من اینجام ....

دلنوشته های یک دختر 19 ساله

من اینجام ....

دلنوشته های یک دختر 19 ساله

گوجه خشک شده و فواید مصرف آن

گوجه خشک شده و فواید مصرف آن

فصل تابستان بهترین زمان جهت تهیه گوجه فرنگی های تازه و با کیفیت می باشد که در فصول دیگر سال، کمتر می توان چنین گوجه های مرغوبی را پیدا کرد. از این رو بسیاری از افراد در این فصل اقدام به خریدن گوجه و سپس خشک کردن آن می کنند تا در فصول دیگر سال بتوانند از خواص مفید این گوجه ها استفاده کنند.

گوجه فرنگی هایی که به شکل خالص و یا در خانه خشک شده اند کاملا مورد اطمینان بوده و تمامی خواص موجود در گوجه فرنگی های تازه را در خود دارند.

گوجه فرنگی خشک شده اغلب به عنوان یک افزودنی به غذاها و چاشنی های مختلف از جمله خورشت ها، سوپ ها، سالادها، سس و یا در کنار غذاهای مختلف اضافه می شود. کاربرد این گوجه های خشک شده در غذاها می تواند مزه بسیار دلپذیری به آن ها بخشیده و طعم ویژه ای در آن ها ایجاد کند، چون که هم تازگی و مزه گوجه فرنگی را در خود حفظ کرده و هم از خواص سرشاری که برای سلامتی بدن مفید هستند برخوردار است و به همین دلیل نیز در میان اکثر آشپزها و خانم های خانه دار یک گزینه پر طرفدار و کاربردی در پخت و پز های روزانه به حساب می آید. برای حفظ سلامتی خود و دیگران، لطفا خرید پودر گوجه و خرید پودر گوجه عمده را از جایی مطمئن انجام دهید.

خواص گوجه فرنگی خشک شده

همان طور که پیش از این نیز ذکر کردیم، گوجه فرنگی خشک شده سرشار از خاصیت های بسیار مفید برای بدن است. گوجه های خشک شده یک منبع عالی برای ویتامین ها و انواع مواد معدنی مورد نیاز بدن هستند و مصرف آن به تمامی افراد، به ویژه بیماران مبتلا به دیابت، زنان باردار، تمام افراد مسن توصیه می شود.

مصرف گوجه خشک شده باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و آنتی‌ اکسیدان‌ های موجود در آن نیز از بروز بیماری‌ هایی مثل انواع سرطان ها جلوگیری می‌ کند. در خانم های باردار، مصرف گوجه خشک می تواند مانع از آسیب به لوله عصبی جنین شود. بهره گیری از خاصیت های فراوان گوجه خشک شده در غذاها و یا به عنوان افزودنی یا انواع میان‌ وعده می تواند منجر به کنترل وزن شده و با توجه به کالری کم آن، یک میوه خشک مفید برای افراد با اضافه وزن و یا مبتلا به چاقی به شمار می رود. در گذشته از گوجه های خشک بیش تر به منظور نگهداری گوجه های تازه به مدت طولانی و حفظ طول عمر آن ها استفاده می شد.

این میوه خشک می تواند عطر و طعم دلنشینی به غذا ها بدهد و به همین دلیل به مرور زمان برای استفاده از خواص آن در انواع غذاها، گوجه خشک شده مورد استفاده قرار گرفت. گوجه فرنگی خشک شده را می توان در انواع وعده های غذایی استفاده کرده و طعم متفاوت و به یاد ماندنی به آن‌ ها بخشید.


خواص گوجه فرنگی خشک شده


روش های تهیه گوجه خشک شده

در ادامه به ذکر روش های مختلف تهیه گوجه خشک‌ شده خواهیم پرداخت.

تهیه گوجه خشک شده در فر

برای این کار ابتدا باید گوجه‌ های مناسب خود را انتخاب کرده و آن‌ ها را به شکل نصف شده برش بزنید‌ سعی کنید گوشت گوجه ها را به گونه ای در معرض گرما قرار دهید که به طور کامل در مواجهه با آن قرار داشته باشد تا بتواند سریع تر و بهتر خشک شود. سپس گوجه‌ ها را روی سینی که با سطح فر فاصله دارد بچینید تا هوا قادر به جریان یافتن باشد و گوجه‌ ها کاملا خشک شوند.

اگر دوست داشته باشید می‌ توانید مقداری هم نمک و یا فلفل روی آن‌ ها بپاشید تا طعم گوجه ها بهتر شود. افزودن نمک علاوه بر طعم بهتر باعث می‌ شود آب گوجه‌ ها زودتر تبخیر شده و مدت خشک شدن آن ها کوتاه شود. هنگامی که مشاهده کردید یک سمت گوجه‌ ها خشک شده، آن‌ ها را برگردانید تا سمت دیگر نیز کاملا خشک شود.

دمای فر را روی کم ترین میزان قرار دهید و درب آن را مقداری باز بگذارید تا هوا وارد فر شود. هم چنین در این مرحله می‌ توانید فن فر را هم روشن کنید. پس از خشک شدن گوجه‌ها، اجازه دهید تا سرد شوند تا بتوانید از گوجه های خشک شده به بهترین شکل استفاده کنید. جهت نگه داشتن گوجه های خشک شده می‌توانید آن ها را در ظرفی که هوا وارد آن نشود گذاشته و تا مدت ها در فریزر نگهداری کنید.


تهیه گوجه خشک شده در فر


تهیه گوجه خشک شده در آفتاب

یکی از روش‌ های رایج خشک کردن گوجه فرنگی، خشک کردن آن ها در آفتاب است. از فواید این روش می توان به این مورد اشاره کرد که خشک کردن گوجه فرنگی در آفتاب باعث می‌ شود جذب مواد معدنی در آن افزایش پیدا کند و نسبت به خشک کردن در فر روش بهتری محسوب می شود. نور آفتاب گوجه را به طور طبیعی خشک کرده و تا حد زیادی خواص آن را حفظ می‌ کند. برای این کار بعد از شستن گوجه‌ ها و برش زدن آن‌ ها، گوجه‌های اسلایس شده را روی یک توری که هوا از آن عبور کرده و از زمین فاصله داشته باشد قرار داده و آن را در مکانی که در بیشتر ساعات روز بر آن آفتاب بتابد قرار می‌ دهیم. لازم است گوجه ها را هر روز برگردانید تا خوب خشک شوند؛ زیرا اگر رطوبت گوجه فرنگی به طور کامل از بین نرود، فاسد خواهد شد. فرایند خشک شدن گوجه در گرم‌ ترین روزهای سال خشک شدن ممکن است حدود دو الی چهار روز طول بکشد.

تهیه گوجه خشک شده با مایکروویو

سریع ترین روش خشک کردن گوجه فرنگی، استفاده از مایکروویو می باشد. در این روش همانند خشک کردن گوجه در فر می بایست هوا از میان گوجه‌ ها جریان یابد تا بتوانند به طور کامل خشک شوند. در این روش می‌توان از مایکروویو با درجه بالا و مدت زمان تقریبا ۱۵ دقیقه استفاده کرد.

بعد از گذشت این زمان، گوجه‌ ها را برگردانید تا هر دو طرف آن‌ ها کاملا خشک شود و سپس یک ربع دیگر به آن‌ ها زمان دهید تا سمت دیگر نیز خشک شود. بعد از این که گوجه‌ ها خشک شدند، آن‌ ها را بسته بندی کرده و در یخچال یا فریزر نگهداری کنید. اگر می خواهید به مدت طولانی از آن‌ ها استفاده کنید، بهتر است فقط به اندازه نیاز یک ماه گوجه خشک شده را در یخچال بگذارید و بقیه آن را داخل فریزر نگهداری کنید.

موارد مصرف گوجه فرنگی خشک شده چیست؟

گوجه فرنگی خشک شده یک میوه خشک بسیار کاربردی و پر استفاده بوده و آن را می توان در مدت زمان طولانی بدون این که فاسد شود نگهداری کرد. موارد مصرف گوجه خشک بسیار متنوع و گوناگون است که روز به روز بر تعداد کاربرد های آن در غذاهای مختلف افزوده می شود که رایج ترین آن ها شامل موارد زیر می باشند:

  • کاربرد گوجه خشک شده در انواع سالاد‌ های گوناگون
  • جهت تزیین و آراستن وعده های غذایی مختلف
  • قابل استفاده در انواع سس ها و چاشنی ها
  • برای پخت انواع سوپ‌ های مختلف
  • مورد استفاده در انواع خورشت‌ ها
  • جهت تهیه انواع پیتزا و ساندویچ و سایر فست فودها
  • تهیه پودر گوجه فرنگی خشک شده طبیعی
  • جایگزینی کردن پودر گوجه فرنگی خشک شده با رب‌ های صنعتی که حاوی مواد نگهدارنده هستند
  • از آن جایی که گوجه های خشک شده فاقد هر گونه مواد نگهدارنده می باشند پس بهتر است در جای خشک و خنک و دور از تابش نور آفتاب نگهداری شود.


موارد مصرف گوجه فرنگی خشک شده چیست؟


مصارف متنوع گوجه های خشک شده

در گذشته از آن جایی که هنوز یخچال اختراع نشده بود و مجبور بودند مواد غذایی را در جای خشک نگهداری کنند یا آن‌ ها را خشک و نمک‌ سود کنند، از خواص گوجه فرنگی خشک شده بیشتر جهت جلوگیری از فاسد شدن آن استفاده می شد. امروزه با پیشرفت امکانات گوناگون و اختراع یخچال، هم‌ چنان استفاده از خواص میوه‌ های خشک ادامه دارد، چون که علاوه بر طعم خوبی که به غذاها می دهند، خواص گوناگونی هم برای سلامتی داشته و می توانند به عنوان میان وعده نیز مورد استفاده قرار بگیرند.

گوجه خشک شده یک طعم خاص و ویژه ای به غذاها می‌ دهد. این میوه خشک سرشار از انواع ویتامین‌ ها و مواد معدنی است که می‌ توانند نیاز روزانه بدن را تأمین کنند. گوجه خشک شده سرشار از ویتامین C می باشد که می تواند از ابتلا به سرطان پروستات در مردان جلوگیری کند. هم چنین می تواند سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و به رفع چین و چروک پوست نیز کمک کند.

علاوه بر کاربرد گوجه خشک در انواع غذاها، می‌توان از فواید آن به عنوان یک خوراکی لذیذ و مقوی استفاده کرد و سموم بدن را با مصرف آن دفع نمود. این میوه خشک کارکرد قلب را بهبود بخشیده و در رژیم غذایی روزانه بیماران دیابتی و کسانی که به فشار خون بالا مبتلا هستند نیز توصیه شده است. مصرف گوجه خشک شده همچنین سبب بهبود سیستم عصبی شده و میزان پتاسیم مورد نیاز بدن را نیز فراهم می‌ کند.

پودر گوجه خشک شده در بسیاری از غذا ها استفاده می شود که به صورت ترکیبی از مقداری پودر گوجه و آب داغ به غذاهای در حال پخت اضافه می شود که شما می توانید غلظت آن را بسته به نیاز خود تنظیم کنید. اگر هنگام تهیه گوجه خشک شده از نمک و فلفل استفاده نکرده بودید می توانید زمان تهیه رب گوجه خانگی این کار را انجام دهید.

از گوجه خشک شده برای تهیه سس گوجه خانگی نیز می‌ توانید استفاده کنید. این سس را می توان در انواع فست فود ها به کار برده و از مزه شگفت انگیز آن‌ بهره مند شوید. برای این کار باید مثل درست کردن رب گوجه عمل کرده و مخلوط خود را رقیق‌‌ تر تهیه کنید تا یک سس خوش طعم برای وعده های غذایی خود داشته باشید.

از این سس همچنین می توانید به عنوان چاشنی پیتزا استفاده کنید که تهیه این سس تیز بسیار آسان می باشد. برای این کار نصف لیوان پودر گوجه را با یک و نیم لیوان آب مخلوط کنید و ترکیب ایجاد شده را روی حرارت قرار دهید و از ادویه‌ های مختلف مثل فلفل، نمک، آویشن، پودر سیر و مقداری ریحان تازه استفاده کنید تا طعم بهتری به سس بدهد. زمانی که سس گوجه فرنگی به غلظت دلخواه شما رسید آن را از روی حرارت برداشته و اجازه دهید تا خنک شود.

تهیه سس گوجه خانگی و استفاده از گوجه های خشک شده در تهیه انواع سوپ‌ ها نیز کاربرد دارد؛ همچنین می‌توانید از گوجه خشک شده در تهیه غذاهایی مثل ماکارونی هم استفاده کنید.


مصارف متنوع گوجه های خشک شده


تهیه سالاد با استفاده از گوجه خشک شده

گوجه خشک شده یکی از مواد اولیه است که می توانید آن را به انواع سالاد ها اضافه کرده و از طعم بی نظیر و خواص متعدد آن بهره مند شوید. از جمله سالادهایی که در آن ها می توان از گوجه خشک شده استفاده نمود می توان به سالاد کاهو، سالاد ماکارونی، سالاد سزار، سالاد فصل، سالاد کلم و هر نوع سالاد دیگری اشاره کرد.

نتیجه گیری

همان‌ طور که اشاره شد، استفاده از انواع میوه‌ های خشک شده از گذشته در میان مردمان مختلف رواج داشته است. این میوه های خشک از خواص بسیار مفیدی بهره مند بوده و می‌توانند در رژیم غذایی روزانه هر شخص گنجانده شوند. بهره گیری از خواص میوه‌ های خشک باعث می‌ شود کمتر تحت تاثیر مواد شیمیایی و مضر قرار بگیریم و از این طریق سلامت بدن خود را در اولویت قرار دهیم.

جهت تهیه گوجه فرنگی خشک شده می‌ توانید از راه‌هایی مثل خرید آنلاین از فروشگاه‌ های مطمئن و یا مغازه های عطاری و یا تهیه گوجه فرنگی خشک شده در منزل استفاده کنید. بهتر است برای خرید آن، فروشگاهی را انتخاب کنید که از ارگانیک و طبیعی بودن محصولات آن مطمئن باشید.

بعضی از فروشنده ها ممکن است به گوجه های خشک شده تولیدی خود مواد شیمیایی اضافه کنند تا مدت نگهداری آن را افزایش دهند که این کار می‌ تواند خطر ابتلا به انواع بیماری‌ ها را در شخص افزایش دهد. پس لازم است حتما به این مورد توجه کافی داشته و تنها از فروشگاه های قابل اعتماد خرید نمایید تا به جای بهره گیری از خواص مفید متعدد این میوه خشک شده، دچار مشکلات دیگر سلامتی نشوید.


منبع: 

https://khoshkila.com/fa/%D9%85%D9%88%D8%A7%D8%B1%D8%AF-%D9%85%D8%B5%D8%B1%D9%81-%DA%AF%D9%88%D8%AC%D9%87-%D9%81%D8%B1%D9%86%DA%AF%DB%8C-%D8%AE%D8%B4%DA%A9-%DA%86%DB%8C%D8%B3%D8%AA

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد