من اینجام ....

دلنوشته های یک دختر 19 ساله

من اینجام ....

دلنوشته های یک دختر 19 ساله

ارزیابی شنوایی کودکان ۵ تا ۹ سال

کودک 5 سال و بزرگ‌تر باهوش هنجار را می‌توان در ارزیابی‌های تن خالص و تکرار کلمات ساده همانند بزرگ‌سالان آزمایش کرد.

در این سن با شنیدن سیگنال، کودک می‌تواند دست خود را بالا ببرد.

برای به‌دست آوردن آستانه از روش صعودی-نزولی کارهارت و جرگر استفاده کرد.در این روش از سطح صفر دسی بل شروع می‌شود.

 و در گام های 10 دسی بل افزایش می‌یابد تا فرد پاسخ دهد.

 و همچنین برای تائید آستانه سیگنالی را در 5 دسی بل بالای آستانه ارائه کرد. 

باید 2 یا 3 پاسخ صحیح دیده شود تا به‌عنوان آستانه تائید شود. برای آگاهی از ارزیابی شنوایی بزرگسالان, به مراکز معتبر و تخصصی مراجعه کنید.

در کودکان جوان با سن 5 تا 10 سال، ایجاد انگیزه (تشویق های اجتماعی نظیر لبخند زدن، دست زدن) برای حفظ توجه کودک توصیه می‌شود.


پیشنهاد مطالعه : تست غربالگری شنوایی نوزازدان

کودکان و نوجوانان بین 10 تا 16 سال، خیلی شبیه بزرگ‌سالان رفتار می‌کنند.در این محدوده سنی، کودکان با آسیب شنوایی ممکن است حتی زمانی که صدایی نمی‌شوند پاسخ دهند.

در نتیجه برای جلوگیری از این رخداد، شنوایی‌شناس باید از کودک فاصله داشته باشد.گاهی در طول آزمون باید وقفه‌هایی داده شود که پاسخ‌های کاذب شناسایی شوند.

اگرچه بسیاری از ارزیابی‌های بالینی شنوایی به‌صورت انفرادی است اما ارزیابی‌های کودکان اغلب نیاز به کمک آزمونگر دارد.

کمک آزمونگر در اتاق آزمایش با کودک قرار می‌گیرد و هنگام انجام آزمون، پایش رفتارهای کودک، ارتباط با آزمونگر و حفظ وضعیت هوشیاری کودک در حین ارزیابی،به‌طوری که نه خیلی مجذوب اسباب‌بازی‌ها شود که پاسخ ندهد و نه خیلی بی‌علاقه که به طور ممتد متکی بر تقویت باشد، را بر عهده دارد. قبل از شروع جلسه ارزیابی، محیط اتاق آزمایش باید مرتب باشد تا از حواس‌پرتی های کودک بکاهد.

اسباب‌بازی‌ها باید دور از دید کودک باشد تا در زمان مناسب توسط کمک آزمونگر به کودک معرفی شوند. 


 ارزیابی شنوایی کودکان ۵ تا ۹ سال

در طول ارزیابی، زمان ارائه سیگنال های آزمایش و فاصله زمانی بین آنها بسیار مهم است.

به طور کلی، زمان شروع ارائه سیگنال بعدی مهم است و همان طور که عملکرد کودک بهبود می‌یابد، فاصله بین ارائه‌ها را کوتاه‌تر کرد.

یکی از بیشترین اشتباهات آزمایشگر، در طول ارزیابی‌های سریع رخ می‌دهد.آموزش مناسب کودک می‌تواند با ارائه سریع انجام گیرد اما آزمایشگر باید مطمئن شود که پاسخ‌های متناسب با ارائه محرک توسط کودک اجرا می‌گردد. 

انتخاب اسباب‌بازی بسیار مهم است.هر اسباب‌بازی می‌تواند به میزان خاصی توجه کودک را جلب کند. برای آگاهی از ارزیابی شنوایی بزرگسالان, به مراکز معتبر و تخصصی مراجعه کنید.

اسباب‌بازی‌هایی که تولید نویز می‌کنند و حواس کودک را پرت می‌کنند، نباید استفاده شود.اسباب‌بازی‌ها باید رو به روی کودک باشند تا از چرخش های اشتباهی سر جلوگیری کند و الزام است که در حین آزمون تنها از یک اسباب‌بازی استفاده شود و سایر آنها کنار گذاشته شوند که موجب حواس‌پرتی کودک نشود.   


منبع:

https://najvaclinic.com/%D8%A7%D8%B1%D8%B2%DB%8C%D8%A7%D8%A8%DB%8C-%D8%B4%D9%86%D9%88%D8%A7%DB%8C%DB%8C-%DA%A9%D9%88%D8%AF%DA%A9%D8%A7%D9%86-%DB%B5-%D8%AA%D8%A7-%DB%B9-%D8%B3%D8%A7%D9%84/

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد