شناخت اجزای تشکیل دهنده ی سمعک از مواردی است که برای کاربران سمعک، جذاب و البته لازم است. این شناخت به کاربران کمک می کند که در صورت بروز هرگونه ایراد در اجزای سمعکشان، به خوبی علت آن را تشخیص داده و برای رفع مشکل اقدام نمایند. برای خرید سمعک اصل, از مراکز مطمئن تهیه خریداری کنید.
سمعک یا Hearing Aid تقویت کننده الکترونیکی کوچکی است که به فرد کم شنوا کمک می کند تا صداها را بهتر بشنود.
سمعک صداها را برای فرد کم شنوا طوری تقویت می کند که فرد بتواند به راحتی بشنود، با دیگران ارتباط برقرار کند و در فعالیتهای روزمره حضور داشته باشد.
سمعکها اصواتی را که وارد گوش می شوند را دریافت می کنند و آنها را مطابق با میزان و نوع افت شنوایی فرد پردازش کرده و سپس صدای پردازش شده و تقویت شده را به داخل گوش هدایت می کنند. تمامی این مراحل بطور آنی انجام می گیرد.
سمعک ابزار الکترونیکی است که با کمک اجزای مختلفی کار می کنند. با اینکه بسته به نوع سمعک اجزای تشکیل دهنده سمعک متفاوت است ولی اجزای تشکیل دهنده آنها تقریبا مشابه هستند.
از مهم ترین اجزای تشکیل دهنده سمعک می توان به قالب، تقوت کننده، میکروفن و … اشاره کرد که در ادامه بیشتر به معرفی این اجزا می پردازیم.
به وسیله ای که لاله و بخشی از مجرای گوش را پوشش داده و به واسطه ی تیوب به سمعک پشت گوشی متصل می شود، قالب سمعک گفته می شود.
قالب برای نگه داشتن سمعک، انتقال صدا و جلوگیری از نشت صدای سمعک مورد استفاده قرار می گیرد.
سمعک ها یا از نوع داخل گوشی هستند که خود سمعک، داخل گوش قرار می گیرد یا از نوع پشت گوشی هستند که توسط یک رابط پلاستیکی یا فلزی به داخل گوش هدایت می شود.
در برخی از این سمعک ها از قالب سمعک برای هدایت صدا به گوش استفاده می شود. قالب گوش علاوه بر تنظیم صدای سمعک دارای کاربردی های متنوعی هست که با توجه به آن نیز قالب ساخته می شود.
برای استفاده از سمعک داخل گوشی باید از گوش قالب گرفته شود و بر اساس قالب اولیه ی گوش، پوسته ی سمعک ساخته می شود و تمام اجزای سمعک داخل پوسته قرار می گیرند.
برای ساختن قالب سمعک پشت گوشی لازم است ابتدا از گوش فرد مورد نظر قالب گرفته شود و بر اساس قالب اولیه ، قالب سمعک ساخته می شود.
البته در مورادی برای استفاده از سمعک ها پشت گوشی میتوان از قالب های پلاستیکی آماده استفاده کرد که شکل مشخصی دارند و معمولا در 3 سایز کوچک ، متوسط و بزرگ موجود است، همچنین میتوان از قالب هایی که متناسب با شکل گوش شما ساخته میشود استفاده کرد.
پیشرفته ترین قسمت یک سمعک تقویت کننده یا آمپلی فایر آن میباشد.
آمپلی فایر، صداهای جمع آوری شده توسط میکروفون را آنالیز کرده و با توجه به نوع و میزان شنوایی کاربر سمعک، شدت این صداها را افزایش میدهد و تغیرات بسیار زیادی را بر روی صدا اعمال میکند و در نهایت این صدا را به بلندگوی سمعک ارسال میکند.
نکته : در سمعک های جدید و پیشرفته بر روی ارتقاء و افزایش سرعت پردازش اطلاعات و نیز کیفیت اعمال این تغیرات بسیار تاکید شده و این نگاه ویژه باعث شده کیفیت صدای این سمعک ها بسیار بالا تر رود و بعبارتی مانند گوش واقعی صداها را به مغز شما ارسال میکند.
کمپانی های بزرگ سازنده سمعک هر ساله مطالعات و هزینه های بسیار زیادی برای افزایش کیفیت و قدرت این قطعه و در نهایت افزایش قدرت و کیفیت پردازش اطلاعات در سمعکها انجام میدهند
میکروفون گیرنده صدا در سمعک است.
میکروفون سمعک، صدا را از محیط گرفته و آن را تبدیل به امواج الکتریکی می کند تا امپلی فایر و پردازنده های دیجیتالی امکان انجام تغییرات لازم را داشته باشند.
در رسیور، انرژی الکتریکی به انرژی صوتی تبدیل می شود. رسیور با نیروی مغناطیسی کار می کند. انرژی الکتریکی تقویت شده به یک آرمیچر منتقل می شود و سپس به دیافراگم می رسد.
اگر اندازه دیافراگم رسیور کوچک باشد ( نظیر سمعک های IIC )، امکان تقویت و پردازش فرکانس های بالا بیشتر است. برعکس، هرچه اندازه رسیور بزرگتر باشد (نظیر سمعک های جیبی)، امکان تقویت مؤثر فرکانس های پایین، افزایش می یابد. به طور کلی برای برخورداری از خروجی بالاتر، اندازه دیافراگم باید بزرگتر باشد.
باتری سمعک از مهمترین قطعات مصرفی در سمعک می باشد که بر روی عملکرد سمعک ها تاثیر به سزایی دارد
سمعک ها به عنوان وسایل الکترونیکی ، عموما با استفاده از باتری های مخصوص ، کار می کنند . حتی در سمعک های قابل شارژ ارائه شده از سوی کمپانی های مختلف نیز سعی شده است تا قابلیت استفاده دوگانه از باطری های معمولی و قابل شارژ ، در سمعک های پشت گوشی و رسیور داخل مجرا ، لحاظ شود . برای خرید سمعک اصل, از مراکز مطمئن تهیه خریداری کنید.
باتری های سمعک در سایز استاندارد ۱۰ زرد رنگ ، ۳۱۲قهوه ای ، ۱۳ نارنجی و ۶۷۵ آبی تولید و عرضه می شوند.
باتری سایز ۱۰ ، عموما در سمعک های داخل گوشی ظریف یا برخی نمونه های سمعک رسیور داخل مجرا مورد استفاده است و طول عمری بین ۳ تا ۷ روز بسته به میزان استفاده از سمعک ، تکنولوژی های فعال در سمعک ، طول عمر سمعک و … دارد .
منبع: