواهد داد. در نتیجه استفاده از این ادویه به همراه غذاهای پر چرب خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش میدهد.
ادویه کاری دارای موادی است که ضد افسردگی میباشد. استفاده مقادیر مناسب از این ادویه میتواند ابتلا به افسردگی را تا حد قابل توجهی کنترل کند. همچنین این ادویه به عنوان یک مقوی خوب برای معده نیز به حساب میآید و استفاده از ان باعث تقویت و بهبود عملکرد معده میشود. این ادویه برای تقویت حافظه نیز موثر میباشد. برای افرادی که دچار نفخ شکمی هستند؛ استاده از این ادویه میتواند این عارضه را از بین ببرد.
از پودر کاری میتوان برای درمان سوختگی و جای زخم ناشی از بریدگی استفاده کرد چرا که آنتی اکسیدانهای موجود در این ادویه میتواند آثار به جا مانده از سوختگیها و زخمها را سریعتر بهبود بخشد. همچنین استفاده از این ادویه میتواند به طور طبیعی علائم آرتریت را درمان کند. از جمله دیگر خواص استفاده از پودر کاری بهبود خواب افراد و درمان بیخوابی میباشد. افرادی که به عارضه بیخوابی دچار هستند؛ با استفاده از این ماده خوابی طولانیتر و با کیفیت بیشتر را تجربه میکنند.
یکی از مهمترین خواص پودر کاری تاثیرگذاری آن در کاهش میزان قند خون میباشد. آزمایشاتی که بر روی تعداد زیادی از افراد انجام شده نشان میدهد افرادی که چندین مرتبه در طول ماه از این ادویه به همراه غذاهای خود استفاده کردهاند، سطح قند خون کمتری نسبت به افراد دیگر داشتهاند. در نتیجه استفاده مقادیر مناسب از این ادویه میتواند در کنترل سطح قند خون و دیابت نقش داشته باشد.
ادویه کاری طعم و بوی خیلی خوبی به غذاها میبخشد و در طیف متنوعی از غذاها این ادویه معمولا به شکل پودر استفاده میشود. پودر کاری بوی نا خوشایند مرغ و گوشت را از بین میبرد و به عنوان یک ادویه محبوب شناخته میشود. همچنین ادویه کاری به خاطر طعم و بوی مطبوعی که دارد، در انواع ترشیجات نیز مورد استفاده قرار میگیرد. غذاهایی مانند خورشتهای مختلف، خوراکهای مرغ و گوشت و حتی برخی از انواع پیتزاها با استفاده از پودر کاری خوش طعمتر میشوند. چگونگی مصرف ادویه کاری هم معمولا به این شکل است که به شکل پودر به غذاها اضافه میشود.
ادویه کاری به عنوان یک ادویه محبوب شناخته میشود که مبدا آن کشور هند بوده و امروزه در بسیاری از کشورهای دنیا مورد استفاده قرار میگیرد. این ادویه یک طعم دهنده عالی میباشد. علاوه بر طعم و بوی بسیار خوبی که پودر کاری به غذاها میبخشد؛ این ادویه دارای ارزش غذایی و خواص بسیار زیادی است. زیرا از ترکیب چند ادویه تهیه میشود و هر کدام از ادویهها و مواد به کار رفته در تهیه ادویه کاری دارای خواص مختلفی هستند. شما با استفاده از این ادویه میتوانید از این خواص بهره ببرید. اما این نکته را در نظر داشته باشید که مانند بسیاری از ادویههای دیگر، نباید در مصرف ادویه کاری زیاده روی کنید.
منبع: