برای ساخت آش سبزی خوشمزه و خوش طعم ابتدا باید پوست پیاز گرفته و شسته شود . سپس آن را خرد کرده و در تابه مقداری روغن ریخته و پیاز را داخل آن می ریزیم تا کاملا سرخ شود . سپس گوشت را به موادمان اضافه کرده تفت می دهیم . بعد از تغییر رنگ آن زرد چوبه ، پودر دارچین ، نمک و فلفل و آب را اضافه می کنیم و می گذاریم تا گوشت با حرارت ملایم بپزد . برای خرید سبزی آش و خرید سبزی آش عمده، بهتر است به فروشگاههای معتبر مراجعه شود.
بعد از پخته شدن گوشت آن را ریش ریش کرده و کنار می گذاریم . درون قابلمه مقداری آب می ریزیم . در اینجا لازم به ذکر است که برای درست کردن این نوع آش برنج نیم دانه را از شب قبل خیس می کنیم برای زود تر جوشیدن آن و سرعت در کارمان . برنج نیم دانه را درون قابلمه ای که از قبل آب را درون آن ریخته ایم می ریزیم . سپس تره های خرد شده و نصف ترخون را به آن می افزاییم و می گذاریم برنج خوب بجوشد و نرم شود . در قابلمه را نمی گذاریم تا رنگ سبزی مان تیره نشود .
برای تهیه این آش لوبیا و نخود را که از شب قبل همانند برنج خیس کرده ایم را درون قابلمه می ریزیم ، البته لازم به ذکر است یاد آور شویم که نخود و لوبیا نم کرده را چند دفعه باید آب آن را تعویض کنیم تا طعم نامطبوعی به آش ما ندهد . نخود و لوبیا را در قابلمه ای که آب درون آن ریخته ایم می گذاریم تابجوشد البته به صورت جداگانه . سپس عدس را در ظرف دیگری می جو شانیم و در حین پخت آب تیره شده آن را عوض می کنیم .
وقتی که تمام مواد آماده شدند. گوشت ، نخود ، لوبیا و عدس را به مخلوط برنج و سبزی در حال پخت اضافه می کنیم . سپس آب حبوبات که بوسیله صافی صاف کرده ایم را به موادمان اضافه می کنیم . نصف دیگر ترخون را که کنار گذاشته بودیم در مقداری روغن تفت می دهیم و به آش اضافه می کنیم . حرارت را کم می کنیم و می گذاریم به مدت ۲ ساعت آش ما خوب جا بیفتد . سعی می کنیم آش را هر ۱۰ دقیقه هم بزنیم تا ته نگیرد .پس از آماده شدن آش را در ظرفی ریخته و روی آن را با پیاز سرخ شده ، نعناع و کشک تزیین می کنیم .
آش سبزی از جمله آش های سنتی و قدیمی کشورمان به خصوص شیرازی ها می باشد که اغلب به عنوان نذری استفاده می شود و به دلیل وجود گوشت گوسفندی و حبوبات در ترکیب آن بسیار مقوی می باشد، ضمن اینکه می توانید این آش را برای یک صبحانه لذیذ در روزهای سرد زمستان مورد استفاده قرار دهید.
آش سبزی را همچنین می توان بدون استفاده از گوشت و تنها با سبزیجات تهیه کنید، در این صورت روش پخت آن بسیار ساده بوده و در ادامه می توانید طرز تهیه این آش خوشمزه را یاد بگیرید و در منزل امتحان کنید.
حبوبات را از شب قبل بخیسانید و سپس آب آن را خالی کرده و به همراه آب و مقدار کمی نمک بگذارید تا خوب بپزد، عدس را هم جداگانه بپزید، حال بعد از پختن عدس، برنج و تره و نیز یک قاشق ترخون را به آن اضافه کنید و در قابلمه ای بگذارید تا بپزد.
بعد از نیم پز شدن برنج، نخود و لوبیاهای پخته شده را به همراه نمک، فلفل سیاه و زردچوبه اضافه نمایید و اجازه دهید تا آش شما بپزد و آماده شود.
منبع: