من اینجام ....

دلنوشته های یک دختر 19 ساله

من اینجام ....

دلنوشته های یک دختر 19 ساله

تعریف مشاوره کسب و کار

مشاوره کسب و کار به معنی بهره‌گیری از علم و تجربه متخصصان حوزه کسب و کار برای بهبود و یا توسعه عملکرد سازمان است. مشاوره کسب و کار، یکی از ارکان مدیریت و سازماندهی بیزینس در سطح والاست.

اگر شما هم صاحب کسب وکار هستید باید بدانید چگونه و به چه نحوی از مشاوره سازمانی بهره ببرید ، مشاوره و خدمات مشاوره از دو زاویه می‌تواند به مدیران سازمان‌ها در جهت موفقیت کمک کند:

یکی اینکه تخصص و علم به‌روز در حوزه کسب و کار دارد و همچنین به واسطه کار با سازمان‌های مختلف، تجربه اجرای علم را در شرایط مختلف کسب کرده است؛

دیگر اینکه به واسطه نگاه بیرونی، می‌تواند به مدیران کمک کند تا مشکلات، چالش‌ها یا خواسته‌های خود را از نگاه دیگری بررسی کنند و در نتیجه تصمیمات بهتری بگیرند.

و در این بین عموماً دو نوع از سازمان‏ها به سراغ مشاورین کسب و کار می‏روند:

شرکت‏هایی که موفق و راهبر بازار هستند و برای تداوم راهبری بازار و توسعه بیشتر خود از مشاوره حوزه کسب و کار استفاده می‏‌کنند؛

و نوع دیگر شرکت‏هایی که درگیر چالش یا مشکلاتی شده‌اند و نیاز به مهندسی مجدد خود می‏‌بینند تا بتوانند خود را تبدیل به شرکت حرفه‌‏ای و موفق کنند.

مشاورین نجات نجات با رویکرد استراتژیک در کنار شما، کسب و کارتان را بصورت راهبردی بررسی می‌کند تا فرصت‌های رشد و بهبود را شناسایی و بهترین راهکارها رابری شما طراحی نماید.
بنابراین این حمایت در قالب مشاوره نجات عبارتند از:

  • بهبود ساختار مدیریت و رهبری سازمان شما
  • ایجاد تحولات مورد نیاز در سازمان، محصول و نیروی انسانی
  • ایجاد مدل کسب و کار بهینه و business plan برای موفقیت حال و آینده
  • ایجاد فرهنگ چابک، رقابتی و مثبت
  • کوچینگ و قابلیتسازی تیم شما برای تقویت فروش و ارتباط با بازار
  • ایجاد فرایندها و عملیات ناب در سازمان شما

مشاورین نجات این مسئولیت را به عهده می‌گیرند تا با یک مشاوره  خوب، شما را در راه رسیدن به یک تحول  و یا شروع یک کسب و کار جدید  هدایت کنند.

یک استراتژی و برنامه پایدار بسازید و خدمات بهتری ارائه دهید.

محصولات آموزشی نجات

مشاوره کسب و کار در سطح جهانی

تعریف مشاوره کسب و کار در سطح جهانی

با توسعه رشته آکادمیک مدیریت، مشاوره  نیز رشد کرده است. یکی از اولین شرکت‏‌های مشاوره شناخته شده در جهان شرکت Arthur D.Little در سال ۱۸۸۶ میلادی تاسیس شده است. شرکت‏‌هایی که بخصوص برای فرصت‌‏آفرینان و استراتژیست‌‏های کشور ما شناخته‏‌شده‌‏تر می‏باشد شامل شرکت‏‌های مشاوره کسب و کار BCG، Mckinsey، Pricewaterhousecooper و Deloitte هستند. مشاوره کسب و کار، یکی از ارکان مدیریت و سازماندهی بیزینس در سطح والاست.
متخصصان مشاوره مدیریت شناخت زیادی نسبت به مدل BCG دارند. این مدل توسط شرکت مشاورین کسب و کار بوستن BCG تدوین شده است و در واحدهای مختلف یک سازمان می‏توان از آن استفاده نمود. یکی از استفاده‏های عمده این مدل در شناسایی جایگاه محصولات یا خدمات یک شرکت در بازار می‏باشد.
همچنین متخصصان مشاوره مدیریت نسبت به مدل ۷S گروهMcKinsey شناخت بالایی دارند. این مدل توسط شرکت  Mckinsey تدوین شده است و در حوزه مباحث استراتژیک سازمان چه از نظر تحلیل و چه از نظر برنامه‌ریزی، بسیار کاربرد دارد.
یکی از دلایلی که باعث شده مشاوران مدیریت آشنایی بیشتری با شرکت‏‏های ذکر شده داشته باشند پیشرو بودن این شرکت‏ها و داشتن مدل‏های اختصاصی و شناخته شده در سطح جهانی می‏باشد.

تیم نجات نیز طی تجربه چندین ساله یک مجموعه مشاوره‌ و آموزش در حوزه کسب و کار با سابقه بالا و در سطح بین‌المللی است که تحت هدایت منتور استراتژیک آقای پروفسور‌سید‌‌‌صدرالدین نجاتی گیلانی، ایجاد شده است که هم به شرکتهای کوچک و متوسط هم به شرکتهای کلان و بزرگ، خدمات تحول کسب و کار ارائه می‌دهد.

مشاوره در اسلام

جایگاه مشاوره در اسلام

مشاوره در اسلام دارای جایگاه ویژه است ، یکی از شیوه‌های شناسایی مسیرهای درست و حل مسائل در اسلام “مشورت” است. در آیه ۱۵۹ سوره آل عمران گفته می‏شود پس از انجام مشورت با افراد آگاه و دانشمند و پس از روشن شدن نتیجه، هرگونه دودلی باید کنار گذاشته شده و با قاطعیت تصمیم گرفته شود، چرا که قاطعیت در تصمیم‌گیری از مهمترین رمزهای پیروزی است. پیامبر گرامى (ص) مى‌فرمایند: کسى نیست که با دیگران مشورت کند و به سوى رشد و کمال هدایت نشود. حضرت امیرالمؤمنین (ع) مى‌فرمایند: هر کس با خردمندان مشورت کند با انوار خردهاى آنان روشنى یابد و به راه راست و رستگارى نائل گردد

مشاوره مدیریت ، پزشک سازمانی

مشاوره مدریت همان پزشک سازمان است.

مشاور مدیریت همانند یک پزشک برای شرکت است. شرکت برای مدیر یا صاحب کسب و کار بخشی از خود او محسوب می‌شود که برای اطمینان از بقا و موفقیت آن هر تلاشی می‌کند. شرکت‌ها در هر زمان و شرایطی ممکن است نیاز به خدمات مشاوره مدیریت پیدا کنند. از این دید، مشاوره مدیریت مانند پزشکی شغلی است که فعالیت او در چارچوب ساعت کاری تعریف نمی¬شود بلکه در تمامی ۲۴ ساعت شبانه روز و ۷ روز هفته باید در دسترس مشتری باشد تا از سلامتی شرایط او اطمینان حاصل نماید.

سبک های مختلف مشاوره کسب و کار

انواع سبک‌های مختلف مشاوره کسب و کار

حتماً کلمات کوچینگ، منتورینگ، مشاوره را زیاد شنیده‌اید. مشاوره کسب و کار در سبک‌های مختلفی با توجه به نیاز مشتری قابل ارائه است. برای هر سازمان مشاوره می‏تواند به صورت تک روش یا ترکیبی از سبک‏های مشاوره ارائه شود.
دو محور اصلی تعیین‏ کننده سبک مشاوره شامل میزان قبول مسئولیت مشاور برای توسعه مشتری و میزان قبول مسئولیت او برای پیاده‌سازی پروژه است. هر چه مشاور بیشتر به دنبال توسعه مشتری باشد، رویکرد او به سبک کوچینگ نزدیک‌تر می‌شود و هر چه شخصاً بیشتر مسئولیت اجرای پروژه را قبول کند، نقش متخصص فنی و اجرایی به خود می‌گیرد.


انواع سبکهای مختلف مشاوره کسب و کار عبارتند از:

  • سبک ناظر بیرونی که به بهبود تصمیم‌گیری مشتری کمک می‌کند
  • سبک مشاور فنی و متخصص اجرایی که مسئولیت اجرای پروژه در سازمان مشتری را بر عهده می‌گیرد
  • سبک معلم که به توسعه علمی مشتری می‌پردازد
  • سبک مدلساز که بهترین روش موفقیت را برای کسب و کار مشتری طراحی می‌کند
  • سبک کوچ یا منتور که مسئولیت خود را توسعه فکری و توانایی مشتری قرار داده است

مشاوره کسب و کار در صنایع

مشاوره کسب و کار برای چه صنایعی مناسب است؟

مشاوره کسب و کار هم برای صنایع تولیدی، هم خدماتی و هم بازرگانی مناسب است. شرکت‏های تولیدی و صنعتی مانند لوله و اتصالات، فلزات، الکترونیک، مواد غذایی، دکوراسیون و آشپزخانه، لوازم خانگی، لوازم برقی، پلیمر و پلاستیک و دیگر صنایع فعال در سطح کشور برای طراحی انحصاری مدل کسب و کار خود، پیشبرد برنامه‏ریزی و تحول استراتژیک در سطح شرکت، و نیز طراحی داشبورد سازمانی برای نظارت بر عملکرد شرکت از مشاوره کسب و کار بهره می‏برند.
سازمان‏های خدماتی و بازرگانی مانند صنایع آزمایشگاهی، صادرات واردات، آموزشی، خدمات صنعتی و دیگر شرکت‏های فعال در این صنایع نیز برای تحول استراتژیک در شرکت، طراحی ماهیت مدل کسب و کار و توانمندسازی نیروی انسانی خود از مشاوران مدیریت استفاده می‏کنند.


معمولاً اشخاصی که به منظور استفاده از خدمات مشاوران به آنان رجوع می­کنند مدیران و صنعتگران هستند. در نتیجه می­توان گفت آنها نیاز به شخصی دارند که بتوانند به او اعتماد کنند تا اسرار کسب و کار خود را با او در میان بگذارند. مورد اعتماد واقع شدن اولین گام در شروع فرایند مشاوره از دیدگاه انسانی آن است.

مشاوره کسب و کار و راه‌‏اندازی کسب و کار

آیا مشاوره کسب و کار برای راه‌‏اندازی کسب و کار مفید است؟

بسیاری از فرصت ‏آفرینانی که شجاعت و قصد راه‌‏اندازی کسب و کار دارند در زمینه فنی متخصص هستند، اما تحقیقات نشان می‏دهد که علت شکست بسیاری از این افراد بخاطر کمبود تخصص مدیریت و کسب و کار است که یأس و ناامیدی به دنبال می‌آورد. به همین جهت فرصت ‏آفرینانی که از خدمات مشاوره کار‌آفرینی استفاده می‏کنند ریسک شکست در شروع کسب و کار را کاهش می‏‏داده و با  تجربه یادگیری از شکست دیگران موفقیت خود را بالاتر می‏برند.
سازمان‏هایی که از مشاورین کسب وکار استفاده می‏کنند در زمان توسعه خود، فرهنگ و روش‏های مدیریتی جدیدی را فرا می‏‌گیرند که باعث توسعه شخصی صاحب کسب و کار و مدیران سازمان نیز می‏شود. یادگیری مهارت‏های جدید به مدیران کمک می‏کند برای آینده کسب و کار، اعضای خانواده خود را نیز قابلیت‏سازی کرده و جانشین‌‏پروری کنند. تحقیقات نشان داده فرصت‏آفرینانی که نسل بعدی خود را برای پیشبرد کسب و کار آماده نکرده‏اند در انتقال کسب و کار از یک نسل به نسل بعد با چالش‏های بسیاری مواجه و تعداد زیادی از آنها دچار فروپاشی می‏شوند.سازمان‏های خدماتی و بازرگانی مانند صنایع آزمایشگاهی، صادرات واردات، آموزشی، خدمات صنعتی و دیگر شرکت‏های فعال در این صنایع نیز برای تحول استراتژیک در شرکت، طراحی ماهیت مدل کسب و کار و توانمندسازی نیروی انسانی خود از مشاوران مدیریت استفاده می‏کنند.

معمولاً اشخاصی که به منظور استفاده از خدمات مشاوران به آنان رجوع می­کنند مدیران و صنعتگران هستند. در نتیجه می­توان گفت آنها نیاز به شخصی دارند که بتوانند به او اعتماد کنند تا اسرار کسب و کار خود را با او در میان بگذارند. مورد اعتماد واقع شدن اولین گام در شروع فرایند مشاوره از دیدگاه انسانی آن است.

روش‌های ارائه مشاوره کسب و کار

روش ارائه مشاوره برای توسعه کسب وکار

مشاوره را به چند نوع می‏توان تقسیم کرد:
از نظر نحوه ارائه، مشاوره کسب و کار حضوری یا مشاوره  آنلاین تقسیم می‌‏شود.
مشاوره  آنلاین مزایای سهولت و دسترسی سریع‏تر، برگزاری جلسات بدون نیاز به سفر، و امکان حضور اعضای بیشتری از تیم سازمان در جلسه آشنایی و تحلیل را دارد.
در روش مشاوره حضوری کسب و کار، دو حالت وجود دارد: تیم مشاوران در محل سازمان مشتری حضور پیدا می‏کنند؛ و یا جلسه حضوری در محل شرکت مشاور انجام می‏شود. از مزایای روش مشاوره حضوری امکان آشنایی و تحلیل دقیق‏تر سازمان، آشنایی با فرهنگ سازمان و در نتیجه ارائه راهکارهای عملی‌تر، و امکان اختصاص زمان بیشتر به مشتری و تیم مشتری می‏باشد.
همچنین از نظر عمق مشورت، می‌توان هدایت سازمان  را به روش کلینیکی یا پروژه‌ای تقسیم کرد. زمانی که مسئله و چالشهای کارآفرینان  واضح است و دنبال یک نظر تخصصی یا یک نگاه بیرونی می‌باشد، مشاوره کلینیکی در قالب جلسات ساعتی ارائه می‌شود. برخی از مشتریان به دنبال برنامه‏ریزی و ایجاد تحول در سطح سازمان خود هستند که در این حالت مشاوره به صورت پروژه‏ای و طی دوره زمانی مشخصی ارائه می‌شود.
مشاوره  آنلاین یا غیرحضوری می‏تواند در قالب مشاوره تلفنی یا بصورت ویدیو کنفرانس برگزار شود.
مزایای روش مشاوره غیرحضوری چیست؟


  • صرفه‌جویی در هزینه و زمان مشتری
  • امکان برگزاری جلسه مشاوره در هر نقطه از کشور یا دنیا و در زمان ماموریت کاری فرصت‏آفرینان
  • امکان بهره‏مندی از تیم متنوعی از مشاوران مدیریت بر اساس نیاز
  • امکان ضبط جلسات مشاوره برای بهره‏مندی از محتوای جلسه در زمان‏های دیگر

جلسه مشاوره حضوری می‏تواند بصورت جلسات دو نفره بین مشاور و مدیر شرکت و نیز جلسات طولانی‏تر یا با حضور تعداد نفرات بیشتری در سالن‏های کنفرانس یا سایت مشتری باشد. مزایای این روش عبارتند از:

  • امکان بررسی عمیق‏تر و چندجانبه‏تر مسائل مشتری
  • اولویت دادن بیشتر به جلسه مشاوره و عدم به هم خوردن تمرکز مدیران حاضر در جلسه و درگیرنشدن مدیران مشتری در مسائل جاری و عملیاتی شرکت
  • امکان توانمندسازی مشتریان و یادگیری بیشتر در جلسه مشاوره حضوری

امروزه ماهیت کار تغییر پیدا کرده و می‏توان ترکیبی از روش‌های حضوری و غیرحضوری مشاوره را استفاده نمود. مشتری می‏تواند با شناخت بهتر از روش‏های مدیریت فرآیندها یکی یا ترکیبی از روش‌های حضوری و غیرحضوری را بر اساس موقعیت خود انتخاب کند.

اهداف مشاوره مدیریت

برنامه مشاور برای تحقق اهداف در شرکت

برخی از اهداف مشاوره مدیریت ملموس‌تر و عملیاتی‌ترند و از طرف مشتریان نیز بیشتر درخواست می‌شوند. اهداف ۱ تا ۵ ذکرشده زیر شامل فعالیت‌های الزامی‌ای هستند که مشاور باید انجام دهد. شرکت‌های پیشرو و مشتریان آنها به تدریج خواستار رسیدن به اهداف بالاتر در خلال پرداختن به دیگر اهداف هستند که در نتیجه آن اهداف ۶ تا ۸ برای این گونه مشتریان تبدیل به اهداف مشاوره مدیریت می‏شود:


  1. جمع‌آوری اطلاعات مورد نیاز مشتری
  2. حل مشکلات مشتری
  3. تشخیص مشکلات موجود که ممکن است به تعریف جدیدی از مشکلات بیانجامد
  4. ارائه پیشنهادات بر اساس تشخیص صورت گرفته
  5. کمک به پیاده‌سازی راهکارهای پیشنهادی
  6. ایجاد توافق و تعهد در مورد اقدامات اصلاحی
  7. تسهیل یادگیری مشتری
  8. بهبود اثربخشی سازمانی به صورت مداوم

مراحل انجام پروژه مشاوره مدیریت

مراحل انجام پروژه مدیریت

متخصصین مشاوره مدیریت در کنار واحدهای بازاریابی، مالی و منابع انسانی یک سازمان فعالیت می‌کنند و در اندازه‌گیری و پیش‌بینی نتایج فعالیت‌های این واحدها تخصص دارند.


چرا یک سازمان نیازمند استفاده از خدمات متخصصین مشاوره مدیریت است؟

  • تهیه برنامه‌ استراتژیک
  • بهبود فرآیندهای کسب و کار
  • مدیریت تحول
  • توسعه‌ی رهبری سازمانی
  • کمک به واحد منابع انسانی در جذب نیروی کارآمد

ویژگی‌های مرکز مشاوره کسب و کار خوب

انتخاب مرکز مشاوره

انتخاب مرکز مشاوره  کاری سخت و دشوار است. اگر نتوانید از شخص یا شرکت مناسبی در جهت پیشرفت کسب و کارتان مشاوره بگیرید، شاید تمام مشاوره‌های او بر علیه شغل شما عمل کرده و در نهایت نتواند موجب رشد و پیشرفت شما شود. یک مرکز مشاوره خوب چند ویژگی کلی را باید اقدام کند که در ادامه به این ویژگی‌ها می‌پردازیم.


  • بررسی همه جانبه کسب و کار
  • بهبود ساختار مدیریت
  • ایجاد تحولات در سازمان
  • تعیین اهداف منطقی

به موفقیت رسیدن نیاز به سختی‌های زیادی ندارد مشروط بر اینکه بدانیم در چه مسیری قدم می‌گذاریم و چه راه‌هایی را می‌پیماییم. جهت اشنایی بیشتر هم میتوانید مقاله “ویژگی‌های مرکز مشاوره کسب و کار خوب ” را مطالعه کنید.

انواع پروژه‌های تخصصی مشاوره کسب و کار

پروژه‌های محبوب در مشاوره کسب و کار

مشاوران کسب و کار تخصص و دانش زیادی در حوزه کسب و کار دارند. معمولاً پروژه‏های مشاوره به گونه‌ای چیده می‌شود که ترکیبی از مشاورین از سطوح مختلف درگیر پروژه شوند.
متخصصین مشاوره مدیریت در زمینه‏های مختلفی شامل استراتژی، مارکتینگ و فروش، تعالی عملیات، کیفیت و تولید، منابع انسانی، تامین و مدیریت موجودی، مالی متخصص هستند و دانش و تجربه بالایی در حوزه تخصصی خود دارند. عمده مشاوران در گرایشات مختلف رشته مدیریت در مقطع کارشناسی ارشد یا دکتری تحصیل کرده‌اند.
بسته به نیاز مشتریان و شرایط سازمان، ترکیبی از متخصصان مشاوره مدیریت برای رقابتی‏تر شدن و توسعه یافتن سازمان مشتری به کار گرفته می‏شوند

  • بررسی همه جانبه کسب و کار
  • بهبود ساختار مدیریت
  • ایجاد تحولات در سازمان
  • تعیین اهداف منطقی

به موفقیت رسیدن نیاز به سختی‌های زیادی ندارد مشروط بر اینکه بدانیم در چه مسیری قدم می‌گذاریم و چه راه‌هایی را می‌پیماییم. جهت اشنایی بیشتر هم میتوانید مقاله “ویژگی‌های مرکز مشاوره کسب و کار خوب ” را مطالعه کنید.

شاخص‏‌های مشاور مدیریت مناسب

شاخص‌های انتخاب یک مشاور

با توجه به اینکه مشاوره کسب و کار یک حوزه تخصصی است و مشاور مانند یک پزشک برای سازمان محسوب می‏شود، نیاز است که مشاور مدیریت دارای یکسری شاخص‏ها باشد تا بتواند نقش خود را به بهترین شکل ایفا کند:


  • داشتن سابقه فعالیت در صنعت مشتری یا صنایع مشابه
  • آگاه بودن از شرایط کاری صنعتگران و صاحبان کسب و کار در کشور
  • داشتن تخصص و مهارت و دانش در حوزه کسب و کار
  • داشتن نمونه‏‌های موفق کاری در رزومه خود
  • پایبندی به ارزش‏های کاری واضح و حرفه‏ای
  • داشتن متدلوژی و روش‏های کاری حرفه‏ای
  • قابلیت ایجاد حس اعتماد در مشتری
  • قابلیت کسب شناخت صحیح از اهداف و منابع و فرهنگ سازمان
  • علاقمند به توسعه مشتریان
  • واضح بودن و رک بودن در تحلیل مشتریان و ارائه راهکارها و پیشنهادات

اثرات مشاوره مدیریت بر مشتریان و کسب و کار

نتیجه حضور مشاوره کسب و کار

  • مشاوره مدیریت کمک می‏کند مسائل آشکار یا پنهان کسب و کار مشتریان تشخیص داده شود و مسیر مشخص برای توسعه آنان تدوین شود، همچنین به همسو شدن همه بخش‎های سازمان مشتری با هم کمک می‌کند.
  • مشاور کسب و کار در زمان گرفتن تصمیمات مهم، کمک حال مشتری است.
  • مشتریان با استفاده از مشاوره کسب و کار می‌توانند تخصص‌هایی که در یک مقطع خاص مورد نیازشان است را تأمین کنند بجای اینکه دنبال خرید یا ساختن آن تخصص‌ها باشند.
  • مشاور کسب و کار از نقطه ‏نظر بیرونی سازمان مشتری را مورد ارزیابی قرار می‏دهد و به همین جهت، نقاط قوت و ضعف سازمان بصورت واقع‌بینانه شناسایی می‏شود.
  • مشتریان می‏توانند تحولات و تغییراتی را که انجام آنها برایشان دشوار است از طریق حضور مشاوران کسب و کار در سازمان خود انجام دهند. حتی گاهی مشاور عمداً خود را مسئول تحول اعلام می‌کند تا تحول مد نظر سازمان پیاده شود بدون اینکه جایگاه مدیران نزد کارکنان آسیب ببیند که به این حالت، “نقش قربانی” مشاور گفته می‌شود.
  • مشاور کسب و کار کمک می‏کند سازمان مسیر حرکت آینده و چشم انداز آینده خود را شکل دهد و در این مسیر بصورت حرفه‏ای برنامه‏ریزی کند.
  • مشاور کسب و کار کمک می‏کند سازمان بتواند نیروی انسانی خود را برای موفقیت سازمان فرهنگ‏سازی و قابلیت‏سازی کند.
  • مشاور کسب و کار به سیستمی ‏شدن سازمان مشتری کمک و سازمان را از حالت شخص‏محوری خارج می‏کند.

منبع:

https://www.nejatco.com/%D8%B4%D8%B1%DA%A9%D8%AA-%D9%86%D8%AC%D8%A7%D8%AA/%D9%85%D8%B4%D8%A7%D9%88%D8%B1%D9%87-%DA%A9%D8%B3%D8%A8-%D9%88-%DA%A9%D8%A7%D8%B1/

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد