شنوایی سنجی نوزادان : بیشتر کودکان صداها را هنگام تولد و حتی قبل از تولد می شنوند و گوش می دهند. آنها یادگیری صحبت را با تقلید از صداهایی که در اطراف خود می شنوند و صدای والدین و مراقبان شان یاد می گیرند. اما این برای همه کودکان درست نیست. در حقیقت ، از هر 1000 کودک دو یا سه نفر با کاهش شنوایی قابل تشخیص در یک یا هر دو گوش متولد می شوند. بیشتر در دوران کودکی شنوایی خود را از دست می دهند. کودکانی که کم شنوایی دارند ممکن است گفتار و زبان را مانند کودکانی که می توانند بشنوند یاد نگیرند. به همین دلیل ، تشخیص ناشنوایی یا کم شنوایی در اسرع وقت مهم است. برای آگاهی از ارزیابی شنوایی کودکان, به مراکز معتبر و تخصصی مراجعه کنید.
به دلیل نیاز به شناسایی سریع و مداخله در کاهش شنوایی کودکان ، در حال حاضر برنامه های غربالگری شنوایی نوزادان و شنوایی سنجی نوزادان فعالیت می کنند.
مهمترین زمان کودک برای یادگیری زبان در 3 سال اول زندگی است ، زمانی که مغز در حال رشد و بلوغ است. در واقع ، کودکان در 6 ماه اول زندگی یادگیری گفتار و زبان را شروع می کنند. به همین دلیل غربالگری و شروع مداخلات برای کاهش شنوایی در اسرع وقت بسیار مهم است. تحقیقات نشان می دهد کودکان کم شنوا که زود کمک دریافت می کنند مهارت های زبانی بهتری نسبت به آن هایی که کمک دریافت نمی کنند ،نشان می دهند.
قبل از اینکه کودک شما از بیمارستان یا مرکز زایمان خارج شود باید شنوایی وی بررسی شود. در غیر این صورت ، مطمئن شوید که کودک در ماه اول زندگی آزمایش شده است. اگر میزان شنوایی کودک شما در ماه اول زندگی آزمایش نشده است ، یا اگر نتایج غربالگری شنوایی به شما اعلام نشده است ، امروز از پزشک کودک خود س ال کنید. اگر غربالگری یک مشکل احتمالی را نشان دهد یا خیر.
کودک در حالی که غربالگری شنوایی می کند در خواب است. نوزاد تازه متولد شده تحت غربالگری شنوایی قرار می گیرد.
برای غربالگری کاهش شنوایی در نوزادان از دو آزمایش مختلف استفاده می شود. کودک شما در هر دو آزمایش می تواند استراحت کند یا بخوابد.
انتشارهای اتواکوستیک OAE آزمایش می کند که آیا برخی از قسمت های گوش به صدا پاسخ می دهند یا خیر. در طول این آزمایش، یک گوشی نرم به کانال گوش کودک شما وارد می شود. این صدا را پخش می کند و پاسخ “اکو” را اندازه گیری می کند که در گوش با شنوایی طبیعی ایجاد می شود. اگر اکو وجود نداشته باشد ، ممکن است کودک شما کم شنوایی داشته باشد.
پاسخ ساقه شنوایی مغز ABR نحوه واکنش عصب شنوایی و ساقه مغز (که صدا را از گوش به مغز می رساند) به صدا را آزمایش می کند. در طی این آزمایش ، برای کودک شما از گوش های کوچکی استفاده می شود و الکترودهایی را روی سر او قرار داده می شود. الکترودها مانند برچسب می چسبند.
اگر با غربالگری شنوایی کودک من یک مشکل احتمالی مشخص شود، چه باید بکنم؟
اگر نتایج نشان داد که کودک شما ممکن است دچار کم شنوایی شده باشد ، با یک شنوایی شناس قرار ملاقات بگذارید – یک متخصص شنوایی که متخصص ارزیابی و مدیریت کودکان کم شنوا است. این معاینه پیگیری باید در اسرع وقت انجام شود ، ترجیحاً 2 ماهه ، اما حداقل تا 3 ماهگی کودک. متخصص شنوایی شناسی آزمایشاتی را برای تعیین اینکه آیا کودک شما مشکل شنوایی دارد یا خیر ، و در صورت وجود ، نوع و شدت آن را انجام می دهد.
شنواییشناس کودکان ممکن است به کودک شما توصیه کند که به پزشک متخصص گوش ، حلق و بینی مراجعه کند که متخصص بیماری های موثر بر گوش است.. یک متخصص گوش و حلق و بینی کودکان می تواند دلایل احتمالی کاهش شنوایی را تشخیص داده و گزینه های مداخله را توصیه کند. اگر فرزند شما خواهر و برادر دارد ، شنوایی شناس یا متخصص گوش و حلق و بینی ممکن است آزمایش شنوایی آن ها را نیز توصیه کند. برای آگاهی از ارزیابی شنوایی کودکان, به مراکز معتبر و تخصصی مراجعه کنید.
اگر آزمون پیگیری نشان داد که شنوایی کودک من خوب است، آیا این بدان معناست که دیگر نیازی به بررسی شنوایی او نداریم؟
لازم نیست. کاهش شنوایی می تواند در هر زمان از زندگی رخ دهد. برخی از اشکال کم شنوایی ارثی تا زمانی که کودک بزرگتر نشود ظاهر نمی شود. اگر کودک شما قبل از تولد در معرض عفونت های خاصی قرار داشته باشد ، به احتمال زیاد در دوران کودکی دچار کاهش شنوایی تدریجی می شود. عوامل دیگر مانند بیماری دوران کودکی ، عفونت گوش ، آسیب به سر ، داروهای خاص و صدای زیاد نیز با کاهش شنوایی در کودکان ارتباط دارد.
با 1 ماه سن:
مطمئن شوید که شنوایی کودک شما قبل از ترک بیمارستان یا بلافاصله پس از آن غربالگری می شود. پس از غربالگری ، از نتایج مطلع شوید. اگر نوزاد شما در بیمارستان غربالگری نشده است ، یک غربالگری را برنامه ریزی کنید تا 1 ماهگی کودک انجام شود.
با 3 ماه سن:
اگر کودک شما غربالگری شنوایی را پشت سر نگذاشت ، بلافاصله قرار ملاقات بعدی را با متخصص شنوایی شناسی کودکان ترتیب دهید.
با 6 ماه سن:
اگر معاینه پیگیری نشان داد کودک شما دچار کم شنوایی است ، کودک را در نوعی مداخله در اسرع وقت و حداکثر 6 ماهگی شروع کنید. مداخله می تواند شامل دستگاه های شنوایی ، مانند سمعک یا کاشت حلزون باشد. روشهای ارتباطی ، از جمله رویکردهای شفاهی (مانند لبخوانی) یا رویکردهای دستی مانند ASL؛ یا ترکیبی از گزینه ها باشد.
منبع: