ادویه کاری نوعی ادویه ترکیبی از دارچین، زردچوبه، سیر، هل، فلفل و… میباشد که در آشپزی کشورهای شرق مانند هند، پاکستان و ایران بسیار استفاده میشود و دارای محبوبیت زیادی است. با این ادویه خوشمزه و مفید غذاهای بسیار متنوع و خوش طعمی درست میشود.
یکی از این غذاهایی که امروزه در ایران با ادویه کاری درست میشود، خورش کاری هست. که از مخلوط کردن ادویه کاری با غذای مورد علاقه ما به دست میآید.ادویه کاری، ادویه هندی است و در کشور ما بسیار استفاده میشود. بنابراین یکی از مسائل بسیار مورد علاقه و جذاب در آشپزی، آموزش و یادگرفتن روش درست کردن خورش کاری است. که بسیار مورد علاقه و توجه علاقه مندان به آشپزی خواهد بود. در ادامه روش درست کردن برخی خورش های کاری مهم را بیان میکنیم. برای حفظ سلامتی خود و دیگران، لطفا خرید فلفل چیلی و خرید فلفل چیلی عمده را از جایی مطمئن انجام دهید.
۱-نحوه درست کردن خورش کاری مرغ یا خورش کاری هندی
درست کردن خوش کاری مرغ که با نام خورش کاری هندی نیز شناخته میشود، دارای پنج مرحله است:
در ابتدا و برای شروع کار سس خامه و ماست غذا را درست می کنیم. و برای این کار داخل یک ماهی تابه ۳۰ گرم کره می ریزیم و ماهی تابه را روی گاز میگذاریم تا کره ذوب شود. سپس ۱ عدد پیاز را با آب میشوریم و پوست آن را با چاقو میگیریم و به صورت خلالی آن را میبریم و خرد میکنیم.
سپس پیاز را در کره یا روغن مایع تفت میدهیم تا سبک شود. سپس ۴ حبه سیر را پوست میکنیم و با سیر خرد کن له میکنیم یا با رنده ریز آن را رنده میکنیم و به تابه پیازها اضافه میکنیم و داخل روغن داغ تفت میدهیم تا بوی سیر فضا را پرکند.
در مرحله سوم ۱ قاشق غذاخوری زیره سبز و نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار کافی و۱ قاشق چایخوری زنجبیل و ۱ قاشق چایخوری پودر میخک را به تابه اضافه میکنیم. و حدود ۲ دقیقه ادویه ها را در تابه با پیاز و سیر داغ تفت میدهیم. سپس در این مرحله ۱ فنجان خامه و ۱ لیوان ماست را به مواد مرحله اول در داخل تابه اضافه و مخلوط میکنیم. تقریبا به مدت ۱۰ دقیقه مواد را داخل تابه و روی شعله گاز خوب هم میزنیم تا سس ما غلیظ شود. اکنون سس خورشت کاری ما آماده است.
روش درست کردن خورش کاری
در مرحله چهارم ۱ عدد پیاز دیگر را پوست میکنیم و با چاقو به صورت خیلی ریز خرد میکنیم. داخل یک تابه روغن مایع میریزیم و تابه را روی شعله گاز میگذاریم و زیر گاز را روشن میکنیم. و وقتی روغن داغ شد پیازها را در روغن تفت میدهیم تا سبک و طلایی شود.
سپس در مرحله پنجم ۴۰۰ گرم سینه مرغ را با آب میشوریم. و روی تخته با چاقو یا ساطور به اندازه تقریبا جوجه کبابی، سینه مرغ را خرد و ریز میکنیم و سپس سینه مرغ ریز شده را داخل روغن و در تابه پیاز داغها تفت میدهیم.
سپس نمک و فلفل و پودر کاری و رب گوجه فرنگی را به مرغ اضافه میکنیم. و هم میزنیم؛ مرغ را آنقدر تفت میدهیم تا رنگ آن تغییر کند.
سپس در این مرحله وقتی مرغ پخت و تغییر رنگ داد آن را به تابه حاوی سس مخصوص خورش کاری اضافه میکنیم. و تقریبا نیم ساعت روی شعله گاز تابه حاوی مواد خورش کاری را قرار میدهیم. تا خورش کاری ما جابیفتد و مزه ها با هم ادغام شوند. وقتی خورش غلیظ شد، اکنون خورش ما آماده است و آن را در ظرف مناسب و گود میریزیم و با برنج برای ناهار همراه با سبزی خوردن و سالاد شیرازی و یا برای شام با نان سرو میشود. اکنون خورش کاری مرغ یا خورش کاری هندی آماده است.
۲- نحوه درست کردن خورش کاری با ماست
برای درست کردن خورش کاری با ماست ابتدا باید از ۱ کیلو مرغ، ۴ عدد پیاز، ا عدد گوجه فرنگی، ۲ قاشق غذاخوری جعفری خرد شده، ادویه کاری، زردچوبه، روغن و به میزان لازم نمک ،۲ پیمانه ماست، ۳ حبه سیر، ۱ قاشق غذاخوری گیشنز خرد شده و نصف پیمانه آب تهیه کنید
بیشتر بخوانید...
طرز تهیه پودر پاپریکا و سس پاپریکا
تهیه تهچین مرغ خوشمزه و مجلسی
مراحل تهیه ی خورش کاری با ماست
۱- پیاز را خرد کرده و با کمی روغن سرخ کنید.
۲-مرغ را به صورت قطعات کوچک خرد کرده، به پیاز داغ اضافه کنید و به مدت ۳ دقیقه با هم تفت دهید، سپس نمک و زردچوبه را اضافه کرده و تفت دهید.
۳-ماست، ۳ عدد پیاز، سیر، گشنیز خرد شده و آب را با هم مخلوط کنید تا سس یکدستی حاصل شود.
۴-سس را روی مرغ بریزید، درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید با حرارت ملایم بپزد.
۵-پس از نیم ساعت، گوجه فرنگی و جعفری خرد شده را به خورش اضافه کرده، درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید به مدت ۵ دقیقه بپزد.
۶-سپس ادویه کاری را به خورش اضافه کنید و اجازه دهید ۵ دقیقه دیگر بپزد.
۷-در نهایت غذای مورد علاقه آماده شده است.خورش را در ظرف مورد نظر کشیده و با برنج سرو کنید و از طعم و بوی زیبای خورش کاری با ماست لذت ببرید.
روش تهیه خورش کاری
۳-نحوه درست کردن خورش کاری با گوشت
مواد لازم برای آماده کردن خورش کاری با گوشت عبارتاند از: ۳ قاشق روغن زیتون، ۱عدد پیاز متوسط خرد شده، ۶ حبه سیر رند شده، ۵ عدد فلفل چینی خرد شده، نصف قاشق چایخوری زنجبیل، ۳ عدد دانه هل، ۲ بوته میخک، ۱ عدد چوب دارچین، ۱ قاشق چایخوری زیره، پودر گشنیز خشک، زردچوبه، پودرسیر، فلفل قرمز تند، ۱ فنجان آب، ۱ کیلو گوشت
طرز تهیه خورش کاری با گوشت
۱- دریک تابه بزرگ، روغن زیتون را بریزید و روی حرارت ملایم داغ کنید. پیازها را داخل تابه بریزید و آنها را تقریبا ۵ دقیقه و تا وقتی نرم و طلائی و نیمه شفاف شوند، تفتدهید. حرارت را کمی کاهشدهید و پیازها را تا زمانی که قهوه ای شوند، همبزنید.
۲-سیر، فلفل سبز، زنجبیل، هل، میخک و چوب دارچین را به پیاز سرخ شده اضافه کنید. مواد را باهم به خوبی همبزنید. تا جاییکه سیر قهوه ای رنگ و مواد به خوبی با یکدیگر مخلوط شوند.
۳-در یک ظرف، زیره، گشنیز، زردچوبه، پودر سیر، فلفل قرمز تند و آب را با چنگال باهم مخلوط کنید و در تابه پیاز بریزید. مواد را به طور پیوسته باهم همبزنید تا غلیظ شوند و آب مواد تقریبا تبخیر شود.
۴-تکه های گوشت را داخل تابه بریزید و اجازه دهید تا سس روی آنها را بگیرد. در تابه را بگذارید و اجازه دهید تا مواد بین ۱ تا ۱ ساعت و نیم بجوشد. و گوشتهای خورش کاری گوشت بپزد و خورش مورد علاقه شما پخته و آماده مصرف شود.
۴-نحوه درست کردن خورش کاری میگو
خورش کاری میگو نوعی خورش کاری هندی بسیار معروف و خوش طعم میباشد که در ادامه میخواهیم روش پخت آن را ذکر کنیم. مواد لازم برای تهیه خورش کاری میگو عبارت اند از: میگو پاک شده ۵۰۰ گرم، پوره گوجه فرنگی ۲ پیمانه، ۱ عدد پیاز بزرگ، سه چهارم پیمانه شیر نارگیل، ۱ قاشق چایخوری پودر زنجیبل،پودر چیلی، پودر پابریکا، پودر کاری، پودر زیره، پودر تخم گشنیز، نمک، زردچوبه و روغن مایع به مقدار کافی.
طرز تهیه خورش کاری میگو
ابتدا میگوها را با دقت پاک میکنیم و رگ سیاه پشت میگوها را خارج میکنیم ، سپس میشوییم و در آبکش قرار میدهیم تا آب اضافه آن ها خارج شود.
در این مرحله پیاز و سیرها را پوست میگیریم و میشوییم و روی تخته آشپزخانه پیاز را خرد میکنیم. و سیرها را رنده ریز میکنیم. و کنار میگذاریم. تابه را روی حرارت کم قرار میدهیم. و ۱ قاشق روغن داخل آن میریزیم.
سپس اجازه میدهیم تا میگوها کمی داغ شود. و بعد میگوها را داخل تابه میریزیم. و حرارت را زیاد میکنیم تا میگوها به مدت ۲ دقیقه تفت بخورند. مداوم میگوها را تفت میدهیم تا در تابه نسوزند. بعد میگوها را از داخل تابه بیرون میآوریم.
سپس میگوهای تفت داده شده را در بشقابی میریزیم و مجددا ۱ قاشق غذاخوری روغن داخل تابه میریزیم. و روی حرارت کم میگذاریم تا داغ شود و پیاز ها را به تابه اضافه میکنیم و تفت میدهیم تا نرم و سبک شوند.
در مرحله بعد سیرهای له شده را به آن می افزاییم و تفت میدهیم. در ادامه پودر زنجبیل، پودر کاری، پودر چیلی، پودر پابریکا، پودر زیره، پودر تخم گشنیز، زردچوبه و نمک را به پیاز و سیرهای تفت داده اضافه میکنیم.
در آخر پوره گوجه فرنگی را نیز به آن میافزاییم. و همگی مواد را خوب مخلوط میکنیم تا با هم کاملا یکدست شوند. حالا دیگر از تفت دادن دست می کشیم و اجازه میدهیم تا آب گوجه ها تبخیر شود و مواد کمی غلیظ شوند.
سپس شیر نارگیل را همراه با میگوهای تفت خورده به مواد داخل تابه اضافه میکنیم. و همگی مواد را زیر و رو میکنیم تا میگوها کاملا با مواد آغشته شوند و اجازه میدهیم تا مواد خورش کاری میگو کمی بجوشند.
تهیه خورش کاری
۵-نحوه درست کردن خورش کاری مرغ و قارچ
برای تهیه خورش کاری با مرغ و قارچ که غذای بسیار خوشمزه و مقوی هست. به این مواد غذایی نیاز داریم: ۲ عدد سینه مرغ، پودر کاری، ۲۰۰ گرم قارچ، ۵۰ گرم خامه و کره، ۱ عدد پیاز، ۲ لیوان شیر، ۳ قاشق زرشک، ۲ قاشق آبلیمو و آرد گندم، به مقدار لازم زعفران دمکرده،نمک و روغن مایع.
مراحل تهیه خورش کاری مرغ و قارچ
ابتدا ۲ عدد سینه مرغ را به قطعات کوچک چهارگوش بریده و در آبلیمو، یک عدد پیاز رنده شده و مقداری زعفران دمکرده بخوابانید. پس از ۲ ساعت، درون تابه مقداری روغن ریخته و تکه های سینه مرغ را در آن تفت دهید.
یک تابه دیگر را روی حرارت بگذارید. ۵۰ گرم کره را افزوده سپس ۲ لیوان شیر را اضافه کنید و هم بزنید تا شیر گرم شده و کره آب شود. پس از آن که به جوش آمد ۲۰۰ گرم قارچ خرد شده را اضافه کنید. و بگذارید بجوشد و قارچ نرم شود. ۲ قاشق آرد گندم را از قبل تفت دهید. و در این مرحله اضافه کنید تا خورش کاری مرغ و قارچ بسیاری بهتری داشته باشید.
گوشت مرغ سرخ شده را به تابه حاوی قارچ و شیر اضافه کنید. یک قاشق غذاخوری پودر کاری و مقداری نمک بپاشید و صبر کنید تا همه مواد با حرارت ملایم جا بیفتد.
پس از آن که از نرم شدن گوشت اطمینان حاصل کردیم، ۵۰ گرم خامه را به آن افزوده و سپس سه قاشق زرشک را که از قبل تفت داده شده هم اضافه میکنیم و می گذاریم کمی جابیفتد و در آخر برنج را هم که از قبل دم کردهایم، همراه با خورش سرو میکنیم. در نهایت خورشکاری با مرغ و قارچ اضافه میشود و غذایی بسیار عالی و خوشمزه آماده مصرف برای شما خواهد بود و میتوانید از مصرف آن لذت ببرید.
بیشتر بخوانید...
طرز تهیه برنج کته و آبکش مجلسی و خوشمزه
طرز تهیه انواع کتلت مرغ، گوشت و سیب زمینی
خورش کاری مرغ خوشمزه
۶-نحوه درست کردن خورش کاری مرغ با شیر نارگیل
یکی از روش های رایج دیگری که برای درست کردن خورش کاری استفاده میشود، تهیه خورش کاری با شیر نارگیل است که طعم بسیار بهتر و جذاب تری به ما می دهد و یکی از خورش های بسیار خوشمزه است. برای این کار باید خورش کاری مرغ با شیرنارگیل را آماده کنیم. برای درست کردن این خورش کاری به این مواد غذایی نیاز داریم: نیم کیلوگرم مرغ، ۲ عدد سیب زمینی و پیاز، ۶ قاشق پودر کاری، ۱ قوطی شیرنارگیل، ۵۰ گرم کره، ۱ قاشق زردچوبه و نمک.
مراحل تهیه خورش کاری مرغ با شیر نارگیل
۱-ابتدا باید پیازها را به صورت نگینی درشت خرد کرده و با کره کمی تفت دهیم.
۲-مرغ را به صورت جوجه ای درشت خرد کنید. و به پیازها اضافه کرده و با پودر کاری، زردچوبه و نمک کمی تفت می دهیم. میزان پودر کاری که به غذا اضافه می کنید، بستگی به ذایقه و میزان علاقه به استفاده از پودرکاری دارد.
۳-دو لیوان آب به مرغ ها اضافه کرده و به مدت ۳۰ دقیقه اجازه می دهیم مرغ کمی پخته شود.
۴-سیب زمینی ها را به صورت نگینی و درشت خرد کنید. و بعد از نیم ساعت آن ها را به همراه شیر نارگیل که از قوطی های کنسروی در بازار موجود است، به خورش اضافه کنید و بگذارید که مرغها و سیب زمینی ها پخته شوند و غذا جا بیفتد.
در نهایت پس از صرف این مراحل، خورش کاری مرغ با شیر نارگیل آماده است و میتوانید تجربه این غذای سبسیار خوشمزه و لذیذ را داشته باشید.
خورش کاری مرغ تایلندی
۷-نحوه درست کردن خورش کاری تایلندی
خورش کاری تایلندی یک غذای خوشمزه، خوش طعم و بسیار سالم است که برای افراد گیاهخوار، میتواند بسیار مناسب باشد. مواد غذایی لازم برای درست کردن خورش کاری تایلندی عبارت اند از:دو عدد سیب زمینی،یک عدد پیاز، نیم کیلو گوجه فرنگی و نخود فرنگی، چهار حبه سیر، دو عدد فلفل دلمه ای، شیرنارگیل، زیره سبز، پودر فلفل قرمز، روغن مایع،فلفل سیاه، ادویه کاری، زنجبیل، نمک و زردچوبه.
مراحل تهیه ی خورش کاری تایلندی
۱-سیب زمینیها را شسته و پوست آنها را بگیرید. سپس آنها را به صورت مکعبهای کوچک خرد کنید. سیب زمینیهای خردشده را در یک قابلمه ریخته و به اندازهای که آب روی سیبزمینی را بگیرد، در قابلمه آب بریزید. دو قاشق غذاخوری نمک به آب اضافه کرده و خوب هم بزنید. قابلمه را روی حرارت بگذارید تا آب به جوش بیاید. سپس حرارت را کم کنید و در قابلمه را ببندید. اجازه دهید سیب زمینیها به مدت ۱۵ دقیقه بپزند. سپس قابلمه را از روی حرارت برداشته و آب اضافه را دور بریزید.
۲-پیاز را نگینی کرده و در یک قابلمه بریزید. یک قاشق روغن مایع به پیاز اضافه کرده و قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید تا پیاز به مدت تقریبا چهار دقیقه سرخ و طلایی شود. در همین زمان سیرها را زیر خرد کرده و به همراه پیاز یک تا دو دقیقه تفت دهید. حواستان باشد سیر نباید زیاد سرخ شود. چون خشک و تلخ میشود.
۳-گوجه فرنگی را به همراه ۲۰۰ میلیلیتر آب در مخلوط کن ریخته و مخلوط کنید تا به شکل پوره درآید. یک قابلمه را پر از آب کنید و نخودفرنگیها را در آن بپزید. در صورت تمایل میتوانید از کنسرو نخودفرنگی استفاده کنید. زنجبیل تازه را هم ریز خرد کنید. اگر زنجبیل تازه ندارید، میتوانید از پودر زنجبیل استفاده کنید.
۴-پوست هویجها را گرفته و حلقهای خرد کنید. فلفل دلمهایها را هم ریز خرد کنید. پودر کاری، نمک، زردچوبه، فلفل سیاه، پودر فلفل قرمز، زنجبیل، نخود فرنگی پخته و گوجه فرنگی پورهشده را به پیاز و سیر اضافه کرده و هم بزنید.
شیر نارگیل را هم به مواد اضافه کرده و حرارت را زیاد کنید تا مواد به جوش بیاید.
۵-زمانی که مواد به جوش آمد، حرارت را کم کنید. سیب زمینیهای پخته شده را به مواد اضافه کرده. و اجازه دهید همه مواد به آرامی تقریبا ۳۰ دقیقه بپزند. با توجه به اینکه هویج بافت سفتی دارد، میتوانید مدت زمان پخت خورش کاری را افزایش دهید تا هویج نرمتر شود. در نهایت پس از مدتی خورش کاری تایلندی آماده می شود.
بیشتر بخوانید...
طرز تهیه ژامبون مرغ خانگی
طرز تهیه کباب قفقازی خوشمزه + دستور پخت
تهیه خورش کاری تایلندی
نحوه درست کردن ۷ نوع خورش کاری را با هم در این مقاله دیدیم. از خورش کاری مرغ و خورش کاری ماست گفتیم تا خورش کاری مرغ با شیر نارگیل و خورش کاری تایلندی. امیدوارم درست کنید و غذای خوش مزه ای شود و خوشتان بیاید. یکی از مواردی که در درست کردن این خورش کاری ها مورد نیاز هست، ادویه کاری است.
منبع:
https://tastebank.net/blog/recipes-4/preparation-of-chicken-curry-stew-147
حتی اگر تجربه چندانی در آشپزی نداشته باشید، به طور حتم میدانید که طعم و عطر هر غذایی به واسطه ادویه مخصوص آن تعریف میشود. پیتزا یکی از وعدههای غذایی محبوب در سراسر جهان است که برای ترد و خوشمزه کردن آن نمیتوان از ادویه مخصوص پیتزا غافل شد. روش پخت پیتزا برخلاف آنچه که خیلیها فکر میکنند، بسیار راحت است. فقط تنها چیزی که در پخت آن اهمیت دارد، تهیه خمیر و سس پیتزا و اضافه کردن ادویه مخصوص است. برای حفظ سلامتی خود و دیگران، لطفا خرید ادویه پیتزا و خرید ادویه پیتزا عمده را از جایی مطمئن انجام دهید.
برای پخت پیتزا روشهای مختلفی وجود دارد. به عنوان مثال تهیه پیتزا بدون فر، پخت پیتزا در فر برقی و پخت پیتزا در ماکروفر میتواند جزء انتخابهای شما باشد. اگر طعم پیتزاهای بیرون را نمیپسندید و دوست دارید خودتان در منزل و با عشق یک پیتزای خانگی خوشمزه با طعمی همچون پیتزای سنتی ایتالیا آماده کنید، با ما همراه باشید. در ادامه مطلب درباره تهیه پیتزا و ادویه مخصوص پیتزا مطالب خوبی ارائه میدهیم.
ادویه پیتزا چیست؟
ترکیبی از چند سبزی معطر است که به منظور تقویت طعم پیتزا به آن اضافه میشود. مواد اولیه ادویه پیتزا شامل ریحان، پونه کوهی، آویشن، پودر سیر، پودر پیاز، رزماری، جعفری، گشنیز، فلفل قرمز، فلفل سیاه، پاپریکا و نمک است. البته اگر خودتان در منزل آن را تهیه میکنید، براساس ذائقهتان میتوانید به ترکیب آن موادی را اضافه کرده یا از آن چیزی کم کنید.
ادویه مخصوص پیتزا
ادویه مخصوص پیتزا دو کاربرد اصلی دارد. اول اینکه باعث مزه دادن به پیتزای شما میشود و میتوانید با توجه به تشخیص خود آن را روی مواد پیتزا بپاشید یا به سس پیتزا اضافه کنید. اضافه کردن ادویه پیتزا به خمیر آن هم میتواند یک خلاقیت از طرف شما باشد که به طور حتم طعم دستپختتان را بینظیر میکند. دومین کاربرد ادویه پیتزا گوشت، استفاده از آن به عنوان یک چاشنی طعمدهنده خوشمزه برای انواع غذاها همچون ساندویچ همبرگر، ماکارونی و سوپ است.
بیشتر بخوانید...
6 راه طرز تهیه ذرت مکزیکی
طرز تهیه انواع کتلت مرغ، گوشت و سیب زمینی
نکات مهم درباره ادویه مخصوص پیتزا
ادویه پیتزا شاید مهمترین راز طعم متفاوت دستپخت یک آشپز حرفهای باشد. مواد اولیه ادویه پیتزا ترکیبی از سبزیجات تازه و معطر است. در دستور تهیه ادویه پیتزا گوشت و قارچ، انتخاب سبزیجات مناسب و ترکیب آنها با یک میزان مشخص بسیار اهمیت دارد. به خاطر اینکه هر کدام از مواد اولیه آن طعم و مزه خاصی به پیتزا و مواد داخل آن میدهند. همچنین استفاده از سبزیجات تازه و سالم نقش مهمی در عطر فوقالعاده ادویه پیتزا دارد. با توجه به این نکات توصیه میشود برای خرید ادویه مخصوص پیتزا درجه یک و سالم به فروشگاههای معتبر مراجعه کنید. مطمئن باشید با اضافه کردن ادویه مخصوص و خوش طعم به پیتزای خانگی، دیگران را از دستپخت خود شگفتزده خواهید کرد.
روش تهیه پیتزا
قبل از اینکه در مورد روش پخت پیتزا صحبت کنیم، لازم است بدانید که پیتزا انواع مختلفی دارد. پیتزا با گوشت و قارچ، پیتزا با مرغ، پیتزا با گوشت، پیتزا مخصوص و پیتزا استیک از انواع خوشمزه و پرطرفدار آن هستند. با توجه به ذائقه خود و موادی که در منزل دارید به راحتی میتوانید پیتزای خانگی مورد علاقه خود را تهیه کنید. ما در این مطلب تهیه پیتزا گوشت و قارچ را به شما عزیزان آموزش میدهیم.
استفاده از ادویه پیتزا
آموزش پخت پیتزا گوشت و قارچ خانگی
ابتدا لازم است بدانید که خمیر پیتزا پایه و اساس آن است. برای تهیه یک پیتزای خوشمزه باید مطمئن شوید که خمیر آن به اندازه کافی عالی و باکیفیت است. اینکه خمیر پیتزا نازک و ترد باشد یا ضخیم و نرم به ذائقه شما بستگی دارد. در بازار خمیر پیتزای آماده وجود دارد. پیشنهاد میکنیم برای راحتی کار خود از خمیر آماده استفاده کنید.
مواد اولیه پیتزا گوشت و قارچ
پنیر پیتزا ۱۰۰ گرم
فلفل دلمهای خرد شده نیم پیمانه
گوشت چرخ کرده ۱۰۰ گرم
قارچ ۱۰۰ گرم
پیاز متوسط یک عدد
مقدار کمی رب گوجه فرنگی
ادویه مخصوص پیتزا به میزان لازم
خمیر پیتزا به میزان لازم
تهیه مواد درون پیتزا
ابتدا پیاز را نگینی خرد کرده و در کمی روغن تفت دهید. بعد از طلایی شدن پیازها، گوشت چرخ کرده را به آن اضافه کرده تا کمی تفت بخورد. در مرحله بعد قارچهای خرد شده را اضافه کنید. و همه مواد را با هم تفت بدهید. رب گوجه فرنگی را به داخل مواد داخل ماهیتابه ریخته و با هم مخلوط کنید. در مرحله آخر به میزان لازم ادویه پیتزا گوشت و قارچ داخل مواد تفت داده شده بریزید و حسابی هم بزنید تا مواد پیتزا طعمدار شوند.
تهیه ادویه مخصوص پیتزا
ادامه روش تهیه پیتزا در فر
سینی فر را با کمی روغن چرب کرده، خمیر پیتزای آماده را با وردنه روی آن پهن کنید. سپس مقداری سس پیتزای آماده روی سطح خمیر بریزید و به خوبی آن را پخش کنید. مقداری پنیر پیتزا روی سطح خمیر ریخته و روی تمام سطح آن پخش کنید. حالا مواد داخل پیتزا را که از قبل آماده کردهاید، روی سطح خمیر بریزید. با توجه به ذائقه خود میتوانید سطح پیتزا را با فلفل دلمهای نگینی شده و سبزیجات خرد شده تازه تزیین کنید. فر را روشن کرده و روی دمای ۱۸۰ درجه تنظیم کنید. به آرامی سینی پیتزا را داخل آن گذاشته و بعد از حدود ۱۵ الی ۲۰ دقیقه که پنیر پیتزا طلایی شد آن را خارج کنید. اکنون پیتزا خانگی شما با ادویه مخصوص پیتزا آماده خوردن است.
آموزش پخت پیتزا بدون فر
شاید شما هم مانند خیلیها فکر کنید که داشتن فر برای پخت پیتزا ضروری است و بدون داشتن فر در خانه دیگر باید از پخت آن منصرف شوید. ما یک خبر خوب برای شما داریم، اینکه امکان روش پخت پیتزا بدون فر وجود دارد. دستورالعمل عمل روش تهیه پیتزا در فر برقی با روش پخت پیتزا بدون فر یکی است. در واقع مواد اولیه پیتزا و نحوه آماده کردن آنها با هم یکسان است.
بیشتر بخوانید...
۹ خاصیت از خواص فلفل پاپریکا
اینفوگرافیک استفاده از ادویه برای درمان کم خونی
طرز تهیه پیتزا بدون فر
یک ماهیتابه مناسب انتخاب کرده و داخل آن را چرب کنید. سپس خمیر پیتزا را با ضخامت مناسب داخل ماهیتابه پهن کرده و درب آن را ببندید و به مدت ۵ دقیقه روی حرارت ملایم قرار دهید. درب ماهیتابه را برداشته و به ترتیب سس گوجه فرنگی، پنیر پیتزا و سپس مواد داخل پیتزا را که با ادویه مخصوص پیتزا طعمدار شده و از قبل پخته شدهاند، روی خمیر پیتزا پهن کنید. درب ماهیتابه را ببندید و بگذارید ۱۰ دقیقه روی حرارت ملایم باشد.
ادویه پیتزای خوشمزه
سپس در ماهیتابه را برداشته و بگذارید ۱۰ دقیقه دیگر پیتزا گوشت و قارچ شما روی حرارت بماند. در صورتی که دوست دارید پیتزای خانگی شما کمی برشته باشد، لازم است که کمی زیر حرارت را زیاد کنید.
پخت پیتزا در ماکروفر
اگر در منزل خود ماکروفر دارید و طرز استفاده از آن را میدانید، به راحتی میتوانید پیتزای خانگی خود را تهیه کنید. فقط دقت داشته باشید که قبل از قرار دادن سینی پیتزا در داخل ماکروفر، آن را از چند دقیقه قبل روشن کنید. بعد از گذاشتن سینی پیتزا، ماکروفر را روی دمای ۱۸۰ درجه تنظیم کرده و ۱۰ الی ۱۵ دقیقه صبر کنید تا پیتزای شما آماده شود. اگر دوست دارید سطح پیتزای شما کمی برشته شود، در دو دقیقه آخر از زمان پخت پیتزا در ماکروفر گریل بالایی را روشن کنید.
چند راز برای خوشمزه تر شدن پیتزا
برای جلوگیری از چسبیدن خمیر پیتزا به کف سینی روی آن کمی آرد ذرت بپاشید. همچنین این ترفند باعث ترد و خوشمزه شدن بافت پایین خمیر پیتزا میشود.
اگر خودتان سس گوجه فرنگی را آماده میکنید، برای طعمدار کردن آن از ادویه مخصوص پیتزا غافل نشوید.
دقت داشته باشید که لایه سس گوجه فرنگی و پنیر پیتزا نازک باشد. زیرا سس و پنیر زیاد باعث خیس و نرم شدن خمیر پیتزا میشود.
اطمینان حاصل کنید که مواد روی پیتزا پخته شده است. زیرا دمای فر برای پخت کامل گوشت و دیگر مواد کافی نیست.
مهمترین راز خوشمزه کردن پیتزا، استفاده از ادویه مخصوص پیتزا است. مزهدار کردن مواد روی پیتزا با ادویه مخصوص باعث طعم لذیذ پیتزا خانگی شما میشود.
پیتزای خانگی خود را بلافاصله بعد از ریختن مواد روی خمیر پیتزا داخل فر نگذارید. ۲۰ دقیقه صبر کنید و بعد سینی پیتزا را داخل فر بگذارید. این ترفند باعث ترد و خوشمزه شدن پیتزای شما میشود.
اگر از خمیر پیتزای آماده استفاده میکنید، آن را از یخچال خارج کرده و بگذارید به دمای محیط برسد.
با رعایت نکات خوشمزه کردن پیتزا و استفاده از ادویه مخصوص مطمئن، دیگر جای نگرانی بابت طعم پیتزای خانگی وجود ندارد.
منبع:
آویشن یکی از مهمترین ادویهجاتی است که دارای خواص بسیار زیادی برای بدن میباشد و حتما بسیاری از شما این گیاه را مصرف و از خواص بسیار زیاد آن استفاده کرده اید. آویشن دارای بوی بسیار عالی است و در مزارع و علفزارها رشد میکند. این گیاه انوع مختلفی دارد و از شهد آن در طبیعت بسیار زیاد استفاده می شود. از گیاه آویشن دمنوش بسیار خوش طعم و مفیدی به نام دمنوش آویشن درست می شود کهبه داشتن بدنی سالمتر بسیار کمک میکند. برای حفظ سلامتی خود و دیگران، لطفا خرید آویشن و خرید آویشن عمده را از جایی مطمئن انجام دهید.
نوشیدن یک فنجان دمنوش مقوی مواد مغذی بسیار زیادی به بدن شما میرساند و حاوی مواد بسیار مفیدی مانند کلسیم، کروم، آهن، منیزیم، منگنز و پتاسیم است و به همین دلیل مصرف دمنوش آویشن بسیار توصیه میشود. در ادامه برخی خواص دمنوش آویشن را بیان میکنیم تا به خوبی بدانید که دمنوش آویشن برای چی خوبه و چه فوایدی برای بدن شما دارد. و در آخر هم طرز تهیه دمنوش آویشن را بیان میکنیم که بتوانید آن را درست کنید و با اضافه کردن زنجبیل یا عسل و یا لیمو از نوشیدن آن لذت ببرید.
۱- درمان تنفس و سرماخوردگی
یکی از خواص بسیار مهم دمنوش آویشن کمک بسیار زیاد به تقویت و بهبود دستگاه تنفسی شما است.دمنوش آویشن برای سرماخوردگی نقش درمانی بسیار مفیدی دارد و اگر به بیماریهایی مانند سرماخوردگی و آنفولانزا مبتلا شده باشید حتما از دمنوش آویشن برای درمان این بیماریها استفاده کنید تا بدن شما به سمت بهبود برود. دمنوش آویشن برای سرفه نیز بسیار مفید است و جلوی سرفههای شدید و آسیب به دستگاه تنفسی شما را می گیرد.
دمنوش آویشن کمک بسیار زیادی به پاکسازی مخاط از ریهها و راههای تنفسی شما میکند و بسیار کمتر دچار مشکلات گرفتگی بینی و سرفه می شوید. دمنوش آویشن به درمان تب در بدن شما و خنک شدن بدن شما کمک میکند و جلوی عفونت در بدن شما را بسیار راحت میگیرد. بخار دمنوش آویشن کمک بسیار زیادی به پاک کردن هوای اتاق میکند و دارای عملکرد ضد عفونت و ضد باکتریایی بسیار قوی است. مصرف دمنوش آویشن برای سرفه به قدری مناسب و خوب است که به درمان بسیاری از مشکلات تنفسی مانند آلرژی، سینوزیت و انوع تب کمک میکند و از بسیاری از بیماریها جلوگیری خواهد کرد.
خواص دمنوش آویشن
۲- خواص دمنوش آویشن برای مشکلات گوارشی
یکی از خواص دیگر دمنوش آویشن، کمک به درمان مشکلات گوارشی مانند معده درد و سندرم روده هست که اختلال بسیار زیادی در زندگی روزمره بسیاری ایجاد میکند.با مصرف دمنوش آویشن میتوانید از بسیاری از مشکلات گوارشی جلوگیری کنید تا معده و روده بسیار سالمتری داشته باشید. دمنوش آویشن کمک بسیار زیادی به تسکین عضلات زوده و معده شما میکند و از انقباض روده بزرگ و سندرم روده تجریک پذیر بسیار جلوگیری خواهد کرد.
یکی از بهترین روشها برای مصرف دمنوش آویشن، نوشیدن دمنوش آویشن و زنجبیل است و اگر دمنوش آویشن را با زنجبیل مخلوط و مصرف کنید، اشتهای شما بسیار بیشتر خواهد بود و از مشکلات گوارشی در بدنتان بسیار جلوگیری خواهید کرد. با مصرف دمنوش آویشن و زنجیبل از معده درد جلوگیری خواهد کرد و بسیار کمتر احساس حالت تهوع خواهید کرد. دمنوش آویشن میتواند انگلها و کرمها را از دستگاه گوارش شما خارج کند و بسیاری از بیماریهای گوارشی مانند اسهال را درمان کند و دستگاه گوارش و مزاج بسیار سالمتری خواهید داشت.
۳-بهبود اعصاب و تسکین درد
از خواص دیگر دمنوش آویشن کمک بسیار زیاد آن درمان بیماری های عصبی مانند افسردگی و نوسانات خلقی، دورههای بیخوابی یا خستگی و درمان و بهبود احساس دلخوری و خستگی با مصرف دمنوش آویشن میباشد. اگر آویشن را با عسل مخلوط کنید، میتوانید تجربه بسیار بهتری از مصرف دمنوش آویشن داشته باشید و بهبود اعصاب شما بسیار راحتتر خواهد بود. دمنوش آویشن و عسل باعث احساس شادابی بسیار زیاد شما میشود و کمک بسیار زیادی به درمان سردرد و میگرن میکند. شما با مصرف دمنوش آویشن و عسل و دمنوش آویشن و لیمو میتوانید دردهای عضلانی و بدن درد خود را تسکین دهید و علاوه بر استفاده از مزه شیرین و خوشمزه آن از بسیاری از دردها جلوگیری خواهید کرد.
۴-مراقبت از قلب و مغز
با مصرف دمنوش آویشن، قلب و مغز شما بسیار بهتر کار خواهد کرد و از بسیاری از بیماریهای قلبی و عصبی پیشگیری میشود. دمنوش آویشن میزان کلسترول خون شما را کاهش میدهد و مواد مغذی بسیار سالم به سلولهای مغز شما میرساند.
دمنوش آویشن برای لاغری شما بسیار مفید است زیرا با کاهش میزان چربی و قند خون کمک زیادی به لاغری شما میکند و از چاقی و اضافه وزن جلوگیری خواهد کرد. همچنین دمنوش آویشن میزان گردش خون بدن را افزایش میدهد و میزان آهن خون در بدن شما نیز بیشتر خواهد شد و با مصرف دمنوش آویشن میزان فشار خون و کمخونی در بدن شما بسیار کمتر خواهد شد .آنتی اکسیدانهای موجود در دمنوش آویشن تومورهای مغز شما را از بین میبرند و جلوی بسیاری از این مشکلات را میگیرند.
دمنوش آویشن
بیشتر بخوانید...
۱۵ خواص آویشن + روش تهیه دمنوش و چای آویشن
مصرف آویشن در بارداری برای مادر و جنین ضرر دارد؟
۵-مبارزه با عفونتها
مصرف دمنوش آویشن به شکل دمنوش آویشن و لیمو یا دمنوش آویشن و عسل کمک زیادی به تقویت سیستم ایمنی بدن شما میکند و از بسیاری از عفونتهای میکروبی، قارچی و ویروسی جلوگیری میکند و سلامت بسیار بیشتری به بدن شما میدهد.
مصرف دمنوش آویشن کمک بسیار زیادی به درمان عفونت های کلیوی و ادراری و مشکلات بی اختیاری میکند. شما همچنین میتوانید دمنوش آویشن را در دهانتان غرغره کنید تا عفونت دهان و گلو را درمان کنید و بوی بد دهان خود را تا حد بسیار زیادی کاهش دهید.
طرز تهیه دمنوش آویشن
مواد مورد نیاز برای تهیه دمنوش آویشن، برگ، ساقه، گل آویشن، ۱ فنجان آب، سه قاشق چایخوری آویشن خشک و تازه و آب در حال جوش میباشد که میتوانید با سایر گیاهان و مواد غذایی مانند عسل، زنجبیل و لیمو و بابونه و زعفران مخلوط کنید و از مصرف دمنوش آویشن و عسل و دمنوش آویشن و زنجبیل بسیار لذت ببرید و خواص بسیار بیشتری به شما خواهد رسید. در ادامه این مقاله بانک طعم شرایطی را فراهم کرده تا شما به راحتی خرید آویشن را انجام دهید. با ما همراه باشید.
در طرز تهیه دمنوش آویشن ابتدا باید آب را روی حرارت بگذارید تا به نقطه جوش برسد. ۲ قاشق چای خوری آویشن خشک را به ازای هر فنجان آب (۲۵۰ میلی لیتر) در قوری خود بریزید. میتوانید حدود ۳ قاشق چایخوری آویشن تازه نیز به قوری اضافه کنید.
آب جوش را درون قوری خود بریزید و بگذارید آویشن برای حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه دم بکشد. در طول روز میتوانید حدود ۲ تا ۴ فنجان از دمنوش آویشن را بنوشید. بسیار مهم است که دمنوش آویشن را طوری مصرف کنید که بدن شما کم کم به آن عادت کند.
مصرف دمنوش آویشن و زنجبیل کمک بسیار زیادی به درمان بیماری های ویروسی مانند آنفلوانزا و کرونا میکند و از بروز این بیماریها جلوگیری میکند و از بسیاری از عفونت ها و مشکلات قلبی و گوارشی جلوگیری میکند. دمنوش آویشن و عسل و دمنوش آویشن و لیمو نیز همین خواص را خواهند داشت و با مصرف آن بدنی بسیار سالمتر دارید.
عوارض دمنوش آویشن چیست؟
عوارض دمنوش آویشن چیست؟
دمنوش آویشن با وجود خواص بسیار زیادی که برای بدن شما دارد و کمک زیادی به سلامتی شما میکند، عوارضی هم دارد که به همین دلیل باید در مصرف بیش از حد آن دقت کنید و زیاده روی نکنید.
از مصرف دمنوش آویشن در بارداری و دوران شیردهی باید خودداری کنید زیرا دمنوش آویشن رحم شما را تحریک میکند و سبب سقط جنین و واکنش های آلرژیک در نوزاد شما می شود و به همین دلیل نباید دمنوش آویشن در بارداری مصرف کنید. از دگیر عوارض دمنوش آویشن این است که مصرف بیش از حد آن سبب سوزش سر دل، حالت تهوع و اسهال و استفراغ می شود به همین دلیل باید آن را در حد معتدل و به اندازه ۲ تا ۴ فنجان در روز مصرف کرد و برای مصرف آن در صورت داشتن حساسیت با پزشک مشورت کنید.
بیشتر بخوانید...
خواص عرق آویشن: ۸ خاصیت شگفتانگیز عرق آویشن
اینفوگرافیک طرز تهیه و خواص دمنوش آویشن
اگر عمل جراحی دارید یا دارای زخم در بدنتان هستید بهتر است از مصرف دمنوش آویشن خودداری کنید زیرا ممکن است زخمهای شما با مصرف آن تحریک شود. همچنین باید مواظب باشید در صورت حساسیت داشتن به نعناع و مصرف داروها در مصرف دمنوش آویشن نهایت دقت را داشته باشید تا بدن شما واکنش آلرژیک نشان ندهد.
منبع:
https://tastebank.net/blog/spice-2/properties-of-thyme-tea-213
یکی از غذاهای سنتی و مشهور استان مرکزی و شهرستان ملایر همدان، پتله پلو است. این غذا یک غذای زمستانه محسوب شده و پتله در حقیقت همان گندم آسیاب شده یا بلغور گندم است. پتله پلو از ترکیب بلغور گندم با مواد مغذی دیگر تهیه میشود و بسیار مقوی و دارای ارزش غذایی بالا است. پتله پلو یک غذای بینظیر و خوشمزه و حاوی انواع ویتامینهای A، B، C و E است و دارای خواص بیشماری مانند تقویت سیستم عمومی بدن و افزایش انرژی است. این غذا همچنین برای کسانی که دوره نقاهت بیماری را میگذرانند، مناسب است. برای حفظ سلامتی خود و دیگران، لطفا خرید ادویه مرغ و ماهی و خرید ادویه مرغ و ماهی عمده را از جایی مطمئن انجام دهید.
پتله پلو خوشمزه همچنین دارای مواد مغذی مانند گردو و کشمش است که سبب انرژی بخشی آن شدهاند. این غذا پروتئین گیاهی داشته و در آن هیچ گونه گوشتی به کار نرفته است. به همین دلیل غذایی عالی برای افراد گیاهخوار و رژیم غذایی وگان است. بنابراین اگر گیاهخوار هستید با خیال راحت میتوانید این غذای محلی ملایر را تهیه کنید. البته پتله پلو در شهرهای دیگری مانند قم نیز به روشهای دیگر پخته میشود. در این مقاله دو دستور پخت از پتله پلو را برای شما گردآوری کردهایم. با ما همراه باشید.
طرز تهیه پته پلو
مواد لازم پتله پلو
برنج سه پیمانه
گندم (آسیابشده) یا بلغور گندم یکونیم پیمانه
پیاز بزرگ یک عدد
کشمش یکدوم پیمانه
گردو (خردشده) یکدوم پیمانه
کره ۵۰ گرم
نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
بیشتر بخوانید...
طعم بی نظیر دارچین در قورمه سبزی
استفاده از ادویه کاری در غذا
طرز تهیه پتله پلو
ابتدا باید از دو ساعت قبل بلغور گندم یا گندم آسیاب شده را خیس کنید. برنج را نیز در آب و نمک خیس کنید و بگذارید دو ساعت باقی بماند.
درون یک ماهیتابه مقداری روغن بریزید و حرارت اجاق گاز را کم کنید تا روغن کمی داغ شود. پیاز را که از قبل به شکل نگینی خرد کردهاید، درون تابه بریزید و زردچوبه را نیز به آن اضافه کنید تا همراه با پیاز سرخ شود و خواص خود را آزاد کند. پیازها را کمی تفت دهید تا سبک و طلایی رنگ شوند.
سپس بلغور گندم یا پتله را که به خوبی آب آن را گرفتهاید به پیازها اضافه کنید. دو لیوان آب به پیاز و پتله اضافه کنید و ۴۰ یا ۵۰ دقیقه به آن زمان بدهید تا بلغور گندم به خوبی پخته شود. شعله گاز را کم کنید و اجازه بدهید تا آب درون تابه کم کم تبخیر شود و گندمها به خوبی نرم شوند. طوری که پتله زیر دندان به راحتی جویده شود.
درون یک قابلمه مقداری آب بریزید و اجازه بدهید به جوش بیاید. سپس برنج را با کمی نمک و زردچوبه به آب در حال جوش اضافه کنید. پس از قد کشیدن برنج آن را درون صافی بریزید و آبکش کنید.
کف قابلمه کمی روغن بریزید و از نان لواش یا سیب زمینی به عنوان ته دیگ به دلخواه استفاده کنید. روی ته دیگ یک لایه برنج بریزید و مقداری از مواد پتله روی آن بریزید. دوباره یک لایه برنج و یک لایه پتله درون قابله بریزید و این کار را تا زمانی که مواد تمام شوند، ادامه دهید.
سپس روی قابلمه یک دمکنی بگذارید تا برنج دم بکشد. کمی حرارت را بالا بزنید تا درون قابلمه بخار کند و سپس حرارت گاز را ملایم کنید و بگذارید حدود ۳۰ دقیقه دم بکشد.
بعد از اینکه برنج دم کشید، آن را دورن دیس بکشید. کره را درون یک قابلمه کوچک داغ کنید و مقداری زعفران به آن اضافه کنید و روی برنج بریزید. کشمش و گردو را نیز در یک تابه به صورت جدا تفت دهید و روی پتله پلو به عنوان تزیین بریزید.
دستور پخت پتله پلو به روشی دیگر
بلغور گندم یک پیمانه
برنج دو پیمانه
نمک و زردچوبه و فلفل به مقدار لازم
پیاز یک عدد بزرگ
گوشت دویست گرم
عدس نصف پیمانه
سیب زمینی نگینی شده یک عدد
پخت پته پلو
خواص بلغور گندم پتله پلو همدانی
از مهمترین ترکیبات به کار رفته در پتله پلو و سایر غذاهای سنتی ایرانی، بلغور گندم است. این ماده غذایی بسیار مغذی بوده و در عین حال پخت آن نیز ساده است. بلغور گندم یک غله خوراکی است که از گندم خشک و نیمکوب تهیه میشود. بلغور گندم معمولا از گندم دوروم و دیگر انواع گندم بدست میآید. آماده کردن این غله نسبتا آسان است زیرا آن را میجوشانند و نیم پز میکنند. به همین دلیل غلظت آن بعد از پخت شبیه به کینوآ است.
آشنایی با بلغور گندم
بلغور گندم همچنین یک غله کامل است زیرا کل گندم در این غله قابل خوردن است. منشأ پیدایش بلغور گندم به سرزمینهای مجاور دریای مدیترانه و به هزاران سال قبل برمیگردد. بلغور گندم از اصلیترین مادههای اولیه برای پخت غذاهای خاورمیانهای و مدیترانهای محسوب میشود. این غله نه تنها خوشمزه است و سریع حاضر میشود، بلکه دارای مواد مغذی بیشماری نیز هست. بلغور گندم همچنین محصولی کم فرآوری شده است و نسبت به دیگر غلات تهیه شده از گندم، ارزش غذایی بالاتری دارد.
تهیه پته پلو
بلغور گندم دارای انواع ویتامین و مواد معدنی است. این غله همچنین دارای مقدار زیادی فیبر است. در حقیقت مصرف یک وعده بلغور گندم سبب میشود ۳۰ درصد از نیاز روزانه بدن به این مواد تأمین شود.
بلغور گندم سرشار از منیزیم، آهن و منگنز است و در مقایسه با سایر غلات سبوس دار مانند کینوا یا برنج قهوهای، کالری کمتری دارد.
ارزش غذایی یک وعده بلغور گندم پخته شده معادل ۱۸۲ گرم برابر است با:
بیشتر بخوانید...
طرز تهیه کاسه کباب اردبیلی در فر و منقل
طرز تهیه کباب قفقازی خوشمزه + دستور پخت
کالری:۱۵۱
کربوهیدرات: ۳۴ گرم
پروتئین: ۶ گرم
چربی: ۰ گرم
فیبر: ۸ گرم
اسید فولیک: ۸% از مقدار مواد مغذی مورد نیاز روزانه
ویتامین ب۶: ۸% از مقدار مواد مغذی مورد نیاز روزانه
نیاسین: ۹% از مقدار مواد مغذی مورد نیاز روزانه
منگنز: ۵۵% از مقدار مواد مغذی مورد نیاز روزانه
منیزیم: ۱۵% از مقدار مواد مغذی مورد نیاز روزانه
آهن: ۱۰% از مقدار مواد مغذی مورد نیاز روزانه
پته پلو همدانی
فواید بلغور گندم برای بدن
۱.بلغور گندم برای سلامت عمومی بدن مفید است زیرا سرشار از مواد مغذی و فیبر است و به پیشگیری از بیماری و بهبود دستگاه گوارش کمک میکند.
۲.بلغور گندم به سلامت قلبی کمک میکند زیرا غنی از فیبر است و مصرف غلات سبوس دار به صورت روزانه، سبب کاهش ۲۰ درصدی بیماریهای قلبی میگردد. بنابراین خوردن غلات سبوس دار مانند بلغور گندم به محافظت از قلب کمک میکند.
۳.بلغور گندم به تنظیم قند خون کمک میکند. مصرف غلات سبوس دار مانند بلغور گندم سبب کاهش قند خون و سطح انسولین خون میشود. تحقیقات نشان داده اند که مصرف غلات سبوس دار ممکن است به بهبود حساسیت کلی به انسولین نیز کمک کند. بلغور گندم همچنین سرشار از فیبر و سایر مواد مغذی است که نقش مهمی در زمینه کنترل قند خون دارند.
۴.مصرف روزمره غلات سبوس دار مانند بلغور گندم به رشد باکتریهای سالم روده کمک میکند. باکتریهای مفید روده مسئول تولید اسیدهای چرب کوتاه زنجیر هستند که به سلامت روده و دستگاه گوارش کمک میکنند. همچنین غلات سبوس دار مانند بلغور دارای فیبر زیادی هستند که به درمان و پیشگیری از یبوست کمک میکند.
۵.درست است که فاکتورهای مختلفی در وزن بدن مؤثر هستند اما مطالعات نشان دادهاند، مصرف فیبر به مقدار لازم میتواند سبب کاهش وزن شود. البته به شکل کلی هنوز چگونگی تأثیر این ماده بر کاهش وزن مشخص نیست. اما فیبر میتواند با ایجاد سیری و کم کردن میل به غذا، سبب کاهش کالری مصرفی شود. البته این امکان نیز وجود دارد که فیبر بتواند انرژی جذب شده از غذا را کاهش دهد.
غذای پته پلو
استفاده از بلغور گندم در کنار سایر مواد غذایی دارای فیبر سبب میشود رژیم غذایی متعادل شود و تمام مواد مغذی مورد نیاز بدن جذب شوند.
همانطور که در طرز تهیه پتله پلو دیدید، پخت بلغور گندم آسان است و این ماده غذایی در اندازههای ریز، متوسط و درشت موجود است. بسته به نوع بلغور گندم، پخت آن بین ۳ تا ۴۰ دقیقه زمان میبرد. هر چه اندازه بلغور گندم درشتتر باشد، مدت زمان پخت آن بیشتر است.
فرآیند پخت بلغور گندم شبیه به برنج یا کوسکوس است. برای پخت هر پیمانه بلغور به دو پیمانه آب نیاز است و از آب جوش برای نرم کردن آن استفاده میشود.
بلغور گندم جزئی از دستور پخت غذاهای مدیترانهای است و در پخت انواع سالاد مثل تبوله یا در کنار گیاهان معطر و سبزیجات از آن استفاده میشود.
از بلغور گندم میتوان در هر دستور پختی که برنج، کوسکوس یا دیگر غلات مشابه در آن استفاده شدهاند، استفاده کرد. این ماده میتواند در تهیه فرنی صبحانه یا در انواع سوپ، خورشت و خوراک لوبیا با فلفل و گوشت استفاده شود.
منبع:
https://tastebank.net/blog/recipes-4/preparation-of-patella-rice-158
کارخانه سمعک اتیکن در سال 1904 توسط هانس دمانت که همسرش دچار کم شنوایی بود در شهر کپنهاگ دانمارک تاسیس شد.
این شرکت ادعا میکند که دومین تولید کننده سمعک در جهان است و از یک سبک مدیریتی معروف به “سازمان اسپاگتی ” که توسط لارس کولیند در سال 1988 ابداع کرد استفاده میکند. برای خرید سمعک اتیکن اصل, از مراکز مطمئن تهیه خریداری کنید.
کمپانی سمعک Oticon یکی از زیر مجموعه های شرکت بزرگ تولید تجهیزات پزشکی Demant Group است.
Oticon درسراسر دنیا در چندین کشور شعبه دارد، از جمله یک کارخانه تولید در لهستان، با بیش از 3000 کارمند در سراسر جهان در این شرکت مشغول به تحقیق و تولید هستند.
Opn s یک سمعک با طراحی منحصر به فرد از نسل جدید سمعک های هوشمند دیجیتال اتیکن است که باوجود اندازه بسیار کوچک و ظرافت خاص خود، به شما کمک میکند با یک بار شارژ در شب، یک روز کامل از محدویت ها خلاص شوید و در محیط های سخت شنیداری که سر و صدای مزاحم وجود دارد، از یک گفتگوی دلشنین با همسر و فرزندان و خانواده خود لذت ببرید.
مطالعات نشان میدهد افرادی که از سمعک Opn استفاده کرده اند، درک گفتار مساوی با افراد دارای شنوایی طبیعی را به شکل کاملا مطلوب تجربه کرده اند.
حتما بخوانید» معرفی جدیدترین سمعک های Oticon
Oticon Opn s با بهره گیری از میکروفنهای پیشرفته جهت دار دارای فناوری پیشرفته صدای 360 درجه است که به مغز انسان این امکان را میدهد که به صداهای گفتاری در اطراف دسترسی کامل داشته باشد.
Oticon Opn s به وسیله بلوتوث قوی طراحی شده در خود، امکان اتصال ساده و بی سیم را به کلیه دستگاه های مورد علاقه شما از جمله تلفن همراه، تلوزیون وکامپیوتر و …… را فراهم میسازد.
فناوری بسیاری قویOpenSound Optimizer یا همان فیدبک گیری صداهای اضافی در سمعک های
Opn s قبل از وقوع هر گونه سوت و یا صدای اضافه آزاردهنده آن را تشخیص داده و از وقوع آن جلوگیری میکند. برای خرید سمعک اتیکن اصل, از مراکز مطمئن تهیه خریداری کنید.
Oticon در سال 2016 ادعا نمود اولین شرکت در جهان است که سمعک هوشمند دیجیتال نسل 5 خود ، موسوم به OPN که به اینترنت متصل میشود را به بازار عرضه کرده است این تکنولوژی از رویکرد صدای باز برای مدیریت چندین منبع صدای گفتاری و سر و صدای محیط بهره میبرد.
حتما بخوانید» همه چیز در مورد انواع سمعک اتیکن دانمارک
حتی در شرایط پیچیده گوش دادن OpenSound Navigator صداهای محیطی را 100 بار درثانیه اسکن میکند تا هر صدایی را به صورت جداگانه تجزیه و تحلیل کند . با استفاده از این تکنولوژی که منحصرا در سمعک های مدل OPN اتیکن بکار رفته است صداهای محیط در دسترس هستند اما هیچگونه ناراحتی شنیداری برای فرد استفاده کننده از سمعک نخواهند داشت و منحصرا صدای گفتار را کاملا واضح و شفاف به گوش شما میرساند.
سمعک های گروه Oticon Opn دارای طیف گسترده ای از انواع سمعک های داخل گوشی و پشت گوشی مناسب با سلیقه های مختلفی است که برای انواع کم شنوایی های خفیف تا بسیار شدید مورد استفاده قرارمیگیرد.
شما میتوانید با مراجع به کلینیک طنین سمعک پس از مشاوره با متخصصین با تجربه ما که بیش از 25 سال در زمینه کم شنوایی و سمعک تجربه کافی دارند، هر نوع سمعک مناسب با کم شنوایی خود را با خیالی آسوده خریداری کرده و از مزایای فوق العاده سمعک های Oticon Opn s بهره مند شوید.
منبع: http://www.oticon.com
لطفا از تصاویر مناسب با هر موضوع که در سایت مرجع میباشد برای بالا بردن کیفیت محتوی ارائه شده استفاده کنید.
منبع: