چان کیم و رنه موبورن مفهوم استراتژی اقیانوس آبی و قرمز را در کتاب خود در سال 2005 معرفی کردند. از آن زمان، بحث در مورد استراتژی اقیانوس آبی در مقابل استراتژی اقیانوس قرمز بسیار محبوب شد و ورود به یک بازار تازه جدید به جای مبارزه در بازارهای موجود به رویای فریبنده بسیاری از مشاغل تبدیل شد. راهکارهای بهبود سازمان میتواند در ارتقا و بهبود سازمان بصورت یکپارچه اصولی و عالی عمل کند.
اقیانوس آبی استراتژی است که در آن مرزهای بازارهای موجود دوباره تعریف میشوند و بازارهای بیرقیب جدیدی ایجاد میشوند. در هسته این استراتژی، نوآوری وجود دارد که در آن بازارهای بدون رقابت ایجاد میشود، جایی که رقابت بی ربط است. بنابراین، شرکتهایی که از استراتژی اقیانوس آبی پیروی میکنند، ارزش بسیار بیشتری را با هزینه کمتر برای مشتریان نهایی ارائه میدهند.
استراتژی اقیانوس آبی چیست؟
اهداف تجاری در استراتژی اقیانوس آبی به گونهای انتخاب میشوند که کم هزینه و منحصر به فرد باشند. در عین حال نیز بتوانند ارزشها و تقاضاهای جدیدی ایجاد کنند. در حقیقت در استراتژی اقیانوس آبی هدف نهایی ایجاد فضای جدید در بازار و حذف رقابت است.
استراتژی اقیانوس آبی هر صنعت و تجارتی است که هنوز در بازار موجود نباشد و رقابتی برای آن وجود نداشته باشد. در این استراتژی لازم است تقاضای جدید به وجود آید و برای این تقاضا، محصول یا خدماتی ارائه شود. در این استراتژی، اگر کسب و کاری ایجاد شود، پتانسیل بالایی دارد. کسانی که با استفاده از این استراتژی، تجارت جدیدی را شروع میکنند، میتوانند از حاشیه سود بالاتری استفاده کنند و همچنین در این استراتژی رقابت بسیار پایین است. اولین کسی که بتواند تقاضای جدیدی ایجاد کند و برای آن تقاضا مشتریان جدیدی جذب نماید، میتواند از مزایای بدون رقیب بودن آن بازار استفاده کند. برای درک استراتژی اقیانوس آبی در ایران کافیست به اپلیکیشن اسنپ نگاهی بیندازید. در روزهای ابتدایی افتتاح اپلیکیشن اسنپ، این تجارت از استراتژی اقیانوس آبی استفاده کرد. این اپلیکیشن در ابتدا در بازار بدون رقیب بود و توانست تقاضای جدیدی را برآورده سازد.
استراتژی اقیانوس آبی
مزایا و معایب استراتژی اقیانوس آبی
از مزایای اجرای استراتژی اقیانوس آبی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
• استراتژی اقیانوس آبی ،کسب و کارها را قادر میسازد تا به بازارهای دست نخورده و جدید منتقل شوند.
• استراتژی اقیانوس آبی به کسب و کارها در غلبه بر چالش رقابت مداوم و همیشگی و دوری از مدلهای کسب و کار متعارف برای افزایش تقاضا و سودآوری کمک میکند.
• این استراتژی به کسب و کارها در توسعه پتانسیل رشد خود با افزودن ارزش، نوآوری و ارزشهای جدید برای مشتریان کمک مینماید.
ممکن است به نظر برسد که استراتژی اقیانوس آبی یک استراتژی موفق و جهانی است. با این حال، مانند هر تجزیه و تحلیل دیگری، مقایسه استراتژی اقیانوس آبی و اقیانوس قرمز نشان میدهد که این دو نیز دارای معایب و محدودیتهایی هستند. از معایب و محدودیتهای استراتژی اقیانوس آبی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
• تلاشهای انجام شده در اقیانوس آبی ممکن است نتیجه دلخواه را نداشته باشد. در ضمن منابع موجود و استعدادها نیز بر نحوه عملکرد این استراتژی تأثیر میگذارند.
• کاهش هزینه و ارزش مشتری، دو الزام اساسی در این استراتژی هستند و برای سازمانها تعادل برقرار کردن بین این دو مورد چالش برانگیز است.
• چالشهای سازمانی مانند عدم همسویی استراتژیک میتواند بر نتایج استراتژی اقیانوس آبی تأثیر گذارد.
• کسب و کارها باید به سرعت مشتریان کافی را جذب کنند تا رشد درآمد بلندمدت را افزایش دهند.
• با ظهور رقابت، هر بازار اقیانوس آبی در نهایت قرمز خواهد شد.
• یک اقیانوس آبی زمانی پدیدار میشود که پتانسیل سود بیشتر وجود داشته باشد ولی استراتژی اقیانوس آبی یک راه حل دائمی نیست.
استراتژی اقیانوس قرمز چیست؟
شرکتهایی که از استراتژی اقیانوس قرمز استفاده مینمایند، تلاش میکنند تا با تصاحب بخش بزرگتری از بازار، از رقبای خود پیشی بگیرند. هرچه بازار شلوغتر باشد، رشد در آن پیچیدهتر است. در این بازار، برنده شرکتی است که بتواند ارزش کافی یا یک محصول و خدمات را به صورت مقرون به صرفه ارائه دهد.
برای درک آنچه که یک استراتژی اقیانوس آبی را بسیار قدرتمند میکند، منطقی است که به مکانی به نام اقیانوس قرمز نگاه کنید. اقیانوس قرمز مکانی است که رقابت در آن متداول است. شرکتها و تجارتها در استراتژی اقیانوس قرمز با یکدیگر رقابت میکنند. در استراتژی اقیانوس قرمز موضوع مهم این است که شرکتها، خدمات و محصولات خود را با هزینه کمتر ولی با کیفیت بالاتر به مشتریها ارائه کنند. در استراتژی اقیانوس قرمز، قوانین به خوبی تعریف شدهاند و همه بر طبق آن عمل میکنند. در این استراتژی نوآوری مسألهای حاشیهای است و اگر هم اتفاق بیفتد، پیشرفت محسوب نمیشود.
طبیعتاً یک تجارت با استراتژی اقیانوس قرمز، از آنجایی که فضای بسیار شلوغی دارد و رقابت در آن زیاد است، مکانی است با حاشیه سود کم که قیمت گذاری در آن بر طبق بازار انجام میشود.
اگر هر کدام از شرایط زیر را دارید، بهتر است از استراتژی اقیانوس قرمز استفاده کنید:
• اگر شما دارای مهارتها، دانش یا تجربهای هستید که باید در بازار موجود اعمال شود و نمیتوان از این مهارتها در بازار جدیدی استفاده کرد.
• اگر شرکت یا کسب و کار شما منابع محدودی دارد، مسلما نمیتوان این منابع را برای استراتژی اقیانوس آبی سرمایه گذاری کرد. بنابراین بهتر است از استراتژی اقیانوس قرمز استفاده شود.
• زمانی که یک سازمان یا در مرحله تثبیت است یا تحمل ریسک پایینی دارد.
• زمانی که یک کسب و کار در بازار فعلی خود موقعیت خوبی دارد و سودآور است.
مثالهای استراتژی اقیانوس آبی در مقابل اقیانوس قرمز نشان میدهد که اگر یک شرکت رشد پایدار و سهم بازار قابل توجهی داشته باشد، نیازی به پیاده سازی استراتژی اقیانوس آبی نیست. در غیر این صورت، استراتژی اقیانوس آبی ترجیح داده میشود.
استراتژی اقیانوس آبی
استراتژی اقیانوس آبی و قرمز کدام را انتخاب کنیم؟
مهم نیست که کدام استراتژی اقیانوس آبی و یا اقیانوس قرمز را انتخاب میکنید، شما باید برای مشتری ارزش ایجاد کنید و به طور مداوم تجارت خود را بهبود بخشید. آشفتگی بازار در هر زمانی ممکن است رخ دهد.
در هر صورت، استراتژی اقیانوس آبی استراتژی ایده آلی نیست. یافتن مشتریان و اطلاع رسانی به آنها از مزایای محصولات و خدماتتان، ممکن است زمان و تلاش زیادی را لازم داشته باشد. حتی اگر یک بار با موفقیت یک اقیانوس آبی ایجاد کرده باشید، سرو کله رقبا به زودی پیدا خواهد شد و در نهایت، اقیانوس آبی شما به یک اقیانوس قرمز تبدیل میشود.
هر دو استراتژی اقیانوس آبی و اقیانوس قرمز را میتوان با موفقیت برای محصولات مختلف در یک سازمان استفاده کرد. بسیاری از شرکتها مانند اپل، مک دونالد، آمازون و غیره با موفقیت استراتژی اقیانوس قرمز را پیاده کردهاند.
آنچه لازم است در مورد استراتژی اقیانوس آبی بدانید:
در گذشته، شرکتها معمولاً با ایجاد ارزش بالاتر برای مشتریان در بازار با دیگر شرکتها رقابت میکردند و در نتیجه هزینه بیشتری دریافت میکردند. اما امروزه کسب و کارها تلاش میکنند با ارائه ارزش بیشتر با قیمت مناسبتر مشتریان خود را جذب کنند. این تمام هدف شرکتهایی مانند آمازون است .
عصر جدید خدمات بیشتر با هزینههای کمتر
اگر به اصول طراحی مدل کسب و کار(BUSINESS MODEL) آمازون نگاه کنید، متوجه خواهید شد که این شرکت سعی کرده است در کنار ارائه خدمات بیشتر، هزینههای خود را نیز پایین آورد. در این شرکت، خدمات تحویل سریع و انواع کالاها و خدمات مختلف ارائه میشود. به طور خلاصه، آمازون فقط تجربه بسیار بهتری را به مشتری ارائه نمیدهد. بلکه در کنار تجربه بهتر سعی میکند قیمت مناسبتری را نیز به مشتری ارائه کند. خدمات بیشتر با هزینه کمتر، یکی از اصلیترین کلیدهای کسب و کارهای دیجیتال موفق مانند آمازون و دیجی کالا است. راهکارهای بهبود سازمان میتواند در ارتقا و بهبود سازمان بصورت یکپارچه اصولی و عالی عمل کند.
معرفی استراتژی اقیانوس آبی
ارزش نوآوری در استراتژی اقیانوس آبی
اما در استراتژی اقیانوس آبی، نوآوری در خدمات و محصولات اهمیت زیادی دارد. به طور دقیقتر، 5 مفهوم اصلی زیر در استراتژی اقیانوس آبی اهمیت دارند:
• ایجاد یک بازار بدون رقابت: تمام هدف استراتژی اقیانوس آبی این است که به فراتر از مرزهای متعارف بازارهای موجود نگاه کنیم تا بازاری بدون رقابت ایجاد کنیم.
• رقابت در این بازار بیربط میشود: استراتژی اقیانوس آبی رقابت را بی ربط میکند. نه به این دلیل که شما رقابت میکنید تا برنده میشوید. بلکه به این دلیل که در حال ایجاد بازار جدید هستید و باید قوانین جدیدی برای آن به وجود آورید.
• ایجاد و جذب تقاضای جدید: استراتژی اقیانوس آبی هم ایجاد تقاضای جدید است و هم جذب تقاضا و خواسته جدید. کلید موفقیت در استراتژی اقیانوس آبی دریافت خواستهها و تقاضاهای جدید است. اولین حرکت در استراتژی اقیانوس آبی، ایحاد بازاری است که کسب و کارهای قدیمی نتوانند در آن رقابت کنند.
• شکست مبادله هزینه-ارزش: مفهوم اصلی استراتژی اقیانوس آبی شکستن مبادله هزینه-ارزش است. بنابراین، شما نه تنها باید خدمات و ارزش بالاتری ارائه کنید بلکه می بایست بتوانید این خدمات و محصولات جدید را با هزینه کمتری به مشتریان ارائه نمایید.
• سازمان را حول اصل ارزش بیشتر با هزینه کمتر تراز کنید: در استراتژی اقیانوس آبی باید مبادله ارزش و هزینه را بشکنید و این موضوع را به یک اصل در سازمان تبدیل کنید.
معرفی استراتژی اقیانوس آبی
سخن آخر
در استراتژی اقیانوس قرمز بازار رقابتیتر و شلوغتر است زیرا رقبا سعی میکنند از یکدیگر پیشی بگیرند و از آنجایی که شرکتها با هم رقابت میکنند، قیمتها کاهش مییابد و سود نیز کمتر میشود. میزان رشد نیز به بازار فعلی محدود میشود. رقابت شدید در این بازار سبب این میشود که اقیانوس شبیه به خون سرخ شود. اما در استراتژی اقیانوس آبی رقابتی وجود ندارد. در عوض تلاش میشود تا ارزش و خدمات جدیدی به مشتریان ارائه شود. برای دریافت مشاوره کسب و کار و انتخاب درست استراتژی ورود به بازار میتوانید از خدمات مشاوره ما استفاده نمایید.
منبع:
https://dybug.ir/blog/business-coaching-2/application-of-blue-ocean-strategy-24
نعناع یکی از گیاهان بسیار معروف است که از رده دو لپهای ها است و دارای سبزیهای خوراکی با ریشههای هوایی و ساقههای مستقیم و چهار گوش است. گیاه نعناع در نواحی شمال ایران و اطراف تهران به صورت وحشی و پرورشی میروید. طبع نعناع خشک و خواص آن بسیار مناسب است و به همین دلیل افراد زیادی آن را مصرف میکنند. نعناع تازه معمولا به مدت طولانی نمیماند و پس از گذشت مدت زمان کوتاه استفاده از آن ممکن نیست، به همین دلیل باید نعناع تازه را خشک کرد و نعناع خشک را مصرف کرد چون نعناع خشک در مدت زمان بسیار طولانیتری باقی میماند و استفاده از آن در وعده های غذایی روزمره میتواند بسیار مناسب و بهصرفه برای شما باشد. در ادامه هم در مورد عوارض و مضرات نعناع خشک با هم گفتگو خواهیم کرد. برای حفظ سلامتی خود و دیگران، لطفا خرید نعناع خشک و خرید نعناع خشک عمده را از جایی مطمئن انجام دهید.
نعناع خشک را من باید مصرف کنم؟
برای بسیاری این سوال وجود دارد که طبع نعناع خشک چیست و برای چه طبعی بیشتر مناسب است؟ در پاسخ باید گفت که طبع نعناع خشک گرم و خشک است و مصرف آن برای افراد سرد مزاج توصیه میشود تا تعادل مزاج در آنها به وجود بیاید و افراد گرم مزاج بهتر است از زیادهروی در مصرف نعناع خشک به دلیل طبع نعاع خشک که گرم و خشک است، خودداری کنند. بنابراین اگر سرد مزاج هستید حتما استفاده کنیدو اگر مزاجتان گرم است در مصرف آن متعادل باشید و زیاده روی نکنید.
نعناع دارای انواع متفاوتی است که از جمله میتوان به نعناع فلفلی و نعناع کوهی اشاره کرد و همچنین به اشکال مختلف مانند عرق نعناع، پودر نعناع، اسلایس نعناع و… مصرف میشود که هر کدام دارای طبع نعناع خشک هستند.
نعناع فلفلی
نعناع فلفلی یکی از انواع نعناع است که برای اضافه کردن طعم و عطر به مواد غذایی نقش بسیار زیادی دارد و خواص بسیار زیادی مانند نعناع ساده دارد. نعناع فلفلی میتواند مصارف دارویی و بهداشتی زیادی داشته باشد و برگهای آن به صورت تازه یا خشک در دسترس هستند. همچنین طبع نعناع فلفلی گرم و خشک است و مصرف نعناع فلفلی برای افراد سرد مزاج نیز میتواند بسیار موثر باشد.
طبع نعناع خشک
نعناع کوهی و عرق نعناع
نعنای کوهی یکی از انواع دیگر نعناع است که دارای خواص و کاربر زیادی است و رویش آن بیشتر در دامنهها و ارتفاعات متوسط کوهستان است. نعناع کوهی دارای عطر و بوی بسیار مناسب است و مصرف آن احساس خنکی در دهان شما ایجاد میکند و برای پوست و مو نیز بسیار مناسب است. طبع نعنای کوهی گرم و خشک است و به همین دلیل توصیه میشود افراد با مزاج سرد نعناع کوهی را مصرف کنند.
یکی از دیگر روشهای مصرف نعناع، نوشیدن عرق نعناع است. عرق نعناع دارای خواص بسیار زیادی است که از جمله آن پیشگیری از افسردگی و مشکلات روانی و درمان آن هست. طبع عرق نعناع مانند طبع نعناع خشک، گرم و خشک است و به دلیل همین طبع عرق نعناع مصرف آن برای افراد با مزاج سرد بسیار بیشتر توصیه میشود. به دلیل این طبع عرق نعناع که گرم و خشک است، مصرف آن باعث میشود دستگاه گوارش و معده شما گرم و تقویت شود. همچنین مصرف عرق نعناع کمک زیادی به دفع رطوبتهای ریه و مجرای تنفسی مفید شما میکند هم چنین برای دفع سرفه و پیشگیری از بیماریهای ویروسی نیز بسیار مفید است.
بیشتر بخوانید...
عوارض مصرف عرق نعناع برای سلامتی چیست؟
خواص دمنوش بابونه + طریقه مصرف دمنوش بابونه
مضرات و عوارض نعناع
نعناع دارای خواص و فواید بسیار زیادی برای بدن است اما با وجود این فواید و خواص، مصرف بیش از حد و بیرویه آن میتواند عوارض و ضررهای زیادی برای بدن شما داشته باشد و به همین دلیل برای جلوگیری از مضرات نعناع برای مردان و کاهش مضرات نعناع خشک، حتما قبل از مصرف آن باید با پزشک متخصص مشورت کرد و سپس نعناع خشک را مصرف کرد تا از مضرات نعناع برای آقایان و خانمها تا جای ممکن جلوگیری شود. در ادامه بیان میکنیم که مضرات نعناع و نعناع خشک چیست و مصرف آن با وجود تمام فوایدی که دارد، چه عوارض و ضررهایی برای بدن شما خواهد داشت.
رفلاکس معده و نعناع
مصرف نعناع و نعناع خشک میتواند رفلاکس معده را تشدید کند و باعث افزایش نشانههای رفلاکس معده شود که به دلیل این عوارض نعناع خشک برای معده، اگر از کسانی هستید که دارای مشکلات رفلاکس معده هستید، از نعناع و نعناع خشک تا جای ممکن استفاده نکنید تا دچار تشدید رفلاکس نشوید و مشکلی در معده شما پیش نیاید.
مضرات نعناع خشک
برخی مضرات نعناع متوجه کودکان است به طوری که از مضرات روغن نعناع برای کودکان، اسپاسم و قطع تنفس است که به دلیل این عوارض زیاد برای کودکان، حتما باید بچهها در مصرف آن دقت داشته باشند و زیادهروی نکنند. همچنین مضرات نعناع خشک و چای نعناع برای افرادی است که سنگ کیسه صفرا دارند. افراد داری سنگ کیسه صفرا حتما باید با احتیاط مصرف کنند تا از مضرات این گیاه حفظ شوند و دچار مشکلات بیشتر برای سنگ کیسه صفرا نشوند. همچنین علاوه بر مضرات نعناع برای مردان، مضرات نعناع خشک برای زنان باردار نیز وجود دارد و خانمهای باردار باید در مصرف نعناع خشک و چای نعناع حد اعتدال را رعایت کنند. زیرا مصرف مقادیر زیاد نعناع خشک و دمنوش نعناع میتواند خطر سقط جنین را به دنبال داشته باشد.
افزایش فشار خون از عوارض نعناع خشک
از عوارض چای نعناع و عرق نعناع، افزایش فشار خون، تحریک معده، حالت تهوع و استفراغ است که به دلیل این مشکلات و عوارض، حتما باید در مصرف نعناع خشک و دمنوش نعناع زیادهروی نکنید و با دقت و برنامه و با مشورت پزشک مصرف نعناع خشک و نعناع تازه را انجام دهید.
مراقب کلیه و معده خود باشید
از دیگر مضرات نعناع، برای کلیه است به طوری که مصرف زیاد نعناع خشک و تازه باعث تحریک دستگاه گوارشی شما میشود و ضرر زیادی به کلیهها و دستگاه گوارشی شما وارد خواهد شد. اگر از افرادی باشید که دارای مشکلات گوارشی و بیماریهای کلیوی هستید، مصرف نعناع خشک و عرق نعناع میتواند مشکلات و بیماریهای گوارشی شما را تشدید کند و ضرر را بیشتر میکند. همچنین از دیگر مضرات نعناع برای کلیه و معده، کندشدن حرکت معدهها و دستگاه گوارشی است که این سبب بروز یبوست و هضم سختتر غذا میشود. میزان مصرف بالای نعناع خشک و نعناع تازه سبب آسیب رسیدن زیاد به کلیه میشود که به دلیل مضرات نعناع برای کلیه و معده باید دقت زیادی در مصرف آن کرد.
پوست و روغن نعناع
از جمله مضرات روعن نعناع، آسیب رساندن زیاد به پوست شما است به طوری که اگر روغن نعناع را زیاد بر روی پوست خود بمالید، باعث بروز التهابات زیاد بر روی پوست شما میشود به همین دلیل باید روغن نعناع رقیق شود و مصرف آن به میزان کم و مناسب باشد.
عوارض نعناع خشک
بیشتر بخوانید...
عوارض مصرف بیش از حد گلاب + طبع گلاب سرد است یا گرم؟
خواص بی نظیر عرق هل برای سلامتی بدن
از مضرات نعناع فلفلی و چای نعناع، سوزش پوست و سرخ شدن زیاد پوست است که به دلیل این مضرات نعناع برای پوست باید در مصرف آن دقت زیادی کرد. همچنین از دیگر مضرات دمنوش نعناع سردرد زیاد، تحریک غشا مخاطی و سوزش سردل میشود که به همین دلیل آسیب زیادی به بدن وارد میشود و باید در مصرف آن زیاده روی نکرد.
همچنین نعناع خشک برای افراد مبتلا به آسم و بیماریهای تنفسی بسیار مضر است زیرا نعناع خشک و دمنوش نعناع با ایجاد مشکل در تنفس این گروه از افراد، وضع فرد را بدتر میسازد و آسیب زیادی به دستگاه تنفسی افراد حساس وارد میکند. یکی دیگر از عوارض نعناع، انسداد گلو در خردسالان و بزرگسالان است که این به دلیل وجود برخی مواد شیمایی در نعناع است.
یکی از دیگر عوارض نعناع خشک و مضرات چای نعناع برای افرادی است که دچار بیماری دیابت هستند. زیرا نعناع خشک و تازه باعث کاهش شدید قند خون میشود و با داروییهایی که فرد دیابتی مصرف میکند، تداخل ایجاد میکند و ضرر زیادی به فرد وارد میکند بنابراین برای افراد دیابتی مصرف آن توصیه نمیشود. به طور کلی اگر دارویی مصرف میکنید، حتما باید با پزشک خود مشورت کنید و دقت داشته باشید که با مصرف داروها تداخل پیدا نکند و آسیبی به شما وارد نشود. همچنین اگر دارای واکنش های آلرژیک و حساسیتزا به گیاهان هستید در مصرف نعناع خشک و نعناع تازه بسیار دقت کنید تا دچار عوارض و واکنش های حساسیتزا نشوید.
منبع:
ترخون یکی از انواع گیاهانی است که دارای عطر و طعمی لذتبخش میباشد. این گیاه اغلب در مناطق شمالی آمریکای شمالی رشد میکند و میتواند تا ۴ الی ۶ پا ارتفاع داشته باشد. گیاه ترخون دارای فواید گوناگونی بوده؛ از همین رو، در اغلب غذاها و سالادهای گوناگن استفاده میشود. سس فرانسونی با ترخون یکی از پرطرفدارترین سالادهایی است که میتوان تهیه کرد. مهمترین نکته در تهیه این نوع سس میزان عطر و کیفیت ترخون میباشد. لازم است تا این گیاه را از یک مجموعه معتبر مانند بانک طعم خریداری کنید تا قادر به تهیه غذاهای خوش عطر و طعم باشید. برای حفظ سلامتی خود و دیگران، لطفا خرید ترخون خشک و خرید ترخون خشک عمده را از جایی مطمئن انجام دهید.
ترخون چیست؟
ترخون، گیاهی معطر و خوشبو از خانواده نعنا بوده که ارتفاع آن میتواند بین ۳۰ سانتیمتر تا یک متر باشد. برگهای ترخون به ساقهها منقسم و به سه لوب تقسیم میشوند، و کاپیتولهای کوچکی که به صورت خوشهای مجتمع هستند، از برگها بیرون میآیند.
برگهای ترخون طولی بین ۳ تا ۸ سانتیمتر و عرضی بین ۰.۵ تا ۱.۲ سانتیمتر دارند و کنارههای آنها صاف و بدون دندانه میباشند. این گیاه فاقد کرک است و گلهای آن در یک خوشه متراکم قرار میگیرند. رنگ گلهای ترخون ممکن است زرد یا قهوهای تیره باشند. این ماده در سس فرانسوی مورد استفاده قرار میگیرد و میتواند عطری دلپذیر را به این خوراکی ببخشد.
بیشتر بخوانید...
طریقه مصرف رزماری در آشپزی
طرز تهیه شوید پلو خوشمزه
یکی از موضوعات مهمی که همواره مورد توجه مصرف کنندگان مواد غذایی قرار میگیرد، خواص محصولاتی است که آنها برای رفع نیازشان، از بازار خریداری میکنند. به احتمال زیاد برایتان جالب خواهد بود که به عنوان یکی از مصرف کنندگان عدس بتوانید اطلاعاتی را در رابطه با خاصیت عدس به دست آورید. در ادامه در مورد خاصیت عدس در مورد بارداری، برای کودکان و… صحبت خواهیم کرد. برای حفظ سلامتی خود و دیگران، لطفا خرید سبزی آش و خرید سبزی آش عمده را از جایی مطمئن انجام دهید.
مطمئنا سوالات مختلفی در این میان به ذهنتان خطور می کند که به دنبال پاسخ های مناسبی برای آنها می گردید. سوالاتی از قبیل: خواص عدس پخته، خواص آب عدس، خواص عدس خام و…. در این فرصت تلاش ما بر آن است تا مطالب ارزشمندی را در رابطه با خواص این محصول غذایی پرمصرف در اختیار مخاطبان قرار دهیم. پس چنانچه علاقه مندید راجع به خواص عدس و مزیتهای قابل توجه این محصول بیشتر بدانید، پیشنهاد میشود این مقاله را تا پایان دنبال کنید.
فواید عدس برای بدن
خواص گوناگونی را می توان برای عدس ذکر کرد؛ که هر یک از آنها نقش مهمی در تامین سلامت بدن ایفا میکند. عدس قادر است از جنبههای مختلفی بدن را تقویت کرده و اثرات بسیار خوبی در رابطه با انواع امراض و بیماریها از خود نشان دهد. برخی از خواص ارزشمندی که این محصول غذایی محبوب و پرطرفدار برای بدن به همراه دارد شامل موارد زیر می شود:
تامین سلامت قلب؛
ضد سرطان بودن؛
تامین سلامت مغز؛
تقویت سیستم ایمنی بدن؛
کاهش فشار خون؛
کاهش کلسترول؛
کمک به حفظ تعادل سطح PH؛
انرژی بخش؛
پیشگیری از بروز کم خونی؛
کنترل قند خون.
خواص عدس برای بدن
فواید عدس سبز
عدس که از آن برای تهیه انواع غذاها استفاده میشود دارای خواص مفید بسیاری است. این حبوبات پرخاصیت مواد مغذی سودمندی همچون: مواد معدنی، فیبر، پروتئین و ویتامینها را در خود جای داده است.
اگر بخواهیم درباره خاصیت عدس سبز صحبت کنیم؛ باید بدانید این محصول مقادیر زیادی از آنتی اکسیدان و مواد معدنی؛ به ویژه منیزیم و آهن را در اختیار مصرف کنندگان قرار می دهد.
خواص عدس قرمز
عدس قرمز که می توان آن را با نام دال عدس، هم در بازار شناسایی کرد یکی از انواع مختلف عدس است. خواص متعددی را می توان برای عدس قرمز ذکر کرد که برخی از آنها عبارتند از:
کمک به کاهش وزن؛
مفید برای بیماران دیابتی؛
غنی از مواد معدنی و پروتئین؛
مفید برای دستگاه گوارش بدن؛
مفید برای پوست؛
حفظ سلامت بینایی.
بیشتر بخوانید...
طرز تهیه عدسی خوشمزه + 11 خاصیت بی نظیر عدس
از طرز تهیه خورش کاری مرغ تا خورش کاری تایلندی
خاصیت آب عدس
مطالب متنوعی در رابطه با خواص عدس بیان میشود. از جمله خواص عدس برای بیماری ها، خواص خوراک عدس، خاصیت عدس تلخ و… میتوان نام برد. در این بین یکی از موضوعات مورد بحث در رابطه با خاصیتهای خوب عدس به خاصیت آب عدس بر می گردد. همانطور که میدانید، برای بهرهمندی از خواص باارزش عدس میتوان آن را جهت تهیه انواع غذاها و به صورت پخته مورد مصرف قرار داد. برخی از خواصی که برای آب عدس ذکر می شود شامل موارد زیر است:
مفید برای کنترل وزن؛
مفید برای عضله سازی؛
کمک به رشد جنین؛
کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی؛
پیشگیری و درمان بیماری سرطان،
محافظت از سلامت معده و روده،
کاهش خطر سکته مغزی،
مفید برای افراد مبتلا به سلیاک.
خواص عدس سبز و عدس قرمز
خاصیت عدس برای کودکان
از جمله مواردی که در رابطه با خواص عدس مطرح میشود فواید مصرف این محصول برای کودکان است. در صورتی که از این محصول برای تهیه انواع غذاهای مورد استفاده کودکان کمک بگیریم میتوانیم مواردی نظیر خاصیت خوراک عدس و خاصیت عدسی برای کودکان را مورد توجه قرار دهیم.
همچنین بررسی خاصیت عدس پلو یا خواص عدس تفت داده شده، اطلاعاتی را در مورد مزیتهای مصرف عدس برای کودکان در اختیار ما قرار میدهد.
بالطبع نوع استفاده ای که از عدس میشود و غذاهایی که به کمک آن تهیه میشود، با سلیقه و میل شخصی مصرف کنندگان در ارتباط مستقیم است. در هر صورت اگر بخواهیم بهصورت کلی به خاصیت عدس برای کودکان اشارهای داشته باشیم، جا دارد از موارد زیر نام ببریم:
دارا بودن انواع ویتامینها نظیر B1، B2، A و C؛
پیشگیری از بروز تنبلی چشم؛
جلوگیری از ابتلا به بیماری سرطان؛
رفع کم خونی بدن؛
تقویت قوه بینایی؛
مفید جهت دفع سموم؛
کمک به درمان زخم گلو و دهان؛
بالا بردن فعالیت سلول های مغز؛
تقویت کننده مو؛
برطرف کردن درد مفاصل.
عدس برای مو
بهمنظور بررسی خواص مختلف عدس برای بدن، میتوان به خاصیت آن برای مو توجه داشت. با بیان برخی از تاثیرات مثبتی که مصرف عدس بر روی مو از خود به جا میگذارد؛ میتوان به خاصیت آن برای مو پی برد. در همین رابطه خوب است بدانید از آنجایی که عدس از پروتئین، آهن و فولات برخوردار است مصرف این محصول برای تامین سلامت موها به میزان بسیار زیادی سودمند است.
آهن و فولات این خاصیت را دارند که جهت اکسیژن رسانی به سلولهای پوست و تولید گلبول قرمز خون مفید واقع شده و موجب تقویت ریشه مو گردند.
خاصیت استفاده از عدس در غذا
خواص جوانه عدس برای مو
زمانی که به بررسی مطالبی در مورد خاصیت عدس میپردازیم، اطلاعاتی در رابطه با خواص جوانه عدس نیز به گوشمان میخورد. جوانه عدس را میتوان به عنوان محصول ارزشمندی که خواص خوبی برای مو دارد، مورد مصرف قرار داد. در رابطه با خاصیت جوانه عدس برای مو، باید گفت این محصول مقادیر بالایی از مس و آهن را داراست؛ که قادرند گردش خون را در پوست سر بهبود ببخشند.
گفتنی است در صورتی که جوانه عدس را در رژیم غذایی خود مورد مصرف قرار دهید؛ فولیکولهای مو، به نحوی مطلوب تقویت شده و در نتیجه، رشد موها با افزایش روبهرو میشود.
بیشتر بخوانید...
بهترین غذای برای سحری در ماه رمضان چیست؟
حبوبات برای کودکان؛ آیا حبوبات برای کودکان مضر است؟
خاصیت عدس در بارداری
دوران بارداری برای زنانی که قصد فرزندآوری دارند از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. از آنجایی که داشتن یک تغذیه درست و مناسب می تواند تاثیرات زیادی بر سلامت مادر و جنین داشته باشد. خانمهای باردار باید دقت خاصی به مواد غذایی مورد استفاده خود داشته باشند.
مطالبی که در مورد خواص خوردن عدس در بارداری و خاصیت عدس در بارداری ذکر میشود، به زنان باردار کمک خواهد کرد تا بتوانند از این محصول غذایی خوشمزه و مفید برای تامین نیازهای بدن خود به بهترین نحو ممکن استفاده کنند.
خواصی که در این بخش مطرح میشود، مواردی است که در رابطه با مزیتهای مصرف عدس برای زنان باردار صحبت میکند. برخی از خواص عدس در بارداری عبارتند از:
مصرف عدس میتواند به کنترل قند خون در زنان باردار کمک کند؛
عدس از این خاصیت برخوردار است که کلسترول خون را در دوران بارداری تنظیم کند؛
کمک به حفظ سلامت قلب، از جمله خواص دیگر عدس برای زنان باردار به شمار می رود؛
زنان باردار به واسطه مصرف عدس میتوانند به رشد عضلات جنین خود کمک کنند؛
عدس را میتوان به عنوان محصول غذایی مفیدی معرفی کرد؛ که مانع از بروز افزایش وزن و چاقی در زنان باردار می شود؛
مصرف عدس قادر است از بروز کمخونی در زنان باردار، جلوگیری کند؛
زنان باردار با مصرف عدس میتوانند احتمال بروز ناهنجاریهای مادرزادی را در جنین خود کاهش دهند.
خواص عدس در بارداری زنان
خواص عدس برای بدنسازی
خواص مفید عدس، منجر به آن میشود که ورزشکاران با مصرف این محصول غذایی سودمند، بتوانند از مزایای قابل توجهی برخوردار شوند. به همین دلیل توصیه میشود؛ کسانی که فعالیتهای ورزشی انجام میدهند، به مصرف این محصول غذایی توجه کافی داشته باشند.
در رابطه با خاصیت عدس برای بدنسازی، باید بدانید عدس محصولی است که میزان کلسترول و چربی آن صفر بوده و دارای مقادیر زیادی پروتئین و کربوهیدرات است.
زمانی که ورزشکاران عدس را در وعده غذایی روزانه خود مورد مصرف قرار میدهند، مقادیر بالایی از مواد مغذی را دریافت خواهند کرد. همچنین مصرف عدس میتواند، پروتئینهای گیاهی مورد نیاز ورزشکاران را به خوبی تامین کند.
خاصیت عدس برای لاغری
یکی دیگر از خواص مفید عدس تاثیر آن بر وزن بدن است. اگر شما هم جزو آن دسته از کسانی باشید که به دنبال کاهش وزن هستید، بهره گیری از خواص عدس برای کم کردن وزن می تواند شما را به هدف مورد نظرتان نزدیک کند. به این منظور، شما میتوانید مصرف عدس را در رژیم غذایی خود مورد توجه قرار دهید، تا شاهد کاهش وزنتان باشید. برای خرید عدس از طریق لینک زیر اقدام کنید.
منبع:
ماست یکی از مواد غذایی است که در کنار غذاهای ایرانی سرو میشود. این ماده خوراکی سفید رنگ اغلب با خیار، شوید و نعنا مخلوط شده و عطر و طعمی بینظیر را به خود میگیرد. ماست و شوید یکی از پرطرفدارترین خوراکیهایی هستند که در کنار غذاهایی مانند زرشک پلو با مرغ و قورمه سبزی سرو میشوند. مهمترین نکته در پروسه تهیه این نوع ماست، نوع و کیفیت شوید میباشد. بانک طعم یکی از ارائه دهندگان برتر شوید خشک بوده که میتوانید سفارش خرید خود را از آن ثبت کنید. برای حفظ سلامتی خود و دیگران، لطفا خرید شوید خشک و خرید شوید خشک عمده را از جایی مطمئن انجام دهید.
طرز تهیه سالاد ماست و شوید
شما برای تهیه سالاد ماست و شوید به مواد گوناگونی مانند، سینه مرغ، هویج، پیاز خرد شده، سیر، نمک، سیب زمینی، سس مایونز، ماست، فلفل سیاه، شوید خرد شده، پیازچه خرد شده و خیار شور خرد شده نیاز خواهید داشت. اندازه این مواد کاملا بستگی به خودتان دارد. لازم است بدانید که دقیقا قصد دارید تا برای چند نفر این سالاد را درست کنید. هرچه تعداد نفرات بالاتر رود، اندازه مواد مورد نیاز نیز بیشتر خواهید شد.
مراحل تهیه سالاد ماست و شوید عبارتاند از:
سینه مرغ را به همراه هویج، پیاز، یک حبه سیر، نمک و درون قابلمه بر روی حرارت ملایم بگذارید تا زمانی که آبش کشیده شود.
پس از اینکه مواد درون طرف پخته شد، آنان را چهار گوش خرد نمایید.
سیب زمینیها را با مقداری آب بر روی حرارت
بعد از پخت سیب زمینی، آن را پوست بکنید و خرد نمایید.
سیرهای باقی مانده را ریز کنید
ماست، سسهای مایونز، سیر ریز شده، نمک و فلفل را با هم مخلوط نمایید
سیب زمینی را با سس مخلوط کرده و نیم ساعت درون یخچال بگذارید
مرغ، پیازچه و خیار شور را به محتویات دیگر بیافزایید
سالاد را به سلیقه خود درون یک ظرف ریخته و تزئین کنید.
ماست و شوید
خواص ماست و سیر و شوید
چنانچه ماست و سیر و شوید را باهم استفاده کنید، از تمامی خواص این مواد به صورت یکجا بهرهمند خواهید شد. سیر و ماست به طور جداگانه قابلیت کاهش میزان چربی انباشته شده در رگها را داشته و ریسکهای حملات قلبی را کم میکنند. این دو ماده میتوانند سموم را از بدن شما دفع کنند و نتیجتاً سطح کلسترول مضر خونتان را به حداقل برسانند. آنتی اکسیدانهایی که در سیر و ماست وجود دارند قابلیت پر کردن خطوط خنده و زیر چشم شما را داشته و مانند نوعی ژل زیر پوست شما عمل میکنند.
بیشتر بخوانید...
برای لاغری شکم چی بخوریم؟
اینفوگرافیک خواص سماق و ماست
چنانچه شما مقداری شوید به ماست و سیر بیافزایید از انواع مواد مغذی بهرهمند خواهید شد. ویتامینهای موجود در این ماده ویتامینهای گروه A و C بوده که تاثیر بالایی بر بالا رفتن انرژی بدن شما میگذارد.
عوارض ماست و شوید
از آنجایی که استفاده بیش از هر نوع مواد غذایی مضراتی را به همراه خواهد داشت، نمیتوانیم بگوییم که بهرهگیری از ماست و شوید بدون عارضه خواهد بود. چنانچه طبع بدن شما با طبع شوید همخوانی نداشته باشد، درگیر عوارضی جدی خواهید شد. همچنین میتوان گفت که مصرف بیش از اندازه ماست میتواند مشکلات گوارشی را برای شما ایجاد نماید.
توجه داشته باشید که شوید به خودی خود دارای ویتامینها و مواد مغذی بالایی میباشد که مصرف آن به اندازه مزایای زیادی را داراست.
ماست و شوید برای کبد چرب
ماست و شوید دارای مزایای گوناگون برای کبد چرب هستند. علت این مزایا نیز وجود کاهندههای چربی در شوید میباشد. این کاهندهها سبب کاهش کلسترول تام، کن شدن LDL، بالا رفتن HDL و به حداقل رسیدن تری گلیسیرید TG میشوند؛ به علاوه، کسانی که چربی خون بالایی را دارا هستند، لازم است تا شوید و دانههای آن جهت درمان بیماریهای احتمالی بهرهگیری کنند. شما میتوانید روزانه تا ۲ فنجان جوشانده شوید را مصرف کنید و در طولانی مدت اثرات مثبت آن را مشاهده نمایید. از آنجایی که شوید دارای اثرات محافظتی برای کبد میباشد، حتما باید آن را از یک مرکز ارائه کننده معتبر خریداری کنید تا از کیفیت آن اطمینان بالا داشته باشید. مجموعه بانک طعم یکی از برترین مراکزی است که خرید شوید خشک عمده را میسر کرده است. محصولات بانک طعم از کیفیت بالایی برخوردار بوده و قیمتهایی منصفانه دارند.
ماست و شوید
ماست و شوید و کشمش
به طور کلی، بهرهگیری از کشمش در مخلوط ماست و شوید سبب میشود تا طعمی شیرین را از ماست بگیرید. این امر همچنین موجب خواهد شد که افرادی که طبع سرد دارند نیز بتوانند با خیالی آسوده از ماست و شوید استفاده کنند؛ بدون اینکه نگران مشکلات گوارشی باشند. از آنجایی که طبع ماست سرد است، پیشنهاد میشود تا مقداری کشمش داخل ماست بریزید تا هم طعمی بهتر را حس کنید و هم اینکه دچار مشکلات مرتبط به سردی مزاج نشوید.
همچنین شما میتوانید از گردو نیز در مخلوط شوید و ماست استفاده کنید. وجود این ماده سبب میشود تا مواد مغذی درون ماست بیشتر شود و نتیجتاً خاصیتهای بیشتری را از مصرف این نوع ماست دریافت کنید.
مجموعه بانک طعم
بانک طعم یکی از مجموعههای پرطرفداران عرضه کننده انواع سبزیجات خشک شده میباشد. شما میتوانید برترین نمونه از سبزیجات را با بهترین قیمت خریداری نمایید و از کیفیت آن نیز اطمینان داشته باشید. برترین امکانات ارائه شده توسط مجموعه بانک طعم عبارتاند از:
ارسال سریع
تضمین کیفیت
پرداخت امن
پشتیبانی آنلاین
بیشتر بخوانید...
اینفوگرافیک پخت قورمه سبزی با دارچین
طرز تهیه سوپ لذیذ ترخون + طرز تهیه آش ترخون
جمع بندی
همانطور که در متن بالا گفته شد، ماست به عنوان یک محصول لبنی غنی از پروتئین، کلسیم و پروبیوتیک، نقش مهمی در ارتقاء سلامتی بدن ایفا میکند. شوید نیز یکی از مهمترین مواد غذایی دارای ویتامینها و مواد مغذی از جمله آهن و ویتامین B12، بوده و برای رشد و تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار حائز اهمیت است.
ماست و شوید
مصرف ماست و شوید به عنوان یک جفت غذایی مثبت برای سلامتی عمومی، تقویت سیستم ایمنی بدن، بهبود عملکرد گوارشی و حمایت از سلامت استخوانها توسط پزشکان طب سنتی توصیه میشود.
همچنین با توجه به ویژگیهای مفید این دو ماده، استفاده مناسب و متعادل از آنان میتواند به بهبود کیفیت زندگی و پیشگیری از برخی اختلالات مرتبط با تغذیه کمک کند. شما میتوانید خرید شوید خشک را با بالاترین کیفیت از مجموعه بانک طعم انجام دهید.
منبع:
https://tastebank.net/blog/dried-vegetables-11/yogurt-and-dill-246