برای راه اندازی کسب و کار و انجام وظایف کاری به ابزارهای مدیریت پروژه نیاز دارید. این ابزارها در قالب نرم افزار مدیریت پروژه به شما در فرآیند کسب و کار کمک میکنند. نرم افزارهای زیادی در این زمینه تولید شدهاند. حالا باید بهترین ابزار ممکن برای کارتان را انتخاب کرده و وقت خودتان را صرف برنامههای نامناسب نکنید. اگر مشغول فریلنسینگ هستید و به صورت دورکاری فعالیت دارید نرم افزارهای مدیریت پروژه برای شما اهمیت بیشتری هم پیدا می کند. بنابراین تیم کارلنسر در این مقاله فهرستی از ۱۶ ابزار مدیریتی برتر برای رسیدن به حداکثر بهره وری در کسب و کار را به شما معرفی میکند.
در هر کسب و کاری، داشتن ابزارهای مدیریت پروژه، اهمیت حیاتی دارد. واگذاری وظایف شغلی، کفایت نمیکند. کل تیم باید نیازهای اجرایی، زمان تأمین این نیازها و نحوه انجام کار را بشناسند. همچنین افراد باید در جریان پیشرفت پروژه و راهبردهای کلی مورد نیاز قرار بگیرند. یکی از عواملی که به روند کسب و کارتان شکل میدهد، نرم افزارهای مدیریت پروژه است. جهت اطلاع از نرم افزار odoo، به سایت دیباگ مراجعه کنید.
نرمافزار مدیریت پروژه، نرم افزاری است برای تخمین زدن، طرح ریزی، زمان بندی، کنترل هزینه، مدیریت بودجه، تخصیص منابع، مدیریت کیفیت، مستند سازی و…در پروژه های کوچک و بزرگ. این نرمافزارها شامل گانت چارت (نمودار گانت) میشوند که میتوان با آن نشان داد چه زمانی یک کار یا پروژه شروع شده و در چه زمانی پایان مییابد.
با این ابزارها به طور کارآمدتری تیم خودتان را مدیریت میکنید؛ چون همواره از رویدادهای اطرافتان اطلاع دارید. از همه مهمتر این که، کارآمدی تیم شما هم افزایش مییابد. هر چقدر اعضای تیم، آگاهی بیشتری در مورد پروژهها و وظایفشان پیدا کنند، بهتر به اجرای آنها میپردازند. تنها باید عملکرد نرم افزارهای مورد استفاده را به دقت مورد بررسی قرار دهید. روی هم رفته نرم افزارها و ابزارهای نامناسب به جای تقویت فعالیت تیمی، آن را کند میکنند. ما نرم افزارهای قید شده در این مقاله را مورد بررسی قرار دادهایم و طبق بررسی هایی که کردیم، نیازهای هر کسب و کاری را تأمین میکنند.
سفارش یا انجام مدیریت پروژه
احتمالا تجربه کار با نرم افزارهای پریم اورا (Oracle Primavera) و مایکروسافت پراجکت (Microsoft Project) یا MSP که در ایران در پروژه های ساختمانی مانند ساخت ویلا، آپارتمان و پروژه های عمرانی و نفت و گاز که بسیار مرسوم است را داشته باشید. ولی در این مقاله، قصد داریم تا نگاهی به بهترین نرم افزارهای رایگان و پولی مدیریت پروژه، به جز این دو مورد بیندازیم. بعد از آشنایی با این نرم افزارها، بهترین نرم افزار متناسب با کسب و کار و تیم پروژه خودتان را انتخاب کنید.
در ابتدا شش نرم افزار ایرانی مدیریت پروژه معرفی میشوند. وجه تمایز تمامی نرم افزارهای ایرانی در مقایسه با نمونههای خارجی، هزینه به صرفه تر، منو و محیط فارسی، دسترسی به تاریخ شمسی و برنامه ریزی کاری بر اساس آن، مطابقت با سایر نرم افزارهای ایرانی مرتبط، پشتیبانی و گارانتی در ایران و… است.
در لیست زیر، فهرست برخی از نرم افزارهای معروف ایرانی آورده شده اند. قبل از هر گونه سفارش یا خرید، حتما بررسی و تحقیقات لازم را خودتان انجام دهید.
اگر قصد استفاده از یک نرم افزار مدیریت پروژه تحت وب و ایرانی را دارید سازمان یار گزینه مناسبی برای شماست. این نرم افزار که به صورت سازمانی پیاده سازی و راه اندازی میگردد بر پایه MSP و شیرپوینت ساخته شده است. همچنین میتوان این نرم افزار را با ماژول های دیگری همچون مدیریت وظایف یا تایم شیت هماهنگ کرد. این نرم افزار با استانداردهای بین المللی مدیریت پروژه همچون PMBOK هماهنگ است. در مرکز مدیریت پروژه این نرم افزار امکان تعریف مواردی چون الگوهای پیش ساخته برای مدل زمان بندی پروژه و مجوزهای مختلف برای دسترسی کاربران وجود دارد. در بخش سایت پروژه کارکردهایی همچون امکان مدیریت و بایگانی اسناد پروژه ، امکان ثبت ذینفعان پروژه و ثبت درس آموختههای پروژه وجود دارد.
این نرم افزار همچنین دارای داشبورد مدیریتی با امکانات زیر است:
به گفته سازندگان این نرم افزار، تسکولو در حکم اتاق فرمانی برای مدیریت پروژههای شخصی و تیمی عمل میکند. در تسکولو با هر سیستم مدیریتی میتوان پروژهها را با چابکی مدیریت کرد. بنابراین امکان استفاده از تمام ظرفیتهای تیمی را دارید و از همکاری با دیگران لذت میبرید. جهت اطلاع از نرم افزار odoo، به سایت دیباگ مراجعه کنید.
ویژگیهای نرم افزار مدیریت پروژه تسکولو:
با نرم افزار پی گیر نبض همه پروژهای کاری در دست شما قرار دارد. کار با این نرم افزار حداکثر با ۱۰ حساب کاربری رایگان است و بعد از آن مشمول هزینه میشود. از جمله قابلیتهای این نرم افزار میتوان به موارد مهم زیر اشاره کرد:
میزیتو ابزاری برای دورکاری و مدیریت پروژهها با رویکرد شبکه اجتماعی است. با کمک این ابزار به فرآیندهای سازمانی نظم دهید و در لحظه با همکاران و مشتریان، ارتباط برقرار کنید. استفاده از میزیتو تا ثبت ۵ کاربر رایگان است و بعد از آن شامل هزینه سالیانه برای پلنهای تجاری و سازمانی میشود. جهت اطلاع از نرم افزار odoo، به سایت دیباگ مراجعه کنید.
ویژگیهای نرم افزار مدیریت پروژه میزیتو:
با نرم افزار مدیریت پروژه آرسس مجموعه وظایف متفاوت کاری را متناسب با تخصص اعضای تیم تدوین کرده و از جزئیات زمان صرف شده برای هر پروژه مطلع میشوید. آرسس در حکم یک همکار استراتژیست عمل میکند. این نرم افزار به تفکیک صنایع تولیدی، بازرگانی، پیمانکاری و خدماتی تهیه شده است. قیمت گذاری آن هم در سه سطح کسب و کار کوچک، شرکتی و سازمانی کلان صورت میگیرد.
ویژگیهای نرم افزار مدیریت پروژه آرسس به شرح زیر هستند:
نرم افزار هدف سنج با سیستم مدیریت پروژه مبتنی بر OKR و KPI عمل میکند. OKR، چارچوبی برای تعیین و پایش اهداف و بازده در سازمان است. [بیشتر بخوانید: OKR چیست؟] مدیران و کاربران در این نرم افزار، به طور مستقل و تیمی قادر به تعیین اهداف کلی، جزئی، ثبت پروژه و تعیین یا تغییر مهلت تحویل آن هستند. این نرم افزار در سه سطح کاربری شخصی، استارتاپی و سازمانی عرضه شده است.
ویژگیهای نرم افزار مدیریت پروژه هدف سنج:
منبع: