به منظور سنجش میزان کم شنوایی باید به کلینیک شنوایی سنجی مراجعه نمود.
این مراکز دارای مجوز رسمی وزارت بهداشت هستند بدین معنا که افرادی که دارای تحصیلات دانشگاهی مرتبط با رشته های شنوایی شناسی یا ادیولوژی هستند می توانند با کسب این مجوز در چار چوب کاری تعیین شده فعالیت کنند. برای آگاهی از ارزیابی شنوایی بزرگسالان, به مراکز معتبر و تخصصی مراجعه کنید.
دانشجویان رشته شنوایی شناسی در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترای حرفه ای فارغ التحصیل می شوند. طیف گسترده ای از فعالیت های مربوط به رشته شنوایی شناسی در کلینیک های شنوایی سنجی انجام می گیرد. در زیر به برخی از این فعالیت ها اشاره می کنیم.
از جمله خدماتی که در کلینیک های شنوایی سنجی ارائه می شود به صورت تیتروار در زیر به آن اشاره می شود:
لازم به ذکر است که فعالیت هایی که در کلینیک شنوایی سنجی صورت می گیرد بسیار گسترده است و برخی از موارد فوق دارای زیر مجموعه های بی شماری می باشند. برای آگاهی از ارزیابی شنوایی بزرگسالان, به مراکز معتبر و تخصصی مراجعه کنید.
مثلا در بحث ارزیابی شنوایی، ادیومتر برای بزرگسالان استفاده می شود و آزمون های الکتروفیزیولوژیک برای نوزادان و یا افرادی که توانایی همکاری را ندارند، انجام می شود و خود این آزمون های دربرگیرنده طیف وسیعی هستند تا جایی که بعضی از اوقات یک کلینیک سمعک تنها به ارزیابی شنوایی نوزادان یا انجام آزمون های فوق می پردازد.
از آن جایی که فعالیت های کلینیک شنوایی سنجی بسیار گسترده است، یک کلینیک نمی تواند همه این خدمات را ارائه دهد، بنابراین این فعالیت ها به صورت تفکیک شده در مراکز جداگانه انجام می شوند.
با در نظر گرفتن زمینه فعالیت، کلینیک ها را می توان به پنج مرکز با خدمات و فعالیت متفاوت تقسیم نمود.
1 – کلینیک تجویز سمعک
2- کلینیک ارزیابی کودکان
3- کلینیک توانبخشی شنوایی
4- کلینیک تعادل و سرگیجه
5- کلینیک تینیتوس یا وزوز گوش
در کلینیک تجویزسمعک تمامی مراحل مربوطه از جمله ارزیابی های تخصصی در راستای تجویز سمعک، مشاوره قبل از خرید سمعک، انتخاب و تجویز سمعک و در نهایت پیگیری و کنترل های مربوط به سمعک و شنوایی به صورت دوره ای صورت می گیرد. در این کلینیک ها انواع سمعک ها نظیر سمعک نامرئی، سمعک پشت گوشی، سمعک ریک، سمعک عینکی یا سمعک استخوانی برای همه افراد و با برترین شیوه های روز دنیا تجویز می شود.
منبع: