من اینجام ....

دلنوشته های یک دختر 19 ساله

من اینجام ....

دلنوشته های یک دختر 19 ساله

انواع نسل سمعک های زیمنس

شرکت زیمنس، به عنوان برترین و پیشرو در ارایه ی فناوری های بی رقیب سمعک در دنیا، به صورت دوره ای فناوری های خاص و تکرار نشدنی را در سمعک های خود ارایه می کند.

برای آشنایی با سمعک ها و فناوری های زیمنس، شما باید با سه مفهوم اصلی که زیمنس آن ها را برای دسته بندی و رده بندی سمعک هایش ارایه کرده است آشنا شوید. این مفاهیم عبارت هستند از: نسل سمعک ها، رده ی عملکردی سمعک ها، مدل سمعک ها. زیمنس با استفاده از این سه مفهوم، تمامی سمعک هایی را که در طول تاریخ ارایه کرده است، تقسیم بندی می کند. برای آنکه شما بتوانید سمعک ها را با هم مقایسه کنید و بهترین انتخاب را داشته باشید، باید با این سه مفهوم آشنا شوید. در ادامه، به توضیح هر کدام از این مفاهیم می پردازیم. برای خرید سمعک زیمنس اصل, از مراکز مطمئن تهیه خریداری کنید.

نسل سمعک ها

زیمنس همواره به دنبال ارایه ی سمعک های بی رقیبی است که سمعک های شرکت های دیگر نتوانند به گرد پای این شرکت برسند. به همین علت، هر ساله یک سوم درآمد خود را صرف تحقیق و توسعه جهت یافتن فناوری ها، نوآوری ها و اختراعاتی می کند که نه تنها بی رقیب باشند، بلکه بتوانند گره ای از مشکلات شنوایی کاربران سمعک و کم شنوا بگشاید. به همین دلیل، معمولا هر از چند سالی، سمعک های جدیدی با پردازنده های قوی تر، ظاهری کوچک تر و صدایی با کیفیت عالی ارایه می کند و هر کدام از این نسل از سمعک ها را با نامی ارایه می کند. به عنوان مثال، سمعک هایی را که در طول این چند سال اخیر ارایه کرده است با نام های زیر، به همراه سال ارایه ی آن، به بازار عرضه کرده است:

نسل ایکس (X)

نسل ایکس (X) که مخفف Experience و به معنی تجربه است، در سال 2019 برای اولین بار به دنیا عرضه شد.

نسل ایکس (X) که مخفف Experience و به معنی تجربه است، در سال 2019 برای اولین بار به دنیا عرضه شد. این نسل از سمعک ها علاوه بر مجهز به فناوری ها و نوآوری های پیش از خود، دارای برترین فناوری روز دنیا در سمعک ها است. بی رقیب ترین فناوری که شرکت های دیگر هنوز قادر به ارایه ی آن نشده اند این است که سمعک های نسل X مجهز به فناوری هوشمندانه ی سنسور (ردیاب) حرکتی هستند به گونه ای که وقتی کاربر سمعک حرکت کند و یا در یک جا ثابت باشد، می فهمد و بر طبق شرایط تحرک فرد، صداها را طوری تنظیم می کند که فرد بتواند بهترین حالت شنوایی از محیط موجود را داشته باشد. درون سمعک های نسل X یک سنسور هوشمندی وجود دارد که می تواند حرکت کردن فرد یا ثابت ماندن او را بدون هیچگونه وقفه ای و با صحت بالایی تشخیص دهد. برای اینکه بفهمید این سنسور چگونه می تواند به کاربر سمعک کند، اجازه دهید برایتان مثالی بزنیم. تصور کنید، فردی با دوست خود در خیابانی مشغول قدم زدن است و علاوه بر صدای دو دوستش، سر و صدای خیابان نیز وجود دارد. این فرد وقتی سمعک نسل X را استفاده کند، سمعک ها متوجه می شوند که فرد در حال حرکت است و صداهای دریافتی از سمعک های راست و چپ نیز نشانگر صدای دو فرد مختلف علاوه بر سر و صدای خیابان می باشد. در این حالت، سمعک های نسل X با همدیگر وارد عمل می شوند و پردازش ها را طوری انجام می دهند که صداهای دریافتی از سمت راست و چپ بیشتر و با کیفیت عالی دریافت گردد و بدین ترتیب، فرد بتواند صدای دو دوستش را که در طرفین او قرار دارند، بشنود. اکنون، حالت دیگری را در نظر بگیرید، تصور کنید همین فرد در یک محفل مهمانی قرار دارد و یک نفر در روبروی او قرار دارد و با او مشغول گفتگو است. سمعک های نسل X می فهمند که فرد حرکت نمی کند و در جای خودش ثابت است و صدای گفتاری از سمت جلو و علاوه بر آن سر وصدای محیطی از همه طرف می آید. در این حالت، هر دو سمعک راست و چپ با هم وارد عمل می شوند و بیشترین تمرکز خود را به سمت روبرو متمرکز می کنند و سر و صدایی که از طرفین و یا پشت سر فرد می آید را دریافت نمی کنند و فقط صدای جلویی را دریافت می کنند و بدین ترتیب، کاربر سمعک به وضوح می تواند صدای فرد روبرویی را بشنود.

سنسور هوشمنئد حرکتی یکی از فناوری های به کار رفته در نسل ایکس است. علاوه بر این، سمعک های نسل X قابل شارژ هستند و بر طبق آخرین پیشرفت هایی به عمل آمده در زمینه ی شارژ، شارژر این سمعک ها از نوع القایی و جزو شارژرهای سریع است. شارژر القایی بدین صورت است که هیچ گونه اتصالات سیمی و فلزی بر روی بدنه ی شارژر نیست و به همین دلیل نهایت ایمنی را دارد و همچنین به ازای 30 دقیقه شارژ می توانید 3 ساعت از سمعک ها استفاده کنید. این سمعک ها ظرف 3 تا 5 ساعت به طور کامل شارژ می شوند و برای 14 تا 17 ساعت (بسته به نوع استفاده از آن، با یا بدون بلوتوث) کار می کنند. به همین علت توصیه می شود که کاربران محترم، شب ها سمعک ها را درون شارژر بگذارند تا موقع صبح شارژ شوند و  بعد از بیدار شدن، از آنها استفاده کنند و این کار را به طور مرتب هر شب انجام دهند. همچنین شارژر باعث می شود که نم و رطوبتی که درون سمعک ها ممکن است در اثر تعرق کاربر یا رطوبت موجود در هوا درون سمعک جمع شده است را زدوده و بدین وسیله عمر سمعک را افزایش دهد.

همچنین اندازه ی سمعک های نسل X به ور قابل توجهی در مقایسه با نسل پیشین کاهش یافته است. همچنین یادآور می شود که سمعک های نسل X مجهز به تمامی فناوری های نسل های پیشین سمعک های زیمنس که در ادامه توصیف آن ها خواهد آمد نیز هستند که در اینجا به توضیح آن ها نمی پردازیم و در قسمتی که مربوط به نسل های پیشین است خواهیم پرداخت.  

نسل ان ایکس (NX)

نسل ان ایکس (NX) که مخفف Natural Experience و به معنی تجربه ی طبیعی است، در سال 2018 ارایه شد. نسل NX الهام گرفته از یکی از پر رمز و رازترین تجربیات طبیعت است

نسل ان ایکس (NX) که مخفف Natural Experience و به معنی تجربه ی طبیعی است، در سال 2018 ارایه شد. نسل NX الهام گرفته از یکی از پر رمز و رازترین تجربیات طبیعت است که در تمامی موجودات و انسان شاهد آن هستیم. فناوری بی رقیبی که هنوز شرکت ها نتوانسته اند به این نوآوری زیمنس دست بیایند. برای فهم کامل این فناوری اجازه بدهید داستان را از اینجا شروع کنیم. روزی محققی در هنگام مطالعه بر روی قورباغه ها متوجه شد که قورباغه ی نر برای جلب توجه قورباغه ی ماده همیشه با صدای بلند شروع به خواندن می کند. این محقق صدای قورباغه را در نزدیکی دهانش اندازه گرفت و متوجه شد که صدای بسیار بلندی می باشد و برای این محقق این سوال پیش آمد که این قورباغه چگونه می تواند صدای بلند خودش را تحمل کند؟ آیا صدای قورباغه برایش آزاردهنده نیست؟ تحقیقاتی که بر روی قورباغه به عمل آمد نشان داد که درون گوش میانی قوراغه ها عضله ای به نام عضله ی رکابی است که وقتی قورباغه شروع به خواندن با صدای بلند می کند، این عضله فعال می شود و انتقال مکانیکی صداها از بیرون به عصب گوش قورباغه و درنتیجه به مغز قورباغه را کاهش می دهد و بدین وسیله صدای کمتری به مغز قورباغه می رسد. این عضله ی رکابی در اکثر موجودات، به ویژه در پستانداران، نیز وجود دارد و در گوش انسان نیز می باشد. تحقیقات نشان می دهد که وقتی ما می خواهیم حرف بزنیم، به ویژه وقتی که بلند صحبت می کنیم، این عضله فعال می شود و صدای کمتری به مغز ما می رسد و بدین وسیله صدای ما برایمان آزاردهنده نخواهد بود. تقریبا تمامی کاربران کم شنوایی که از سمعک استفاده می کند، شاکی از کیفیت صدای خودشان به صورت پیچش صدا، بلند بودن صدا یا اکویی بودن صدای خود هستند. در قدیم، برای اینکه صدای کاربران سمعک آنها را آزار ندهد، ما مجبور بودیم که صدای سمعک را کم کنیم تا بدین وسیله صدای فرد آزاردهنده نباشد. این کار ممکن بود موثر باشد ولی باعث می شد صداهای ضعیف محیطی دیگر که لازم بود کاربر سمعک بشنود، شنیده نشود و کاربر سمعک مجبور بود شنیدن صداهای دیگر با زجر بلند شنیدن صدای خودش را انتخاب کند و یا اینکه راحتی صدای خودش را با زجر نشنیدن صداهای محیطی دیگر انتخاب کند. هر دو انتخاب برای کاربر سمعک زجرآور بود. ولی اکنون با فناوری همچنان بی رقیب NX، کاربران به راحتی می توانند صداهای اطراف را در حد نیاز خود و به صورت کامل بشنوند، بدون اینکه صدای خودشان آنها را آزار دهد. انتخابی که دیگر زجرآور نیست. این فناوری الهام گرفته از یکی از نعمت های طبیعی خدادادی است که حاصل سال ها تحقیق و توسعه و زحمات دانشمندان با حیطه های تخصصی مختلف پزشکی و مهندسی در شرکت پر افتخار زیمنس بوده است. با این فناوری، بشر توانست صدای خودش را همچون حالت طبیعی و بدون زجر بشنود. این فناوری کمک زیادی به استفاده ی مداوم روزانه به کاربران سمعک کرده است. استفاده ی مداوم سمعک باعث جلوگیری از کاهش عملکرد عصب شنوایی، کاهش عملکرد پردازشی مغز و باعث جلگیری از زوال عقلی یا آلزایمر می شود! 

از جمله فناوری های دیگر به کار رفته در نسل NX، ارتقای سیستم حذف فیدبک سمعک جهت جلوگیری از سوت زدن سمعک در هنگامی که سمعک روی گوش کاربر است می باشد.

همچنین یادآور می شود که سمعک های نسل NX مجهز به تمامی فناوری های نسل های پیشین سمعک های زیمنس که در ادامه توصیف آن ها خواهد آمد نیز هستند که در اینجا به توضیح آن ها نمی پردازیم و در قسمتی که مربوط به نسل های پیشین است خواهیم پرداخت. برای خرید سمعک زیمنس اصل, از مراکز مطمئن تهیه خریداری کنید.

نسل پی ایکس (PX) 

نسل پی ایکس (PX) که مخفف Primax و به معنی اصلی است، در سال 2017 ارایه شد. تحقیقات پیشرفته و تازه ای که بر روی مغز و کم شنوایی انجام گرفته است

نسل پی ایکس (PX) که مخفف Primax و به معنی اصلی است، در سال 2017 ارایه شد. تحقیقات پیشرفته و تازه ای که بر روی مغز و کم شنوایی انجام گرفته است، حاکی از این است که کم شنوایی باعث فعالیت بیش از حد مغز به خاطر تلاش برای شنیدن صداها و صرف انرژی زیادی، آنهم به صورت بی خود، می شود و بدین وسیله فرد کم شنوا اولا صداها را به خوبی و به راحتی نمی شنود. ثانیا برای اینکه صداها را بشنود باید تلاش بیشتری کند و این امر مستلزم صرف انرژی زیاد مغز می شود و به همین علت، فرد کم شنوا زود خسته می شود و از تلاش برای شنیدن دست می کشد و یکی از دلایلی که فرد کم شنوا گوشه گیر و کم حرف می شود و با دیگران وارد تعامل نمی شود، این مساله است. وقتی برای فرد کم شنوایی که مدت ها به دور از شنیدن بوده، سمعک تجویز گردد، سمعک باعث می شود فرد همه ی صداها را دریافت کند و شنیدن تمامی صداها در وهله ی اول برای فردی که مدت ها به دور از شنیدن بوده است سخت و طاقت فرسا خواهد بود و دوباره مغز او باید تلاش بیشتری کرده و انرژی بیشتر را صرف کند و شنیدن با سمعک نیز برای فرد زجرآور خواهد بود. زیمنس با بهره گیری از نتایج مطالعات شناختی مغز، فناوری PX را ارایه کرده است که شنوایی راحت و بی درد و سری را برای کاربر سمعک فراهم می کند. نحوه ی تقویت صداها در این فناوری به گونه ای است که در عین اینکه فرد صداها را می شنود، برای او زجرآور و ناراحت کننده نیست. سر و صداهای کوبه ای و بلند گرفته می شود. نویزها و سر و صداهای محیطی کمتر می شود و تمامی این پردازش ها به صورت خودکار و با تغییر محیط صوتی کاربر صورت می گیرد. فناوری PX برای اولین بار شنوایی راحت را به کاربران سمعک هدیه داد. تحقیقات عصب شناختی و مغز بر روی این سمعک ها نشان داده است که مغز آن دسته از کاربرانی که از این سمعک ها استفاده می کنند، در هنگام شنیدن انرژی کمتری را صرف می کند. به عبارت دیگر، مصرف انرژی در مغز برای شنیدن و درک صداها بهینه می شود و این فاوری کمک بزرگی به کودکان کم شنوا می کند چون که مغز آن ها فرصت پیدا می کند که بیشتر یاد بگیرد تا اینکه انرژی خود را بیشتر صرف این کند که چه می شنود. فناوری PX لذت راحت شنیدن را به کابران می دهد!  

همچنین یادآور می شود که سمعک های نسل PX مجهز به تمامی فناوری های نسل های پیشین سمعک های زیمنس که در ادامه توصیف آن ها خواهد آمد نیز هستند که در اینجا به توضیح آن ها نمی پردازیم و در قسمتی که مربوط به نسل های پیشین است خواهیم پرداخت.  

نسل بی ایکس (BX)

نسل بی ایکس (BX) که مخفف Binaural Experience و به معنی تجربه ی دو گوشی است، در سال 2016 ارایه شد.

نسل بی ایکس (BX) که مخفف Binaural Experience و به معنی تجربه ی دو گوشی است، در سال 2016 ارایه شد. هر موجود زنده ای دو گوش دارد و شنوایی دو گوشی باعث شده است تا موجود زنده بتواند شنوایی فوق العاده ای را به دست آورد و بتواند صداهای ضعیف را در بستری از صداهای مزاحم بلند دیگری بشنود. شنوایی دو گوشی و عملکرد آن را باید معجزه ای دانست که هنوز درباره ی عملکرد و مزایای آن به طور کامل نمی دانیم. شنوایی دو گوشی باعث می شود تا فاصله ای که ضعیف ترین صدایی را با دو گوش می شنویم، چهار برابر فاصله ای باشد که با یک گوش شنیده می شود. شنوایی دو گوشی باعث مکان یابی صداها، استریو شنیدن صداها، درک گفتار در مکان های شلوغ، بلندتر ولی راحت تر شنیدن صداها، تحریک همزمان و هماهنگ دو نیمکره ی مغزی شود. اینها تنها بخشی از مزایای دو گوشی شنیدن است. برای انسان، دو گوشی شنیدن حیاتی تر از مساله داشتن یک یا دو کلیه است. در قدیم، دو سمعکی که برای کاربر تجویز و تنظیم می شد، به صورت جداگانه و بی خبر از هم کار می کردند، اما به کمک فناوری BX، برای اولین بار در دنیا دو سمعک با هم و هماهنگ با هم کار می کنند و بدین وسیله علایم صوتی مناسبی را در اختیار مغز کاربر قرار می دهند تا او از نعمت خدادادی دو گوشی دوباره بهره مند شود. به کمک این فناوری، دو سمعک به صورت بی سیمی و با سرعت پردازشی بسیار بالا با همدیگر همیشه ارتباط دارند و علایم دریافتی را به همدیگر مخابره و رد و بدل می کنند و با همدیگر تصمیم می گیرند که هر سمعکی چگونه و چه وقت کار خاصی را انجام دهد تا به جای اینکه فرد سمعک دو طرفه داشته باشد، سمعک دو گوشی داشته باشد. سمعک دو طرفه یعنی اینکه یک سمعک در هر طرف است و هر سمعکی کار خودش را به صورت مستقل انجام می دهد ولی سمعک دو گوشی یعنی اینکه هر دو سمعک راست و چپ با هم و هماهنگ کار می کنند، درست مثل گوش های طبیعی انسان که خدا به او این نعمت پر راز و رمز را به او داده است. فناوری BX برای اولین بار این نعمت خدادادی را برای کابران سمعک احیا کرده است.

همچنین یادآور می شود که سمعک های نسل BX مجهز به تمامی فناوری های نسل های پیشین سمعک های زیمنس که در ادامه توصیف آن ها خواهد آمد نیز هستند که در اینجا به توضیح آن ها نمی پردازیم و در قسمتی که مربوط به نسل های پیشین است خواهیم پرداخت. 

نسل مایکان (micon)

نسل مایکان (micon) در سال 2015 ارایه شد.نسل مایکان انقلاب عظیمی را در نسل سمعک های دیجیتالی به پا کرد

نسل مایکان (micon) در سال 2015 ارایه شد. نسل مایکان انقلاب عظیمی را در نسل سمعک های دیجیتالی به پا کرد. قسمت اصلی گوش انسان، حلزون نام دارد که به وسیله ی آن صداها تبدیل به پیام های عصبی می شوند و در حلزون، این پیام ها تولید و تحویل عصب می گردد تا به سمت مغز برده و در آنجا تفسیر گردد. حلزون همچون پلکان مارپیچی است که درونش سلول های مسوول این کار قرار دارند. حلزون همچون پیانویی است که هر قسمتش مسوول مخابره ی فرکانس های خاصی از صداها است. قسمت قاعده ی آن مسوول مخابره ی صداهای فرکانس بالا مثل حرف “س” می باشد. قسمت راس آن مسوول مخابره ی صداهای فرکانس پایین همچون “م” می باشد. در اکثر افراد کم شنوا، ناحیه ی قاعده ی حلزون بیشتر آسیب می خورد و بیشترین کم شنوایی معمولا در نواحی فرکانس بالا رخ می دهد و به همین علت است که اکثر افراد کم شنوا در شنیدن صداهای فرکانس بالا مشکل دارند. مواقعی هست که این میزان آسیب به حلزون آنقدر زیاد است که حتی با تقویت کامل صداها در این نواحی فرکانسی، حلزون فرد قادر به دریافت و تبدیل این صداها به پیام های عصبی نیست و به اصطلاح فنی، حلزون دچار مناطق مرده در این نواحی می باشد. ممکن است سلول های این نواحی از حلزون کاملا از بین رفته باشند و یا ممکن است، از بین نرفته باشند، ولی عملکرد مناسب خود را نداشته باشند. ما به این نواحی، مناطق مرده ی حلزونی می گوییم. مناطق مرده ی حلزونی در افت های بیشتر و اغلب در نواحی فرکانس بالا رخ می دهد و این امر باعث می شود فرد از شنیدن صداهای فرکانس بالا همچون “س” و “ز” محروم باشد، حتی وقتی که سمعک استفاده می کند و سمعک این نواحی فرکانسی را تقویت می کند. این مساله برای کودکان بسیار مهم است چون آنان باید تمامی صداهای گفتاری را بشنوند و بتوانند بدین وسیله زبان و گفتار یاد بگیرند و در مدرسه تحصیل کنند. فناوری مایکان باعث شد تا کمک شایانی به این افراد گردد و حتی با وجود مناطق مرده ی حلزونی، فرد بتواند صداهای فرکانس بالا را بشنود. فناوری مایکان، فرکانس صداهای دریافتی را پایین تر می آورد و با تقویت مناسب به نواحی از حلزون فرد ارایه می دهد تا فرد بتواند به کمک آن نواحی، صداهای فرکانس بالا را بشنود. به این فناوری بسامد کاهی یا تنزل فرکانسی گفته می شود. شاید درک این مساله برایتان سخت باشد که این امر چگونه رخ می دهد. برای آسان تر شدن قضیه اجازه دهید مثالی بزنیم. فرض کنید مرد ی کلمه ی “سوسن” را بیان می کند و همین کلمه را زنی بیان کند. هر دو کلمه ی “سوسن” را بیان کرده اند و شما در هر دو حالت، یک کلمه و آنهم “سوسن” شنیده اید، ولی حرف “س” که شما در هر دو حالت شنیده اید، با هم فرق می کند. فرکانس حرف “س” که زن بیان کرده است، بالاتر از فرکانس حرف “س” است که مرد بیان کرده است. پس ما می توانیم حروفی که فرکانس بالا دارند را اندکی پایین تر بیاوریم و در عین حال، همان مفهوم و اصالت را داشته باشد. فناوری مایکان برای کمک به افراد کم شنوایی است که محروم از شنیدن فرکانس های بالا هستند.

نسل فناوری بهترین صدا (Best Sound Technology)

نسل فناوری بهترین صدا (Best Sound Technology) در سال 2010 ارایه شد.

نسل فناوری بهترین صدا (Best Sound Technology) در سال 2010 ارایه شد. نسل فناوری بهترین صدا اولین انقلاب بزرگ در نسل سمعک های دیجیتالی زیمنس بود. زیمنس به کمک این نسل توانست سمعک هایی بسازد که در شرایط و محیط های صوتی گوناگون خودکار عمل کنند و صداها را متناسب با محیط فرد پردازش و تقویت کنند تا بدین وسیله علاوه بر شنیدن صداها، راحتی شنیداری نیز برای کاربر سمعک فراهم گردد. فناوری بهترین صدا، زیربنای تمامی فناوری هایی است که بعد از آن از سوی زیمنس ارایه شد و در بالا به تک تک آنها پرداخته شد. ارتقای عملکرد میکروفن جهت دار و تمرکز بر روی گفتار تنها بخشی از اجزای تشکیل دهنده ی این فناوری بود. فرد به کمک میکروفن جهت دار می تواند گفتار فرد روبرو را در شلوغ ترین مکان ها بشنود. سمعک ها به صورت خودکار محیط صوتی فرد را اسکن می کنند و هر جا که گفتار باشد، بر آن سمت قفل کرده و امکان شنیدن گفتار آمده از آن سمت را برای کاربر فراهم می کنند. فناوری فوق العاده هوشمند حذف فیدبک یکی دیگر از اجزای تشکیل دهنده ی این نسل از سمعک های برتر زیمنس بود که به کمک آن، سمعک هرگز روی گوش کاربر سوت نمی زند و صدای سوت سمعک برای همیشه و به طور کامل حذف شد. یکی دیگر از بخش های این فناوری یادگیری صوتی است که سمعک همچون موجود زنده ای رفتار و ترجیح شنیداری کاربر خود را تحت نظر دارد و بعد از یک تا دو هفته استفاده ی سمعک از سوی کاربر، سمعک می فهمد که بهترین تنظیم برای او از نظر خود کاربر و راحتی ا چیست و تنظیم مورد نظر را بتدریج و در گام های نامحسوسی با گذشت زمان اعمال می کند به گونه ای که کاربر بعد از مدتی دیگر نیاز به تنظیم مجدد سمعک خود ندارد و به عبارت دیگر، سمعک برای او شخصی سازی می شود. آیا هوشمندتر از این می توان برای سمعک ها تصور کرد؟ انقلابی عظیم در نسل جدید سمعک ها از سوی شرکت برتر زیمنس! به همین خاطر است که نسل فناوری بهترین صدا، پایه و اساس تمامی نسل های بعدی است که از سوی شرکت زیمنس به بازار ارایه شدند و تمامی این نسل ها از قابلیت ها و فناوری های این نسل نه تنها برخوردار هستند، بلکه مجهز به نسخه های به روز شده و برتری از این فناوری ها هستند.


منبع:

https://alvandclinic.com/comparison-diseases-hearing-aids/types-of-siemens-hearing-aids/

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد