امروزه کم شنوایی به یکی از متداول ترین مشکلات سلامت فردی شناخته می شود و تعداد بسیار زیادی از مردم سراسر جهان تلاش در درمان کم شنوایی خود دارند. استفاده از سمعک یکی از بهترین راه های جبران کم شنوایی و داشتن قدرت شنیداری طبیعی است. برای آگاهی از قیمت سمعک, به مراکز معتبر و تخصصی مراجعه کنید.
تقسیم بندی سمعک ها اغلب بر اساس تکنولوژی و فناوری دسته بندی می شوند.
سمعک ها از لحاظ ظاهری به دسته های داخل گوشی، پشت گوشی و پشت گوشی ظریف (رسیور داخل کانال یا ریک) تقسیم می شوند. لازم به ذکر است که هیچ یک از این گروه ها بر دیگری برتری ندارد. یکی از مشخصات بسیار متمایز کننده سمعک ها، تکنولوژی و فناوری سمعک است به طور مثال سمعک ها در دسته های آنالوگ، دیجیتال و هوشمند تقسیم بندی می شوند. برای آگاهی از قیمت سمعک, به مراکز معتبر و تخصصی مراجعه کنید.
بهترین سمعک برای هر شخص مثل اثر انگشت وی، کاملا منحصر به فرد و مخصوص خود اوست. به این معنا که ممکن است یک سمعک برای فردی کاملا مناسب و عالی باشد و برای فرد دیگری اصلا مناسب نباشد و حتی باعث بیشتر شدن کم شنوایی وی و بد تر شدن وضعیت سیستم شنیداری او شود.
سمعک های نامرئی یا (Invisible In The Canal ) IIC کوچک ترین سمعک های موجود هستند. این سمعک ها طوری طراحی شده اند که کاملا در داخل کانال گوش شما قرار می گیرند و توسط سایر افراد قابل دیدن نیست این ویژگی، این سمعک ها را برای اطرافیان شما تقریبا نامرئی می کند.
برای اینکه به درک درستی از اندازه سمعک های نامرئی برسید لازم است ذکر شود که این نوع سمعک ها کوچکتر از یک بند انگشت هستند و طراحی آن ها به رنگ های تیره، آن ها را در تاریکی کانال گوش خارجی کاملا نامرئی می کند. سمعک های IIC معمولاً دارای دست گیره ای به نام پیپ هستند که به شما کمک می کند آنها را به راحتی در گوش خود قرار داده و خارج کنید.
یکی از مزایای بزرگ اندازه کوچک و ظاهر نامرئی سمعک است. اگر ظاهر سمعک در گوش شما برای تان بسیار مهم است، استفاده از سمعک های نامرئی می تواند گزینه بسیار خوبی برای شما باشد.
قرار گیری این سمعک ها در داخل گوش کمک شایانی به جهت یابی طبیعی صدا ها می کند.
برای سمعک IIC محدودیت های کمی وجود دارد. همانطور که گفته شد اندازه این سمعک های بسیار کوچک است و این اندازه کوچک آن ها، ممکن است باعث کاهش قدرت سمعک در بلند کردن صدا ها شود.
لازم به ذکر است که هر آناتومی گوشی قادر به استفاده از سمعک های نامرئی نیست. علاوه بر این ممکن است نوع و الگوی کم شنوایی شما به شکلی باشد که استفاده از سمعک نامرئی چندان مفید نباشد و لازم باشد از انواع دیگر سمعک استفاده کنید.
بنابر این لازم است با شنوایی شناس خود در این باره صحبت کنید تا بهترین تجویز و تنظیم سمعک مورد نیاز خود را دریافت کنید.
این مدل از سمعک ها نیاز به نگهداری ظریف تر و بیشتری دارد. از آن جایی که این سمعک ها در کانال گوش قرار می گیرند نسبت به انواع پشت گوشی سمعک، بیشتر در معرض جرم گوش هستند و ممکن است جرم گوش به داخل سمعک نفوذ کند و باعث خرابی و یا بروز اختلال در کیفیت سمعک شود.
بنابر این لازم است تا نسبت به نگه داری و تمیز کردن این نوع سمعک ها وسواس بیشتری خرج شود.
منبع: