مطالب مرتبط:
توزیع مویرگی
اخذ پروانه کسب
اتاق بازرگانی
اصول مدیریت
گزارشهای مختلف یک کسب و کار حاصل دادهها و اعداد و رقمهای مختلفی از واحد مالی، فروش تشکیل شده است. در صورتی که کاربران به دادهها و اطلاعات موردنیاز خود از جمله دادههای مالی، فروش، اداری دسترسی داشته باشند، به سرعت میتوانند نسبت به تجزیه و تحلیل اطلاعات و تهیه و تنظیم گزارشهای موردنیاز سازمان اقدام نمایند.
در نتیجه تولید کنندگان نرم افزار برای سرعت بخشیدن به کارها اقدام به طراحی و تولید نرم افزار ERP نمودهاند. نرم افزارهای ERP به یک پایگاه داده رابطهای متمرکز متصل هستند، که اطلاعات کسب وکار را جمعآوری کرده و با هدف برنامه ریزی هر چه بهتر مدیریت منابع سازمان، آنها را ذخیره میکنند.
به زبان سادهتر نرم افزارهای ERP بستههای نرم افزاری با عملکردهای بسیار گستردهای هستند که با هدف مدیریت منابع سازمان طراحی و تولید شدهاند. این نرم افزارها به کاربران اجازه میدهند تا تمامی فرآیندهای کسب و کار را حتی به صورت حسابداری ابری، مدیریت و بر آنها نظارت کنند.
آشنایی با کمکهای نرم افزار erp در سازمان
استقرار نرم افزار ERP در سازمان معمولا به صورت یک لایه بزرگ بوده که در سازمان به صورت سراسری اجرا میشود. استقرار این نرم افزار در سازمان هم به صورت لایسنس و هم بر بستر ابری قابل اجرا است و دارای عملکردهایی است که تمامی سازمان و مدیریت منابع سازمان را در برمیگیرد.
به نرم افزار ERP زمانی چند لایه گفته میشود که سازمان چند سیستم جامع ERP را در یک محیط پیاده سازی کند، علت پیاده سازی نرم افزار ERP چند لایه تفاوتهای جغرافیایی سازمانها، سیستمهای متفاوت در حال اجرا یا ادغام نرم افزار حسابداری چند شرکتی و استفاده از سیستمهای مختلف است.
بگذارید مطلب فوق را با ذکر یک مثال کوتاه بهتر توضیح دهیم؛ اگر یک شرکت بازرگانی اقدام به پیاده سازی یک برنامه ERP برای دفتر مرکزی و یک سیستم جداگانه برای شرکتهای تابعه خود کند، به این سیستم پیادهسازی شده سیستم ERP دو لایه میگویند. جهت اطلاع از اتوماسیون اداری odoo، به سایت دیباگ مراجعه کنید.
نکته مهم
مزایای استفاده از نرم افزار ERP دو یا چند لایه به شرح موارد زیر میباشد::
نرم افزار CRM چیست؟ نرم افزار crm یا نرم افزار مدیریت ارتباط با مشتری همانطور که از نام آن پیداست، نرم افزاری است که شرکتها از آن برای ثبت و ذخیره تمامی اطلاعات مربوط به مشتریان و تعاملات مربوط به آنها استفاده میکنند. در تعریف نرم افزار erp نیز گفته شد که نرم افزار ERP، برنامه نرم افزاری یکپارچهای است که فرآیندهای تجاری سازمان را مدیریت میکند.
شرکتها با کمک CRM ضمن کاهش هزینه، افزایش سود، جذب و نگهداری مشتری از طریق فروش به درآمد بهتری دست پیدا میکنند و سبب توسعه کسب و کار میشوند؛ با توسعه کسب و کار و گسترش آن در نهایت شرکتها به استفاده از نرم افزار ERP نیاز پیدا میکنند.
از کاربردهای اصلی نرم افزارهای ERP اشتراک گذاری اطلاعات و استاندارد سازی است. به عبارت دیگر با استفاده از نرم افزار erp سازمانها میتوانند نسبت به اشتراک گذاری دادهها اقدام کنند، با اشتراک گذاری دادهها فرآیندهای روزانه کسب وکاری بین سازمانی انجام شده و در نهایت مدیریت منابع سازمان بهبود مییابد.
در رابطه با ویژگیهای بهترین نرم افزار erp به ادغام، یکپارچه سازی، اتوماسیون، تجزیه و تحلیل دادهها، گزارش دهی، مدیریت مالی، بهبود تجربه مشتری، فروش و بازاریابی، مدیریت زنجیره تامین میتوان اشاره کرد.
مزایای زیادی برای استفاده از نرم افزار erp در شرکتها و سازمانها وجود دارد. در تصویر زیر به چند مورد از مزایای نرم افزار erp اشاره نمودهایم.
آشنایی با مواردی از مزیتهای نرم افزار erp سازمانی
از دیگر مزایای استفاده از نرم افزار erp میتوانیم به موارد زیر اشاره نماییم:
هر نرم افزار یا سیستمی که طراحی و تولید میشود، علی رغم مزایا و کاربردهایی که دارد، از معایبی نیز برخوردار است، حتی نرم افزار erp از این قاعده مستثنی نیست. معایب نرم افزار erp شامل موارد زیر میباشند:
ردیف | معایب نرم افزار erp |
1 | هزینه بالای خرید، پیاده سازی و نگهداری نرمافزارهای ERP |
2 | دشواری در پیاده سازی نرم افزار |
3 | نیاز به برگزاری دورههای آموزشی جهت استفاده از نرم افزار ERP در سازمان |
4 | هزینه تغییر و انتقال از سایر نرم افزارها به نرم افزار ERP |
5 | نیاز به مدیریت تغییر در حین و بعد از پیادهسازی |
با توجه به افزایش روز افزون طراحان و تولید کنندگان نرم افزارها از جمله نرم افزار ERP، جستجو و یافتن نرم افزار erp از از میان هزاران نرم افزار موجود در بازار دشوار است. با طی کردن مراحل زیر، شرکتها میتوانند نسبت به انتخاب و خرید بهترین نرم افزار erp در ایران اقدام کنند.
علاوه بر موارد ذکر شده نرم افزار erp باید از قابلیت سازگاری، انعطاف پذیری، امنیت داده، پشتیبانی مناسب نیز برخودار باشد.
با مطالعه مطالب فوق آشنایی نسبی با نرم افزار ERP، ویژگیهای بهترین نرم افزار ERP و مزایا و معایب این نرم افزار به دست آوردید. در تصویر زیر به معرفی چند مورد از بهترین نرم افزارهای erp در جهان پرداختهایم.
شناخت بهترین نرم افزارهای برنامه ریزی منابع سازمانی
اکنون که با نام بهترین نرم افزارهای erp جهان آشنا شدید، بگذارید توضیحات هر چند مختصری در خصوص نرم افزارهای یاد شده ارائه دهیم، تا به صورت کامل و جامع با نرم افزار برنامه ریزی منابع سازمانی آشنا شوید.
هرچند بهترین نرم افزارهای ERP خارجی از کیفیت بالایی برخودار هستند، اما استفاده از آنها برای شرکتهای ایرانی معایبی داشته و مشکلاتی را ایجاد میکند. از جمله این مشکلات به هزینه زیاد، تحریم و عدم پشتیبانی مناسب توسط شرکت ارائه دهنده نرم افزار میتوان اشاره کرد.
در نتیجه بهتر است که شرکتهای ایرانی، بهترین نرم افزارهای ERP ایرانی را خریداری و استفاده نمایند، شاید امکانات نرم افزار erp تولید شده در ایران در مشابه با نمونههای خارجی آن کمتر باشد، اما علاوه بر هزینه کمتر، شرکتها هنگام استفاده از این نرم افزارها با مشکلات پشتیبانی مواجه نخواهند شد.
بهترین نرم افزارهای ERP ایرانی شامل موارد ذکر شده میباشد:
با توجه به شناخت نسبی در خصوص نرم افزارهای ERP و آشنایی با تعدادی از نرم افزار erp در ایران در ادامه به مقایسه چند مورد از بهترین نرم افزارهای ERP در ایران پرداختهایم.
یکی از بهترین نرم افزارهای موجود در بازار، نرم افزار ERP آرین سیستم است که موجب یکپارچگی و منسجم اطلاعات موجود در سازمان میشود، از جمله خصوصیات این نرم افزار به امکان انطباق با نرم افزارهای خروجی ساز، پوشش کامل واحدهای یک سازمان، قابلیت تهیه اطلاعات کامل و دقیق جهت مدیریت هدف میتوان اشاره کرد.
یکی دیگر از بهترین نرم افزار erp در ایران نرم افزار ERP همکاران سیستم است. شرکتها با تکیه بر این نرم افزار در بخشهای مختلف به اطلاعات صحیح و کامل دسترسی داشته و میتوانند تمامی ریسکهای موجود در مجموعه را بررسی و بر روی نکات مهم موجود در مجموعه تمرکز کنند.
نرم افزار ERP پگاه سیستم نیز همانند سایر نرم افزارها توانایی ارتباط گرفتن با زیر سیستمهای ارزی، امکان ثبت خودکار مدارک، سندها و بازیابی آنها، امکان برقرار ساختن ارتباط با دیگر نرم افزارها و دریافت خودکار آنها را دارد.
با مقایسه عملکرد و امکانات بهترین نرم افزار erp که به تعدادی از آنها در بالا اشاره شد، میتوان فهمید که تمامی این نرم افزارها با هدف یکپارچه سازی و مدیریت منابع انسانی و در نهایت بهبود عملکرد سازمان طراحی و تولید شده است.