من اینجام ....

دلنوشته های یک دختر 19 ساله

من اینجام ....

دلنوشته های یک دختر 19 ساله

علائم اختلال یادگیری در کودکان چیست؟

بسیاری از کودکان در برخی مواقع در خواندن، نوشتن یا انجام سایر وظایف مرتبط با یادگیری مشکل دارند. این بدان معنا نیست که آنها علائم اختلال یادگیری دارند. کودک مبتلا به اختلال یادگیری اغلب چندین نشانه مرتبط دارد و با گذشت زمان این علائم و نشانه‌ها از بین نمی‌رود یا بهتر نمی‌شود. علائم اختلال یادگیری در افراد مختلف متفاوت است. لطفاً توجه داشته باشید که علائم عمومی رایج موجود در اینجا فقط برای اهداف اطلاعاتی گردآوری شده‌اند. اطلاعات درج شده در این مقاله برای بررسی نشانه های اختلال یادگیری به طور کلی جمع آوری شده و برای نوع خاصی از ناتوانی یادگیری در نظر گرفته نشده است. برای آگاهی از ارزیابی شنوایی کودکان, به مراکز معتبر و تخصصی مراجعه کنید.

در نظر داشته باشید بسیاری از کودکان مبتلا به اختلالات یادگیری، که به آن ناتوانی یادگیری نیز گفته می‌شود، مدت‌ها قبل از تشخیص علائم اختلال یادگیری در مدرسه با مشکل مواجه می‌شوند. این موضوع می‌تواند بر عزت نفس و انگیزه کودک تأثیر بگذارد. به همین دلیل لازم است درک کنید که چگونه تشخیص علائم اختلال یادگیری را انجام دهید و چه کاری می‌توانید برای کمک به فرزند خود انجام دهید. در ادامه 8 تا از نشانه های اختلال یادگیری را با هم بررسی می‌کنیم و علائم انواع اختلال یادگیری را بیان می‌کنیم.

اختلال یادگیری چیست؟
اختلال یادگیری یک مشکل پردازش اطلاعات است که فرد را از یادگیری یک مهارت و استفاده موثر از آن باز می‌دارد. اختلالات یادگیری عموماً بر افراد با هوش متوسط یا بالاتر تأثیر می‌گذارد. در نتیجه، این اختلال به صورت شکافی بین مهارت‌های مورد انتظار بر اساس سن و هوش و عملکرد تحصیلی ظاهر می‌شود. تشخیص علائم اختلال یادگیری یکی از نکات مهم است.

اختلالات رایج یادگیری بر توانایی‌های کودک در خواندن، بیان نوشتاری، ریاضی یا مهارت های غیرکلامی تأثیر می‌گذارد.

8 نشانه اختلال یادگیری
علائم رایجی که نشان می‌دهد ممکن است یک فرد نشانه های اختلال یادگیری داشته باشد شامل موارد زیر است:

مشکلات خواندن و یا نوشتن
مشکلات ریاضی
حافظه ضعیف
مشکلات توجه
در دنبال کردن دستورالعمل‌ها مشکل دارد
دست و پا چلفتی
مشکل در گفتن زمان
مشکلات سازماندهی
البنه نشانه های اختلال یادگیری بیشتر از این موارد و ما سعی کردیم به شاخص‌ترین موارد اشاره کنیم.

سه مورد از رایج ترین اختلالات یادگیری
در زیر برخی از ناتوانی‌های رایج یادگیری و علائم مرتبط با آنها آورده شده است:

1.دیسلِکسیا (Dyslexia) یا نارساخوانی
افراد مبتلا به نارساخوانی معمولاً در برقراری ارتباط بین حروف و صداها و در املا و تشخیص کلمات مشکل دارند. افراد مبتلا به نارساخوانی اغلب علائم دیگری از این بیماری را نشان می‌دهند. اینها ممکن است شامل موارد زیر باشند.

·         درک آنچه دیگران می‌گویند دشوار است

·         مشکل در سازماندهی زبان نوشتاری و گفتاری

·         تاخیر در توانایی صحبت کردن

·         مشکل در بیان افکار یا احساسات

مشکل در یادگیری لغات جدید (واژگان)، چه هنگام خواندن یا شنیدن
مشکل در یادگیری زبان‌های خارجی
مشکل در یادگیری آهنگ‌ها و قافیه‌ها
سرعت پایین خواندن، چه به صورت بی صدا و چه با صدای بلند
انصراف از کارهای طولانی‌تر خواندن
مشکل در درک سوالات و پیروی از دستورالعمل‌ها
املای ضعیف
مشکلات در به خاطر سپردن اعداد به ترتیب (به عنوان مثال، شماره تلفن و آدرس)
در تشخیص چپ از راست مشکل دارد
2.دیسگرافیا (Dysgraphia) یا اختلال در نوشتن
کودکی که در نوشتن مشکل دارد یا دست‌خط بسیار ضعیفی دارد و از آن بیشتر نمی‌شود، ممکن است دچار دیسگرافی باشد. این اختلال ممکن است باعث شود کودک در هنگام در دست گرفتن خودکار یا مداد تنش داشته باشد و به طرز نامناسبی بنویسد.

سایر علائم این وضعیت ممکن است شامل موارد زیر باشند

بیزاری شدید از نوشتن و یا نقاشی
مشکلات گرامر
مشکل در نوشتن ایده‌ها
از دست دادن انرژی یا علاقه به محض شروع نوشتن
مشکل در نوشتن افکار در یک توالی منطقی
گفتن کلمات با صدای بلند هنگام نوشتن
ناتمام گذاشتن کلمات یا حذف آنها هنگام نوشتن جمله
بیشتر بخوانید،

” خصوصیات کلینیک درمان اختلال یادگیری“

“اختلال یادگیری در خواندن چیست؟“

3. دیس کالکولیا (Dyscalculia) یا اختلال در محاسبه
علائم محاسبه پریشی شامل مشکلات درک مفاهیم اساسی حسابی مانند کسری، خطوط عددی و اعداد مثبت و منفی است.

علائم دیگر ممکن است شامل موارد زیر باشد:

·         مشکل در مسائل مربوط به کلمه ریاضی

·         مشکل ایجاد تغییر در معاملات نقدی

·         بی‌نظمی در روی کاغذ آوردن مسائل ریاضی

·         مشکل در دنباله‌های منطقی (به عنوان مثال، مراحل در مسائل ریاضی)

·         مشکل در درک توالی زمانی رویدادها

·         مشکل در توصیف فرآیندهای ریاضی

تشخیص علائم اختلال یادگیری
اگر فرزند شما در مدرسه عملکرد ضعیفی دارد و شما می خواهید دلیل آن را بدانید. بهتر است بدانید آنها تنبل نیستند. در واقع، آنها سخت کار می‌کنند. اما به نظر نمی‌رسد که فرزندتان بتواند مفاهیم را درک کنند یا در آزمون ها نمره خوبی کسب کنند. اگر این موارد وضعیت فرزند شما را توصیف می‌کند، احتمال زیادی وجود دارد که فرزند شما ناتوانی یادگیری یا اختلال یادگیری داشته باشد. بنابراین منطقی است که فرزندتان را ارزیابی کنید.


بیشتر بخوانید،

“شاید کودک شما هم اختلال یادگیری در نوشتن داشته باشد“

“درمان اختلال یادگیری در کودکان + راهکار“

چه کسی تست های یادگیری را انجام می دهد
افرادی که کودکان را از نظر ناتوانی های یادگیری ارزیابی می‌کنند معمولاً در زمینه آموزش، گفتار و زبان، شنوایی شناسی یا روانشناسی متخصص هستند. این افراد با انجام یک سری تست، ارزیابی و مصاحبه، برای درک آنچه بین فرزند شما و موفقیت تحصیلی قرار دارد تحقیق می‌کنند.

یافته‌های حاصل از این ارزیابی‌ها ممکن است هر یک از مسائل مختلف را نشان دهد، از کم شنوایی یا کم‌بینایی گرفته تا مشکلات تمرکز، استفاده از زبان یا خواندن. خوشبختانه، ابزارها و تکنیک‌هایی برای مدیریت تقریباً هر ناتوانی مرتبط با یادگیری وجود دارد. اما تا زمانی که مشکل تشخیص داده نشود، هیچ کس نمی تواند کاری انجام دهد.

تست های مورد استفاده برای ارزیابی یادگیری
تشخیص ناتوانی یادگیری در مدارس دولتی مستلزم چندین نوع آزمون است. آزمون‌های رایجی که برای تشخیص اختلال یادگیری استفاده می‌شوند شامل آزمون‌های هوش، پیشرفت، ادغام بینایی-حرکتی و زبان است. بسته به ترجیحات ارزیاب و نیازهای کودک، ممکن است از آزمون های دیگری نیز استفاده می شود.

برای رزرو نوبت و مشاوره جهت درمان اختلالات یادگیری تماس بگیرید.
مشاهده اطلاعات تماس
شماره تماس: ٢-٦٦٩٦٢٩٥١(۰۲۱)


ارزیابی اختلال یادگیری کودک
تست های هوش
تست‌های هوش (که اغلب تست‌های IQ نامیده می‌شوند) که بیشتر برای تشخیص ناتوانی یادگیری استفاده می‌شوند عبارتند از مقیاس هوش وکسلر پیش‌دبستانی و اولیه (WIPPSI) ، مقیاس هوش وکسلر برای کودکان (WISC) ، و مقیاس هوش بزرگسالان وکسلر (WAIS)

سایر آزمون‌های متداول هوش یا شناختی عبارتند از: آزمون هوش استنفورد-بینه، مقیاس توانایی‌های متفاوت (DAS)، آزمون توانایی‌های شناختی وودکاک جانسون، و آزمون جامع هوش غیرکلامی.

یافته‌های این آزمایش‌ها می‌تواند به شناسایی نقاط قوت و ضعف کودک کمک کند. با این اطلاعات، مدارس اغلب می توانند گزینه های آموزشی را پیشنهاد کنند یا پشتیبانی ویژه ای ارائه دهند. برای درمان اختلال یادگیری در خواندن توجه به این نکات بسیار مهم است.

بیشتر بخوانید،

“درمان اختلال یادگیری در ریاضی چیست؟ + تشخیص اختلال یادگیری در ریاضی“

چه زمانی برای درمان اختلال یادگیری در ریاضی باید اقدام نمود؟ 
مداخله زودهنگام ضروری است زیرا مشکل می‌تواند مانند گلوله برفی باشد. کودکی که در مدرسه ابتدایی جمع و تفریق را یاد نگیرد قادر به مقابله با جبر نخواهد بود. برای آگاهی ازارزیابی شنوایی کودکان, به مراکز معتبر و تخصصی مراجعه کنید.

در دبستان کودکانی که دارای اختلالات یادگیری هستند نیز می‌توانند اضطراب عملکرد، افسردگی، عزت نفس پایین، خستگی مزمن یا از دست دادن انگیزه را تجربه کنند. برخی از کودکان ممکن است برای منحرف کردن توجه دچار چالش های دیگری در مدرسه شوند.

در صورت وجود نگرانی در مورد مشکلات یادگیری، معلم، والدین یا سرپرست، پزشک یا سایر متخصصان کودک می توانند درخواست ارزیابی کنند. کودک شما احتمالاً ابتدا آزمایشاتی برای رد مشکلات بینایی یا شنوایی یا سایر شرایط پزشکی انجام می دهد. اغلب، یک کودک یک سری امتحان دارد که توسط تیمی از متخصصان، از جمله روانشناس، معلم آموزش ویژه، کاردرمانگر، مددکار اجتماعی یا پرستار انجام می شود. یکی از بهترین رواشناسان این حوزه دکتر معصومه قاسمی است. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد درمان اختلال یادگیری کودکان با کلینیک درمان اختلال یادگیری تماس بگیرید.

منبع:

https://taninsamak.com/%d8%b9%d9%84%d8%a7%db%8c%d9%85-%d8%a7%d8%ae%d8%aa%d9%84%d8%a7%d9%84-%db%8c%d8%a7%d8%af%da%af%db%8c%d8%b1%db%8c-%da%a9%d9%88%d8%af%da%a9%d8%a7%d9%86/

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد