در ادامه ادویه های مخصوص هر غذا را معرفی میکنیم چون انتخاب صحیح ادویهجات در خوشمزهتر شدن غذاها تأثیرزیادی دارد.
ادویه نوع اول
نکته : مقدار مساوی از هر کدام به جز میخک که میزان آن نصف بقیه است.
ادویه نوع ۲
طرز تهیه
تکه کوچکی از جوز هندی را ریز رنده کنید ، سپس تمام ادویه ها را همراه با جوز هندی رنده شده داخل آسیاب بریزید و بزنید تا یکدست شوند.
نکات
هل را با پوست آن اضافه کنید تا عطر و طعم قوی تری به ادویه بدهد، این ادویه مناسب برای انواع پلوهای مخلوط است و عطر و طعم بسیار خوبی به غذا میدهد.
اگه میخواین غذاتون بین المللی باشه و از رستورانها هم بهتر لطفا این مطالب را به همراه داشته باشید. برای خرید آویشن و خرید آویشن عمده، بهتر است به فروشگاههای معتبر مراجعه شود.
ادویه نوع ۳
این ادویه برای درست کردن لوبیا پلو و کلاً پلوهای مخلوط مثل کلم پلو و هویج پلو و گاهی برای قیمه پلو هم به کار میره.
بهتره آماده از بیرون خریده بشه ولی اگه دسترسی بهش ندارین ترکیبش اینه :
سماق قرمز و یا سماق قهوه ای. فرق این سماق ها اینه که سماق قرمز رنگ دهنده ست و ترشی کمی داره و سماق قهوه ای رنگ دهنده نیست ولی خیلی ترش تره پس نسبت به ذائقه خودتون یکی رو انتخاب کنید. دلیل استفاده از سماق بر روی کباب اینه که وقتی گوشت کباب میشه کمی مواد سمی در گوشت تولید میشه و سماق این سم رو از بین میبره. برای همین قدیمی ها با کباب همیشه سماق مصرف میکردند.
زردچوبه ، دارچین ، فلفل سیاه ، جوز هندی، بادیان ، میخک
نعنا خشک ، گلپر ، تخم گشنیز ، تخم سیاه دانه ، زیره سیاه و سبز ، کاری ، زردچوبه.
گلپر ، زردچوبه
فلفل سیاه، نعناع خشک، ریحان ، مرزه ، ترخان خشک و پودر گل سرخ
زیره سبز ، کاری ، زنجبیل، فلفل قرمز ، گشنیز و شنبلیله
پودر گل محمدی ، کاری ، دارچین ، فلفل سیاه
بهترین ادویه زعفران ، زنجبیل ، برگ بو ، و پودر سیر است.
ادویه کورما و تیکا و گراماسالا برای تهیه مرغ عالیست. این دو ادویه نوعی کاری ست و از مخلوط ۲۰ نوع ادویه با فرمول خاص تهیه می شود که به صورت آماده فروخته می شود.
فلفل سیاه ، پودر لیمو عمانی ، زردچوبه و سماق
جوز هندی ولی بیش از ۴گرم اگه استفاده بشه باعث فلج عضلات و توهم میشه
سوپ ها انواع مختلفی دارند که ادویه آنها هم با هم فرق دارد. مثلا به سوپ جو کمی پودر آویشن میزنند.
ولی خب به طور کلی برای همه سوپ ها بهترست یک یا دو عدد برگ بو اضافه کنید تا تفاوت طعم ان را متوجه شوید.
مخلوط فلفل سیاه ، کمی پودر لیمو عمانی ، کمی زردچوبه ، سماق
ادویه خاص خورش قیمه مخلوط پودر لیمو عمانی ، دارچین ، کمی پودر گل محمدی هست. برخی به جای گل محمدی از گلاب استفاده میکنند که سلیقه ای هست .
مخلوط پونه ، ریحان ، رُزماری ، آویشن ، فلفل قرمز ، مرزنجوش که همه اینها باید خشک و پودر شده باشند. این ادویه برای درست کردن مایه ی پاستا، پیتزا، لازانیا و ماکارونی بسیار عالی ست.
پودر زیره، تخم گشنیز و رازیانه ( از هر کدام ۱ قاشق غذاخوری)، دارچین و جوز هندی پودرشده ( از هر کدام ۱ قاشق مرباخوری)، هل ساییده شده و فلفل سیاه ( از هر کدام ۱ قاشق چایخوری)
پودر زیره (۱ قاشق غذاخوری)، زنجبیل، دارچین، جوزهندی ساییده شده، فلفل سیاه و هل ساییده شده ( از هر کدام ۱ قاشق مرباخوری)، میخک پودرشده (۱قاشق چایخوری)
دارچین، زنجبیل پودر شده، ریشه جوز هندی، زیره سیاه، زیره سبز، تخم گشنیز، رازیانه، هل سبز و هل سفید ساییده شده، فلفل و زردچوبه (مقدار مساوی از هر کدام)، میخک پودر شده و فلفل قرمز(به مقدار کم)
پودر فلفل دلمه ای قرمز(پابریکا) (۲قاشق غذا خوری)، زیره پودر شده (۱قاشق مرباخوری)، فلفل ساییده شده (۱قاشق مرباخوری) ، پودر سیر(۱قاشق چایخوری) و پودر میخک (۱/۲ قاشق چایخوری)
جوزهندی ساییده شده، فلفل سیاه ساییده شده و دارچین ( از هر کدام ۱ قاشق غذاخوری) ، میخک پودر شده (۱قاشق چایخوری).
√ برای متصاعد شدن عطر ادویه جات هنگام پخت غذا، باید حتما” آنها را به مدت چند ثانیه در روغن تفت دهید. مثلاً وقتی مایه ی لوبیا پلو را میپزید، پیازها که تفت داده شدند، ادویه را اضافه کرده، چند ثانیه تفت بدهید و بعد بقیه مواد را اضافه کنید. این کار باعث میشود عطر ادویه دو برابر و کاملا” آزاد شود.
√ آب پز کردن مواد غذایی، بهتر است از ادویه های پودر نشده استفاده شود.
√ برای غذاهای گوشتی از هل یا دارچین درسته استفاده کنید که عطر بهتری به غذا میدهند.
√ به خاطر داشته باشید که مقدار مصرفی جوز هندی باید خیلی کم باشد، حدود ۳ ، ۲ گرم. زیرا مصرف زیاد از این ادویه در روز موجب سردرد میگردد.
منبع: