من اینجام ....

دلنوشته های یک دختر 19 ساله

من اینجام ....

دلنوشته های یک دختر 19 ساله

انواع سمعک از لحاظ تکنولوژی و امکانات منحصر به فرد

سمعک ها بر اساس نوع تکنولوژی و مدار های درون آن به انواع مختلفی تقسیم می شوند. در سمعک های اولیه از لوله های وکیوم و باتری های بسیار بزرگی استفاده می شده است، ولی امروزه به کمک میکروچیپ ها ، محاسبات کامپیوتری و پردازش های دیجیتالی بر روی صدا توسط سمعک ها اعمال می شود. در این مقاله به بررسی انواع سمعک از لحاظ تکنولوژی می پردازیم.

 

سمعک آنالوگ  

در پردازش آنالوگ، حرکت هوا توسط میکروفون به یک جریان همسان، ولی پیچیده الکتریکی تبدیل می شود.

صدای آنالوگ ، مثل تهیه فتوکپی بوده ، و یک تصویر کلی و بلندتر از صدای اصلی را ارائه می دهد. برای قیمت سمعک ارزان اصل, از مراکز مطمئن تهیه خریداری کنید.

در واقع این پردازش شبیه به تهیه کپی مجدد، از روی یک فتوکپی است که در این حالت کیفیت صوتی مطلوبی نخواهیم داشت.

در سمعک آنالوگ تمام صدا ها در تمام فرکانس به یک میزان تقویت می گردد.

این سمعک ها امکان تفکیک صداهای محیطی از صداهای گفتاری را ندارد؛ و پر واضح است که اگر صداهای محیطی به همان اندازه تقویت شوند که صداهای اصلی تقویت می شوند، سمعک در بسیاری از محیط ها از جمله خیابان، مهمانی ها، مراکز شلوغ و پر سر و صدا بسیار آزاردهنده بوده، و سمعک غیرقابل استفاده می باشد.

به علاوه همه ی اشکال کم شنوایی شبیه به هم نیستند. بعضی فرکانس های بم ضعیف تر و بعضی فرکانس های زیر ضعیف تری دارند. پس اگر قرار باشد همه ی فرکانس ها به یک میزان تقویت شوند، صدا یا برای شنونده کم و غیر قابل فهم است، و یا بسیار بلند و آزاردهنده می باشد.

سمعک ها آنالوگ از مدارهای کنترل سوت و اصوات مزاحم هم برخوردار نیستند، در نتیجه به راحتی با افزایش بلندی صدا ، دچار سوت می شوند.

سمعک های آنالوگ، ارزان ترین سمعک های موجود در بازار می باشند، که قابلیت تنظیم کامپیوتری و نرک افزاری را نیز ندارند.

 

 

سمعک های دیجیتال

سمعک های دیجیتال نوع پیشرفته تری نسبت به سمعک های آنالوگی بوده ، و امکان تنظیم نرم افزاری آن ها وجود دارد.

در پردازش دیجیتالی صوت، صدا به صورت یک سری از اعداد کدبندی شده و در هر زمان بلندی و شدت آن مشخص می گردد.

پردازش صدا به روش دیجیتال، دقیق تر و با جزئیات بیشتری نسبت به سمعک های آنالوگ انجام می شود.

این سمعک ها قابلیت برنامه پذیری دارند، و می توانند صداهای مزاحم را از صداهای گفتاری تشخیص داده و به درک بهتر گفتار کمک خواهند کرد.

قیمت سمعک های دیجیتال نسبت به قیمت سمعک های آنالوگ بالاتر بوده و از قابلیت های پیشرفته تری مثل تکنولوژی میکروفون های جهت دار ، برخوردار می باشند.

نکته ی قابل ذکر این که : تنظیمات لحاظ شده توسط نرم افزار بر روی سمعک در محیط های مختلف شنوایی ثابت بوده و امکان تغییر پارامتر های اکوستیکی صدا در محیط های مختلف وجود ندارد.

انواع مختلفی از سمعک دیجیتال از لحاظ تکنولوژی نیز وجود دارد.

  


سمعک های ضدآب:

یکی از مشکلاتی اصلی تمام وسایل الکترونیکی از جمله سمعک، نحوه مراقبت و نگهداری از آن ها در شرایط آب و هوایی مختلف می باشد و یکی از دغدغه های اصلی افراد استفاده کننده از سمعک بخصوص سمعک های داخل گوشی، خرابی های مکرر آن به دنبال تعریق و جرم گوش است.

امروزه با پیشرفت سریع تکنولوژی  و معرفی نسل ضد آب سمعک ها این مشکل تا حد زیادی رفع مرتفع گشته و تمام کاربران می توانند بدون نگرانی از امکان آسیب به سمعک از قدم زدن زیر باران لذت ببرید.

پوشش نانو به کار رفته در پوسته خارجی و قطعات داخلی ای تدسته از سمعک های ضد آب، آن ها را در برابر نفوذ آب، تعریق پوست و گوش، رطوبت، گردو خاک، جرم گوش، مواد شیمیایی مثل اسپری ها و ژل های مو مقاوم تر ساخته است.

 

سمعک های ضد آب و نکات مهم در این مورد

قابل ذکر است علی رغم تبلیغات وسیع در مورد سمعک های ضدآب در تمام مدل های سمعک، فقط تعداد معدودی از آن به واقع از این تکنولوژِ برخوردار بوده و می توان گفت سمعک ضد آب واقعی دارند.

در این مدل ها ( مثل بعضی از مدل های سمعک بلتون آمریکا و بعضی از مدل های سمعک زیمنس آلمان) از پوشش پلیمری نانو بسیار نازکی استفاده شده است که نه به راحتی دیده می شود ونه در سایز سمعک تاثیر می گذارد.

سمعک های Bi_Cross:

حس شنوایی یک حس دو طرفه است. به عبارتی اگر شنوایی با یک گوش برای انسان  کافی بود، خداوند عالم برای انسان یک گوش می آفرید.  برای قیمت سمعک ارزان اصل, از مراکز مطمئن تهیه خریداری کنید.

اطلاعات شنوایی از مسیر شنوایی راست و چپ به طور همزمان بالا رفته و در ساقه مغز با هم تلاقی می کنند و سپس به مراکز بالاتر جهت درک و تغییر اطلاعات تحویل داده می شوند.

به این ترتیب امکان جبران اطلاعات از دست رفته از یک سمت به وسیله سمت مقابل وجود داشته و مغز درک بهتری از اصوات خواهد داشت. حال تصور کنید که فرد شنوایی یکطرفه داشته باشد یعنی یک سمت مسیر شننوایی به طور کامل خاموش باشد چه اتفاقی می افتد؟

علاوه بر احساس خستگی شنوایی به خاطر حجم کاری گوش سالم، به علت عدم قرینگی شنوایی، جهت یابی اصوات به درستی انجام نشده و در نتیجه مغز درک صحیحی از صداها نخواهد داشت. چون یکی از پارامترهای اصلی در تغییر اطلاعات شنوایی توسط مغز، درک صحیح جهت منبع صوتی است.

اثر سایه ای سر (Head Shadow effect):

اثر سایه ای سر به این موضوع اشاره می کند که ما چگونه با درک تفاوت بلندی( شدت) صدا بین دو گوش می توانیم جهت و موقعیت منبع صدا را تشخیص دهیم. افرادی که شنوایی خود را در یکی از دو گوش ها از دست داده اند نمی توانند از این پدیده به درستی استفاده کنند. لذا می بایست حتما گوش بهتر خود را به سمت منبع صوتی بگیرند ، در غیر این صورت وقتی منبع صوتی در سمت گوش مبتلا قرار گیرد سر همانند مانعی عمل کرده و صدا در سمت گوش سالم با شدت کمتری شنیده خواهد شد.

سمعک های Bi_Cross  و  :Cross:

برای کمک به افرادی که شنوایی یکی از گوش های خود را کاملا از دست داده اند امروزه سیستم های پیشرفته ی  Bi_cross   و Crossطراحی و ساخته شده اند.( قابل ذکر است که سیستم های  برای Cross ناشنوایی های مطلق یکطرفه و Bi_cross     وقتی که گوش بهتر نیز به درجاتی از کم شنوایی مبتلا است تجویز می شوند.)

در این سمعک ها یک میکروفون در سمت گوش ناشنوا اصوات را دریافت کرده و این صدا توسط سیم و یا در نسل های جدیدتر سمعک های  Cross به شیوه وایرلس و بلوتوثی به سمت گوش سالم انتقال یافته تا از مسیر شنوایی سالم بالا برود.

به این ترتیب، احساس شنوایی دو گوشی به فرد دست می دهد.

مزایای استفاده از سیستم های Bi_cross    Cross :

  • افزایش تمرکز و توجه بیمار
  • بهبود توانایی درک اصوات به خصوص در محیط های شلوغ و پر سر و صدا
  • بهبود توانایی جهت یابی(Localization)
  • قرینه سازی شنوایی و موازنه ی بلندی صدا در دو گوش
  • برداشتن فشار از روی گوش سالم و رفع خستگی شنوایی
  • جلوگیری از افت شنوایی دوگوش بهتر به دنبال خستگی شنوایی
  • افزایش درک گفتار به خصوص در افراد دچار آسیب های عصب شنوایی
  • افزایش رضایت مندی افراد استفاده کننده از سمعک

مدل های اولیه سمعک های کراس بسیار بزرگ بودن و نیاز به باطری هایی با سایز بزرگتر داشتند. همین طور ارتباط سیم دار بین دو سمعک برای بسیاری از کاربران خوشایند نبود.

خوشبختانه، پیشرفت سریع تکنولوژی امروزه سمعک های     Crossدر سایز های بسیار کوچک حتی مدل های داخل گوشی نیز تولید و عرضه شده و با برخورداری از سیستم های وایرلس، امکان ارتباط بی سیم بین دو طرف هم فراهم شده است.

امروزه امکان تهیه سمعک های  Cross  در کمپانی های زیمنس آلمان، فوناک سوئیس، یونیترون کانادا، ویدکس دانمارک و … فراهم می باشد ولی هر یک از ان ها قابلیت ها و امکانات منحصر به فرد خود را داشته و برای افراد خاصی مناسب می باشند. لذا انتخاب مناسب ترین و با کیفیت ترین سیستم های Cross  را به ادیولوژیست خود بسپارید.


منبع: 

https://avayehasticlinic.com/%D8%A7%D9%86%D9%88%D8%A7%D8%B9-%D8%B3%D9%85%D8%B9%DA%A9-%D8%A7%D8%B2-%D9%84%D8%AD%D8%A7%D8%B8-%D8%AA%DA%A9%D9%86%D9%88%D9%84%D9%88%DA%98%DB%8C-%D9%88-%D9%88%DB%8C%DA%98%DA%AF%DB%8C-%D9%87%D8%A7/

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد